0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω την εξής απορία. Επειδή φέτος συμμετείχα κι εγώ στη διαδικασία "επιλογής" αλλά και "ανάθεσης" τάξεων, στο δημοτικό σχολείο που βρίσκομαι έγιναν κάποια περίεργα πράγματα. Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια επίσημη (ορισμένη σε εγκύκλιο) διαδικασία ή απλά χρησιμοποιούν όλοι τα " ο παλιός επιλέγει πρώτος".
Από την πλέον σίγουρη πηγή, που αντιμετώπισε το θέμα πριν 1 εβδομάδα περίπου, μπορώ με βεβαιότητα να σου πω τα ακόλουθα: σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, στην ανάθεση τάξεων, ρωτώνται πρώτα οι συνάδελφοι που έιχαν την αντίστοιχη τάξη στο ίδιο σχολείο την περασμένη χρονιά. Αν θέλουν να πάρουν πάλι την τάξη τους, τότε την παίρνουν. Στη συνέχεια επιλέγει ο Δ/ντης -αν είναι ολιγοθέσιο το σχολείο- και έπειτα οι υπόλοιποι δάσκαλοι με σειρά αρχαιότητας. Αν θες μπορώ να ρωτήσω και να σου πω ακριβώς ποια εγκύκλιος τα προβλέπει αυτά.
http://www.ypepth.gr/el_ec_page8331.htmΔες αυτό ("Θέμα 6ο" και "Θέμα 7ο") ως προς το ότι προηγούνται οι συνάδελφοι που είχαν την ίδια τάξη την προηγούμενη χρονιά. Τα υπόλοιπα ορίζονται σε ΦΕΚ που χρονολογείται από το 1994, το ψάχνω και θα σ'ενημερώσω μόλις βρω κάτι.