PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
ΕΠΑΛ
(Συντονιστής:
Lasid
)
Πρόβλημα μαθηματικών!
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πρόβλημα μαθηματικών! (Αναγνώστηκε 8533 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
wisest is he, who knows he knows not
Απ: Πρόβλημα μαθηματικών!
«
Απάντηση #28 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 06:33:04 pm »
Tweet
οχι βρε, το κανω για να υπερασπισω την ακεραιοτητα της απαντησης μου
Δε θελω να στειλω κανεναν στο τρελαδικο
Αν παρόλα αυτά, αμφισβητούμαι ακόμα θα επιχειρήσω το τελευταίο δυνατο χαρτί μου. Απλά θα χρειαστεί να δείς αυτή τη σελίδα:
http://www.math.aegean.gr/Courses/ODE/odek02/Separable/k02_separable.htm
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 15:00:57 »
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
«
Απάντηση #29 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 06:36:51 pm »
Σε λίγο.
Τώρα δε μπορώ,πάω στο μπαλκόνι να πιω ελληνικό και να κάνω τσιγάρα με τη μάνα μου.
Καταγράφηκε
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #30 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 06:40:16 pm »
με την ησυχια σου
Καταγράφηκε
anjel
Νέο μέλος
«
Απάντηση #31 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 07:25:04 pm »
Καλησπερα!Παρακολουθω τοση ωρα την συζητηση σας και απο αγανακτηση αποφασισα να επεμβω.Αν και πτυχιο στα χερια μου δεν εχω ακομα(ειμαι τελειοφοιτη της σχολης εμφε του εμπ) θα ηθελα να πω την γμωμη μου για οσα δυστυχως γραφονται σε ενα forum εκπαιδευτικων.Πραγματι οι συνηθεις διαφορικες εξισωσεις κατα ενα ποσοστο τους κατηγοριοποιουνται και υπαρχει αντιστοιχη μεθοδολογια για την επιλυση τους.Η συγκεκριμενη ανηκει στην κατηγορια των χωριζωμενων μεταβλητων και ειναι διαφορικη πρωτης ταξης παρολα αυτα ενας απλα καλος μαθητης της τελευταιας ταξης του λυκειου την λυνει απλα ολοκληρωνοντας οπως προτεινε στην λυση της η συναδελφος.Αυτο ειναι ολο κι ολο.Η μορφη στην οποια δοθηκε η λυση ειναι φυσικα μια χαρα και μπορει να δει κανεις πολυ συχνα κατι παρομοιο γραμμενο σε οποιοδηποτε βιβλιιο διαφορικων και φυσικα σε σημειωσεις δυο ολοκληρων εξαμηνων.Συγκεκριμενα επειδη δεν ειναι εφικτη λυση ως προς y, κατι καθολου σπανιο στις γενικεσςλυσεις διαφορικων λεμε οτι η λυση ειναι σε πεπλεγμενη μορφη.Επισης απο την μορφη της λυσης μπορεις να αντλησεις πολλες πληροφοριες,(για παραδειγμα για την οικογενεια ολοκληρωτικων καμπυλων της διαφορικης για τις διαφορες τιμες της σταθερας c ).Υπενθυμιζω τον ορισμο γενικης λυσης σ.δ.ε πρωτης ταξης : ειναι μια συναρτηση G(x,y)=0 και οχι απαραιτητα λυμενο ως προς y(εχουμε τελειωσει πανεπιστημιο και δεν παμε πια πρωτη λυκειου) και οτι αυτη η μορφη λυσης δεν πρεπει να υποτιμαται γιατι παρεχει ολες τισ απαραιτητες πληροφοριες.Α πο εκει και περα περναμε σε αριθμητικες προσεγγιστικες μεθοδους (αριθμητικη αναλυση).Αυτο που με ενοχλησε ειναι η ελλειψη σοβαροτητας και η επιμονη και πραγματικα ειναι κριμα γιατι ριχνει πολυ το επιεπδο του forum και δειχνει ασχετοσυνη σε στοιχειωδη πραγματα.Μπορει να γινομαι υπερβολικη αλλα φανταστειτε οτι διαβαζουν αυτην τη συζητηση μαθητες τριτης λυκειου οι οποιοι φυσικα γνωριζουν την απαντηση.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 15:00:57 »
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #32 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 07:34:05 pm »
Να τη βράσει ο φυσικός την πεπλεγμένη σου μορφή.
Και ο φυσικός και ο οικονομολόγος και πολλοί άλλοι.
Από την πεπλεγμένη μορφή θα υπολογίσεις ενέργειες?
Από την πεπλεγμένη μορφή θα υπολογίσεις πεδία και φορτία και ρεύματα και προσμίξεις σε αγωγούς,ημιαγωγούς και πληθυσμούς σε διεγερμένες στάθμες?
Από την πεπλεγμένη μορφή θα υπολογίσεις ένα κάρο άλλα φυσικά μεγέθη,δε χρειάζεται να κάτσω και να τα αναλύσω ένα-ένα.
Γιατί στην φυσική δε δουλεύουμε με πεπλεγμένες συναρτήσεις ξέρεις.
ΥΓ : Δεν ήξερα ότι απαγορευόταν να κάνουμε και καμιά πλακίτσα μεταξύ μας.
Μάλλον επειδή είμαστε εκπαιδευτικοί,θα απαγορεύεται,μην μας δει και κανας μαθητής και τι θα πει για εμάς.......
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #33 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 07:47:51 pm »
Ρε αγαπη, μπορεις απλα να πεις συγγνωμη. Μαθηματικοι ειμαστε ρε γαμωτο. Εγω ποτε δε θα ειχα ισχυρη αποψη για θεμα φυσικης κι ας εχω κανει κι εγω σε πανεπιστημιακο επιπεδο. Σημασια εχει οτι η λυση εχει δωθει εδω και κατι σελιδες.....φτανει, το ξεφτυλισαμε το πανευκολο θεμα. Αν ηταν δηλαδη δυσκολο τι θα καναμε?
Καταγράφηκε
anjel
Νέο μέλος
«
Απάντηση #34 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 07:50:12 pm »
αγαπη μου για να μην πολυλογουμε λες το εξης: η λυση της διαφορικης ειναι λαθος..ε λοιπον να σου πω οτι μου χουν πεσει τα μαλλια κι εμενα και σε οσους ξερουν πεντε πραγματα..πεντε οχι παραπανω..οσο για την υποδειξη που εδωσες θα σου πω οτι τα χεις πολυ μπλεγμενα..και φυσικα να κανεις πλακιτσα χωρις την αδεια κανενος..αλλα ειναι τραγικα αυτα που λες και καθολου αστεια..εκτος αν θες να γελανε μαζι σου
Καταγράφηκε
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #35 στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 08:19:11 pm »
Αν δεν ήταν πεπλεγμένη,το γινόμενο θα έδινε λύση,ακόμη και αν η μια συνάρτηση ήταν άσος?
Και επαναλαμβάνω γιατί μάλλον δεν το πιάσατε,είπα ότι εμένα δε με καλύπτει.
Εμένα.
Γιατί θέλω ακριβή λύση.
Γιατί με ενδιαφέρει η πρόβλεψη.
Γιατί τα γουστάρω τα μαθηματικά,αλλά γουστάρω περισσότερο τη φυσική.
Στα μαθηματικά η λύση είναι αυτή και είναι αυστηρή.
Ενώ στη φυσική άμα δε σου κάνει η λύση,αλλάζεις την εξίσωση.
Και επίσης μου αρέσει να προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτονται και οι άλλοι.
Καταγράφηκε
jak_13
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Πάντα με χαμόγελο!!!
«
Απάντηση #36 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 04:31:21 am »
Αγαπητή "Angel" σαν πολύ φουριόζα δεν μας μπήκες στο forum;
Δηλαδή μπήκες στο forum για να ανεβάσεις το επίπεδό του, με αυτόν τον τρόπο; Προσπαθώντας να μειώσεις τον άλλον για να αποδείξεις την ορθότητα των απόψεων σου;
Εσύ λυπάσαι για την έλλειψη σοβαρότητας και εγώ λυπάμαι για την έλλειψη σεβασμού. Γιατί σεβασμός σημαίνει πολιτισμός.
Και όταν θα μπεις στην τάξη θα πρέπει να διδάξεις το σεβασμό στους μαθητές σου και να τον κερδίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα τον κερδίσεις;
Εσύ θα ανεχόσουν μια τέτοια συμπεριφορά από μαθητή σου;
Όταν κάποιος μαθητής σου θα κάνει κάποιο λάθος (κατά τη γνώμη σου) θα του λες "θέλεις να γελάνε οι άλλοι μαζί σου;" Άσε που μπορεί να του λες και χειρότερα γιατί αυτά τα λες σε καθηγητές.
Και που ξανακούστηκε ότι για να κάνει κάποιος πλάκα θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσει άδεια;
Αλλά επειδή είσαι και πολύ ευαίσθητη και νοιάζεσαι γιατί διαβάζουν τη συζήτηση και μαθητές, δε σε νοιάζει να βλέπουν μια τέτοια συμπεριφορά από φοιτητή σε καθηγητή; Δε θα έπρεπε;
Καταγράφηκε
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!
Gabriel Garcia Marquez
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #37 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 02:43:58 pm »
Αγαπητε jack13, νομιζω οτι το πνευμα και το επιπεδο για το οποιο μιλας για το forum ουτε εσυ μπορεις να το αντιπροσωπευσεις με τον τροπο σου. Επεσες με τα μουτρα πανω στην Αnjel, ομως διαβασες με προσοχη ο,τι εχει προηγηθει σε αυτη τη σελιδα; Γιατι, ο,τι εχει προηγηθει ειναι καπως απαραδεκτο πραγματικα! Αν εισαι μαθηματικος, τοτε επρεπε να εχεις φριξει...Αν οχι, τοτε μαλλον δε μπορεις να καταλαβεις. Γι'αυτο ας αφησουμε τα επιπεδα, τους μαθητες και τους καθηγητες και ας σοβαρευτουμε λιγακι ολοι.
Καταγράφηκε
jak_13
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Πάντα με χαμόγελο!!!
«
Απάντηση #38 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 03:09:58 pm »
Αγαπητέ/ή "liliput" δε ξέρω που σε πείραξε το πνεύμα μου, αλλά προτιμώ να μου πεις που διαφωνείς μαζί μου να συζητήσουμε με επιχειρήματα.
Εδώ είναι ένα forum ανταλλαγής απόψεων. Διαφωνίες υπάρχουν πολλές αλλά όταν δε σέβεσαι το συνομιλητή σου, τότε για ποιο επίπεδο μιλάμε.
Πρώτη έθεσε θέμα επιπέδου η συνάδελφος σου.Ήταν χαμηλό λέει και ήρθε να το ανεβάσει με επιχειρήματα του στυλ, "θέλεις να γελάνε μαζί σου" ή οι υπόλοιποι "είσαστε άσχετοι".
Αλήθεια αυτό το πνεύμα δε σε πείραξε;
Που σε πείραξε το επίπεδο μου; Επειδή γράφω με επιχειρήματα; Σε προκαλώ να το κάνεις και εσύ.
Σε πληροφορώ ότι διάβασα πολύ καλά και με προσοχή όλη τη σελίδα. Επίσης αν πρόσεξες δεν μπαίνω καθόλου στην ουσία για να μην πάρω θέση.
Έστω και αν έχει κάποιος δίκαιο δεν μπορεί να σεβαστεί την άποψη του άλλου; Αυτή είναι η διαφορά μας.
Αυτό πρέπει να καταλάβετε και τότε θα δεις πως όλοι θα σοβαρευτούμε.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 05:55:08 pm από jak13
»
Καταγράφηκε
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!
Gabriel Garcia Marquez
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #39 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 03:18:11 pm »
Γιατί κορίτσι μου Liliput θα είχε φρίξει?
Για ένα γινόμενο?
Για κάνε μια αντικατάσταση πρώτα να δεις αν βγάζει λύση και μετά μίλα.
Δηλαδή έπρεπε στην φιλενάδα αυτή να δώσουμε μασημένη τροφή όπως έκανες εσύ?
Σε τι θα εξυπηρετούσε αυτό?
Πολύ τις βαριέμαι αυτες τις ντεμέκ έξυπνες ατάκες που τις κοπανάτε παντού σαν πρόλογο που μάθατε απ'έξω για να γράψετε στην έκθεση.
Εγώ είπα αυτό που έκρινα σωστό για να βοηθηθεί επί της ουσίας η κοπέλα και να τρίψει λιγάκι τη μούρη της,έτσι κι αλλιώς η αντικατάσταση γινομένου είναι μια τεχνική που σίγουρα θα την έχει στην ύλη,δεδομένου ότι είναι η επίλυση μιας βασικής κατηγορίας διαφορικών.
Προφανώς δε θα το ξέρεις γιατί όπως είπες πολλές φορές δε σου άρεσαν καθόλου οι διαφορικές.
Γενική Γραμμική Διαφορική Εξίσωση 1ης Τάξης y'+P(x)y=R(x)
Σου θυμίζει τίποτα?
Μάλλον θα την είχες μάθει τη λύση παπαγαλία γι'αυτό τώρα ούτε καν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω.
Αποκλείεται να μην είναι στην ύλη της.
Αφορμή για σκέψη ήθελα να δώσω και μια μέθοδο που ούτως ή άλλως θα η χρησιμοποιήσει.
Εγώ επίσης,έθιξα ένα θέμα που σαν φυσικός με απασχολεί.
Θέλω λύση,τελεία και παύλα.
Περίμενα πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση και πιο έξυπνα επιχειρήματα από μαθηματικούς,αλλά ας είναι.
ααα....δε σας είπα........πολλοί φοιτητές του βιολογικού και ενός ΤΕΙ του Ηρακλείου πέρασαν τις διαφορικές,μετά από ιδιαίτερα που τους έκανα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 03:50:10 pm από Αγάπη
»
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #40 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 05:10:26 pm »
μπραβο αγαπη εισαι πανεξυπνη. ευγε. εμεις, οι χαζοι μαθηματικοι που πηραμε τωρα πτυχιο με 8 μαλλον δε θα γνωριζουμε καλα τις διαφορικες εξισωσεις. σωστα δε το ειχα σκεφτει ετσι. εχεις δικιο. πασο.
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #41 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2008, 05:20:18 pm »
και θελω να πω εδω και πολυ ωρα οτι αν η κοπελα ηθελε να "τριψει τα μουτρα της" δε θα ζητουσε τη λυση στο φορουμ, αλλα θα ανοιγε τα βιβλια της. Εγω απλα εκανα αυτο που μου ζητησε. Της εδωσα τη λυση και τη δικαιολογησα, και επι τρεις σελιδες ειχα εσενα αγαπουλα να με αμφισβητεις. Ισχυριζεσαι δε οτι η απαντηση που εδωσες στο προβλημα περι αντικαταστασης του y με το γινομενο g(x)*h(x) ειναι σωστη. οκ το δεχομαι, ΜΟΝΟ αν μπορεις να μου το εξηγησεις επειδη οπως ειπαμε ειμαι χαζη και δε μπορω να καταλαβω ( και ο βαθμος του πτυχιου μου ας λεει αλλα). ειμαι χαζη οκ? αλλα θελω να μου αποδειξεις οτι η αμφισβητηση που υπεστην τις προηγουμενες 3 σελιδες (σχεδον 4 τωρα) ηταν ανταξια μου. Θελω να μου αιτιολογησεις πληρως την απαντηση σου, επειδη ειμαι ΠΑΝΧΑΖΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΧΕΤΗ και δε καταλαβαινω. Μαλλον καταλαθος εβγαλα το μαθηματικο. Διαφορικες εξισωσεις δε ξερω, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΩ μονο και μονο....Τελοσπαντων, στο ζηταω σαν χαρη.Δειξε μου γιατι με αμφισβητουσες επι 3 σελιδες.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum