PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Αναθέσεις/Ωράριο
(Συντονιστές:
happiness
,
MARKOS
)
Ωράριο ειδικοτήτων στην Α/θμια
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
6
7
8
9
10
11
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ωράριο ειδικοτήτων στην Α/θμια (Αναγνώστηκε 49896 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
df478
Προχωρημένο μέλος
Απ: Ωράριο ειδικοτήτων στην Α/θμια
«
Απάντηση #98 στις:
Σεπτεμβρίου 16, 2011, 09:31:53 pm »
Tweet
Στο δικό μας πυσδε που ρώτησα μου είπαν πως μεταφέρουμε το ωράριό μας από τη Δευτεροβάθμια κ δε μας το πειράζουν. Περιμένουμε κ θα δούμε.....
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 17:03:50 »
demosp
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #99 στις:
Σεπτεμβρίου 16, 2011, 10:27:41 pm »
Ναι αλλα οχι στα λόγια.... βάση ποιου νόμου, εγκυκλίου κτλ κτλ?
Καταγράφηκε
sophia_d
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ20
«
Απάντηση #100 στις:
Σεπτεμβρίου 16, 2011, 11:26:26 pm »
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=45212
Καταγράφηκε
Προχωρημένο μέλος
Epic fail teacher
«
Απάντηση #101 στις:
Σεπτεμβρίου 17, 2011, 03:50:10 am »
....
Καταγράφηκε
Δεν ελπίζω τίποτα ,δε φοβάμαι τίποτα, είμαι εκπαιδευτικός...
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 17:03:50 »
effie kat
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #102 στις:
Σεπτεμβρίου 23, 2012, 08:37:45 pm »
Συνάδελφοι, όσοι έχετε διατεθεί στην Α΄βάθμια, ποιά ήταν η ενημέρωση από το ΠΥΣΔΕ όπου ανήκετε, για το ωράριο που θα ακολουθήσετε; Δεν είμαστε μίζεροι ούτε...λιπόψυχοι, άλλωστε ξεκινάμε με όρεξη για δουλειά ( προσωπικά το σχολικό περιβάλλον και τα παιδιά, είναι το καταφύγιο και η απόδρασή μου), ΌΜΩΣ δεν δεχόμαστε αβασάνιστα όσα μας επιβάλλουν μάλλον έπειτα από μία αυθαίρετη ερμηνία του νόμου. Σας παρακαλώ διαβάστε και σχολιάστε το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ.
Καταγράφηκε
epafos
Νέο μέλος
«
Απάντηση #103 στις:
Σεπτεμβρίου 23, 2012, 10:05:18 pm »
Είμαι ΠΕ19 και διατέθηκα ολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας, στην Α-βάθμια μου έδωσαν 21 ώρες, όπως και στους υπόλοιπους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν, οι οποίοι και με διαβεβαίωσαν ότι αυτός είναι ο κανόνας.
Διαβάζω το ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ στη σελίδα
http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=3469
, το οποίο μιλάει για μείωση ωραρίου ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Όμως, αυτό που μετράει στην ουσία είναι η εγκύκλιος του υπουργείου, η οποία κάνει λόγο για 21 ώρες και δεν αναφέρει πουθενά για μείωση ανάλογα με τα έτη.
Αν κάποιος συνάδελφος εντοπίσει επίσημη γραπτή αναφορά εκ μέρους του υπουργείου, στην οποία να φαίνεται καθαρά η μείωση ωραρίου, ας μας τη γνωστοποιήσει ώστε να γίνει κάτι τώρα που είναι νωρίς.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 12:59:20 am από epafos
»
Καταγράφηκε
happiness
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
«
Απάντηση #104 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 12:20:04 pm »
Δυστυχώς και γω νομίζω ότι η εγκύκλιος (και η επιθυμία) του υπουργείου, μας δένει. Το κλιμακούμενο ωράριο θα επιτευχθεί μόνο με πιέσεις.
Καταγράφηκε
effie kat
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #105 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 03:44:04 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την ΟΛΜΕ, πληροφορήθηκα τα εξής: καμμία Απόφαση Υφυπουργού δεν είναι ικανή να ανατρέψει τον Νόμο που αφορά την κλιμακούμενη μείωση ωραρίου τησ
Καταγράφηκε
clandestino
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ86
«
Απάντηση #106 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 04:07:05 pm »
πάντως στην περιοχή όπου αποσπάστηκα απ'ότι κατάλαβα τήρησαν το ωράριο κατα γράμμα
ενώ ήμουν σίγουρη ότι θα κάνω 21 ώρες με στειλανε για 19 (το κανονικό μου ωράριο) σε σχολείο που έχει 21 ώρες πληροφορικής
και το ίδιο έγινε και με όσους διατέθηκαν από τη δευτεροβάθμια
μάλιστα οι διαθέσεις από τη δευτεροβάθμια ανέφεραν συγκεκριμένο αριθμό ωρών για τον καθένα (π.χ. για 19 ώρες),
ακόμη και σε όσους διατέθηκαν εξολοκλήρου
Καταγράφηκε
happiness
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
«
Απάντηση #107 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 05:16:00 pm »
Ώπα, ώπα, ώπα! Δηλαδή σε κάποιες ΔΔΕ έχει εφαρμοστεί το κλιμακούμενο ωράριο;; Εγώ νόμιζα ότι όσοι διαμαρτυρήθηκαν δεν είχαν τύχη. Διότι μπορεί να λέει η ΟΛΜΕ ότι η οδηγία δεν αναιρεί τον νόμο για το κλιμακούμενο, αλλά από την άλλη ο νόμος είναι παλιός και δεν είχε λάβει υπόψη του τις διαθέσεις σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης. Από την άλλη, η γνωμοδότηση που επικαλείται η ΟΛΜΕ, ωραία είναι δεν λέω, αλλά αυτή κι αν δεν αναιρεί με τίποτα την οδηγία του υπουργείου. "Γνωμοδότηση" όπως λέει και η λέξη είναι "δίνω την γνώμη μου" και ουσιαστικά δεν έχει μεγάλη πρακτική σημασία.
ΑΛΛΑ αν υπάρχουν ήδη παραδείγματα ΔΔΕ που εφάρμοσαν κλιμακούμενο στην ΠΕ, τότε μά την πίστη μου θέλω να το ξέρω!!!
Αν είναι να πιέσω και γω αν βρεθώ στην ίδια θέση.
clandestino μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις σε πμ σε ποια ΔΔΕ είσαι, για να ξέρω να επικαλούμαι το παράδειγμά της;
Μήπως όμως έχει σχέση με το αν είναι "με αίτηση" ή "χωρίς αίτηση"; Γιατί εμάς στην ΔΔΕ μας, μας δώσαν να δηλώσουμε στην δήλωση προτίμησης και κενά ΠΕ, εκτός από ΔΕ, με την υποβόσκουσα απειλή φυσικά ότι αν δεν υπάρχουν κενά στην περιοχή μας, θα διατεθούμε σε άλλες περιοχές του νομού. Εγώ όμως που δήλωσα (αναγκαστικά) και κενά ΠΕ, θα γυρίσουν και θα μου πουν ότι πάω εκεί "με αίτησή μου".
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 05:19:00 pm από happiness
»
Καταγράφηκε
effie kat
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #108 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 06:00:54 pm »
happiness, κι όμως ο νόμος προβλέπει την περίπτωση της διάθεσής μας ολικής ή μερικής και έτσι επάνω σε συγκεκριμμένα σημεία γίνεται και η γνωμοδότηση.Πολύ σωστά επεσήμανες ότι η γνωμοδότηση δεν έχει ισχύ Νόμου,μα ας μη γελιόμαστε΄καμμία οδηγία ή απόφαση Υφυπουργού ΔΕΝ είναι πάνω από τον Νόμο. Παρακάτω παραθέτω μέρος της γνωμοδότησης με τη σχετική διάταξη που αφορά την περίπτωση των διαθέσεων που εξετάζεται από όλους μας.
"24. Στις περιπτώσεις υπεραριθμίας εκπαιδευτικών που δεν αντιμετωπίζονται με μετάθεση και τοποθέτηση σε κενές οργανικές θέσεις άλλων μονάδων, αυτοί διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Επίσης, από τις προεκτεθείσες διατάξεις, προκύπτει ότι ο νομοθέτης καθιστά διακριτές μεταξύ τους τις έννοιες της μετάθεσης, της διάθεσης και της απόσπασης,η κάθε μία από τις οποίες αποτελεί διάφορη περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής της ειδικής αυτής κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων, αν και ως ένα βαθμό ταυτίζεται, όπως προαναφέρθηκε, η νομική τους
μεταχείριση, ιδίως ως προς ορισμένες επερχόμενες συνέπειες σε περίπτωση συντέλεσής τους".
Καταγράφηκε
Tess5
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #109 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 09:04:17 pm »
Ημουν αποσπασμένη τα δύο περασμένα χρόνια στην πρωτοβάθμια και υπηρέτησα σε δύο διαφορετικά δημοτικά της Α Αθήνας ( ένα κάθε χρονιά). Καμία απο τις δύο διευθύντριες δεν αμφισβήτησαν το κλιμακούμενο ωράριο της δευτεροβάθμιας και μου έβαλαν κανονικά τις ώρες που έπρεπε να διδάξω (19 πρόπερσι και 18 πέρσι). Δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτα διαφορετικό, το ξέρω ότι είναι δύσκολο κάποιες φορές, αλλά πρέπει να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτά που μας ανήκουν.
Καταγράφηκε
effie kat
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #110 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 10:40:07 pm »
Το πρόβλημα Tess5 πηγάζει από το Υπουργείο που αποφασίζει αυθαίρετα και όχι με βάση τον ισχύοντα νόμο. Ακόμη και έτσι όμως, τα ΠΥΣΠΕ είναι συνυπεύθυνα και τελευταίες έρχονται οι Διευθύνσεις των σχολείων, που στο τέλος, τέλος δεν μπορούν (δεν θέλουν;) να έρθουν σε ρήξη με το ΠΥΣΠΕ.
Καταγράφηκε
Tess5
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #111 στις:
Σεπτεμβρίου 24, 2012, 10:46:25 pm »
Έχεις δίκιο Effi kat. Κανένας δεν ασχολείται υπεύθυνα με το θέμα και μας κάνουν μπαλάκι ανάμεσα σε διευθυντές, υπουργείο, πυσπε, πυσδε και λοιπούς παρατρεχάμενους, είναι φυσικό να μην βγάζουμε άκρη και πολλές φορές να μην έχουμε ούτε διάθεση, ούτε κουράγιο να διεκδικήσουμε τίποτα...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
6
7
8
9
10
11
Πάνω