0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να βρεθουν οι μερικες παραγωγοι:ΘΖ/ΘΧ, ΘΖ/ΘΨ της επιλεγμενης συναρτησης Ζ=Ζ(Χ,Ψ) που οριζεται απο την εξισωση συν2χ+ συν2ψ+συν2Ζ=1
λοιπον με διαφορικες δεν τα παω καλα, μπορει να ειναι πανευκολη αλλα δεν ασχολουμαι γιατι τις ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ. Μπορω μαλλον να απαντησω το δευτερο ερωτημα ομως. ελπιζω να ειναι σωστο και να μην αργησα, αν και αμφιβαλλω:II exydxdy = Iy (Iexdx)dy = Iy [ex] (apo 0 mexri 1) dy = Iy(e1-e0)dy == Iy (e-1)dy = (e-1) Iydy = (e-1) [y2/2] (apo 0 mexri 1) = (e-1) (12/2 - 0) = (e-1)/2ολα τα ολοκληρωματα εχουν ακρα απο 0 μεχρι 1. Ελπιζω να ειναι σωστο. Αν οχι, να με διορθωσει καποιος. xxxxxxxxxxxxxxx
Για την ακριβεια ανηκει στην κατηγορια των Συνηθων Διαφορικων Εξισωσεων (χωριζομενων μεταβλητων), που εκανα ως κομματι του Απειροστικου Λογισμου ΙΙΙ.Επειδη δε συμπαθησα ποτε μου τις διαφορικες, προτιμησα να μη παρω αυτουσιο μαθημα συνηθων. Τις μερικες ομως δε τις απεφυγα και τις περασα ευτυχως ευκολα. Νομιζω οτι αν απαντησει αυτο που εγραψα θα ειναι οκ.Πιστευω ομως η κοπελα θα μπορεσει να το συνεχισει, γιατι στο ΤΕΙ κανουν πολυ συγκεκριμενα πραγματα στα μαθηματικα και λογικα πρεπει να εχει δει πολλα αντιστοιχα παραδειγματα μαζεμενα σ'αυτο το μαθημα. Ετσι νομιζω εγω φυσικα.Τελοσπαντων, δε θυμαμαι πως συνεχιζει αν συνεχιζει και μου ειναι δυσκολο να το ψαξω μιας και τα βιβλια μου βρισκονται ακομα στις κουτες τους, λογω της μετακομισης (μολις πηρα πτυχιο και γυρισα απο την Κρητη οπου σπουδαζα)...οι διαφορικες παντα μου δημιουργουν προβληματα γι αυτο τις αντιπαθω
Αγαπητή "Angel" σαν πολύ φουριόζα δεν μας μπήκες στο forum;