0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν λείπουμε μπορούν να αποφασίσουν χωρίς εμάς???
Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου από την περσινή χρονιά μου ως ωρομίσθια : όταν παρουσιάστηκα ο διευθυντής μου τόνισε ότι η μόνη παραχώρηση που μπορούν να μου κάνουν είναι να μην μου αλλάξουν το πρόγραμμα! Πώς σας φαίνεται αυτό; Και βέβαια είχα ζητήσει ευγενικότατα αν μπορούσε να γίνει μια μικρή αλλαγή γιατί πήγαινα από πολύ μακριά και μια μέρα είχα 2 ώρες κενό (οι ωρομίσθιοι δεν επιτρέπεται να έχουν κενά γιατί πληρώνονται μόνο για τις ώρες που είναι στο μάθημα). Το σχολείο είναι στην Ανατολική Αττική.
Παράθεση από: marina21 στις Αυγούστου 30, 2008, 01:50:44 pmΑν λείπουμε μπορούν να αποφασίσουν χωρίς εμάς??? Έτσι κι αλλιώς όταν μοιράζονται οι τάξεις προηγούνται εκείνοι που παίρνουν δεύτερη χρονιά μια τάξη, μετά αυτοί που είναι μόνιμοι στο σχολείο (έχουν κάποιο πλεονέκτημα) και έπειτα ερχόμαστε εμείς οι αναπληρωτές!Οπότε και πάλι ό,τι περισσεύει θα πάρουμε!
Παράθεση από: melia85 στις Αυγούστου 31, 2008, 01:43:17 pmΠαράθεση από: marina21 στις Αυγούστου 30, 2008, 01:50:44 pmΑν λείπουμε μπορούν να αποφασίσουν χωρίς εμάς??? Έτσι κι αλλιώς όταν μοιράζονται οι τάξεις προηγούνται εκείνοι που παίρνουν δεύτερη χρονιά μια τάξη, μετά αυτοί που είναι μόνιμοι στο σχολείο (έχουν κάποιο πλεονέκτημα) και έπειτα ερχόμαστε εμείς οι αναπληρωτές!Οπότε και πάλι ό,τι περισσεύει θα πάρουμε! Υπάρχει γραπτή νομοθεσία που αναφέρει κάτι τέτοιο; Εγώ πάλι που ρώτησα παλιά συνάδελφο και αναφέρομαι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου ειπε πως απλώς προηγούνται οι παλιοί και οι μόνιμοι στο θέμα της συμπλήρωσης του ωραρίου τους. Αυτό συνεπάγεται πως προηγούνται και σην επιλογή τάξεων και μαθηματων; Εγώ πάλι πιστεύω πως επρόκειτο για έναν από τους πολλούς άγραφους νόμους που ισχύουν στο ελληνικό δημόσιο χρόνια τώρα. Λογικά πρέπει να παρεμβαίναι και ο διευθυντης, ο οποίος αν είναι σωστός συμπεριφέρεται με διακιοσύνη και στους αναπληρωτές. Έλα μου όμως που τις περισσότερες φορές έχει στενές σχέσεις με τους παλιούς για πολλους και διαφορους λογους και την πληρώνει ο έρημος αναπληρωτής ειδικά αν έρθει τελευταίος στο σχολειο ή στα μέσα της χρονιας. Εγώ πέρσι παντως είχα μια μικρη επιλογή, καθώς ήμουν η πρωτη αναπληρώτρια, οι υπόλοιποι φιλόλογοι πήραν ό,τι έμεινε αλλά και πάλι καλά τους έτυχε. Όλα είναι σχετικα, το θεμα είναι η αντιμετώπιση από τους μόνιμους και δη τους παλιους συναδέλφους, οι οποίοι πολλές φορές ειναι πιο σκληροί και από τον διευθυντη. Δε λενε ότι πολλά εξαρτώνται από το σύλλογο διδασκόντων και τη δυναμικοτητά του; Σπάνια όμως να βρεςι ομοψυχία και συνεργασία σε ένα σύλλογο διδασκοντων. Καλή μας τύχη λοιπόν.