PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
(Συντονιστές:
Lucinda
,
julie_v
)
Μεταπτυχιακό και Παρακολούθηση Μαθημάτων
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μεταπτυχιακό και Παρακολούθηση Μαθημάτων (Αναγνώστηκε 14575 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
tuniv
Νέο μέλος
Μεταπτυχιακό και Παρακολούθηση Μαθημάτων
«
στις:
Σεπτεμβρίου 09, 2008, 10:43:28 pm »
Tweet
Μια ερώτηση έχω να κάνω σχετικά με παρακολούθηση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Αν κάποιος εγγραφεί σε Μ.Π.Σ και δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πρώτο έτος τι συμβαίνει:
α) συνεχίζει το επόμενο έτος (από το 1ο εξάμηνο πάλι) έχοντας κοπεί στα μαθήματα;
β) διαγράφεται εντελώς από τη σχολή;
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Μεταπτυχιακό και Παρακολούθηση Μαθημάτων
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:01:14 »
Ritalamp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 09:39:52 am »
Συνήθως, για πολύ σοβαρούς λόγους, υπάρχει η δυνατότητα της αναστολής. Πρέπει να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό σπουδών του προγράμματος.
Καταγράφηκε
ΠΕ60
mario
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 01:45:31 pm »
ναι ειναι αληθεια οτι αυτο που πρεπει πρωτα απο ολα να κανεις ειναι να δεις τον οδηγο του μεταπτυχιασκου προγραμματος και να συζητησεις με τους υπευθυνους του τμηματος. γιατι καποιοι δυσκολευονται να σου δωσουν αναστολη εαν και τη δικαιουσε κανονικα. π.χ. σου λενε γιατι θες αναστολη τη στιγμη που ηξερες ποσο καιρο ειναι το προγραμμα και επρεπε να κανεις την οργανωση σου κτλ.
Καταγράφηκε
tuniv
Νέο μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:02:55 pm »
Δηλαδή για να ξεκαθαρίσω το εξής: Αν δεν λάβεις αναστολή φοίτησης , διαγράφεσαι αυτόματα αν δεν παρακολουθήσεις το 1ο έτος σπουδών;
Οι περισσότεροι κανονισμοί φοίτησης αναφέρουν πως ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι τα 4 εξάμηνα και μέγιστο τα 8 εξάμηνα.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:01:14 »
koth
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Στον ουρανό ή στη γη;
«
Απάντηση #4 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:07:18 pm »
Η δική μου εμπειρία με το μεταπτυχιακό μου, που δεν ξέρω αν βοηθάει, είναι ότι παρακολούθησα 4 εξάμηνα και μετά το παράτησα (δεν έκανα πτυχιακή). Η διαγραφή μου στάλθηκε στον 4ο χρόνο από την εγγραφή...
Καταγράφηκε
...στη θάλασσα...
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:10:56 pm »
κριμα βρε!δε λυπηθηκες τον κόπο σου;;
Καταγράφηκε
koth
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Στον ουρανό ή στη γη;
«
Απάντηση #6 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:16:57 pm »
Αθέτησα και υποτροφία του ΙΚΥ..Όμως δε μπορούσα να κάνω τον συμβιβασμό που έπρεπε και να υποστώ το ψυχολογικό κόστος...Για τον κόπο μου όχι, γενικά δε λυπάμαι, γιατί είναι εμπειρίες που με έχουν βοηθήσει ως τώρα να πάω μπροστά. Άλλωστε θέλει ρίσκο η ζωή και γίνεται συναρπαστική...Τώρα λέω να παρακολουθήσω ένα νεό μεταπτυχιακό, μόλις μου δοθεί η ευκαιρία ( και θα μου δωθεί..)
Καταγράφηκε
...στη θάλασσα...
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #7 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:19:41 pm »
για τί συμβιβασμό μιλας;
Καταγράφηκε
koth
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Στον ουρανό ή στη γη;
«
Απάντηση #8 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:32:40 pm »
Το μεταπτυχιακό λειτουργούσε πρώτη φορά ήταν προβληματικό, μετά καποια πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα , οι συνεργάτες ήταν τελείως άλλης νοοτροπίας και είδα πως δε γινόταν να είμαι ο εαυτός μου. Το θέμα ήταν σε σχέση με το περιβάλλον, είχε πολλή δουλεια στο ύπαιθρο (μέσα σε βάρκα πολλές φορές) και γενικά θεώρησα πως δεν ήθελα να το συνεχίσω. Τώρα θέλω κάτι σε διδακτική που είναι θεωρητικό και διαρκεί και από τη φύση του λιγότερο..Πολλή προσοχή στις επιλογές σας ότι και να διαλέξετε, εκτιμήστε το βαθμό δυσκολίας, τις ώρες που απαιτούνται, τα εργαστήρια κλπ...
Καταγράφηκε
...στη θάλασσα...
tuniv
Νέο μέλος
«
Απάντηση #9 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 04:58:32 pm »
Κατάλαβα τι εννοείς ,Koth. Και είναι αλήθεια ότι ο κανονισμός συνήθως προβλέπει φοίτηση μέχρι 4 χρόνια.
Απλά εμένα με απασχολεί τι γίνεται αν δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το πρώτο έτος. Την επόμενη χρονιά έχεις το δικαίωμα να ξαναρχίσεις από το μηδέν (α' εξάμηνο) ή απευθείας σε διαγράφουν; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, περιμένω ευχαρίστως την άποψη του
Καταγράφηκε
annna
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #10 στις:
Σεπτεμβρίου 10, 2008, 07:53:48 pm »
Συνήθως μπορείς να κάνεις αναστολή για 1 χρόνο, αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ωστόσο καλύτερα να το ρωτήσεις στη σχολή, για να μη μπεις τζάμπα στη διαδικασία των εξετάσεων
Καταγράφηκε
Ναταλί
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Gate 7
«
Απάντηση #11 στις:
Σεπτεμβρίου 28, 2008, 10:18:07 pm »
Έριξα μια ματιά στην ιστοσελίδα του ΠΤΔΕ Αθηνών που τελείωσα και είδα πως για μεταπτυχιακό δίνουν εξετάσεις τώρα και δεν είδα κάτι νέο! Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό πάνω στην παιδοψυχολογία και σε θέματα με μαθησιακές δυσκολίες! Μιλάω για Αθήνα! Πού αλλού μπορώ να ψάξω; Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει!
Καταγράφηκε
ΠΕ70!
Χαρά
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
«
Απάντηση #12 στις:
Σεπτεμβρίου 08, 2009, 12:49:20 am »
Οταν στην προκύρηξη μεταπτυχιακού επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική αυτό σημαίνει ότι ελέγχεται με κάπιο τρόπο;;π.χ. βάζεις υπογραφές;
κ σε περίπτωση που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο μάθημα μπορείς να συμμετέχεις στις εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου;
Καταγράφηκε
gogona
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #13 στις:
Σεπτεμβρίου 08, 2009, 02:02:03 am »
Όταν το μεταπτυχιακό έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις σημαίνει οτι πρέπει να παρακολουθείς τα μαθήματα για να μπορέσεις να δώσεις και εξετάσεις αλλά και να συνεχίσεις να παρακολουθείς το πρόγραμμα...συνήθως υπογράφεις σε κάθε μάθημα...επίσης καποια προγράμματα δίνουν το δικαίωμα καποιων απουσιών (περίπου το 10%) ή μια μόνο απουσία...ελπίζω να βοήθησα...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση