*

Αποστολέας Θέμα: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό  (Αναγνώστηκε 43386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:41:06 pm »
εννοειται ότι δεν θεωρω ότι μπορει να συγκριθει καποιος που εγραψε σχεδον αριστα αλλα δεν περασε με τον δασκαλο που εγραψε 10.η μαγκια ειναι να γραψει και ο δασκαλος αριστα αχετα αν τον βολευει και η βαση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:30:08 »

Αποσυνδεδεμένος Marakismou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:59:17 pm »
Την απάντηση σε όλα αυτά που ρωτάς την έδωσες μόνη σου maryk. "

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:07:04 pm »
Δεν είναι απόλυτο!Το επίπεδο των μαθητών δεν είναι πλέον τόσο ψηλό όπως ήταν κάποτε!Το βλέπω από μαθητές μου και από αντίστοιχες συζητήσεις!Επιπλέον αξίζει να συγκρίνεις τα θέματα πανελληνίων με παλαιότερα.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Marakismou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:35:03 pm »
Από το 12 στο 18 υπάρχει μια μικρή διαφορά όμως.. Επί του θέματος, έχω φίλη φιλόλογο που τελείωσε φέτος το παιδαγωγικό και θα μπει στο δημοτικό να δουλέψει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:30:08 »

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:26:40 pm »
εμεις ειμαστε πληρως καταρτισμενοι πανω στην γλωσσα .ειναι και αυτο αντικειμενο σπουδων μας  και εχουμε καθε εξαμηνο σχεδον μαθηματα γλωσσολογιας αν το αγνοεεις.επιπλεον  ενας φιλολογος που εχει επιλεξει ειδικευση γλωσσολογιας ειναι ικανοτερος να διδαξει γλωσσα απο εναν δασκαλο..(μιλω γενικα ) εμεις ,δεν το ξερεις οτι στην β βαθμια διδασκουμε γραμματικη.συνντακτικο ,εκθεση,αρχαια ελληνικη γλωσσα? 

Σκοπός του Τμήματος Φιλολογίας είναι να παράσχει στους φοιτητές του άρτια επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να τους καταστήσει ικανούς στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, αλλά και να τους προετοιμάσει επαρκώς για ενδεχόμενη ερευνητική σταδιοδρομία. Διδάσκονται η αρχαία ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η λατινική γλώσσα και λογοτεχνία, η μεσαιωνική και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η θεωρία της λογοτεχνίας και η γενική και ιστορικο-συγκριτική γλωσσολογία. Το Τμήμα μελετά και ερμηνεύει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό λόγο, καθώς και την ελληνική λογοτεχνία διαχρονικά.

δεν σε καλυπτει η απαντηση μου? 

Καλή μου  amaly, όχι η απάντησή σου δε με καλύπτει. Κι αυτό γιατί γνωρίζω αρκετά καλά τι σας μαθαίνουν στη σχολή και τι διδάσκει ένας φιλόλογος στο σχολείο. Ωστόσο αυτό που εσύ αρνείσαι να καταλάβεις είναι πως η γλώσσα στο δημοτικό δεν είναι ένα μονοδιάστατο μάθημα. Όπως και να έχει... εγώ εύχομαι να βρεθεί μια λύση που να μπορέσει να βοηθήσει τον κλάδο σας να ανοίξει... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Για μενα η συζήτηση έλαβε τέλος μιας και δεν έχω διάθεση να κοντραριστώ για το περιεχόμενο των σπουδών ενός δασκάλου και ενός φιλολόγου. 

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:34:27 pm »
ειναι κουραστικο να λετε συνεχως τα ιδια.τι παιδαγωγικα φουμαρα λετε συνεχως εχετε μπει σε ταξη ποτε;οταν λεμε φιλολογος τι εννοουμε,μονο απο τμημα φιλολογιας βγαινεις φιλολογος.ολα τα αλλα καμια σχεση δεν θα επρεπε να ειχαν με την εκπαιδευση.γιατι να μπουν φυσικοι μαθηματικοι κλπ στο δημοτικο;κλειδωστε το θεμα, ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Αποσυνδεδεμένος christi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:38:20 pm »

το επιπεδο μου και την κλαση μου δεν θα τα φτασεις ,οσα βιβλια ψυχολογιας και να διαβασεις... [/quote]

Έπρεπε να έχουμε και ένα emoticon που να κατουριέται απ΄τα γέλια..

Φτάνει αυτή η συζήτηση παιδιά.Ο καθένας είναι καταλληλότερος για τη φυσική του θέση!
Εμείς δεν μελετάμε Παπαδιαμάντη αλλά και εσείς δεν κάνετε διδακτικές που είναι το Α και το Ω.

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:40:50 pm »
Εγω πάντως δεν αισθάνομαι ότι έχω προσβάλλει τον κλάδο των δασκάλων. Προσπάθησα να διατυπώσω ένα επιχείρημα, γιατί τέτοια αντίδραση; Κάποιος μίλησε μέχρι και  περί κόμπλεξ κατωτερότητας. Εδώ είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων. Όποιος λοιπόν διαφωνεί με τις δικές μου απόψεις, ας στηρίξει τις δικές του με επιχειρήματα. Δεν κλείνω τα αυτιά μου στους δασκάλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι και τις δικές τους απόψεις. Επίσης ,κάποιος ανέφερε ότι τα λεγόμενα στο φόρουμ φανερώνουν έλλειψη παιδαγωγικής κατάρτισης, ξεχνώντας ότι είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί. Συνέχισα αυτό το θέμα, προσπαθώντας να ρίξω τους τόνους, γιατί πιστεύω ότι μεταξύ εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και ότι η λύση δεν είναι να κλείσει ένα τέτοιο σοβαρό θέμα επειδή ''δεν τα βρίσκουμε''.

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:43:14 pm »

το επιπεδο μου και την κλαση μου δεν θα τα φτασεις ,οσα βιβλια ψυχολογιας και να διαβασεις...

Έπρεπε να έχουμε και ένα emoticon που να κατουριέται απ΄τα γέλια..

Φτάνει αυτή η συζήτηση παιδιά.Ο καθένας είναι καταλληλότερος για τη φυσική του θέση!
Εμείς δεν μελετάμε Παπαδιαμάντη αλλά και εσείς δεν κάνετε διδακτικές που είναι το Α και το Ω.
[/quote]
Υποκλινομαστε στο μεγαλειο σου.εισαι μεγαλη ,αξεπεραστη,τρισμεγιστη,τρομερη,απεραντη,απυθμενη...μετα απο ολα αυτα θα μας πεις και τι δουλεια κανεις με τοσα προσοντα;

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:47:35 pm »
Αφού οι λοιποί κλάδοι αντάλλαξαν τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους όπως:

Έπρεπε να έχουμε και ένα emoticon που να κατουριέται απ΄τα γέλια...
ειναι κουραστικο να λετε συνεχως τα ιδια.τι παιδαγωγικα φουμαρα λετε συνεχως εχετε μπει σε ταξη ποτε;....ολα τα αλλα καμια σχεση δεν θα επρεπε να ειχαν με την εκπαιδευση....κλειδωστε το θεμα, ειναι εκτος πραγματικοτητας.
κτλ κτλ
Ας αποχωρήσουν από τη συζήτηση και ας αφήσουν τους φιλολογους να συζητήσουν ποιό ενδεχόμενο θεωρούν καλύτερο...
Με τη συζήτηση ως γνωστόν δεν πρόκειται να μπουν φιλόλογοι στα δημοτικά...δεν ψηφίζουμε νομοσχέδιο...διάλογο κάνουμε!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος christi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:47:56 pm »
Η πρώτη σειρά ήταν παραθεση από την Amaly..εγω είμαι δασκάλα.Δασκαλίτσα..

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:51:14 pm »
Η πρώτη σειρά ήταν παραθεση από την Amaly..εγω είμαι δασκάλα.Δασκαλίτσα..
Πονηρουλα...

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:54:43 pm »
Ειρηνη υμιν αδερφια..

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:57:54 pm »
Καλά ρε,πως και μου ξέφυγε εμένα αυτός ο καβγάς?

εμεις ειμαστε πληρως καταρτισμενοι πανω στην γλωσσα .ειναι και αυτο αντικειμενο σπουδων μας  και εχουμε καθε εξαμηνο σχεδον μαθηματα γλωσσολογιας αν το αγνοεεις.επιπλεον  ενας φιλολογος που εχει επιλεξει ειδικευση γλωσσολογιας ειναι ικανοτερος να διδαξει γλωσσα απο εναν δασκαλο..(μιλω γενικα ) εμεις ,δεν το ξερεις οτι στην β βαθμια διδασκουμε γραμματικη.συνντακτικο ,εκθεση,αρχαια ελληνικη γλωσσα? 

Σκοπός του Τμήματος Φιλολογίας είναι να παράσχει στους φοιτητές του άρτια επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να τους καταστήσει ικανούς στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, αλλά και να τους προετοιμάσει επαρκώς για ενδεχόμενη ερευνητική σταδιοδρομία. Διδάσκονται η αρχαία ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η λατινική γλώσσα και λογοτεχνία, η μεσαιωνική και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η θεωρία της λογοτεχνίας και η γενική και ιστορικο-συγκριτική γλωσσολογία. Το Τμήμα μελετά και ερμηνεύει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό λόγο, καθώς και την ελληνική λογοτεχνία διαχρονικά.

δεν σε καλυπτει η απαντηση μου?   

Παιδιά,η νηστικαμάρα σας την έχει δώσει άσχημα βλέπω.
Στο δημοτικό μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν τα μικρά,όχι μεσαιωνικά και αρχαία που μου λέτε εσείς εδώ.
Από κι ως που θα μπουν οι φιλόλογοι στο δημοτικό?
Κι εγώ άνεργη είμαι,αλλά ούτε διανοήθηκα ποτέ να μπω σε τάξη δημοτικού να κάνω φυσική.
Ή ένας μαθηματικός.....από εκεί που έκανε μιγαδική ανάλυση να μπει να διδάξει στο δημοτικό αριθητική......
Τα παιδαγωγικά που κάναμε εμείς δεν αφορούσαν στην παιδική ηλικία,αλλά στην εφηβική,γιατί σε αυτήν απευθυνόμαστε.

Πότε επιτέλους θα πάψουμε να λέμε ότι μας συμφέρει για να βολέψουμε τον κώλο μας?
Πότε θα δούμε την ουσία?
Πότε δηλαδή θα δούμε ότι εμείς δουλεύουμε για το παιδί και όχι για να λέμε ότι διοριστήκαμε?
Μπερδέψαμε τις βούρτσες μου φαίνεται.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)