PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών
(Συντονιστές:
MARKOS
,
alexel
)
αντε και διοριστήκαμε...τι κανουμε στην αρχή;
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: αντε και διοριστήκαμε...τι κανουμε στην αρχή; (Αναγνώστηκε 2384 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
luna
Νέο μέλος
Φύλο:
gine o arxitekronas tou mellontos sou...
αντε και διοριστήκαμε...τι κανουμε στην αρχή;
«
στις:
Αυγούστου 20, 2008, 11:36:38 am »
Tweet
παρόλο που έχω κάνει πρακτική σε νηπιαγωγεία μέσω του Πανεπιστημίου, νίωθω ότι τις πρώτες μέρες που θα πρέπει να διδάξω δε θα ξέρω τι να κάνω.
Τι κάνεις και τι λες τις πρώτες μέρες μετα τον αγιασμό; με ποιον τρόπο εξηγείς στα παιδιά τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται στην τάξη; πέρα απο την αγωγία να προσεγγίσουμε τα παιδιά και να αναπτύξουμε μια μορφή επικοινωνίας, θα έχουμε και το άγχος της προσαρμογής στο χώρο και στον τρόπο δουλειάς......
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: αντε και διοριστήκαμε...τι κανουμε στην αρχή;
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 13:27:18 »
konstans
Νέο μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 20, 2008, 11:51:55 am »
Έτσι ήμουνα και εγώ την πρώτη φορά!! Άν είσαι πάντα οργανωμένη και προετοιμασμένη μη φοβάσαι τίποτα!! Ότι βιβλίο κυκλοφορεί το έχω αγοράσει γιατι της σχολής δε με βοήθησαν καθόλου! πολλά λεφτά!! που διορίστηκες?
Καταγράφηκε
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Αυγούστου 20, 2008, 02:12:35 pm »
οι κανονες μπορουν να βγουν μαζί με τα παιδια.καλα ειναι να ξεκινησεις απο τα πολύ δεδομενα όπως το ότι κλεινουμε με καπακι το μαρκαδορο.φαινεται απλο αλλα χρειαζεται.παιξε στον κύκλο,μοιρασε σε όλους και δειξε τι κανουμε στο σχολειο.προσπαθησε τις πρωτες μερες να εισαι σε εγρηγορση κα να μην επιτρεπεις χαλαρωση. δεν ειναι τοσο σκληρο οσο ακουγεται!εννοώ αν πχ ενα παιδι παιζει με παζλ και δεν το τοποθετησει στη θεση του πολύ ευγενικά του δειχνεις ακριβως τις κινησεις και το του λες ότι εκανε πολύ ωραια τη δουλεια του.καπως ετσι θα μαθουν την ρουτινα της καθημερινοτητας. το κακό ειναι ότι χαλαρωνουμε εμεις συνηθως και θεωρουμε σε 2μηνες αυτονοητα καποια πραγματα με αποταλεσμα να ξεφευγουν απο την προσοχη μας και να χαλαει η συνταγη!
Καταγράφηκε
luna
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Αυγούστου 20, 2008, 07:27:58 pm »
δεν διορίστηκα ακόμη.πριν ένα μήνα πήρα το πτυχίο μου. είμαι άπειρη, γι' αυτό έχω αυτήν την αγωνία. προς το παρόν ψάχνω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 13:27:18 »
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Αυγούστου 20, 2008, 08:28:10 pm »
Συμφωνώ απόλυτα με την kathyk.
Το κλειδί είναι η οργάνωση και η συνεργασία. Φτιάξε το χώρο "δικό" σου (ονόματα για τις κρεμάστρες και τα συρτάρια, ημερολόγιο κ.τ.λ.), οργάνωσε ρουτίνες (για την τουαλέτα, το φαγητό, τη μετάβαση στις δραστηριότητες, της συνεργασία με τους γονείς) και φρόντισε να επενδύσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην εδραίωση των κανόνων και της "υπακοής" (απαίσια λέξη το ξέρω, όμως πρέπει πρώτα να σε σεβαστούν, ώστε να μπορέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν). Όσο λιγότερη αβεβαιότητα υπάρχει στο χώρο για το τι θα γίνει μετά και το πώς θα γίνει, τόσο το καλύτερο. Γενικά προσπάθησε να κάνεις οικονομία στη
φωνή
σου, στο άγχος και τα νεύρα σου. Πάντα να συζητάς με τις συναδέλφους ακόμη και για αυτά που πιστεύεις ότι ξέρεις καλά.
Να μπαίνεις στις τάξεις των άλλων (αν σου το επιτρέπουν) και να ζητάς τη γνώμη τους γι' αυτά που σε απασχολούν. Ακόμη κι αν δε συμφωνείς με τη γνώμη τους ή αν σου φαίνεται εντελώς αντιπαιδαγωγική, μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον τρόπο που σκέπτονται και οργανώνονται, αλλά και για τον τρόπο που εσύ η ίδια βλέπεις τα πράγματα.
Δουλεύω δέκα χρόνια με παιδιά (τα πέντε στο δημόσιο) και συζητάω ακόμη και με τις αναπληρώτριες που έχουν μια ημέρα υπηρεσίας. Το παν είναι να νιώθεις ότι μπορείς να τα πας καλύτερα και διαρκώς να βελτιώνεσαι και η επικοινωνία είναι ο καλύτερος δρόμος.
Όλα θα πάνε σούπερ!!!
Καταγράφηκε
ΠΕ60
RETA.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 20, 2008, 10:51:56 pm »
Κορίτσια, λύστε μου μία απορία..Πώς μπορείς να οργανώσεις τον χώρο σου, με ταμπέλες στις κρεμάστρες και στα συρτάρια, με διαμόρφωση των ταμπλώ, ακόμη και στην οργάνωση του προγράμματος, όταν είσαι στο ολοήμερο?Θα συμφωνήσει η συνάδελφος ή θα είμαστε συνέχεια, ό,τι προλάβει η καθεμία και σε συνεχή ανταγωνισμό?Με φοβίζει και με αγχώνει αυτό, δεν σας το κρύβω..
Καταγράφηκε
ΠΕ 60
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 10:29:27 am »
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Έχω ακούσει ακόμη και για δυο χριστουγεννιάτικες γιορτές λόγω ασυννενοησίας.
Η δική μου εμπειρία λέει, ό,τι αν έχεις ξεκαθαρίσει δυο τρία βασικά πράγματα που θεωρείς πάρα πολύ σημαντικά και αδιαπραγμάτευτα βάλε νερό στο κρασί σου για όλα τα υπόλοιπα και κάτι θα μάθεις καινούριο. Επίσης αν εσύ πρόκειται να βρίσκεσαι μόνο για ένα χρόνο στο σχολείο που η συνάδελφος θα παραμείνει και μετά από εσένα, βάλε λίγο ακόμη νεράκι. Αν πραγματικά θέλεις να βρεις άκρη θα το πετύχεις. Αν πάλι πέσεις σε δύσκολο άνθρωπο, οι αιτήσεις για μετάθεση είναι τον Οκτώβρη!
Με το που θα φτάσεις πάντως ρώτα πώς δουλεύει ο άλλος, παρατήρησε την τάξη και θα καταλάβεις πάρα πολλά. Για να μην αγχώνεσαι, μου έχει τύχει με συνάδελφο να δουλεύουμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και περάσαμε φανταστικά με πολύ δύσκολο τμήμα, πολύ δύσκολους γονείς και τελείως ανοργάνωτο σχολείο που το φέραμε εμείς στα ίσα του. Καλό κουράγιο.
Καταγράφηκε
ΠΕ60
RETA.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 11:29:13 am »
Σε ευχαρισστώ για την άπάντησή σου..Ελπίζω να μην καταλήξουμε να κάνουμε 2 Χριστουγεννιάτικες γιορτές!!
Το καλό ή κακό είναι ότι έχω πολύ υλικό.Θα της τα εκθέσω όλα και θα δούμε..
Τώρα πήρα μετάθεση και θα είμαι μόνιμη εκεί.Η άλλη κοπέλα που θα έρθει θα καλύψει λειτουργικό κενό και θα είναι αναπληρώτρια..Ελπίζω να τα πάμε καλά..Τι να πω..Σε ευχαριστώ και πάλι..
Καταγράφηκε
ΠΕ 60
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 11:40:10 am »
Πσσσ! Εσύ τώρα είσαι η παλιά δηλαδή!
Ευκαιρία να αποδείξεις ότι δεν είναι όλες οι παλιές δεινόσαυροι ούτε όλες οι νέες για πήξιμο!
Νομίζω ότι θα τα πάτε σούπερ. Ξεκίνα εσύ να βάλεις τα πολύ βασικά (γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει η αναπληρώτρια) και τα υπόλοιπα τα βρίσκετε στην πορεία.
Και εσύ θα είσαι χαλαρή χωρίς κάποιον να σε τρέχει και εκείνη θα επωφεληθεί από το υλικό και την πείρα σου.
Καλή αρχή.
Καταγράφηκε
ΠΕ60
RETA.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #9 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 03:02:09 pm »
Ελπίζω να τα δει κι εκείνη τα πράγματα με θετικό μάτι..Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στο Δημόσιο.Τα υπόλοιπα 13 χρόνια ήμουν σε ιδιωτικό..
Όχι..Δεν είμαι αυταρχικός τύπος και να "τρέχω" τον άλλο..Κι έπειτα, είναι πολλές αναπληρώτριες που έχουν ξαναδουλέψει κι έχουν κι εκείνες εμπειρία στην πλάτη τους...Το παν είναι η σωστή συνεργασία..έχεις δίκιο..Ίδωμεν λοιπόν..Να' σαι καλά για τις απαντήσεις σου..
Καταγράφηκε
ΠΕ 60
luna
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Αυγούστου 25, 2008, 09:15:11 pm »
πότε πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να εφαρμοστούν τα πρώτα project σε μια τάξη; για παράδειγμα από τον Οκτώβριο περίπου ή είναι αρκετά νωρίς για να μπορέσουν τα νήπια να αντεπεξέλθουν σε ένα σχέδιο εργασίας;
Καταγράφηκε
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #11 στις:
Αυγούστου 26, 2008, 09:53:31 am »
Εξαρτάται από το τμήμα σου, το κατά πόσο έχουν προσαρμοστεί (π.χ. αν έχεις πολλά προνήπια που δεν έχουν πάει παιδικό μπορεί να έχεις κλάματα μέχρι τα Χριστούγεννα), αν έχουν μάθει να συνεργάζονται, αν έχουν μάθει να δουλεύουν ανεξάρτητα, αν έχουν μάθει τους κανόνες.
Νομίζω ότι το νωρίτερο που μπορείς να ελπίζεις είναι μέσα με τέλη Νοεμβρίου και πάλι θα πρέπει να έχεις επενδύσει πάρα πάρα πολύ στους κανόνες και τις ρουτίνες της τάξης, ώστε να μη χρειάζεται να ασχολείσαι με τέτοια και να μπορείς να στηρίξεις το project. Εκτός κι αν έχεις πολλά νήπια κι η προηγούμενη συνάδελφος δούλευε περίπου όπως κι εσύ.
Μέχρι στιγμή πάντως εγώ πριν από το Γενάρη δεν το έχω καταφέρει, αλλά συνήθως πέφτω σε δύσκολες περιπτώσεις (λουλουδάκια αμύριστα που σφάζονται, μετακομίσεις νηπιαγωγείων κ.λ.π.). Και μιλάμε για πολύ μικρά projects τύπου εβδομάδας, άντε 15 ημερών.
Θα σε οδηγήσει η ομάδα.
Καταγράφηκε
ΠΕ60
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Αυγούστου 26, 2008, 02:27:15 pm »
project θεωρητικα γινεται απο την πρωτη μερα σε απλη μορφη εφοσον τα παιδια συμμετεχουν στην οργανωση της ταξης πχ.το πως θα διαμορφωθει μαζί με τα παιδια.αφου ακουστουν οι γνωμες τους και γινει πραξη ειναι βιωματικο. στην αρχη μπορεις απλα να βρισκεις ενα απλο θεμα με τα παιδια και να εξερευνησεις περιοχες οπως.. α) να φτιαξουμε β)να μαθουμε. τα παιδια θα σου λενε ιδεες για το τι θελουν να φτιαξουν η να μαθουν και ξεκινας υλοποιηση,δε χρειαζεται περισσοτερα. οταν μαθουν ότι ετσι δουλευετε θα προσθεσεις και αλλα
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών