*

Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα μαθηματικών!  (Αναγνώστηκε 8488 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα μαθηματικών!
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 05:56:36 pm »
http://www.alfavita.gr/typos/typos06_9_08_1729.php

για τους φίλους μαθηματικούς της παρέας ένα ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας για τα μαθηματικά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:22:08 »

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:10:03 pm »
Κοριτσια μην μαλωνετε δεν αξιζει τον κοπο, σας ευχαριστω για τον χρονο που σπασαλησατε για την φιλη μου. Η liliput εχει δικιο, αν η φιλη μου ηθελε η μπορουσε να βρει την λυση θα την εβρισκε και δεν θα ρωτουσε τους παντες αμα μπορουν να βοηθησουν. Και επειδη εγω ειμαι φιλολογος και δεν το κατεχω το θεμα, σκεφτηκα να ρωτησω εδω για σιγουρη απαντηση αλλα αν ειναι να χαλατε τις καρδιες σας δεν αξιζει τον κοπο..

Αποσυνδεδεμένος liliput

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • wisest is he, who knows he knows not
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:20:33 pm »
sirina καλα εκανες και ρωτησες. χαρηκα που μπορεσα και βοηθησα και περασε και η ωρα μου. αν χρειαστει και αλλη βοηθεια μη διστασει. ουτως η αλλως, με το να της λυσουμε 2 ερωτηματα δε της δινουμε μασημενη τροφη, ουτε και το πτυχιο στο χερι.  επισης, ειμαι της αποψης απο προσωπικη εμπειρια, οτι αν καποιος βλεπει τη λυση σε ενα ερωτημα που δε μπορει να λυσει και ξοδεψει ενα σεβαστο χρονικο διαστημα για να την καταλαβει, τοτε ισως εχει πετυχει περισσοτερα απ'οσα θα πετυχαινε αν ελυνε το προβλημα γρηγορα γρηγορα και βιαστικα. χαρα μου που βοηθησα.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:28:14 pm »
Αγάπη και εγω θέλω να δω τη λύση με το γινόμενο , αν δεν σου είναι κόπος .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:22:08 »

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:35:16 pm »
Να βρεθουν οι μερικες παραγωγοι:

ΘΖ/ΘΧ, ΘΖ/ΘΨ της επιλεγμενης συναρτησης Ζ=Ζ(Χ,Ψ) που οριζεται απο την εξισωση συν2χ+ συν2ψ+συν2Ζ=1

Λιλιπουτ, μονο αυτο περισσεψε, δεν θελει τιποτα αλλο, ευχαριστω: :-*

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:37:44 pm »
λοιπον με διαφορικες δεν τα παω καλα, μπορει να ειναι πανευκολη αλλα δεν ασχολουμαι γιατι τις ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ. Μπορω μαλλον να απαντησω το δευτερο ερωτημα ομως. ελπιζω να ειναι σωστο και να μην αργησα, αν και αμφιβαλλω:

II exydxdy = Iy (Iexdx)dy = Iy [ex] (apo 0 mexri 1) dy = Iy(e1-e0)dy =

= Iy (e-1)dy = (e-1) Iydy = (e-1) [y2/2] (apo 0 mexri 1) = (e-1) (12/2 - 0) = (e-1)/2

ολα τα ολοκληρωματα εχουν ακρα απο 0 μεχρι 1. Ελπιζω να ειναι σωστο. Αν οχι, να με διορθωσει καποιος.
xxxxxxxxxxxxxxx

Για την ακριβεια ανηκει στην κατηγορια των Συνηθων Διαφορικων Εξισωσεων (χωριζομενων μεταβλητων), που εκανα ως κομματι του Απειροστικου Λογισμου ΙΙΙ.Επειδη δε συμπαθησα ποτε μου τις διαφορικες, προτιμησα να μη παρω αυτουσιο μαθημα συνηθων. Τις μερικες ομως δε τις απεφυγα και τις περασα ευτυχως ευκολα. Νομιζω οτι αν απαντησει αυτο που εγραψα θα ειναι οκ.Πιστευω ομως η κοπελα θα μπορεσει να το συνεχισει, γιατι στο ΤΕΙ κανουν πολυ συγκεκριμενα πραγματα στα μαθηματικα και λογικα πρεπει να εχει δει πολλα αντιστοιχα παραδειγματα μαζεμενα σ'αυτο το μαθημα. Ετσι νομιζω εγω φυσικα.Τελοσπαντων,  δε θυμαμαι πως συνεχιζει αν συνεχιζει και μου ειναι δυσκολο να το ψαξω μιας και τα βιβλια μου βρισκονται ακομα στις κουτες τους, λογω της μετακομισης (μολις πηρα πτυχιο και γυρισα απο την Κρητη οπου σπουδαζα)...οι διαφορικες παντα μου δημιουργουν προβληματα γι αυτο τις αντιπαθω :)

Δικά μου λόγια είναι αυτά?
Φρεσκάρισε λίγο τα ελληνικά σου.
Ξαναδιάβασε τα δικά μου μηνύματα,που ξέρεις,μπορεί να σου εξηγώ και να μην το παίρνεις χαμπάρι,δε χρειάζεται να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
Και μετά έλα να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Εγώ προσπαθώ να βάζω το μαθητή μου να σκέφτεται,έτσι και έπραξα και με την κοπέλα αυτή.
Πιάσε και κανα πιτσιρίκι να δεις τι θα πει διδασκαλία.
Μαγκιά σου τα 8άρια σου,αν πράγματι τα πήρες.
Στο μάθημα που θα κάνεις στα παιδιά όμως,οι βαθμοί που είχες στη σχολή δεν είναι επιχείρημα ξέρεις.

Αν θες να κάνεις το τραπέζι σε κάποιον,δώσε του ένα ψάρι.
Αν θες να τον ταίζεις κάθε μέρα,μάθε τον να ψαρεύει.
Κινέζικη παροιμία

Αυτή είναι η δική μου αρχή στο μάθημά μου.
Στόχος μου είναι δηλαδή να του δώσω τα εφόδια για να μπορεί να λύνει τις ασκήσεις,όχι να του τις λύνω εγώ.
Με βάση αυτήν μου την αρχή και τη γνώση της ύλης ανέφερα το γινόμενο και εξήγησα τους λόγους και παραπάνω,με κουράζει να α ξαναλέω,αλλά φαίνεται εσύ μόνο με την επανάληψη μαθαίνεις.

Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί,με το δικό σου το πνεύμα,για να ανεβάζουν το επίπεδο των εκπαιδευτικών.

Ρε παιδιά,απλη αντικατάσταση είναι!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:40:58 pm από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος anjel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:42:54 pm »

επειδη τωρα μπηκα και ειδα ολη την συνεχεια θα δωσω μια απαντηση για τα δυο μηνυματα μου και πιθανον να τελειωσει εδω το θεμα για μενα.Αγαπητε jack καταλαβαινω οτι το υφος μου μπορει να παρεξηγηθηκε και δεν σου κρυβω οτι κι εγω χτες σκεφτομουν οτι μαλλον το παρατραβηξα..ειδικα στο δευτερο μηνυμα..το τελευταιο πραγμα που θελω ειναι να μειωνω τον οποιονδηποτε και να τον κανω να αισθανεται ασχημα..Αλλα χτες διαβαζοντας ολη αυτην τη συζητηση αντεδρασα με αυτον τον τροπο ακριβως εξαιτειας της συμπεριφορας της Αγαπης(δηλαδη να σου πω την αληθεια πιο πολυ με πειραξε ο απαπαδεκτος τροπος της με τον οποιο μειωνε και αμφιβσητουσε χωρις σταματημο εναν ανθρωπο που εχει σπουδασει,πηγε να βοηθησει και στην τελικη εδωσε την ολοσωστη απαντηση στο πανευκολο ερωτημα παρα το οτι αυτα που ελεγε ηταν τελειως λαθος) .Μαλλον δεν διαβασες πολυ προσεχτικα την συζητηση οπως λες, ουτε αυτα που εγραψα και θα σου πω αμεσως γιατι.
Επειδη μιλας για σεβασμο να σου θυμισω οτι η Αγαπη τον ειχε ξεχασει στα περισσοτερα μηνυματα της προς την liliput και μαλιστα θα σου γραψω κατι που ειπε και  το  θυμαμαι χαρακτητιστικα "δηλαδη εσυ το θεωρεις απαντηση τωρα αυτο??"η "κανενα βιβλιο μου δεν εχει τετοια λυση μεσα"η"τωρα δεν μπορω παω να καπνισω".Λοιπον εμενα ολη αυτη η συμπεριφορα μου φαινεται αγενεστατη ,και γνωριζοντας ποσο αβασιμα , μη συγκεκριμενα και χιλιομετρα μακρια απο οτιδηποτε επιστημονικο ειναι τα  λεγομενα και εχοντας μια αγαπη στα μαθηματικα ενιωσα ξαφνικα να προσβαλλομαι ακομα και για λογαριασμο της συναδελφου.Αν το αποτελεσμα ειναι ηταν να μειωσω την Αγαπη εχω να πω οτι αυτο που εκανα ειναι να απαντησω με ακριβεια σε ολες τισ δηλωσεις της( οπως αυτο δεν ειναι λυση--αυτο δεν ειναι πουθενα γραμμενο)οι οποιες μειωναν τον ανθρωπο που εδωσε την απανηση.Και σε αυτο το σημειο εχω να κανω μια ερωτηση :Ποιος προσπαθει να μειωσει τον αλλο για να απο δειξει την ορθοτητα των αποψεων του??Τοση ωρα λοιπον γραφω οτι αυτο ακριβως εκανε η αγαπη κι επιπροσθετα ελεγε παρα παρα πολυ λαθος πραγματα για ενα παρα παρα πολυ defacto θεμα.Φυσικα jack και δεν ανεχομαι τετοιες συμπεριφορες.Αν θες να μου πεις οτι με την υπερβολη μου κινδυνεψα να χασω το δικιο μου ,,εχειις δikio. Επισης jack να σου πω οτι εγραψα οτι κανεις δεν χρειαζεται να παρει αδεια για να κανει πλακα τωρα εσυ γιατι καταλαβες αλλα δεν ξερω..Οσον αφορα για την τελευταια μου κουβεντα"θες η αλλοι να γελανε μαζι σου" θα σου πω οτι εχεις δικιο και μαλιστα σπανιως μιαλω ετσι..Αλλα πως απαντας σε εναν επιμονο ανθρωπο που ουσιαστικα σε κοροιδευει μπροστα στα μουτρα σου και δεν εχει ορια??Ισως απλα δεν του απαντας γιατι η ανθρωπινη φυση σου θα σε κανει να πεις κατι τετοιο.Η απαντηση μου ηταν εντελως προσωπικη και αφορουσε την αγαπη και δεν ειπα κανεναν αλλο ασχετο.Τωρα αν εσυ αισθανεσαι καλα με το να συμμετεχεις σε ενα forum που οι διαλογοι για θεματα μαθηματικων η φιλολογικων η οτιδηποτε χαρακτηριζονται απο "παραφιλολογιες" και απο μη σεβασμο ως προς τον συνομιλητη που ο κακομοιρης λεει και το σωστο απο πανω..Και δεν νομιζω η liliput να γελασε πολυ με την" πλακιτσα" της αγαπης οπως και οι περισσοτεροι δεν θα το καναν.Κλεινω επαναλαμβανοντας οτι ο τροπος μου δεν ηταν ο καλυτερος αλλα το εκανα για να βαλω καποιον ξερολα στην θεση του ,κι οχι για να το παιξω ξερολας..

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 06:48:51 pm »
Από τα πολλά μαθηματικά ,ξέχασες τα ελληνικά σου κι εσύ.
Διάβασε κοριτσάκι μου τα μηνύματά μου πιο προσεκτικά,κρίμα είναι να παρεξηγιόμαστε επειδή λόγω εγωισμού αρνήσαι να καταλάβεις κάτι πέρα από αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Κρίμα είναι.

ΥΓ το ότι πήγα στο μπαλκόνι να πιω καφέ με τη μάνα μου και να κάνω κανά τσιγάρο είναι αγένεια? ???
     αλήθεια είπα,όπως και τώρα θα πάω γιατί με περιμένει.
     Μάλλον δεν είσαι μαθημένη ούτε να λες αλήθειες,ούτε και να ακούς.

Αποσυνδεδεμένος anjel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 07:05:35 pm »
Kατι τελαυταιο που τωρα ειδα ΑΓΑΠΗ SAID:Γενική Γραμμική Διαφορική Εξίσωση 1ης Τάξης y'+P(x)y=R(x)

Σου θυμίζει τίποτα?
Μάλλον θα την είχες μάθει τη λύση παπαγαλία γι'αυτό τώρα ούτε καν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω.
EΤΣΙ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΓΑΠΗ .KAI META EMEIΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΖΩΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 07:25:03 pm »
Αγαπητή "Angel" σαν πολύ φουριόζα δεν μας μπήκες στο forum;

τελευταία πολλοι φουριόζοι μπήκαν στο φορουμ κ απο πολλές ειδικότητες!! τόσο που έχω αρχίσει να νοσταλγώ τις παλιές καλές μέρες του... τί έγινε ρε παιδιά, ανάδρομο ερμή έχουμε;; ??? κ τα λεγες εσύ Λάκη μου μας τα χουν σπάσει τα νεύρα μας κα θα σκοτωνόμαστε στα φανάρια για την προτεραιότητα!! ;) εγώ άσχετη με το θέμα είμαι, αλλά ένα έχω να πω..η σοβαρότητα απέχει πολύ απο τη σοβαροφάνεια. ολοι έχουμε σπουδάσει, αλλά όλοι παραμένουμε μαθητές, σ όλη μας τη ζωή..( κ αυτό καλά θα κάνουμε να το γνωρίζουμε γτ μόνο ο καλός μαθητής γίνεται κ καλος δάσκαλος κ μόνο αυτός που ξέρει να ακούει μπορεί να μάθει κ να μιλά..)καλο είναι να μην παίρνουμε τοσο " σοβαρά" το ρόλο μας!! δεν είμαστε παντογνώστες κ όλοι μα όλοι κάνουμε κ λάθη.........( θυμήθηκα τώρα ένα συνάδελφο φιλόλογο που είχα κ πάθαινε υστερία με το παραμικρό λάθος κ μάθαινε αρχαία στο παιδί του που ήταν 3 ετών..!!) relax!! κ με στεναχωρεί ιδιαίτερα που η εριστικότητα είναι πιο έντονη απο νέα παιδια κ στα χρόνια κ στο φορουμ..Αγαπούλα δε σε ξέρω καλά, αλλά νομίζω καλο είναι να μην μπαίνεις σ αυτην την αντιπαράθεση..δεν έχει νόημα.. :-*

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 07:32:15 pm »
Κι όμως,εγώ πιστεύω ότι με ξέρεις πάρα πολύ καλά.  ;)

:-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182553
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)