0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά καλησπέρα.Μου είπαν ότι κάποια φιλόλογος, χωρίς προϋπηρεσία, έμαθε κομμωτική σε ιδιωτική σχολή, πήγε ώς εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ (ΟΕΕΚ), χρησιμοποίησε την προϋπηρεσία και διορίστηκε ως φιλόλογος σε Γυμνάσιο, αφού με αυτή πέρασε στον ενιαίο πίνακα. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;;;;;
lio αυτό που λες συνέβη με τους μαθηματικούς κλπ. ειδικότητες που μέχρι και τη χρονιά 2004-5 είχαν το δικαίωμα να διδάσκουν πληροφορική σε ολοήμερα δημοτικά: η προϋπηρεσία που απέκτησαν μετάφερθηκε στη συνέχεια στον κλάδο τους, παρ'ότι έπαψαν να έχουν το δικαίωμα απασχόλησης στην πληροφορική και ορθώς δίνεται πλέον μόνο στους επίσημους κλάδους ΠΕ19-20. Σε καμία περίπτωση δεν μετράει ούτε μέτρησε ποτέ προϋπηρεσία από δημόσια ΙΕΚ ή ΤΕΙ για διορισμό στη δευτεροβάθμια. Όποιος από σας επιμένει να ισχυρίζεται το αντίθετο, ας εμφανίσει το νόμο, το ΦΕΚ, την εγκύκλιο, το επίσημο χαρτί τέλος πάντων που αποδεικνύει το "παράθυρο" αυτό-αλλιώς λέει φούμαρα, και παραπέμπω στο post του Kotsios περί urban legend...(παρεμπιπτόντως, αν δεν το γνωρίζετε ήδη το inbox του e-mail client σας είναι γεμάτο από τέτοια, και πολλές φορές απλά και αβίαστα τα έχετε προωθήσει κι εσείς...κι εγώ παλιότερα συχνά το ίδιο έκανα, μέχρι που ξύπνησα...)
Δεν ξέρω αν δεν ισχύει ή κάτι τέτοιο, πάντως η ξαδέρφη μου (θεολόγος στην Αθήνα) με παίρνει τηλέφωνο κάθε τόσο και μου ... ανοίγει τα μάτια για οτιδήποτε έχει πέσει στην αντίληψή της... και μου είπε ακριβώς αυτό το παράδειγμα. Συζητούσε για μένα στο γυμνάσιο που είναι, με την εν λόγω φιλόλογο που μπήκε στον πίνακα με προϋπηρεσία εκπαιδεύτριας - κομμώτριας από ΙΕΚ. Το μοιράστηκα μαζί σας γιατι δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Όμως μετά τα λεγόμενα του LIO μάλλον ισχύει.Και από την άλλη είμαστε κι εμείς που τα σκάμε κανονικά σε δικηγόρους μπάς και αναγνωρίσουμε προϋπηρεσία από ΤΕΕ, εποπτευόμενο από υπουργείο διαφορετικό από το Παιδείας. (Υγείας παρεπιπτόντως Και αν υπάρχει κανείς, που έχει δουλέψει σε τέτοιο, ας επικοινωνήσει...)
Spaceoddityσε παρακαλώ θα μπορούσες να μου στείλεις τα έντυπα για την αναγνώριση προϋπηρεσίας από δημόσια ΙΕΚ? Μόλις σήμερα με ειδοποίησαν από την
.. γιατί λένε ότι το ΙΔΕΚΕ αν και ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας δεν είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου...