0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: monogramma στις Σεπτεμβρίου 19, 2012, 11:45:44 amΣαββάλα-Καλαβρουζιώτου και Ελληνοεκδοτική είναι πολύ καλά. Γιατί δε θες να έχει περίληψη; Θεωρώ ότι είναι μεγάλη βλακεία που την έβγαλαν από την Α' Λυκείου. Προσωπικά τη διδάσκω ακόμα και αν είναι εκτός..για ποιο λόγο να ταλαιπωρήσω και το παιδί και τον εαυτό μου στη
Σαββάλα-Καλαβρουζιώτου και Ελληνοεκδοτική είναι πολύ καλά. Γιατί δε θες να έχει περίληψη; Θεωρώ ότι είναι μεγάλη βλακεία που την έβγαλαν από την Α' Λυκείου. Προσωπικά τη διδάσκω ακόμα και αν είναι εκτός..για ποιο λόγο να ταλαιπωρήσω και το παιδί και τον εαυτό μου στη
Πάω να τα κατεβάσω! Ευχαριστούμε πολύ
Καλημέρα σε όλους! Πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και ελπίζω να με βοηθήσετε.Ψάχνω κάποιο βοήθημα για την έκθεση της Α΄ Λυκείου (θεματικές και κριτήρια αξιολόγησης) που να έχει διαγωνίσματα βάσει του νέου προγράμματος σπουδών (δηλαδή να μη ζητά π.χ. περίληψη). Η έρευνα στα βιβλιοπωλεία αποκάλυψε ότι οι εκδοτικοί οίκοι δεν έχουν βγάλει τίποτα καινούριο, ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα βοήθημα που να έχει εκδοθεί το 2012.Ξέρει κανείς να προτείνει κάτι;Ευχαριστώ πολύ!
Παιδιά καλησπέρα.Στην πρώτη ενότητα, εκτός από τη γλωσσομάθεια και τον αναλφαβητισμό ποιο άλλο θέμα συνηθίζετε να πραγματεύεστε με τους μαθητές σας;;π.χ. μιλάτε για την κρίση της γλώσσας, για τη γλώσσα των νέων τόσο αναλυτικά όσο τα θέματα που ανέφερα παραπάνω;;
Μεγάλο θέμα αυτό!!! Δυστυχώς πολλά παιδιά δε διαθέτουν κριτική ικανότητα.... Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται περισσότερος χρόνος για συζήτηση με τη μορφή ερωτήσεων (ώστε να υπάρχει και μια έμμεση καθοδήγηση, αρχικά τουλάχιστον)...και επίσης είναι αρκετο σημαντικό να διαπιστωθεί αν όντως το παιδί δεν έχει κριτική σκέψη και γενικότερα ιδέες, ή αν απλά έχει μάθει να μη σκέφτεται γιατί μέχρι τώρα του τα έδιναν όλα έτοιμα...Πρακτικά, όταν π.χ. πρέπει να αναφερθούμε σε λύσεις ή μέτρα αντιμετώπισης, τους προτείνω να σκέφτονται κάθε φορά 1-2 από διαφορετικούς παράγοντες (οικογένεια, σχολείο, κράτος, Μ.Μ.Ε, κτλ)...θέλει πάντως πολλή δουλειά κι υπομονή!!!