PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
TOEFL - IELTS
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: TOEFL - IELTS (Αναγνώστηκε 12632 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
irene.a
Ιστορικό μέλος
ΠΕ06, I love my job!!
TOEFL - IELTS
«
στις:
Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:11:27 pm »
Tweet
Καλησπερα.
Τα παραπανω πτυχια μπορω να πω οτι μου εχουν κανει το κεφαλι κουδουνι. Και εξηγω. Οσο κι αν ψαχνω, αδυνατω να βρω μια ξεκαθαρη απαντηση για το ποτε δινεις το ενα, ποτε το αλλο (σε ποιες περιπτωσεις εννοω) καθως και τι διαφορα εχουν. Ειναι κατι σαν FCE-ECCE;
Εχει διδαξει καποιος να μου δωσει καποιες συμβουλες (δινει γνωστος μου) καθως και προτεινομενα βιβλια; Επισης, αρκει να διαβασει καποιος μονος του, πχ να κανει practice tests? Τελος, καμια σελιδα στο ιντερνετ για βοηθεια, πχ resources και κανενα τεστακι για να μας βρισκεται;;
Ευχαριστω
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: TOEFL - IELTS
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:06:28 »
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
wisest is he, who knows he knows not
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:28:52 pm »
Καλησπερα Irene,
θα συμφωνησω μαζι σου, ως προς το οτι ειναι λιγακι μπερδεμενα τα πραγματα με το TOEFL. Ενδιαφερομαι να δωσω καποια στιγμη φετος (και οσο το δυνατον γρηγοροτερα γινεται), γιατι παρα το γεγονος οτι εχω proficiency (cambridge) δε θα το δεχτουν στην Αγγλια, οπου θελω να παω για μεταπτυχιακο. Η σελιδα του toefl (
www.toefl.org
) δε διευκρινιζει καποια πραγματα με αποτελεσμα να εχω κι εγω πολλες αποριες, αναλογες με τις δικες σου. Οσον αφορα το διαβασμα ομως, εγω προσωπικα θεωρω πεταμενα λεφτα να παω σε φροντιστηριο ή να κανω ιδιαιτερα, ειδικα μετα απο το proficiency. Το επιπεδο του Toefl ειναι λιγο ανωτερο του lower, και η δυσκολια δεν εγκειται στο γλωσσικο κομματι τοσο, οσο στο διαδικαστικο. Από,τι εχω καταλαβει το Toefl ανανεωνεται κατα καιρους, και σημερα η μορφη ΤΟΕFL που δινεται στην Ελλαδα ειναι το iBT (internet-Based Test)Δηλαδη, οπως το λεει και η λεξη επι ενα τετραωρο περιπου καθεσαι μπροστα σε εναν υπολογιστη και απαντας σε ερωτησεις πολλαπλης επιλογης (ως επι το πληστον). Απ'οσο γνωριζω, το TOEFL εχει reading, listening, writing και speaking. Η γραμματικη εξεταζεται μεσα απο ολα τα προηγουμενα. ΤΟEFL μπορεις να δωσεις οποτε θες. Νομιζω εχει μια φορα τη βδομαδα εξεταση απλα κοιτα να κλεισεις λιγο νωριτερα(τουλαχιστον βδομαδα) γιατι οι θεσεις καλυπτονται γρηγορα. Αν δεν αισθανεσαι οτι μπορεις να διαβασεις μονη σου τοτε θα ελεγα να κανεις καποια μαθηματα, αναλογα με το επιπεδο σου και τα λοιπα...Οι περισσοτεροι κανουν μαθηματα μονο και μονο για να εχουν καποιον να τους διορθωνει τις εκθεσεις. Αν παλι δε χρειαζεσαι μαθηματα και προτιμας να διαβασεις μονη σου οπως εγω, τοτε μπορω να σου πω ποιο βιβλιο εχω αγορασει. Ακομα δε γνωριζω αν ειναι καλο, αλλα μου το εχουν προτεινει γνωστοι μου που περασαν το toefl προσφατα.
Αυτα
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:48:51 pm »
και τωρα συνειδητοποιησα οτι εισαι καθηγητρια αγγλικων...χαχαχ
!! anyway, να συμπληρωσω για πριν οτι η διαφορα toefl-ielts δεν ξερω ποια ειναι ακριβως...Αν ο γνωστος σου που ενδιαφερεται να δωσει, ειναι γιατι θελει να κανει μεταπτυχιακο στην Αγγλια (γιατι εγω για εκει ξερω) τοτε σχεδον σε ολα τα πανεπιστημια δεχονται και τα 2 αυτα ''διπλωματα''. Τελος, το καθε πανεπιστημιο, μπορει να θετει τα δικα του κριτηρια και να ζηταει συγκεκριμενες επιδοσεις απο τους ενδιαφερομενους (πχ toefl με τουλαχιστον 100, και συγκεκριμενο βαθμο -ή και περισσοτερο- σε καποιο part)...αυτα ξερω εγω, τωρα ελπιζω στην πραξη να ειναι ετσι...εγω ηξερα οτι το proficiency μου θα αναγνωριζοταν, οταν το περασα
Καταγράφηκε
irene.a
Ιστορικό μέλος
ΠΕ06, I love my job!!
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 09:22:32 pm »
Το ότι είμαι καθηγήτρια, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:06:28 »
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 09:28:12 pm »
οχι ειμαι μαθηματικος, μολις πηρα πτυχιο και ειμαι πολυ μπερδεμενη με οσα συμβαινουν γυρω μου
Πρεπει να επισπευσω το μεταπτυχιακο μου στην Αγγλια....Δεν εχω δωσει ακομα TOEFL, ουτε εχω διαβασει, αλλα εχω πληροφορηθει απο γνωστους μου οτι δεν ειναι δυσκολο, σιγουρα οχι proficiency και πανω! Επισης, δε ξερω αν ολα τα πανεπιστημια της Αγγλιας δεχονται και τα 2, αλλα απ'οσο εχω ψαξει εγω τα δεχονται παντου...
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 09:30:21 pm »
....και η αγγλικη φιλολογια ηταν μια αγαπη μου καααααποτε....χεχεχ! (long story)
Καταγράφηκε
irene.a
Ιστορικό μέλος
ΠΕ06, I love my job!!
«
Απάντηση #6 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 10:29:21 pm »
Μπορείς πάντα να ξεκινήσεις μια καινούρια σχολή!!
Να φανταστείς ότι ζητάνε toefl και απο τους καθηγητες αγγλικης που πανε για μεταπτυχιακο Αγγλια, αλλα μια γνωστη μου τους εστειλε email με συνημμενες εργασιες που ειχε κανει στο Πανεπιστημιο, και τους ειπε αν απο αυτες δεν μπορουν να καταλαβουν αν ξερει Αγγλικα, να μην ασχολειται καθολου!!
τσαμπουκαλου!
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 10:44:01 pm »
καλα τους εκανε!! αν ειχα και γω τετοια πειστηρια θα το εκανα και γω!! καποτε ελεγα οτι μετα το μαθηματικο θα δωσω κατατακτηριες για αγγλικη φιλολογια...αλλα ηρθε εκεινο το 'μετα' και δεν εχω κουραγιο. προτιμω να τελειοποιησω αυτο που πραγματικα σπουδαζα, παρα να κανω κατι επιπλεον που δε μπορει κιολας να συνδυαστει με το αρχικο μου πτυχιο!
παντως, μεχρι να παρω το prof. διαβαζα πιο πολυ αγγλικα παρα για τη σχολη μου..χααχαχ! απο τη στιγμη που πηρα το prof.. καπως ηρεμησα με τ'αγγλικα...ειναι σιγουρα ανωτερου επιπεδου απο το toefl, δε χωραει αμφιβολια γι αυτο, απλα το toefl προετοιμαζει λιγο τους υποψηφιους του για την ακαδημαικη ατμοσφαιρα σε πανεπιστημια του εξωτερικου (τα listening για παραδειγμα περιλαμβανουν και μικρα αποσπασματα πανεπιστημιακων διαλεξεων!). Κατα τ'αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν αναγνωριζουν το prof.!κι ετσι, ενω νομιζα οτι ειχα αγγιξει την τελειοτητα με τα αγγλικα, οπως πολλοι αλλοι, τωρα πρεπει να δωσω και TOEFL. Θα το καταπιω κι αυτο.
Καταγράφηκε
alceste
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 10:55:40 pm »
μη γελιομαστε κανεις μας δεν αγγιζει την τελειοτητα με το proficiency.απλα εχουμε ενα καλο επιπεδο γνωσεων.οι γλωσσες θελουν πολυ δουλεια.κατι αλλο.δεν μπορω να καταλαβω την αυθαιρετη αντιστοιχια του proficiency με το γαλλικο διπλωμα.ειναι αστειο.απεχουν ετη φωτος.οποιος εχει ασχοληθει καταλαβαινει τι εννοω.γι αυτο τα παιδια σπανια στα γαλλικα φτανουν στο επιπεδο
Καταγράφηκε
alceste
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #9 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 10:58:36 pm »
πολλη δουλεια ηθελα να πω και το εκανα επιρρημα
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 11:08:31 pm »
Επειδη ηταν μεγαλη επιθυμια μου να παρω το proficiency απο μικρη, καταλαβαινεις οτι οταν το πηρα πριν 2 χρονια αισθανθηκα οτι αγγιξα την τελειοτητα. Με αυτη την εννοια το ειπα....γνωριζω πολυ καλα τι μου πηρε για να εχω σημερα το proficiency και ειδικα με το θεμα των αγγλικων τα χω παρα μα παρα πολυ καλα. τα γαλλικα τα απεχθανομαι οσο δεν παει
Καταγράφηκε
alceste
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #11 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 11:21:43 pm »
κι εγω το ειπα σκεπτομενη τον εαυτο μου,γιατι το πηρα με Α αλλα επειδη 4 χρονια δεν ασχολουμαι με τα αγγλικα λογω ΑΣΕΠ και ιταλικων,εχουν αρχισει οι "απωλειες",ισως και να ειναι φυσιολογικες.ο εγκεφαλος πρεπει να αποβαλει πραγματα που στην παρουσα φαση ειναι σημαντικα.
Καταγράφηκε
alceste
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #12 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 11:22:46 pm »
για να χωρεσουν αλλα εννοω που ειναι σημαντικα
Καταγράφηκε
liliput
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2008, 12:29:38 am »
εσυ μαλλον αγγιξες οντως την τελειοτητα με το Α...! χεχ...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης