0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λυδία το εάν θα πάρεις απαλλαγή από ένα μάθημα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την κρίση του καθηγητή. Εφ' όσων αυτός κρίνει ότι οι απαιτήσεις των αγγλικών της ειδικότητας είναι εξειδικευμένες και δεν καλύπτονται από το proficiency ή από το πτυχίο σου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Όπως και να χει δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.
Jellyfish είναι απορίας άξιο πώς ενώ ζητάς "σίγουρες" και "αξιοπίστες" απαντήσεις, εσύ δεν τις παρέχεις! Απαντάς χωρίς να γνωρίζεις το έγγραφο σχετικά με τις απαλλαγές, το οποίο αναφέρει ότι ο καθηγητής γνωμοδοτεί και ο διευθυντής αποφασίζει.
Καλησπέρα!Έχω μια απορία και θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει σχετικά, να μου απαντήσει.Είμαι απόφοιτη αγγλικής φιλολογίας ΑΠΘ και φοιτώ στο Α' εξάμηνο σε δημόσιο ΙΕΚ. Στο πρόγραμμα του εξαμήνου (και απ'ο,τι είδα και στα επόμενα) γίνονται 3 ώρες αγγλικών, ορολογία πάνω στην ειδικότητα. Στους κατόχους Proficiency που ζήτησαν απαλλαγή, οι υπεύθυνοι είπαν ότι δεν γίνεται γιατί είναι αγγλικά ορολογίας. Το ίδιο ισχύει και για εμένα;
Άρθρο 16Απαλλαγές μαθημάτων1. Σε περίπτωση που υποψήφιος καταρτιζόμενος διαθέτει πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον
εμένα καλέ μου Δήμο, ο διευθυντής του ιεκ αλεξανδρούπολης μου είπε ότι η απόφαση είναι δική μου, και το ίδιο ακριβώς είπε και στους υπόλοιπους καθηγητές, όπως και κάναμε. Ο διευθυντής δεν ανακατεύτηκε πουθενά. Το μόνο που έκανε ήταν να παραλάβει τα υπογεγραμμένα έγγραφα.Απάντησα λοιπόν σύμφωνα με αυτά που ξέρω και με όσα μου έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, τα οποία είναι πραγματικά γεγονότα. Είμαστε δημόσιο φόρουμ εδώ και δε γράφουν μόνο δικηγόροι, νομοθέτες ή διευθυντές αλλά και απλοί εκπαιδευτικοί βασιζόμενοι στην εμπειρία τους. Πρέπει να ένιωσες πολύ χαρούμενος που μου την είπες , ε Δήμο?
Ένα ακόμη Ψήφισμα το οποίο αντιμετωπίζει με πιο ολιστικό τρόπο τις γενικότερες δυσλειτουργίες στα Δ.Ι.Ε.Κ., σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε (βλ. https://secure.avaaz.org/el/petition/Geniki_grammateia_dia_vioy_mathisis_kai_neas_Genias_Anatheseis_oron_sta_IEK_toy_INEDIVIM/?ciOpFdb ).Με μια γρήγορη ματιά, προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με την πρόταση υπ' αριθμ. ( 8 ). Άσε που αντιφάσκει καταφανώς με την αμέσως προηγούμενή της, υπ' αριθμ. (7). Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να υπάρχουν μοχλοί πίεσης για όλα τα σχετικά ζητήματα προς τους αρμόδιους φορείς.
Καθόλου χαρούμενος jellyfish διότι διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών λειτουργεί ειρωνικά (πχ αλλοιώνοντας το όνομα του συνομιλητή τους), επιπόλαια και με τρόπο παντελώς αντιεπιστημονικό. Η γνώση νόμων και κανονισμών δεν είναι προνόμιο των νομικών, αλλά υποχρέωση όλων. Σε ζητήματα που αφορούν σε κανονισμούς ουδεμία αξία έχει το τί άκουσες (ή δεν άκουσες) από κάποιον διευθυντή, αλλά τι πραγματικά ισχύει. Το ότι το φόρουμ είναι δημόσιο, δεν δικαιολογεί την ύπαρξη παρελκυστικών απαντήσεων. Καλύτερα να μην δίνουμε απαντήσεις όταν δεν γνωρίζουμε και σίγουρα να το λέμε ρητά όταν η γνώμη μας στηρίζεται σε εμπειρίες και όχι στην αντικειμενική αλήθεια.Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σου για τους ΠΕ16.01 και ΠΕ16.02 δεν το γνωρίζω. Αλλά αφού σε καλύπτουν οι πληροφορίες που δίνονται σε προφορικό επίπεδο από τον διευθυντή του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, γιατί δεν τον ρωτάς?
Εδω μεσα καθε λιγο κ λιγακι τσακωνονται κ ανταλλασουν καυστικες απαντησεις.εχουμε βαρεθει να βλεπουμε αντιπαραθεσεις μεταξυ δυο η κ τριων ατομων.σχετικα με τις αναθεσεις εαν ηταν σωστα καταγεγραμμενες στον οδηγο σπουδων να διοριζε το υπουργειο κατευθειαν τους εκπαιδευτες οπως σε πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια.ας φτιανουν πρωτα σωστους οδηγους γιατι ετσι δε γινεται καμμια σωστη αναθεση ειτε απο διευθυντη ειτε απο υπουργειο.
Ότι γίνεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις αναθέσεις να γίνει και στα ΙΕΚ. Αναθέσεις ΜΟΝΟ από το υπουργείο Οι διευθυντές διορίζουν τους φίλους τους .
Το χειρότερο σύστημα είναι αυτό στη δευτεροβάθμια, το πλέον αναχρονιστικό που δεν αναγνωρίζει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις, εμπειρία σε εκπαίδευση ενηλίκων και ΟΑΕΔ...από 1-2 ώρες που παίρνουμε και έπρεπε να παίρναμε παραπάνω, θα λέμε ζήσε Μάη μου...Να αλλάξει το σύστημα αλλά προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο...Επίσης βλέπω ότι όλοι τρώγονται με τα ΙΕΚ και δεν ασχολείται κανένας με τα όσα τραγικά γίνονται στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ...