*

Αποστολέας Θέμα: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό  (Αναγνώστηκε 43487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό
« Απάντηση #182 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 01:10:28 pm »
Θεωρώ καλή λύση το διαχωρισμό του κλάδου, απλά γνωρίζω οτι υπάρχουν κάποια άλλα πιο καίρια ζητήματα τα οποία έχουν προτεραιότητα...
Μια καλή αρχη θα ήταν ο διαχωρισμός των αντικειμένων στα σχολεία σύμφωνα με την εξειδίκευση του καθενός, αν φυσικά αυτό είναι εφικτό...

Αν γίνουν ολοήμερα Γυμνάσια και 4η Λυκείου σε συνδυασμό με την επικείμενη συνταξιοδότηση πολλών Φιλολόγων πιστεύω οτι ο κλάδος θα αποσυμφορηθεί...

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 01:14:36 pm από pierre »
"εύφρων πόνον ευ τελέσασιν" Αισχύλου Αγαμέμνων (στιχ. 806)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:54:31 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 07:25:53 pm »
Αν γίνουν ολοήμερα Γυμνάσια και 4η Λυκείου σε συνδυασμό με την επικείμενη συνταξιοδότηση πολλών Φιλολόγων πιστεύω οτι ο κλάδος θα αποσυμφορηθεί...
Kαι αν μειώσουν και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη ή σταματήσουν οι παράλογες κατά τη γνώμη μου αναθέσεις και καλύψουν τα κενά τα οποία παραβλέπουν ανάλογα με το συμφέρον τους φυσικά!Οπότε αφού έχουμε τόσα ανοιχτά θέματα που μας αφορούν άμεσα γιατί να "τρέχουμε" σε δευτερεύουσες και ασύμφορες για όλους (κατά τη γνώμη μου) λύσεις όπως ο διαχωρισμός του κλάδου ή η απορρόφηση στα δημοτικά;
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 12:30:38 pm »
Εννοείται πως υπάρχουν κάποια άλλα πιο καίρια ζητήματα τα οποία έχουν προτεραιότητα...και αυτό είχα δηλώσει στο προηγούμενο ποστ...

Η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη κρίνεται απαραίτητη, απ' όποια σκοπιά κι αν το δεις...αλλά θεωρώ οτι θα είναι το τελευταίο που θα πράξουν, γιατί δεν τους συμφέρει σε καμία περίπτωση...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 02:18:32 pm »
Η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη κρίνεται απαραίτητη, απ' όποια σκοπιά κι αν το δεις...αλλά θεωρώ οτι θα είναι το τελευταίο που θα πράξουν, γιατί δεν τους συμφέρει σε καμία περίπτωση...
Σε αυτό έχουν λόγο και οι γονείς!Δεν είναι δυνατόν σε τμήμα 30 ατόμων να γίνει μάθημα!Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (μόνιμοι-αναπληρωτές-αδιόριστοι) αλλά και οι γονείς με τους μαθητές νομίζω θα συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο αίτημα.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:54:31 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 02:54:24 pm »
ποτε βγηκαν οι γονεις στους δρομους να φωναξουν γιαυτο;αν βγαινανε ολοι και λεγανε η μειωνεται ο αριθμος η δεν στελνουμε τα παιδιά στο σχολειο θα υπηρχε μια πιεση.αντιθετα τα βαζουν με τους εκπαιδευτικους για τελειως χαζους λογους.θεωρουν οτι εμεις θελουμε την ξεκουραση γιαυτο το ζηταμε

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 03:02:42 pm »
Σε αυτό έχουν λόγο και οι γονείς!Δεν είναι δυνατόν σε τμήμα 30 ατόμων να γίνει μάθημα!Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (μόνιμοι-αναπληρωτές-αδιόριστοι) αλλά και οι γονείς με τους μαθητές νομίζω θα συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο αίτημα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...απλά σκέψου:

Ένα Λύκειο με 300 μαθητές χρειάζεται 10-12 αίθουσες για να κάνουν μάθημα (σε κάθε τμήμα 27-30 μαθητές)
Αν δωθεί εντολή να απαρτίζεται κάθε τμήμα με το πολύ 15-17 μαθητές, χρειάζονται ταυτόχρονα άλλες 9-10 αίθουσες...που θα κάνουν μάθημα τα παιδια; στο προαύλιο;

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 03:16:43 pm »
Ας πουλήσει ο Μαγγίνας την καντίνα του για να ενισχύσει την παιδεία!Μήπως δεν έχουν λεφτά;Να φτιάξουν αίθουσες και να ανακαινίσουν και κάτι ερείπια που τα ονομάζουν σχολεία...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 03:25:35 pm »
Ας πουλήσει ο Μαγγίνας την καντίνα του για να ενισχύσει την παιδεία!Μήπως δεν έχουν λεφτά;Να φτιάξουν αίθουσες και να ανακαινίσουν και κάτι ερείπια που τα ονομάζουν σχολεία...

Με το ποσοστό που παίρνει η Παιδεία απο τον προϋπολογισμό...μην περιμένεις πολλά πράγματα...
Τι να σου κάνουν κι αυτοι...και το καλύτερο δυνατόν να κάνουν...απο τη στιγμή που η Άμυνα χτυπάει 15άρι...τι μένουν...;...ψίχουλα... :(

Αποσυνδεδεμένος epimoni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 06:52:31 pm »
 Φ.Π.Ψ.ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Κατ΄αρχάς γεια σε όλους.
  Κατά δεύτερον να κάνω μια διευκρίνιση, δε θα μπω σε διαδικασία διαλόγου με όσους διαφωνούν με τα λεγόμενά μου ( απλά,γιατί βαρέθηκα να λέμε τα ίδια και τα ίδια, να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια, να χαλάμε τα νεύρα μας και τελικά να μην υπάρχει καμιά πρόοδος στο θέμα που ενδιαφέρει αρκετούς-θα ήθελα να πιστεύω).
   Λοιπόν, είμαι σύμφωνη με την πρόταση φιλόλογοι(και δη Φ.Π.Ψ.) στα Δημοτικά.
   Προηγουμένως ήμουν στο θέμα"Πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των Φιλολόγων" αλλά θα δώσω την απάντησή μου σ΄ αυτήν τη σελίδα. Πάνω κάτω παντού τα ίδια γράφονται.
   Όσοι φιλόλογοι δε θα ήθελαν να δουλέψουν στα Δημοτικά ( αν κάποτε γίνει κάτι τέτοιο ) ας καθίσουν στη θέση τους και ας μη φέρνουν αντιρρήσεις και εμπόδια σε όσους το επιθυμούμε.
   Ακόμη, σας πληροφορώ πως καθηγητές Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας δε διδάσκουν (!) μόνο Ιστορία αλλά και άλλα φιλολογικά μαθήματα, όπως για παράδειγμα Λατινικά (!!). Αλλά βέβαια η ΟΛΜΕ πηγαίνει σε πορείες συμπαράστασης με τη ΔΟΕ για τα νηπιαγωγεία (πόσα θαυμαστικά να βάλω εδώ τώρα) μια και έλυσε όλα τα δικά της προβλήματα.
   Όσον αφορά τώρα στον κύριο Μπαμπινιώτη το όνομα του οποίου αναφέρθηκε παραπάνω, σωστά τα λεγόμενα του, όμως επίθεση δε δέχτηκε μόνο από τους δασκάλους αλλά κυρίως από τους ημετέρους ΠΕ02.
   Είμαι μαζί με όποιον ξεκινήσει κάποια ενέργεια για να φτάσει το θέμα μας στο Υπουργείο.
   Η απάντηση που δίνει το Υπουργείο σε όσους φωνάζουν για κάλυψη κενών στα Δημοτικά είναι:"φέρτε μας δασκάλους ( αν βρείτε΄ εννοείται) και εμείς θα τους διορίσουμε αμέσως". Οι δάσκαλοι δυσεύρετοι και στα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο (σύμφωνα με τα στατιστικά).
  Τώρα πια είναι καιρός να κάνουμε επιτέλους κάτι.Όσοι είμαστε σύμφωνοι να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να καθόμαστε παθητικοί. Πόσο ακόμη εξευτελισμός βρε παιδιά; Πόσο ακόμη θα κανονίζουν άλλοι τη ζωή μας;(κατάργηση επετηρίδας, ξύλο στις διαδηλώσεις, "ξευτίλας" διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ΠΔΣ, ΣΔΕ  και άλλα παρόμοια από τα οποία όποιος έχει τον τρόπο του μπορεί να μαζεύει μόρια και να ανέρχεται στους πίνακες-άραγε μετρήσατε πόσοι είναι;) Γι΄αυτό...

Φ.Π.Ψ.ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ   

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2008, 05:17:00 pm από epimoni »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 07:33:19 pm »
Συμφωνώ...Ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ποιά θέση παίρνει στο ζήτημα αυτό? Είμαι περίεργη..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 08:53:34 pm »
Aγαπητέ/η Pierre εχεις σκεφτει οτι με την κατάτμηση των φιλολογων:
1.θα ωφεληθουν οι αλλες ειδικοτητες γιατι θα παιρνουν ωρες με τις δευτερες αναθεσεις
2.θα παιρνουν ωρομισθιους για λιγες ωρες και οχι φιλολογους πληρους απασχολησης
3.θα γυρνουν οι φιλολογοι δυο και τρια σχολεια για να συμπληρωσουν ωραριο της ειδικοτητας τους.
4.Η ειδικοτητα στο πτυχιο ειναι κριτηριο εξειδικευσης αλλα μαζι με αυτο εξειδικευμενος ειναι και ο εχων μεγαλη επαγγελματικη εμπειρια και ο εχων μεταπτυχιακα κ.λ.π. Θα τα λαβουν υποψη τους στο διαχωρισμο?
5. Μηπως εχεις ακουσει τι συνεβη στους  πε04 μετα το διαχωρισμο τους?

Νομιζω οτι σου εδωσα τροφη για σκεψη  ;)

1. Ποιές εννοείς...;;;
2,3. Μία καλή αρχή θα ήταν τα αστικά κέντρα, όπου θα μπορούσε κάποιος να καλύψει τις ώρες που προβλέπονται από ένα μόνο σχολείο.
4. Μεταπτυχιακό ναι, επαγγελματική εμπειρία όχι
5. Γνωρίζω τι συνέβη, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ο διαχωρισμός αποδείχτηκε λάθος (σε παιδαγωγικό πάντα επίπεδο)

Ο Pierre  ;)

1. π.χ. οι ξενογλωσσοι και οι θεολογοι παιρνουν τις ιστοριες για να συμπληρωσουν ωραριο.
2,3. Δεν μπορει να ισχυουν στα σχολεια δυο μετρα και δυο σταθμα. Ολα τα παιδια πρεπει να αντιμετωπιζονται το ιδιο.
4. Αν και εχω δυο πτυχια και ενα μεταπτυχιακο θεωρω οτι και η επαγγελματικη εμπειρια παιζει σημαντικο ρολο στην ασκηση του εκπαιδευτικου εργου. Εσυ δηλαδη δεν εχεις βελτιωθει καθολου σε κανενα τομεα οσο εργαζεσαι?
5. Υπάρχουν στοιχεια που δειχνουν οτι βελτιωθηκε η παρεχομενη εκπαιδευση στη θετικη κατευθυνση επειδη εγινε ο διαχωρισμός?. Τι εννοεις οτι παιδαγωγικα ο διαχωρισμος ειναι σωστος? ???

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 09:10:16 pm »

Όσοι φιλόλογοι δε θα ήθελαν να δουλέψουν στα Δημοτικά ( αν κάποτε γίνει κάτι τέτοιο ) ας καθίσουν στη θέση τους και ας μη φέρνουν αντιρρήσεις και εμπόδια σε όσους το επιθυμούμε.
Κατ'αρχάς υπάρχουν φιλόλογοι που έχουν επίγνωση της θέσης τους και ξέρουν τί μπορούν να κάνουν καλύτερα.Έχουμε τις βάσεις για να διδάξουμε αρχαία-νέα-λογοτεχνία...Μέσω της εμπειρίας θα γίνουμε καλύτεροι.Αυτό όμως που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι ο πρωταρχικός μας ρόλος είναι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αν το δούμε από ωφελιμιστική-υλική άποψη μπορούμε να διεκδικήσουμε διορισμό ακόμα και στα νηπιαγωγεία ή τους βρεφονηπιακούς σταθμούς!Αν το δούμε από εκπαιδευτική άποψη διεκδικούμε τις θέσεις που μας "κλέβουν" στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Ακόμη, σας πληροφορώ πως καθηγητές Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας δε διδάσκουν (!) μόνο Ιστορία αλλά και άλλα φιλολογικά μαθήματα, όπως για παράδειγμα Λατινικά (!!).
Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...Και δε νομίζω να ισχύει...

ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος epimoni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 01:16:08 pm »
  maryk και όσοι ακόμη νομίζετε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, διαβάστε την παρακάτω σελίδα και ξυπνήστε επιτέλους  >:(          http://www.tirnavos.gr/modules/news/article.php?storyid=568   :-* 
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2008, 02:11:55 pm από epimoni »

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 01:38:20 pm »
οτι δίνουν τα φιλολογικά μαθήματα να τα διδάσκουν αλλες ειδικοτητες, αυτο είναι αλήθεια..το έχω δει κ εγω στο σχολείο μου αρκετες φορές ( δίνουν φιλολ μαθημ σε θεολογους κ γαλλικης φιλολογ )..
αυτο όμως δε σημαίνει πως επειδή αυτο είναι λάθος ( κατά τη γνωμη μου τεράστιο ), πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα λάθη με το να μπουμε φιλολογοι στα δημοτικά...
εκτος εάν αυτο συνοδευόταν με ετήσια - κ μην πω κ παραπάνω- μετεκπαίδευση των φιλολογων ώστε να αποκτήσουν παιδαγωγ γνώσεις που αφορούν την ανάλογη ηλικία..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)