*

Ψηφοφορία

Σε ποιο από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα θα εξεταστείτε;

Αρχαία ελληνικά
9 (29%)
Νέα ελληνικά
6 (19.4%)
Ιστορία
5 (16.1%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη
11 (35.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 29

Αποστολέας Θέμα: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 56735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 10, 2007, 12:27:16 pm »
Ευχαριστούμε, Ovidius, για τα στατιστικά, σωστά παρέθεσες τις ειδικότητες αυτές, καθώς το αγγλικό είχαν άλλο τρόπο εξέτασης στη διδακτική (συμπλήρωσης κενών) και δεν συγκρίνονται με μας. Μπορούμε, δηλαδή, να συναγάγουμε το συμπέρασμα ότι υπάρχει γενική πτωτική τάση και αυτό ίσως να οφείλεται σε πιο 'σφιχτές' οδηγίες διόρθωσης, καθώς κατάλαβαν ότι με τα χρόνια διαβάζουμε περισσότερο γνωστικό και είναι δύσκολο να μας ρίξουν και να χάσουμε από εκεί, ενώ στη διδακτική είναι εύκολο να χτυπήσεις και λόγω του τρόπου εξέτασης με ανάπτυξη, και λόγω της απορίας χρόνια τώρα των υποψηφίων για το τι ζητάνε, αλλά και της έλλειψης πληροφόρησης και απαντήσεων εκ μέρους του ασεπ. Τέλος, ο βαθμός της διδακτικής συμμετέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό στην τελική βαθμολογία. Ίσως να αναμένουμε παρόμοια και σε μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:08:39 »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 13, 2007, 04:02:42 pm »
Κι αφού δουλειά δεν έχει ο διάβολος.... ας κάνουμε πάλι ένα μίνι γκαλοπάκι να δούμε πάλι που βρισκόμαστε. Ας απαντήσει όποιος θέλει στα παρακάτω ερωτήματα:

α. Τα θέματα της Ε.Δ. σας φάνηκαν φέτος ευκολότερα ή δυσκολότερα;
β. Θεωρείτε ότι γράψατε καλύτερα ή χειρότερα από πέρισυ;

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 13, 2007, 04:50:49 pm »
1. Ίδιου βαθμού δισκολίας στα αρχαία, πιο απαιτητικά και πιο δύσκολα στα νέα, για την ιστορία δεν έχω άποψη, ούτε που τα διάβασα.
2. Πιστεύω ότι έχω γράψει καλύτερα από το 2005 και το 2002.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιουνίου 13, 2007, 06:41:38 pm »
Εγώ επέλεξα Νέα και μου φάνηκαν πάρα πολλά και ο χρόνος να με πιέζει. Ο Καβάφης μου άρεσε, είναι και ο αγαπημένος μου ποιητής, το θέμα της έκθεσης φαινομενικά εύκολο αλλά στην ουσία ήθελε ανάλυση.
Αν με σώσει ο Καβάφης υπολογιζω γύρω στο 73 με 75. 73 είχα γράψει στον προηγούμενο αυτοσχεδιάζοντας και με τη μικρή εμπειρία που είχα. Ίδωμεν. 
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:08:39 »

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 13, 2007, 06:42:16 pm »
Απάντησα αρχαία γιατί μου φάνηκαν σε γενικές γραμμές εύκολα. Ύστερα όμως από τόσες συζητήσεις που έχουμε κάνει   για σχέδια ή θεωρητικά φοβάμαι: ή του "ύψους" ή έχω πάει για τ' ανάθεμα. Όμως αν με ρωτούσες όταν είχα βγει θα απαντούσα αυτό: μου φάνηκαν εύκολα, πιστεύω ότι έγραψα πάρα καλά γιατί τα είχα διαβάσει. Δεν μπορώ να συγκρίνω όμως το βαθμό δυσκολίας με αυτόν του προηγούμενου γιατί δεν είχα επιλεξει αρχαία. είχα επιλέξει ιστορία τότε. Τώρα που έριξα μια ματιά στα θέματα της ιστορίας μου φαίνονται αυτού του διαγωνισμού πιο ασαφή.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:24:42 pm »
  Θεωρώ μη συγκρίσιμα μεγέθη την ειδική διδακτική Νέων του 2005 και την αντίστοιχη του 2007. Πολλοί, πιστεύω, που το 2005 πήγαν "τουρίστες" στη Διδακτική, είδαν τα θέματα  της Διδακτικής των Νέων ως σανίδα σωτηρίας, ανάμεσά τους κι εγώ και αρκετοί γνωστοί μου, που δώσαμε τότε μαζί.Και πράγματι οι βαθμοί μας ήταν από 65 και πάνω-κάποιος"τουρίστας" πήρε και 80! Γι' αυτό άλλωστε και η μεγάλη ζήτηση των Νέων το 2005. Η διδακτική Αρχαίων και Ιστορίας ήταν απαγορευτική για τους "αδιάβαστους".Εγώ ούτε καν διάβασα τα θέματα.
 Το σκηνικό ήταν πολύ διαφορετικό φέτος στη διδακτική των Νέων και να πω πως το περίμενα.Τολμώ να πω ότι είχα καλύψει τα του Καβάφη, είχα προμηθευτεί συγγράμματα για τη διδακτική της ποίησης,έκανα ό,τι μπορούσα τέλος πάντων. Αλλά είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά, γι αυτό και ήμουν προετοιμασμένη και για την εναλλακτική των Αρχαίων.Όταν είδα τα θέματα των Νέων επιβεβαιώθηκε το προαίσθημά μου: και ο καλά προετοιμασμένος έπρεπε να προσέχει πολύ, σκέφτηκα. Λίγο η διατύπωση των ζητουμένων του 1ου θέματος, λίγο τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι τρόποι πειθούς(τόσα χρόνια Πανελλήνιες, ήξερα τη σύγχυση που κάθε φορά προκύπτει), λίγο το πρόβλημα που θα προέκυπτε με την κατανομή του χρόνου στα δύο θέματα, και τελικά στράφηκα στ' Αρχαία.Δεν μου φάνηκαν εύκολα, απλώς δεν μου προκαλούσαν ως προς τη διατύπωση τόσο μεγάλη ανασφάλεια, όπως τα Νέα.
 Αν έγραψα καλύτερα από το 2005; Δε μου χρειάζεται το "καλύτερα" μάλλον. Μακάρι να'χω γράψει το 68 του 2005...Μάλλον ένας τέτοιος βαθμός δεν με "καίει".
 Αν έκανα καλά που παράτησα τα Νέα; Ποιος ξέρει; Μπορεί ο"ειδικός" συμφοιτητής μου που διόρθωσε το γραπτό μου...Ούτως ή άλλως ή ζωή γενικά είναι  "έλλογο" ρίσκο και συχνά τα πάντα κρίνονται από την υπό πίεση απόφαση μιας και μόνο στιγμής...

Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 13, 2007, 09:52:36 pm »
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 13, 2007, 10:16:31 pm »
Τα Αρχαία μου φάνηκαν ελαφρώς έως αρκετά ευκολότερα απ' ό,τι το 2005, αν και νομίζω πως έκρυβαν παγίδες. Ειδικά η ερώτηση με τη σύγκριση Αριστοτέλη, Ομήρου και Πίνδαρου. Τα Νέα μου φάνηκαν σαφώς πιο απαιτητικά σε σχέση με το 2005, λόγω συνδυασμού έκθεσης και λογοτεχνίας. Εξάλλου ο Καβάφης είναι δύσκολος από μόνος του. Τέλος, η Ιστορία μαρκάν δυσκολότερη, ίσως όχι για το ιστορικό περιεχόμενο όσο για τους διδακτικούς όρους της διατύπωσης των θεμάτων.
Γενικά νομίζω πως προσπάθησαν να αντιστρέψουν το βαθμό δυσκολίας στα τρία αντικείμενα σε σχέση με το 2005.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 13, 2007, 10:46:11 pm »
α. Η ειδική διδακτική των Νέων ήταν σαφώς πιο δύσκολη φέτος και ζητούσε πάρα πολλά. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο/η vica είχα παει κι εγώ τουρίστας στον προηγούμενο διαγωνισμό, μου φάνηκαν εύκολα τα θέματα των νέων γι' αυτό και επέλεξα αυτά. Όντας εντελώς άσχετη από διδακτική απάντησα κατευθείαν στις ερωτήσεις, ούτε στόχους  έθεσα ούτε ομάδες έφτιαξα ούτε εποπτικά μέσα ανέφερα και παρόλα αυτά πήρα 69 μοριάκια.
Στα αρχαία νομίζω ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν ο ίδιος, στην ιστορία δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
β. Φέτος έγραψα διδακτική αρχαίων, γιατί και περισσότερο συμπαθώ τα αρχαία και γιατί μου φάνηκαν σαφέστερα σ' αυτά που ζητούσαν. Παρόλα αυτά, όμως, ήταν πάρα πολλά και σε μένα τουλάχιστον που για πρώτη φορά στη ζωή έκατσα να γράψω σοβαρά διδακτική, ο χρόνος δε μου έφτασε και το δεύτερο ερώτημα το απάντησα πολύ πρόχειρα. Πιστεύω ότι έγραψα καλύτερα από τον προηγούμενο διαγωνισμό μόνο και μόνο επειδή έθεσα στόχους και έφτιαξα ομάδες. Δεν μπορώ όμως να είμαι απόλυτα σίγουρη. Μου χρειάζεται να έχω γράψει καλύτερα, γιατί ιστορία έγραψα χάλια. Χρειάζομαι ένα 75 τουλάχιστον στην ειδική διδακτική για να έχω ελπίδες να είμαι στους διοριστέους.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #135 στις: Ιουνίου 13, 2007, 11:44:12 pm »
Αν κατάλαβα καλά, μέχρι στιγμής βγάζουμε το συμπέρασμα ότι , σε γενικές γραμμές, τα φετινά θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρισυ. Επίσης, σε γενικές γραμμές δεν βλέπω και απογοήτευση ως προς τις επιδόσεις μας.
Ας απαντήσω κι εγώ στα ερωτήματα που έθεσα:

α) Ήταν σαφώς δυσκολότερα τα Νέα. Ανήκω κι εγώ στους "τουρίστες" του 2005, που ανέφερε η VICA, που πήραν 80. Φέτος... μου'φυγε, όμως, η μαγκιά! BOEMISSA, εγώ, πέρα από επίκληση στο συναίσθημα,  βρήκα και επίθεση στο ήθος του αντιπάλου και το δικαιολόγησα με λέξεις όπως "μικρόνοες" και κάποιες άλλες που υπήρχαν μέσα στο κείμενο. Τον Καβάφη νομίζω τον έχω, νιώθω, όμως, πολύ ανασφαλής με το β' θέμα που, λόγω της έλλειψης χρόνου, δεν είχα τη δυνατότητα ούτε καν να το πολυσκεφτώ και απαντούσα σαν ρομποτάκι.

β) Αν δεν υπήρχε το β' θέμα των Νέων θα έλεγα ότι ίσως και να πήγα καλύτερα από πέρισυ. Τώρα, βλέποντας και τη γενική τάση στη βαθμολόγηση της διδακτικής φέτος, λέω ότι στην καλύτερη να έχω γράψει πάλι τα ίδια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2007, 11:46:15 pm από rica »

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιουνίου 14, 2007, 12:36:08 am »
. Επίσης, σε γενικές γραμμές δεν βλέπω και απογοήτευση ως προς τις επιδόσεις μας.
Άρα, ξαναγυρίζουμε σ' αυτο που είχα πει παλιότερα: ότι ενδόμυχα πιστεύουμε πως έχουμε γράψει καλύτερα από τον καλυτερο, παρά τις όποιες 'απογοητεύσεις' μας. 

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιουνίου 14, 2007, 01:48:04 am »
  Την απογοήτευση, νομίζω, την κρύβουμε τεχνιέντως, τουλάχιστον εγώ, γιατί διαφορετικά μια χαλαρή συζήτηση θα καταντήσει κλαψούρισμα...Τι πρέπει να πούμε, δηλαδή, για να φανεί η απογοήτευση; Και γιατί πρέπει να τη διατυμπανίζουμε την απογοήτευση; Δεν είναι στιγμές για τέτοια τώρα...Νομίζω ότι η rica άνοιξε μια καλή συζήτηση για να καταθέσει ο καθένας τις εντυπώσεις και την αίσθησή του από την εμπειρία της διδακτικής του 2007...και θα 'ναι χρήσιμα τα όποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν για ένα αντικείμενο εξέτασης στο οποίο όλα είναι αυθαίρετα και για το οποίο ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τα ζητούμενα...
  Λοιπόν, εγώ δηλώνω πλήρως απογοητευμένη, περιμένω τα χειρότερα στη διδακτική, το μόνο που με παρηγορεί κάπως είναι το πιθανό μου 80 στην Ιστορία, όχι γιατί μπορεί να με βοηθήσει μόνο του αλλά γιατί την ημέρα εκείνη του Αυγούστου του 2006 που πρόβαλε στην οθόνη του υπολογιστή μου η διατύπωση της ύλης της Ιστορίας, κήρυξα προσωπικό πόλεμο με τους "ιθύνοντες "που τόσο ξεδιάντροπα και ύπουλα επιδίωξαν να μας παγιδεύσουν σ' ένα χάος...Γι' αυτό νιώθω ότι πήρα ένα είδος εκδίκησης...Αλλά ούτε κι έτσι δε γιατρεύται η συνολική απογοήτευσή μου...με αποκορύφωμα τη διδακτική...(εύχομαι πάντα να διαψευσθώ).
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #138 στις: Ιουνίου 14, 2007, 02:14:35 am »
Δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο απαισιόδοξη για τη διδακτική που έγραψες. Από τη στιγμή που ουσιαστικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο βαδίζουμε στα τυφλά, όλα είναι πιθανά. Μπορεί εγώ να αισιοδοξώ και να δω ένα 50ράκι ωραιότατο κι εσύ που είσαι απογοητευμένη να δεις ένα 80φεύγα και να μην το πιστεύεις.

Καταρχήν, δεν ξέρουμε τι σ.....ά θέλουν να γράφουμε και μπορεί να μη μας το πουν και ποτέ.
Κατα δεύτερον, εγώ μ' αυτόν τον καημό θα πάω, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 14, 2007, 10:08:57 am »
Αυτό που πιστεύω είναι ότι οι πανεπιστημιακοί δεν τους κάνουν τη χάρη να διορθώνουν και έτσι αναλαμβάνουν πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, σύμβουλοι και απλοί φιλόλογοι που έχουν τα μέσα για να γίνουν διορθωτές, δηλαδή με λίγα λόγια άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη διδακτική και περιμένουν τις οδηγίες για να διορθώσουν. Από τη διδακτική που μας ζητάνε γνωρίζουν μόνο οι πανεπιστημιακοί.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)