0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
όχι αλλά εγώ για τα συνώνυμα χρησιμοποιώ το corpus Collins Wordbanks. http://www.collinslanguage.com/wordbanks/default.aspx δώσε το email σου στο trial και μετά κανε ότι σου πούν στο email σου. Χρησιμοποιώντας το corpus τους κλικάροντας το thesaurus, βάζω π.χ. τη λέξη realize μου βρίσκει τις συνώνυμες απο την πιο συχνή έως την λιγότερο και διαλέγω μια απο τις συνώνυμες και μου λέει με ποιές λέξεις κάνει collocation η κάθε λέξη π.χ. to suddenly ταιριάζει με το realize. Έχει κάτι σαν colour coding αν το realize ειναι κόκκινο και το understand πράσινο οι λέξεις που εμφανίζονται με κόκκινο είναι σημαντικά πιο συχνές με το realize. Σου δίνει και όλες τις προτάσεις που βρέθηκε το realize με το suddenly. Εγώ χρησιμοποιώ αυτές τις προτάσεις με copy paste στο Word για να φτιάχνω και ασκήσεις δικές μου. Προσοχή όμως δεν είναι λεξικό δηλ. δεν σου εξηγεί ποια η διαφορά. Εσύ το ανακαλύπτεις βλέποντας με ποιές λέξεις ταιριάζει.
Γειά σας. Έχω ένα παιδάκι που είναι δυσλεκτικό και ξεκίνησε την d΄class σε φροντιστήριο όπου του έκαναν το Wishes αλλά δεν τα κατάφερνε καθόλου και έτσι σταμάτησε και τον ανέλαβα εγώ.Το παιδί είναι πάρα πολύ αδύναμο σε όλα. Έτσι αποφάσισα να το καλύτερο θα ήταν να του πάρω βιβλία της C' class. Έχετε τίποτα να μου προτείνετε; Εγώ έχω διδάξει σε C' class μόνο του Μπουκουβάλα το Adventures και γραμματική το Profile αλλά ήθελα να του κάνω κάτι άλλο...
Μια ερώτηση που με καίει .. Πόσες φορές ακούει κανείς τις δύο ασκήσεις στο Task 3 ( Συμπλήρωση κενών ) του αναθεωρημένου PTE GENERAL LEVEL 3 ? Στη σελίδα του Palso διαβάζω για 2 φορές και στα μισά βιβλία προετοιμασίας ( πχ διαβάζω μία φορά ενώ στα άλλα μισά δύο ! Τι να πιστέψω !