*

Αποστολέας Θέμα: ωρομισθιος και φροντιστηριο  (Αναγνώστηκε 17986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
Απ: ωρομισθιος και φροντιστηριο
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 11:36:17 am »
Επίσης αυτό που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία είναι ότι για να πάρεις ένα "πλήρες" ένσημο τη μέρα, πρέπει να εργαστείς για 2,5 ώρες τουλάχιστον. Άρα όταν μιλάμε για εκπαιδευτικούς θέλει ένα 3ωρο ημερησίως. Ίσως τα μειωμένα ένσημα που αναφέρετε είναι για τιςπεριπτώσεις που εργάζεται κάποιος για 1 ή 2 ώρες/ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:04:50 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 07:22:36 pm »
PE06, γι'αυτό ακριβώς μιλάω. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πώς το ΙΚΑ ξεχωρίζει τα μειομένης αξίας ένσημα από τα "κανονικά" αφού έχουν τους ίδιους ακριβώς κωδικούς. ??? Το ρισκάρεις, όμως; :-\

Αποσυνδεδεμένος evi_poly

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:03:49 pm »
διαβασα ολο το θεμα γιατι κι εγω απο σεπτεμβρη θα μπω στη λιστα αναμονης μηπως και με καλεσουν ωρομισθια! το θεμα μου ειναι το εξής....οι ωρομισθιοι καθηγητές δεν μπορουν να δουλευουν σε φροντιστηρια....ρώτησα και στη δευτεροβαθμια και η υπευθυνη μου ειπε ακριβώς το εξής "Ναι απαγορευεται κανονικα...αλλα ποιος μπορει να ζη΄σει με 300 ευρώ το μήνα κοπέλα μου?"
και συνεχίζω..... αν κάποιος καθηγητής ωρομίσθιος απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα αλλα όχι σε φροντιστήριο...αν δουλεύει πχ σε ένα εμπορικό καταστημα...τότε ισχύει και πάλι ο νόμος αυτός? ευχαριστώ!
I've learned that everyone wants to reach the top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you are climbing it..

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:07:40 pm »
Όχι ο νόμος δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.Η δουλειά αυτή είναι άσχετη με την εκπαίδευση
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 19, 2009, 04:10:05 pm από Supreme »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:04:50 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:10:33 pm »
διαβασα ολο το θεμα γιατι κι εγω απο σεπτεμβρη θα μπω στη λιστα αναμονης μηπως και με καλεσουν ωρομισθια! το θεμα μου ειναι το εξής....οι ωρομισθιοι καθηγητές δεν μπορουν να δουλευουν σε φροντιστηρια....ρώτησα και στη δευτεροβαθμια και η υπευθυνη μου ειπε ακριβώς το εξής "Ναι απαγορευεται κανονικα...αλλα ποιος μπορει να ζη΄σει με 300 ευρώ το μήνα κοπέλα μου?"
και συνεχίζω..... αν κάποιος καθηγητής ωρομίσθιος απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα αλλα όχι σε φροντιστήριο...αν δουλεύει πχ σε ένα εμπορικό καταστημα...τότε ισχύει και πάλι ο νόμος αυτός? ευχαριστώ!

Φτάνει να μην έχει κάποιος την εμπορική ιδιότητα και να μην είναι μέτοχος σε εταιρεία.
Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν μέχρι φέτος.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:11:42 pm »
Επίσης αυτό που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία είναι ότι για να πάρεις ένα "πλήρες" ένσημο τη μέρα, πρέπει να εργαστείς για 2,5 ώρες τουλάχιστον. Άρα όταν μιλάμε για εκπαιδευτικούς θέλει ένα 3ωρο ημερησίως. Ίσως τα μειωμένα ένσημα που αναφέρετε είναι για τιςπεριπτώσεις που εργάζεται κάποιος για 1 ή 2 ώρες/ημέρα.

Δεν πάει έτσι.Απλά για να πάρεις το ένσημο πρέπει να έχεις ημερομίσθιο πάνω από 9,73. Αλλιώς τα προσθέτουν και διαιρούν μετά με το 9,73 για να δουν πόσα έχεις το μήνα

Αποσυνδεδεμένος evi_poly

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:27:24 pm »
σας ευχαριστώ για τισ απαντήσεις ! οπότε η ρισκάρεις και μπαίνεις σε φροντιστηριο και αν σε μπαγλαρώσουν τι να γίνει έχει ο θεός......η πας ωρομίσθιος και τη βγάζεις με 300 ευρώ που θα τα παρεις μετα απο 4 μήνες...και αντε με αλλα 400 απο μια ημιαπασχοληση! τελεια!! αυτο ονειρευομασταν ολοι απο μικροι!  8)
I've learned that everyone wants to reach the top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you are climbing it..

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 19, 2009, 10:26:35 pm »
Προκειται να δουλεψω σε κεντρο μελετης και συμβουλευτικης για παιδια δημοτικου και γυμνασιου, απλως διαβαζεις και προετοιμαζεις τα παιδια για την αλλη μερα. Απο οτι μου ειπαν οι ιδιοκτητες δεν υπαγεται σε κατηγορια φροντιστηριου συμφωνα με το καταστατικο της εταιριας. Οταν με καλεσουν ωρομισθιο η πδσ μπορω να συνεχισω να δουλευω η πρεπει να παραιτηθω? Αν καποιος γνωριζει ας μου δωσει τα φωτα του... Παντα μιλαω να ειμαι νομιμος.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 22, 2009, 03:09:30 pm »
Προκειται να δουλεψω σε κεντρο μελετης και συμβουλευτικης για παιδια δημοτικου και γυμνασιου, απλως διαβαζεις και προετοιμαζεις τα παιδια για την αλλη μερα. Απο οτι μου ειπαν οι ιδιοκτητες δεν υπαγεται σε κατηγορια φροντιστηριου συμφωνα με το καταστατικο της εταιριας. Οταν με καλεσουν ωρομισθιο η πδσ μπορω να συνεχισω να δουλευω η πρεπει να παραιτηθω? Αν καποιος γνωριζει ας μου δωσει τα φωτα του... Παντα μιλαω να ειμαι νομιμος.   
   Να αναφερω πως πηρα και ρωτησα στη δευτεροβαθμια της περιοχης μου και αφου μου εδινε ο ενας τον αλλο για να συννενοηθω μου λεει μια στο τελος μπορεις να δουλεψεις κανονικα και σε φροντιστηριο ενω εισαι ωρομισθιος μονο οταν εισαι αναπληρωτης πρεπει να σταματησεις... Και οταν τις λεω πως αυτο που λεει πλεον δεν ισχυει μου ειπε το κλασικο εγω ετσι ξερω πως ειναι... Αντα να βγαλεις ακρη...

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 22, 2009, 03:15:27 pm »
...
   Να αναφερω πως πηρα και ρωτησα στη δευτεροβαθμια της περιοχης μου και αφου μου εδινε ο ενας τον αλλο για να συννενοηθω μου λεει μια στο τελος μπορεις να δουλεψεις κανονικα και σε φροντιστηριο ενω εισαι ωρομισθιος μονο οταν εισαι αναπληρωτης πρεπει να σταματησεις... Και οταν τις λεω πως αυτο που λεει πλεον δεν ισχυει μου ειπε το κλασικο εγω ετσι ξερω πως ειναι... Αντα να βγαλεις ακρη...

Τυπικά, απαγορεύεται να δουλεύεις σε φροντιστήριο όταν είσαι ωρομίσθιος. Σε βάζουν και υπογράφεις και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δουλεύεις. Ωστόσο, στη δικιά μου δευτεροβάθμια, μου είπαν ευθαρσώς και ότι δεν τρέχει και τίποτα αν δουλέψεις, σε φάση "και τι θα κάνετε, ρε παιδιά με 11 ώρες; Ζητιάνοι θα γίνετε;". Κοινώς, οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος να πέσεις στον κολλημένο υπεύθυνο ή ακόμα χειρότερα, στον κολλημένο συνάδελφο, που είναι ικανός να σε καταγγείλει για να σου φάει τη θέση... Πάντως, η δουλειά που λες, δεν υπάγεται σε κατηγορία φροντιστηρίου, οπότε δεν κινδυνεύεις.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 22, 2009, 04:22:02 pm »
Elrana σε ευχαριστω. Οποτε κανονικα θα μπορω να εχω ενσημα και απο το κεντρο μελετης και απο το σχολειο λογικα?

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 22, 2009, 04:28:15 pm »
Elrana σε ευχαριστω. Οποτε κανονικα θα μπορω να εχω ενσημα και απο το κεντρο μελετης και απο το σχολειο λογικα?

Λογικά, ναι. Αλλά δεν μπορείς να πάρεις πάνω από ένα ένσημο τη μέρα και υπάρχει και όριο στα πόσα ένσημα μπορείς να πάρεις το μήνα (νομίζω 25). Επίσης, ως ωρομίσθιος, είτε δουλέψεις 1 ώρα την ημέρα, είτε 7, παίρνεις ένα ένσημο τη μέρα. Οπότε κανόνισε τις μέρες σου έτσι ώστε να παίρνεις 5, μη σου πω και 6 ένσημα την εβδομάδα, αν μπορείς να δουλεύεις και Σάββατα σε αυτό το κέντρο μελέτης . :P

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 22, 2009, 04:46:52 pm »
Ναι το ξερω για τα 25 ενσημα το μηνα οπως και οτι και για μια ωρα να πας περνεις ενσημο.
Οποτε θα το κοιταξω για 5 την εβδομαδα να περνω.
Απλα να αναφερω το εξης περιστατικο για ενημερωση γενικοτερα.
Περσι δουλευα πδσ στη αρχη και καποια στιγμη με καλεσαν ωρομισθιο 10 ωρες οποτε παραιτηθηκα απο πδσ και η τελευταια μερα της πδσ ηταν ταυτοχρονα και η πρωτη στο νεο σχολειο.Εκεινη την ημερα μου περαστηκαν 2 ενσημα!
Σε ευχαριστω και παλι!

Αποσυνδεδεμένος bittersweet

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 27, 2009, 11:43:10 am »
Γεια σε ολους!!Μιας και ειδα αυτο το θεμα και με απασχολει πολυ ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι.ειμαι ΠΕ 06 και εχω 14 μορια απο ασεπ και μαλλον απ'οτι εχω καταλαβει πρεπει να περιμενω να με καλεσουν ωρομισθια καποια στιγμη.αν υποθεσουμε οτι δουλευω σε φροντιστηριο πληρες ωραριο και ως ωρομισθια παιρνω ενσημα και απο τα δυο στο ικα και οταν δουν εκει οτι τα ενσημα μου ειναι διπλα δεν 8α υπαρχει προβλημα?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)