0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ μαζί σου maryk. Αν και δασκάλα...δε νομίζω πως ο κλάδος θα παραμείνει ανοιχτός για πολλά χρόνια ακόμη. Ήδη με τον καιρό αρχίζουμε και αποτελούμε ηλικιακή πλειοψηφία στα μικρά μέρη, όπου κάποτε..συναντούσες και κανένα μεγαλύτερο δάσκαλο.
Eίσαι ήδη 28 χρονών και αν ξεκινήσεις τώρα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάρεις πτυχίο στα 33!Δε νομίζεις πως είναι μεγάλο ρίσκο να επενδύσεις σε έναν κλάδο που δε προσφέρει άμεση αποκατάσταση όπως η πληροφορική;
Όσον αφορά το θέμα του Σκίρωνα θα έλεγα να κυνηγήσει το όνειρό του...Αυτό είναι που αξίζει. Πάντα στη ζωή αγωνίζεσαι για τη βελτίωσή σου είτε πνευματική είτε υλική. Αν μέναμε σε ένα διορισμούλι ζήτω που καήκαμε. Εγω φίλε είμαι μαζί σου κι εγώ θα το έκανα κι ότι έβγαινε!!!
το καλό όμως με την πληροφορική είναι πως θα μου δώσει πολλές διεξόδους και εκτώς εκπαίδευσης αν αυτή δε κάτσει....
Με σεβασμό στο όνειρο που κυνηγάς, θα σου πω την (ταπεινή) άποψη μου.Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. ¨Η θα επιλέξεις μια καθηγητική σχολή, όπου οι δυνατότητες έργασίας περιορίζονται σε εκπαιδευτικό περιβάλλον (δημόσιο ή ιδιωτικό), αλλά υπάρχει καλύτερη πιθανότητα απορρόφησης (στο δημόσιο), ή θα επιλέξεις πολυτεχνικές σχολές, οπου θα έχεις περισσότερες επιλογές στην εξωεκπαιδευτική αγορά εργασίας, αλλά μικρότερη απορροφητικότητα στην δημόσια εκπαίδευση.Αν επιλέξεις το 1ο, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είδους εκπαιδευτικός θέλεις (και όχι μπορείς) να γίνεις. φαντάσου, πχ. να γίνεις δάσκαλος, να διοριστείς να διαπιστώσεις οτι δεν σε ¨γεμίζει" ή οτι δεν τα βγάζεις πέρα με τα πιτσιρίκια. Ανάλογα με το αν έχεις έφεση στις θετικές ή στις θεωρητικές επιστήμες θα κάνεις την επιλογή σου. Και μη θεωρείς οτι είσαι μεγάλος. Ολα εξαρτώνται από τις επιδόσεις σου στον ΑΣΕΠ. Αυτή είναι ίσως η μοναδική παράμετρος στο όλο σύστημα της εκπαίδευσης που την ελέγχεις απόλυτα (αν θα διαβάσεις λίγο, πολύ ή καθόλου).Αυτά και καλή τύχη!
Φιλε σκιρωνα εγω δεν πιστευω πως θα μπορουσες να κανεις τετοια δραματικη αλλαγη χωρις πολλη σκεψη και μπραβο που παιρνεις αποψεις αλλα ετοιμη απαντηση δεν υπαρχει.Καταρχην, το ονειρο σου ειναι η εκπαιδευση ή ο διορισμός?Αυτο να μας εξηγησεις αλλα και στον εαυτό σου.Υπαρχουν φροντιστηρια, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΕ, σχολες ΟΑΕΔ, σχολεια Δευτερης ευκαιριας, ιδιωτικα σχολεια, δημοσια, ιδιαιτερα μαθηματα. Σε ολα αυτα συμμετεχει ενας εκπαιδευτικος κι εχει ευκαιριες για απασχοληση.Εσυ δεν εχεις μπει στη διαδικασια να διδαξεις ποτε;Εστω να κανεις φοιτητικα μαθηματα στο αντικειμενο σου;Γιατι μου δινεις την εντυπωση (δεν ειμαι και απολυτη, μην προσβληθεις) οτι σου αρεσει το σιγουρο και φιλε στην εκπαιδευση δεν υπαρχει τπτ σιγουρο. Πολλα ειναι ρευστα και εκει ειναι το σασπενς. Το επιπεδο των μαθητων, οι ηλικιες, το διδακτικο υλικο, οι αμετρητες βιβλιογραφιες, οι επιμορφωσεις και η ενημερωση.Εγω μπορει να ειμαι πιο μικρη απο σενα 3-4 χρονακια αλλα εβαλα ως στοχο να ειμαι εκπαιδευτικος γιατι οντως ειναι προκληση και κυνηγησα και αλλα πτυχια εκτος του πανεπιστημιακου για να το κανω αυτο. (διδασκω φιλολογικα, αγγλικα και μουσικη)Χρειαζεται κινητικοτητα και επενδυση χρηματων. Μεχρι το διορισμο που ολοι μας επιδιωκουμε δωσε ευκαιριες στον εαυτο σου.Π.χ. αφου σου αρεσει η Πληροφορικη δωσε για εκει αλλα ενω θα εισαι φοιτητης μη μεινεις εκει. Κανε ταυτοχρονα μαθηματα π.χ. για ECDL expert και αφου το παρεις ψαξε ευκαιριες να διδαξεις σε φροντιστηρια κλπ. Και φυσικα να εισαι καλος φοιτητης να κανεις εργασιες και να εισαι κοντα στους καθηγητες για να σε στειλουν σε κανα μερος της προκοπης για πρακτικη στο τελος η να μπεις στα προγραμματα του ΕΠΕΑΕΚ.Παντως εκπαιδευση χωρις προσπαθεια δεν υπαρχει. Επισης, πες μας τι τοσο πολυ σ'αρεσει στην εκπαιδευση (την οποια μαλλον οριζεις ως αποκλειστικα δημοσια);(dimstella συμφωνω:Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο)