*

Αποστολέας Θέμα: Πώς να κυνηγήσω το όνειρό μου?  (Αναγνώστηκε 12121 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πώς να κυνηγήσω το όνειρό μου?
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 23, 2008, 09:01:07 pm »
Ωραία..Μια χαρά...άψογα!!! Θα κάνω κ μεταπτυχιακό μετά, κ διδακτορικό...
ξέρω πως τίποτα δεν είναι εύκολο φίλε μου..... δε περιμένω να είναι εύκολο, αλλά όχι κ τόσο ζόρι..αν είναι έτσι χαιρετίσματα..

όπως κ να χει, κάτι πρέπει να κάνω..κάποια σχολή να διαλέξω... είτε αυτή είναι Παιδαγωγικό,είτε Μαθηματικό,Φυσικό...κτλ
Αν αποκλείσω τα πάντα, αντίο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:19:25 »

Αποσυνδεδεμένος shark

• Νέο μέλος
  • *
  • the ocean is deep!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 23, 2008, 10:16:15 pm »
Ο προβληματισμός σου…με προβλημάτισε θα έλεγα αρκετά και θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη.
Καταρχήν, αποκλείεις κάθετα την προοπτική να διδάξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Μηχανολόγος;
Σε ρωτώ, γιατί πιστεύω ότι οι πιθανότητες, εφόσον το προσπαθήσεις με αποφασιστικότητα και με πείσμα (που από τα γραφόμενά σου προκύπτει ότι διαθέτεις) δεν είναι απίθανη προοπτική!!!

Και τώρα, ας μιλήσουμε με αριθμούς:
Πέρυσι συνολικά σε όλα τα Παραρτήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. εισήχθησαν 11 άτομα (3 στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Πάτρα, και από ένας στο

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 24, 2008, 01:02:04 pm »
Φίλε Shark καταρχάς σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Πριν ξεκινήσω να σκέφτομαι 2ο πτυχίο κ άλλες λύσεις για να μπω στην εκπαίδευση το πρώτο που εξέτασα ήταν το κατα πόσο μπορούσα να το κάνω με το πτυχίο που ήδη έχω.... αλλά απογοητεύτηκα γιατί το είδα σχεδόν αδύνατο.....μόνο με παιδαγωγική κατάρτηση θα είχα κάποιες ελπίδες αλλά....:

-Με βάση την φετινή προκύρηξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα θα πάρει μόνο 2 μηχανολόγους/ναυπηγούς..στις άλλες πόλεις δεν το εξετάζω καθώς δεν είμαι διατεθημένος κ δε μπορώ για οικονομικούς λόγους να αφήσω την δουλειά μου. (σύνολο πανελλαδικά μιλάμε για 12 εισακτέους από μηχανολογία ΤΕΙ)
-Ναι, έχω μια γλώσσα κ ecdl, αλλά τα μόρια που συγκεντρώνω είναι: πτυχίο 6,58*1,5=9,87. Lower=4. Η/Υ=5. Σύνολο μονάδων μόλις 18,87.
-Οι θέσεις μηχανολόγων που προκηρύσσονται για τα έτη 2009-10 κ 2010-11 είναι 63 ΑΣΕΠ + 42 40%  = 105 μόλις θέσεις, απ τις οποίες μόνο 63 από ΑΣΕΠ.

Δεδομένου λοιπόν πως παλεύω για μόνο 2 θέσεις ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας,κ τα μόριά μου είναι μόνο 18,87 , μου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη η εισαγωγή μου στην ΑΣΠΑΙΤΕ....κ χωρίς αυτή, χωρίς παιδαγωγική κατάρτηση δηλαδή, οι θέσεις στην εκπαίδευση είναι τόσο λίγες που χαιρετίσματα.. μόνο οι απόφοιτοι ΣΕΛΕΤΕ κ όσοι μπήκαν ΕΠΠΑΙΚ που θα έχω από πάνω μου είναι αρκετοί.. Αν είχα παιδαγωγική κατάρτηση, ή αν την αποκτήσω με κάποιο τρόπο πχ από το 2ο πτυχίο (καθηγητικό/παιδαγωγικό) τότε ναι, έχω πιθανότητες να εισαχθώ στην εκπαίδευση ως Μηχανολόγος, ειδικά αν γράψω καλά σε κάποιον ΑΣΕΠ του τότε..

Αν μπορούσα να μεταναστεύσω σε άλλη πόλη τότε με βάση τα μόρια που μου έχεις γράψει για τα παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ (που φαντάζομαι αφορούν την ειδικότητά μου) δέν είναι πολλά,όντως...
Πού μπορώ να δω κ εγώ τα τελευταία μόρια εισαγωγής του κλάδου μου ανα παράρτημα?? Η αλήθεια είναι πως φανταζόμουν τα μόρια εισαγωγής αρκετά ψηλότερα...κ αυτό επειδή όσα topics έχω διαβάσει αναφέρουν το πόσο δύσκολο είναι.. αφού οι περισσότεροι έχουν μια γλώσσα κ Η/Υ, τότε γιατί δυσκολεύονται τόσο  να μπουν??? οι περισσότεροι έχουν τουλάχιστον τα μόρια που έχω εγώ...πώς να συναγωνιστώ όλους αυτούς για μόνο 2 θέσεις της Αθήνας? Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα σου απλά μου κάνει εντύπωση..
(με βάση τα μόρια που έκανες τον κόπο να γράψεις και αν με 2η γλώσσα  πάω στα 22,87...τότε  σύμφωνα με τις βάσεις που έγραψες ίσως μπορώ να το κυνηγήσω...αν κ πάλι φαντάζομαι πως είναι αρκετοί που θα έχουν αυτά τα μόρια..)

Αποσυνδεδεμένος shark

• Νέο μέλος
  • *
  • the ocean is deep!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 24, 2008, 02:55:16 pm »
Αναφορικά με τους Εισακτέους για το έτος 2007-2008 σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα του geok_salonika (http://www.exetaseis-asep.com/aspaite.htm). Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τα έχει πλέον κατεβάσει εν όψει προφανώς των νέων πινάκων που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πράγματι, η εισαγωγή για ορισμένους κλάδους είναι αρκετά δύσκολη, όπως θα δεις και εσύ, αλλά τελικά όχι για τους περισσότερους. Θα παρατηρήσεις ότι σε ορισμένες ειδικότητες και ειδικά σε "αποκεντρωμένα" Παραρτήματα εισήχθησαν άτομα με...εντυπωσιακά χαμηλά μόρια. Και φυσικά αυτό έχει να κάνει με το λιγότερο ή περισσότερο ενδιαφέρον ανά ειδικότητα που υπάρχει για φοίτηση στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Πάντως, σκληρό ανταγωνισμό στις εξετάσεις υφίσταται η πλειοψηφία των κλάδων αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αποτρέπει ούτε εσένα ούτε εμένα...ούτε κανέναν!!!

Στοιχεία για τα παλαιότερα έτη μπορείς να βρεις στο topic:   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ), σελ.63
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2008, 02:59:44 pm από shark »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:19:25 »

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 24, 2008, 03:23:55 pm »
Σ ευχαριστώ, βρήκα τις βάσεις που αναφέρεις. Δεν χάνω τίποτα να κάνω μια αίτηση για την επόμενη χρονιά, μιας κ την φετινή δεν την πρόλαβα, αλλά το βλέπω δύσκολο..
Αν καταφέρω να αυξήσω κ τα μόρια μου φέτος με κάποιο τρόπο ίσως κ να έχω ελπίδες..ωστόσο με το φετινό διάβασμα των πανελληνίων δε νομίζω να προλαβαίνω για 2η γλώσσα κτλ..
Κ το βλέπω αρκετά ριψοκίνδυνο να αφήσω το 2ο πτυχίο κ να κυνηγήσω μόνο την ΑΣΠΑΙΤΕ.. στο κάτω κάτω το 2ο πτυχίο θα μου δώσει κ αλλα εφόδια, ότι κ αν κάνω τελικά..ενώ την μηχανολογία την "φοβάμαι" στο κατα πόσο θα υπάρχουν θέσεις στην εκπαίδευση κ πόσες μελλοντικά..στον ΑΣΕΠ μια είμαστε,μια δεν είμαστε..
Όπως κ να χει, η αλήθεια είναι πως η παιδαγωγική επάρκεια θα με "έσπρωχνε" αρκετά κ ως μηχανολόγο εκπαιδευτικό....αλλά δεν ξέρω αν θα το καταφέρω μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ αυτό..

Είμαι πλέον αποφασισμένος να "σκιστώ" ένα χρόνο αν θέλω να καταφέρω κάτι...να μπω σε μιά σχολή δηλαδή που να οδηγεί σε κλάδο εκπαίδευσης. Σχολή που να παίζει σε κάθε διαγωνισμό (η μηχανολογία είπαμε..μια παίζει, μια δε παίζει, κ για ελάχιστες θέσεις μάλιστα..δε μου εμπνέει ασφάλεια..) Κ όταν καταφέρω κ την βγάλω τότε θα έχω την παιδαγωγική κ ως μηχανολόγος...αν εν το μεταξύ μου δωθεί η ευκαιρία για ΑΣΠΑΙΤΕ, τότε οκ, μια ώρα αρχίτερα. Το δευτερο πτυχίο πάντως θα το κυνηγήσω... είναι αλλιώς στο κάτω κάτω να έχω διπλή ευκαιρία για εκπαίδευση στο μέλλον.. να μπορώ να το κυνηγήσω σε δύο κλάδους..

Στο δίλημα μεταξύ Παιδαγωγικού/Καθηγητικής σχολής (μαθηματικό,φυσικό κτλ) τι θα πρότεινες?? θα ήθελα κ οι υπόλοιποι να πουν την γνώμη τους σε αυτό μιας κ είναι η έπιλογή που επικρατεί αυτή τη στιγμή..
ΥΓ: απλά ενημερωτικά..Αν έμπαινα ΑΣΠΑΙΤΕ Μηχανολογία μέσω πανελληνιών/κατατακτηρίων, έχοντας ήδη πτυχίο Μηχανολόγου ΤΕ...τι γίνεται? Τα κάνω όλα απ την αρχή, τα ίδια πράγματα δυο φορές εκτώς των παιδαγωγικών? Κ βασικά τα εργαστήρια με ενδιαφέρουν... αν δεν γλιτώνω τα (αρκετά) εργαστήρια τότε δε θα μπορούσα λόγω εργασίας να την βγάλω έτσι κ αλλιώς.. δε με γεμίζει σαν λύση, απλά να ξέρω τι γίνεται κ σ αυτή την περίπτωση..
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2008, 03:45:20 pm από skiron »

Αποσυνδεδεμένος shark

• Νέο μέλος
  • *
  • the ocean is deep!
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 24, 2008, 03:43:25 pm »
Φυσικά, μιλάμε για σχολές που οδηγούν σε δύο διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
Το θέμα είναι εσύ πού θέλεις/αντέχεις να απασχοληθείς…με το καλό!!!
Αν σου «ταιριάζει» και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βρίσκω ότι ο κλάδος των δασκάλων είναι τα τελευταία χρόνια μακράν ο πιο ευνοημένος.
( λάβε υπ’ όψιν, ωστόσο, ότι ίσως αυτό δε θα ισχύει για πολύ ακόμη )

Έχε κατά νου ότι Παιδαγωγική Κατάρτιση μπορείς να αποκτήσεις και με Μεταπτυχιακό στις «Επιστήμες της Αγωγής». Υπάρχει σχετικό topic στον Πίνακα «Προκηρύξεις».

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 24, 2008, 09:30:46 pm »
Στα περι ΑΣΠΑΙΤΕ που λέγαμε.... γνωρίζει κανείς αν παρακολουθήσω ΕΠΠΑΙΚ ως Μηχανολόγος, η βεβαίωση παιδαγωγικής κατάρτησης που θα πάρω θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ σε άλλο κλαδο-πτυχίο αργότερα (πχ πληροφορική που δε δίνη επάρκεια) ή θα κάνει μόνο για μηχανολογία?

Αποσυνδεδεμένος shark

• Νέο μέλος
  • *
  • the ocean is deep!
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 24, 2008, 10:44:10 pm »
Ναι, αυτό είναι απόλυτα σίγουρο. Άλλωστε, στο Πιστοποιητικό που λαμβάνουμε δεν αναγράφεται η ειδικότητα υπό την οποία παρακολουθούμε το πρόγραμμα.

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 24, 2008, 10:54:19 pm »
Thanks!
Ανεξάρτητα το ποια σχολή θα επιλέξω για 2ο τίτλο, δεν με εμποδίζει κανείς να προσπαθήσω να πάρω ΕΠΠΑΙΚ στο ενδιάμεσο τα επόμενα χρόνια... ακόμα κ να μου δίνει επάρκεια το 2ο πτυχίο, μέχρι να βγει,όσο πιο σύντομα παιδαγωγική τόσο καλύτερα μήπως κ καταφέρω ως Μηχανολόγος εκπαιδευτικός κάτι (πριν καν πάρω το άλλο πτυχίο..)

Να θέσω κ ένα άλλο ερώτημα.. αν καταφέρω κ μπω στο παιδαγωγικό, δεδομένου πως θα δουλεύω τα πρωινά...θα καταφέρω να το βγάλω ή θα έχω πρόβλημα με υποχρεωτικές παρουσίες κ εργαστήρια..?
Το ίδιο ερώτημα κ για το μαθηματικό... άντε κ μπήκα, βγαίνει η σχολή δουλεύοντας παράλληλα ή θα μπω κ δε θα βγω ποτέ? έχω ακούσει πως είναι τμήμα με πολύ μεγάλο μέσο χρόνο λήψης πτυχίου..

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 25, 2008, 08:01:24 am »
Για το Μαθηματικό δε γνωρίζω να σου απαντήσω, αλλά με τη θέληση που σε διακρίνει θα τελειώσεις την παιδαγωγική σχολή σου σε dt!! Ακόμη και αν δεν παρακολουθείς λόγω εργασίας. Στο λέει άτομο που όταν "έπηξε" η φαιά ουσία πήρε 33 μαθήματα σε 2 εξάμηνα!

Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν διαλέξεις τελικά να κάνεις!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2008, 08:04:49 am από pe06 »

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 25, 2008, 04:13:50 pm »
ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις...!

Νομίζω πως κατέληξα... Πρώτος στόχος λοιπόν το παιδαγωγικό. Συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα (ευκολία ολοκλήρωσης, πιθανή αποκατάσταση σχετικά σύντομα κτλ)κ μου δίνει κ την επάρκεια που χρειάζομαι κ για το Μηχανολογικό μου πτυχίο, πράγμα ιδιαίτερα βασικό... μιας κ θα μου δίνεται η δυνατότητα να "παίξω σε διπλό ταμπλό", έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στους Μηχανολογικούς πίνακες..

Φυσικά, δεν θα δηλώσω μόνο παιδαγωγικό σε ολόκληρο μηχανογραφικό...όσο να ναι, η βάση του παιδαγωγικού είναι υψηλότατη κ δεν είναι σίγουρο πως θα την πιάσω....
Μαθηματικό/Φυσικό ή άλλη καθηγητική σχολή μάλλον δε θα δηλώσω καθόλου.. όσα άτομα του χώρου ρώτησα μου τόνισαν πως θα δυσκολεύτώ αφάνταστα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου σε μια εκ των δύο αυτών σχολών, ενώ άλλη καθηγητική σχολή δε θα σκεφτόμουν εκ των πραγμάτων μιας κ δε θα μου ταίριαζε καθόλου..υπό σκέψη λοιπόν η καθηγητική..

Αντ'αυτού, ως 2η/3η επιλογή θα δηλώσω την πρωταρχική μου σκέψη,την Πληροφορική. Αν δε καταφέρω παιδαγωγικό τουλαχιστον θα εισαχθώ σε μια σχολή της αρεσκείας μου κ των ενδιαφερόντων μου, κ στο ενδιάμεσο, θα προσπαθήσω να κάνω το ετήσιο της ΑΣΠΑΙΤΕ για να αποκτήσω κ την απαραίτητη παιδαγωγική επάρκεια που θα μου δινε το παιδαγωγικό/καθηγητική, ωστε να μπορώ κ πάλι να συμμετέχω με τα δύο μου πτυχία (Μηχανολογία/Πληροφορική)...με τα γνωστά πλεονεκτήματα... Σ αυτή την περίπτωση απλά θα ελπίζω να υπάρχουν θέσεις για πληροφορικάριους/μηχανολόγους στην εκπαίδευση...

Ξεκινάει επίσημα διάβασμα λοιπόν, κ ο Θεός..βοηθός!
θερμά ευχαριστώ σε όλους όσους ασχολήθηκαν (στο topic ή με π.μ.), ήσασταν ιδιαίτερα χρήσιμοι! Κ αν κάποιος έχει να προτείνει-σχολιάσει κάτι που μπορεί να μην έχω σκεφτεί. θα χαρώ να τον ακούσω!

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 12:48:11 pm »
Πληροφοριακά αναφέρω πως οι δάσκαλοι έχουν ακόμα μέλλον... μας έκαναν κάτι υπολογισμούς στα ΠΕΚ σχετικά με το πόσοι δάσκαλοι βγαίνουν, πόσα κενά υπάρχουν και αυτοί που βγαίνουν σε σύνταξη και σχεδόν όλοι μας είπαν πως για ακόμα ''15''  :o χρόνια θα εξακολουθεί το επάγγελμα των δασκάλων να έχει ζήτηση! Απλά σας λέω τι μας είπαν άτομα που ασχολούνται!
ΠΕ70!

Αποσυνδεδεμένος mimis

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 04:14:21 pm »
Συμφωνώ μα την Ναταλί. Μια ψιλοερευνούλα που κάναμε στην μετεκπαίδευση είδαμε πως όντως η απορρόφηση θα είναι μεγάλη για πάνω απο 10 χρόνια.Ένα παράδειγμα....συνάδελφοι που σήμερα έχουν 31-32 χρόνια υπήρεσίας τη χρονιά που διορίστηκαν προσέλαβαν περίπου....6.500 ατομα.!!!!

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 04:46:48 pm »
Συμφωνώ μα την Ναταλί. Μια ψιλοερευνούλα που κάναμε στην μετεκπαίδευση είδαμε πως όντως η απορρόφηση θα είναι μεγάλη για πάνω απο 10 χρόνια.Ένα παράδειγμα....συνάδελφοι που σήμερα έχουν 31-32 χρόνια υπήρεσίας τη χρονιά που διορίστηκαν προσέλαβαν περίπου....6.500 ατομα.!!!!
ΠΕ70!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182728
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144