PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
2/θέσιο δημ.σχολείο
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: 2/θέσιο δημ.σχολείο (Αναγνώστηκε 2279 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
2/θέσιο δημ.σχολείο
«
στις:
Αυγούστου 21, 2008, 02:42:39 am »
Tweet
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: 2/θέσιο δημ.σχολείο
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:39:36 »
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 11:27:21 am »
Εσύ δε χρειάζεται να βγάλεις άκρη για τίποτα, άσε το γραφείο να πάρει την ευθύνη.
Παρόλα αυτά ο καλύτερος φίλος του επίδοξου διευθυντή (και προϊσταμένης νηπιαγωγείου) είναι ο κύριος Λιάρος με τα δυο καταπληκτικά βιβλία του για τη διοίκηση σχολικών μονάδων και τις σχολικές επιτροπές. Εκεί θα βρεις τα πάντα (πρότυπα, ενέργειες κ.λ.π.) Πώς λέμε κοσμοπόλιταν σελίδα 52; Ένα τέτοιο πράγμα.
Επίσης μπορείς να κατεβάσεις τον Ν1566 και το ΠΔ 201/ 1998 (τα έχει το αλφαβήτα και τα δυο στο εγκόλπιο του εκπαιδευτικού) και να είσαι κομπλέ!!
Σούπερ εμπειρία πάντως θα μάθεις πολλά (και μαζί σου κι εμείς ε;)
Καταγράφηκε
ΠΕ60
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 11:30:26 am »
Να είσαι καλά... Θα δούμε...τι θα μάθω...Συνήθως δεν αγχώνομαι για τα αυτούσια θέματα της δουλειάς μου,αλλά με ό,τι αφορά γραφειοκρατίες κτλ. Πώς να το κάνουμε; Δε μου αρέσει να συμπληρώνω χαρτιά....Σε ό,τι αφορά την οργάνωση της τάξης....δεν μπορεί,κάποια άκρη θα βγάλω...
Καταγράφηκε
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 02:46:19 pm »
Παντως αν εχει καποιος ή κάποια εμπειρία από διθέσιο σχολείο...θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημέρωνε για τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσω ή για τον τρόπο που θα οργανώσω την τάξη μου...Συγχωρέστε με αν κουράζω,αλλά όσο έχω απορίες...θα ρωτώ...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 09:39:36 »
mimis
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 04:31:57 pm »
Συναδέλφισσα να πας σε διθέσιο. (Απορώ μόνο που υπάρχουν ακόμη). Εγώ στα πρώτα χρόνια υπηρεσίας έκανα γύρω στη δεκαετία σε διθέσια. Αν ήταν και σήμερα κοντά στον τόπο κατοικίας μου θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως. Απλά βαρέθηκα τις μςτακινήσεις. Το διθέσιο είναι ήρεμο και συνάμα μπορείς να λειτουργήσεις πιο ελεύθερα μην έχοντας κοντά σου πολλούς συναδέλφους, που κακά τα ψέματα προσπαθούν να δημιουργούν προβλήματα ο ένας στον άλλο. Κι αυτό συμβαίνει στα πολυθέσια με τους νεότερους & τους παλιότερους. Με άλλα λόγια αηδίες. Για να μη μακρυγορώ και την οργάνωσή σου θα την κάνεις πιο εύκολα.
Καταγράφηκε
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 21, 2008, 04:35:11 pm »
Να είσαι καλά...Μόνο που πίστεψέ με...είμαστε 5,αλλά από ο,τι μαθαίνω σιγά-σιγά..οι περισσότεροι την έχουν...κάνει...για άλλη γη κι άλλα μέρη μέσω των αποσπάσεων. Είναι που το Υπουργείο δε θα αποσπούσε δασκάλους σε γραφεία....
Καταγράφηκε
Ελένη_
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ70
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 22, 2008, 08:14:24 am »
Είσαι τυχερή αν πας σε διθέσιο γιατί θα υπάρχει και ένας συνάδελφος να λες καμιά κουβέντα. Το πως θα οργανωθείς είναι κάτι που θα το δεις με το που παρουσιαστείς στο σχολείο. Όσο για τα διοικητικά μην αγχώνεσαι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Να διαβάζεις προσεκτικά τις εγκυκλίους που θα έρχονται. Ασε που μπορεί να μην είσαι εσύ η προισταμένη, οπότε θα μάθεις τα διοικητικά πιο άνετα γιατί αν γίνει λάθος δεν θα φαίνεται το όνομα σου στα χαρτιά... Πιο δύσκολο είναι να είσαι σε μονοθέσιο, στη μέση του πουθενά, ολομόναχη γιατί οτι και να προκύψει είσαι εσύ κι ο εαυτός σου! Trust me, I know
Καταγράφηκε
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 22, 2008, 03:12:31 pm »
Να πω την αλήθεια,ίσως να μην το σκεφτόμουν τόσο αν δεν είχα βάσιμες υποψίες...πως η γραφειοκρατία κι εγώ θα γίνουμε ένα. Αυτό που λες για τα μονοθέσια είναι λογικό, είχα συναδέλφισσες που ήταν και είχα βρεθεί σε καταστάσεις παραλογισμού...από τη μοναξιά και τις ευθύνες. Χώρια που πιέζονταν με την ύλη και έκαναν ό,τι μπορούσαν....
Καταγράφηκε
kyra_daskala
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 22, 2008, 04:55:08 pm »
Tα μικρά σχολεία είναι ό,τι καλύτερο! Έχεις μεγάλη διδακτική ελευθερία και αν το γραφείο που υπάγεσαι είναι εντάξει δεν θα έχεις πρόβλημα. Η γραφειοκρατία είναι λιγότερη από τετραθέσιο και άνω σχολεία και αν οι προηγούμενοι από εσένα έκαναν σωστά τη δουλειά τους θα βρεις στο γραφείο του διευθυντή οδηγίες για όλα.
Τα παιδιά έχουν μάθει να δουλεύουν συνδιδασκαλία οπότε μην το φοβάσαι. Λίγο τα πρωτάκια θα σε ζορίσουν, αν είναι πολλά αλλά θα σε βοηθήσουν και οι μεγάλοι μαθητές.
Να διαβάζεις προσεκτικά τις εγκυκλίους, είτε είσαι υπεύθυνη, είτε όχι.
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του
Ελένη_
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ70
«
Απάντηση #9 στις:
Αυγούστου 22, 2008, 04:57:25 pm »
Παράθεση από: psipsinel στις Αυγούστου 22, 2008, 03:12:31 pm
Εσύ,έχεις κάνει σε μονοθέσιο;
Πέρυσι, πρώτη χρονιά αναπληρώτρια (άσχετη δηλαδη) σε ένα σχολείο με 2 ολόκληρα παιδια! Καταπληκτικό ε??? Πως δεν απέκτησα τάσεις αυτοκτονίας εκει πάνω δε ξέρω.
Καταγράφηκε
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Αυγούστου 23, 2008, 01:43:11 am »
Να είστε καλά βρε παιδιά...με ηρεμείτε...Όσο για τον προηγούμενο διευθυντή Κυρά-δασκάλα...να σου πω την αμαρτία μου,από τον λίγο που τον γνώρισα...ήταν τρελός για δέσιμο!!!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές: