*

Ψηφοφορία

Σε ποιο από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα θα εξεταστείτε;

Αρχαία ελληνικά
9 (29%)
Νέα ελληνικά
6 (19.4%)
Ιστορία
5 (16.1%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη
11 (35.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 29

Αποστολέας Θέμα: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 56663 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
« Απάντηση #168 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:30:05 pm »
Αυτο το μεταπτυχιακο στα παιδαγωγικα που δινει το φπ μοριοδοτειται απο τον ΑΣΕΠ,ξερει κανεις?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:38 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:38:02 pm »
Λογικά μοριοδοτείται με 3, όπως τα ΜΑ σε παιδαγωγικά και διδακτική.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:42:42 pm »
Με όσα σοκαριστικά διαβάζω εδώ(μεταπτυχιακά που δε βοηθάνε, άναρχη και αυθαίρετη διόρθωση, δυσεύρετα καλά συγγράμματα κ.λπ.) διχάζομαι ανάμεσα στη βεβαιότητα της επικείμενης πανωλεθρίας μου στη διδακτική και σε κάποια ήρεμη ικανοποίηση από τις μέχρι τώρα απόπειρές μου να εξοικειωθώ με το "σπορ" διδακτική, στην επαρχία, χωρίς γνωστούς συναδέλφους που να δίνουν ΑΣΕΠ και να έχουν ασχοληθεί κάπως, χωρίς τίποτε απολύτως...πάλι καλά δηλαδή το 68 του 2005...Φέτος, όμως, πώς τόλμησα να πάω να δώσω; Διαβάζω αυτά που γράφει ο/η Syllas και άλλα παιδιά και τρομάζω...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:46:22 pm »
Vica μην ανησυχείς καθόλου. Και το ΜΑ από το ΦΠ μοριοδοτείται κανονικά, και μια χαρά τα έχει πάει στις εξετάσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:38 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:51:42 pm »
Ο τομέας είναι παιδαγωγικά, αλλά στα προγράμματα υπάρχουν και η διδακτική, τα παιδαγωγικά, η κοινωνιολογία, η φιλοσοφία και η ιστορία της αγωγής, δηλ. απ' όλα, αλλά τα παιδαγωγικά και η διδακτική που μαθαίνεις δε σχετίζονται και πολύ με αυτο που θέλει το ασεπ (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Παιδαγωγικό τμήμα λέγεται, αλλά εμπεριέχει όλα όσα σχετίζονται με την αγωγή και η ειδική διδακτική εξάλλου είναι κατά κάποιο τρόπο εφαρμοσμένα παιδαγωγικά. Η Εισαγωγή στην επιστήμη της αγωγής δεν με βοήθησε καθόλου για τα παιδαγωγικά του ασεπ. Αυτά που με βοήθησαν για την ειδ. διδακτικη τα άκουσα στο μάθημα Σχολική Παιδαγωγική που είναι μάθημα κορμού. Εγώ άργησα να το παρακολουθήσω και πέτυχα τον Χατζηδήμου, πριν ήταν μία άλλη καθηγήτρια που στη Σχολική Παιδαγωγική έκανε εντελως άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται και πολύ με τον ασεπ. Στο μάθημα Ιστορία της αγωγής μάθαμε πολλά για τον Εκπαιδευτικό Δημοτικισμό που μας βοήθησαν για τα νέα και για την ιστορία. Εξαρτάται και από τον διδάσκοντα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πάνω από ένα-δύο μαθήματα που να σε βοηθάνε για ασεπ. Για άλλα παν/μια δεν ξέρω τι γίνεται.
Τα μεταπτυχιακά στο φπ μοριοδοτούνται με 2, τα μεταπτυχιακά στη διδασκαλία πχ της γλώσσας ή της ιστοριας με 3, τώρα αν κάποιο μεταπτυχιακό στο παιδαγωγικό έχει να κάνει με διδασκαλία κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου (πχ φιλολογικών μαθημάτων) θα παίρνει 3 μόρια.

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιουνίου 20, 2007, 02:25:39 pm »
Από την προκήρυξη του διαγωνισμού (σελ.11236):

"Μεταπτυχιακός τίτλος στην ειδικότητα του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, προσαύξηση 2 μονάδες.
Μεταπτυχιακός τίτλος στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, ή στα παιδαγωγικά, προσαύξηση 3 μονάδες."

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιουνίου 20, 2007, 02:41:55 pm »
Rica, γιατί σοκαρίστηκες τόσο με την έκταση που ανέφερα για τον Καβάφη; Κατά τη γνώμη μου, έκρινα ότι όλα όσα έγραψα τα απαιτούσε το θέμα. Τώρα αν μου βγει σε κακό δεν ξέρω. Θα δείξει και από τους διορθωτές που θα πέσω. Πάντως και το 2005 στην Ιστορία είχα γράψει αρκετά. Ό, τι έγινε , έγινε τώρα...
Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλυς μας .

Αποσυνδεδεμένος sofiaz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιουνίου 20, 2007, 06:04:11 pm »
Πρώτα απ'όλα να ευχηθώ σε όλους καλά αποτελέσματα.
Σας παρακολουθώ και απορώ πως αντέχετε τόση αναμονή.
Εμείς(ΠΕ04) ευτυχώς βγήκαμε πρώτοι αλλιώς θα είχα τρελλαθεί!
Πάντως βρε παιδιά απορώ και εξίσταμαι μ'αυτά που λέτε. Είναι δυνατόν φιλολογικά τμήματα να μην έχουν μάθημα διδακτικής? Ούτε επιλεγόμενο? Πουθενά?
Στο χημικό Θεσσαλονίκης το 1990 υπήρχε διδακτική της χημείας, επιλεγόμενο βέβαια για όσους ήθελαν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και δεν ξέρω από πότε είχε ξεκινήσει.
Κι όχι μόνο θεωρητικό μάθημα αλλά και πρακτική με τη διεξαγωγή πειραμάτων επίδειξης που οργανωνόταν από τους φοιτητές στο κεντρικό αμφιθέατρο για όποια σχολεία ενδιαφερόταν.
Τώρα πια απ'ότι ξέρω υπάρχει και κανονική πρακτική σε σχολείο για όσους επιλέγουν την κατεύθυνση της εκπαίδευσης!!!
Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να πάρω τα καινούργια βιβλία, ένα με το θεωρητικό μέρος - σκοποί, σχέδια, καταμερισμός χρόνου, χρήση νέων τεχνολογιών στη διδακτική της χημείας κ.τ.λ. και ένα με πειράματα που αντιστοιχούν σε κάθε διδακτική ενότητα κάθε τάξης.
Τι να πω, εύχομαι να είστε κι εσείς διοριστέοι και να ανταμειφθούν οι κόποι σας...

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιουνίου 20, 2007, 06:18:21 pm »
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, αλλά τι άλλο μπορούμε να έχουμε από την ΥΠΟΜΟΝΗ.Εγώ πάντως στη φιλολογία (πριν πολλά- πολλά χρόνια) δεν ήξερα ούτε τον όρο "ειδική διδακτική". Όσο για τα παιδαγωγικά τρεις επιλογές όλες κι όλες με ένα απόγευμα διάβασμα. Πάντως το αποφάσισα. Δε θέλω να βγουν τα αποτελέσματα. Θέλω να περιμένω κι άλλο. 

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιουνίου 20, 2007, 08:35:00 pm »
Pariel,και εγώ δε θέλω να βγουν τα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος της άλλης βδομάδας έχω χάσει το κέφι μου, είναι και αυτή η ατονία μετά τα μαθήματα, με έχει πιάσει για τα καλά. Και άμα έρθουν και τα άσχημα μαντάτα με βλέπω να καταρρέω.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιουνίου 20, 2007, 09:14:12 pm »
Και εγώ μια απ' τα ίδια. Από τη στιγμή που το έμαθα, το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί. Και έχουμε ακόμη μέρες μπροστά μας. Μερικές φορές λέω καλύτερα να μην είχε βγει αυτή η ανακοίνωση στο alfavita, και να είχα μείνει με την εντύπωση ότι μπορεί και να μην έβγαιναν την επόμενη Παρασκευή. Τι να πω.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:48:29 pm »
Από την προκήρυξη του διαγωνισμού (σελ.11236):
"Μεταπτυχιακός τίτλος στην ειδικότητα του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, προσαύξηση 2 μονάδες.
Μεταπτυχιακός τίτλος στην διδακτική της ειδικότητας του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, ή στα παιδαγωγικά, προσαύξηση 3 μονάδες."
Ok, σωστά!
Το φιλοσόφησα λοιπόν, η διδακτική είναι σαν το τάβλι, δεν είναι σπορ, αλλά γίνονται διαγωνισμοί, υπάρχουν κανόνες, αλλά παίζει και η ζαριά, καλά το παίζεις, αλλά αν είσαι άτυχος..., μαθαίνεις παίζοντας κυρίως, θεωρία στο τάβλι δεν υπάρχει. Πλακωτό (ή σε πλακώνει ή το πλακώνεις) και φεύγα (πράγματι πολύ σημαντική).

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #180 στις: Ιουνίου 21, 2007, 02:05:57 pm »
Rica, γιατί σοκαρίστηκες τόσο με την έκταση που ανέφερα για τον Καβάφη;

Μου φάνηκαν υπερβολικά πολλές, όχι με την κακή έννοια, απλά συγκρίνω και με τον εαυτό μου που έγραψα 5-6 κα ανησυχώ...  ::)

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιουνίου 21, 2007, 02:35:33 pm »
Rica, μην ανησυχείς καθόλου. Άλλωστε είναι γνωστό οτι: <<Ουκ εν τω πολλω το ευ>>, πράγμα που σημαίνει ότι εγώ θα πρέπει να ανησυχώ. Θα δούμε σε λίγες μέρες! Πάντως σου εύχομαι Rica τα καλύτερα!
Περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα νωρίτερα από Παρασκευή;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144