PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Αναπληρωτές
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
happiness
,
MARKOS
,
constans
)
Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός + στρατιωτικές υποχρεώσεις
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός + στρατιωτικές υποχρεώσεις (Αναγνώστηκε 675 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
gthe
Νέο μέλος
Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός + στρατιωτικές υποχρεώσεις
«
στις:
Σεπτεμβρίου 05, 2008, 11:44:13 am »
Tweet
Παιδία καλημέρα, συγχαρητήρια για το forum.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια δουλεύω ως ωρομίσθιος σε ΙΕΚ. Συγκεκριμένα έχω περάσει από δημόσια του υποργείου παιδείας, από ΙΕκ του ΟΑΕΔ, από ιδιωτικά και από την Σιβιτανίδειο .
Η διαδικασία είναι τετρημένη με συνεχής αιτήσεις ανα εξάμηνο ή έτος, δυσκολίες επιλογής, ρύθμισης ωραρίων κτλ. Αν και δεν έχω δουλέψει ποτέ σε δευτεροβάθμια, μάλλον ή όλη διαδικασία είναι όμοια με μοναδική διαφορά ότι όταν κάνεις αίτηση για ΙΕΚ δηλώνεις επι τούτου ειδικότητες και μαθήματα που επιθυμείς να διδάξεις.
Φέτος πρώτη φορά αντιμετώπισα το ακόλουθο θέμα που δεν το χα ξαναδεί. Στην προκύρηξη των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ που βγήκε μόλις χθές (και είναι ριζικά ανανεωμένη σε σχέση με τις άλλες χρονιές) αναφέρει ρήτα σαν υποχρεωτικό προσόν για τους αρρενες να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί.
Εγώ δεν ανήκω σε καμιά από τις δύο κατηγορίες, αλλά προφανώς δεν είμαι και λυποτάκτης. Έχω αναβολή και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου σε σχέση με την εξαμηνιαία σύμβαση σε περίπτωση πρόσληψης (αναβολή >3 χρόνων ακόμα).
Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο θέμα? Ισχύει κάτι τέτοιο στην δευτεροβάθμια ας πούμε για τους ωρομίσθιους, την ενισχυτική κτλ? Τελικά τι έγινε? Είμαι "εκτός" προκύρηξης? Όπως είπα εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο ζήτημα.
Πάντως το γιατί πρέπει να έχω παέι φαντάρος για να κάνω μια δουλεία που από την φύση της θα με "απολύσει" σε ~ 4 μήνες δεν το καταλαβαίνω.... Θα μπορουσαν να ζητάνε να τους βεβαιώσεις γραπτών ότι δεν θα κόψεις την αναβολή σου πριν απολυθείς, αλλιώς διώκεσαι ποινικά.
Σαφώς όλες οι προκηρύξεις για διορισμό που θέτουν ρητά το ίδιο έχουν τελείως άλλη λογική.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2008, 04:27:42 pm από gthe
»
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum