PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Γενικό Λύκειο
Φιλολογικά μαθήματα
(Συντονιστές:
para5
,
MARKOS
)
Έκθεση Α' Λυκείου
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
19
20
21
22
23
...
38
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Έκθεση Α' Λυκείου (Αναγνώστηκε 244404 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
marita
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Έκθεση Α' Λυκείου
«
Απάντηση #280 στις:
Νοεμβρίου 14, 2011, 09:06:43 pm »
Tweet
Εκθέσεις θα βάζουμε στα παιδιά να γράφουν; Τα διαγωνίσματα τι μορφή θα έχουν;
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:24:51 »
Bernarda
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #281 στις:
Νοεμβρίου 20, 2011, 04:07:07 pm »
Καλησπέρα παιδιά,
θα 'θελα να ρωτήσω 1) αν υπάρχει κάποιο link για να κατεβάσω το βιβλίο του καθηγητή της έκθεσης ά λυκείου, μιας
και στη σελίδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου δεν υπάρχει.
2) αν γνωρίζετε κάποιο βιβλίο ή ηλεκτρονική πηγή για τα κειμενικά είδη , κειμενικούς τύπους κ'
τα χαρακτηριστικά τους.(αυτό το ερώτημα ειχε τεθεί και από άλλον στο παρελθόν μα έμεινε
αναπάνητο)
3) είχα μία σκέψη,επειδή δε βρίσκω το υλικό που θέλω για τα κειμενικά είδη και δεδομένου ότι τα
τα κειμενικά είδη είναι ίδια για όλες τις γλώσσες, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε
και υλικό από τη διδασκαλία γραφής των κειμενικών ειδών της αγγλικής, μιας και υπάρχει
πλουσιότερο υλικό και πιο επεξεργασμένη μεθοδολογία;το 'χει εφαρμόσει κανείς σας; Γίνεται;
άμα είναι ανόητος ο συλλογισμός μου να μου το πείτε δεν παρεξηγούμε παιδιά, ίσα-ίσα θα
χαρώ να μου υποδείξετε το λάθος .
Καταγράφηκε
Li0
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #282 στις:
Ιανουαρίου 09, 2012, 04:41:32 pm »
πριν μερικές μέρες είχε βγει μια ανακοίνωση για την έκθεση της α, ου έλεγε ότι δε θα διδάσκεται περίληψη αλλά ερωτήσεις από το κείμενο, έχω φάει τον τόπο να τη βρω αλλά μάταια.
έχει κάποιος λινκ να τη δω
? ή εστω να μου πει τι έλεγε γιατί δε θυμάμαι.
Καταγράφηκε
olgalia
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #283 στις:
Φεβρουαρίου 08, 2012, 08:42:18 pm »
Δες εδώ ίσως βρεις αυτό που ψάχνεις:
digitalschool.minedu.gov.gr/
Πάντως στο σχολείο δεν έχει έρθει τίποτα επίσημο. Αυτό ακριβώς συζητούσαμε σήμερα με συνάδερφο φιλόλογο, αν τελικά με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου, εμείς θα ζητάμε περίληψη απ΄τα παιδιά ή όχι; Η φετινή Α Λυκείου όταν δώσει πανελλαδικές θα εξεταστεί στην περίληψη ή όχι; Πάντως το ΠΣ λέει ότι περίληψη διδασκεται, ζητείται ως άσκηση, αλλά όχι υποχρεωτικά σε κάθε κείμενο. πχ έχει μέσα ένα παράδειγμα που λέει να βγάλουν οι μαθητές την περίληψη του κειμένου και με βάση αυτή να γράψουν ένα κείμενο (εναλλακτική μορφή έκθεσης) πάνω στο ίδιο θέμα.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2012, 08:55:12 pm από olgalia
»
Καταγράφηκε
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:24:51 »
sofoulitsa
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #284 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 08:18:37 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα,
θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένους προβληματισμούς που μου γέννησε το μάθημα της Έκθεσης. Αρχικά προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του Νέου Λυκείου. Ωστόσο στην πορεία χάθηκα και επανήλθα στο παλιό μοντέλο, κυρίως γιατί ένιωσα ότι δεν προλαβαίνω να καλύψω όλα αυτά που πρέπει/θέλω να διδαχτούν.
Επιπλέον, νιώθω ότι βρίσκομαι πολύ πίσω στην ύλη (ακόμα δεν έχω μπει στην Περιγραφή!). Χάθηκαν πολλά μαθήματα λόγω αστάθμητων παραγόντων (ασθένεια, απεργίες, κατάληψη, πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών). Από την άλλη πλευρά, στην τάξη υπάρχει ένας πυρήνας 5-6 ατόμων με συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της παραβατικότητας. Καταστρέφουν το μάθημα με όποιο τρόπο μπορούν, παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω βίντεο, παρουσιάσεις PowerPoint, ηχογραφήσεις, να τους αναθέσω δραστηριότητες, αλλά με το κλίμα που επικρατεί μέσα στην τάξη δύσκολα ολοκληρώνονται όπως πρέπει.
Με προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουν αυτά τα παιδιά στις επόμενες τάξεις και τι θα τους ζητηθεί στις πανελλήνιες. Νιώθω ότι τους έχω προετοιμάσει ανεπαρκώς και έχω απογοητευτεί...
Καταγράφηκε
http://www.youtube.com/watch?v=Trzb1eQEQI8
marita
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #285 στις:
Μαρτίου 12, 2012, 09:06:34 pm »
Τα ίδια ακριβώς, κοπέλα μου. Επανήλθα στο παλιό και δοκιμασμένο μοντέλο διδασκαλίας κι έχω μείνει πίσω. Είμαι στην εφηβεία!!!Πώς με βέπεις;;;
Καταγράφηκε
KARMENSITA
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #286 στις:
Απριλίου 06, 2012, 06:07:57 pm »
Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις γλωσσικές ασκήσεις.Αυτό το βιβλίο διδάσκεται σ'όλες τις τάξεις του λυκείου;Συγνώμη αν κάνω κάποιο λάθος.
Καταγράφηκε
gumus
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #287 στις:
Απριλίου 06, 2012, 06:20:56 pm »
διδάσκεται στις 2 πρώτες τάξεις του Λυκείου (μισό-μισό - κάνεις επιλογή κάπιοων ασκήσεων). αν θες, μπορείς και στη Γ΄Λυκείου να χρησιμοποιήσεις ορισμένες ασκήσεις, αν και στη Γ΄η ύλη είναι πολλή και ο χρόνος περιορισμένος.
Καταγράφηκε
"Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! "
Νίκος Καζαντζάκης
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #288 στις:
Μαΐου 13, 2012, 07:12:41 pm »
Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη για τα θέματα έκθεσης που είναι μέσα στην ύλη της έκθεσης? Ο μαθητής μου έχει ύλη από την αρχή ως της σελίδα 205 (κάπου εκεί). Από το σχολικό βιβλίο δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποια είναι τα θεματα έκθεσης σε κάθε ενότητα, τα βρίσκω στο περίπου, πχ το γέλιο είναι προς το τέλος, άρα θα είναι εκτός ύλης. Μπορώ να βρω κάπου αναλυτικά τα θέματα ή όχι?
ευχαριστώ
Καταγράφηκε
http://sxolikospsyxologos.blogspot.gr
https://www.facebook.com/SxolikiPsyxologia
daizy
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #289 στις:
Μαΐου 13, 2012, 08:16:18 pm »
Γλωσσομάθεια, Αναλφαβητισμός, Χάσμα γενεών, Διάλογος, Μόδα-Ενδυμασία, Αγάπη-Έρωτας.Εμείς αυτά διδάξαμε φέτος.
Καταγράφηκε
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #290 στις:
Μαΐου 13, 2012, 11:32:17 pm »
Σ'ευχαριστώ πολύ
Καταγράφηκε
pasxalisΠΕ02
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #291 στις:
Μαΐου 14, 2012, 03:43:15 am »
- Γλώσσα – Γλωσσομάθεια
- Προφορικός – Γραπτός λόγος
- Διάλογος
- Ελεύθερος χρόνος – Ψυχαγωγία
- Νέοι - Εφηβεία – Χάσμα γενεών
- Μόδα
Καταγράφηκε
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #292 στις:
Μαΐου 14, 2012, 03:00:07 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ!
Να κάνω και μια ερώτηση ακόμη, που μπορεί να ακουστεί λίγο χαζή..
Στα σχολικά βιβία της Έκθεσης, τα θέματα των εκθέσεων πώς μπορεί να τα βρει κανείς? Εγώ τα βρίσκω ανάλογα με τα κείμενα και τις ασκήσεις που έχει.. Σε γενικές γραμμές μπερδεύομαι με τα σχολικά βιβλία της Έκθεσης, ειδικά του Λυκείου. Μου φαίνονται χωρίς αρχή, μέση και τέλος.. και έτσι χρησιμοποιώ στα ιδιαίτερα κυρίως βοηθήματα και αποφεύγω το σχολικό
Καταγράφηκε
Ίρμα
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #293 στις:
Μαΐου 14, 2012, 10:10:05 pm »
ωραία...
είμαι κι εγώ από αυτούς που προτίμησαν την παλιά διδασκαλία του μαθήματος. Τώρα όμως που ήρθαν οι οδηγίες για τις εξετάσεις εγώ που δεν έκανα τίποτα από αυτά που λέει, τι κάνω;;;; Δεν μπορώ να ζητήσω από τα παιδιά να μου γράψουν κάτι που δεν το έχω διδάξει. Με την άλλη συνάδελφο που ακολούθησε κι αυτή τον παλιό τρόπο διδασκαλίας είμαστε αρκετά μπερδεμένες. Υπάρχει πρόβλημα, αν δεν εφαρμόσεις ακριβώς τις οδηγίες;;;;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
19
20
21
22
23
...
38