0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα είναι αρκετό αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο και φυσικά πολλά practise tests
Γεια σας! Καινούρια στο forum αλλά και στη διδασκαλία αγγλικών... Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τι βιβλία να κάνω στο μαθητή μου πρώτης λυκείου με τον οποίο πάμε φέτος για lower -είτε FCE είτε ECCE, θα το δούμε στην πορεία.. Τον πήρα πέρυσι με πάρα πολλά κενά και μια μικρή (?) άρνηση για διάβασμα, αλλά στην πορεία το στρώσαμε και με χαρά βλέπω πως φέτος το έχει πάρει πολύ πιο ζεστά και τα κενά έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα έλεγα λοιπόν πως πλέον είναι καλός, συνεργάσιμος και γενικά τραβάει. Μόλις τελειώσαμε το Real English B1της Burlington, το οποίο το κάναμε υπερ- αναλυτικά και βλέπω πως έχει εμπεδώσει την ύλη 9λεξιλόγιο, γραμματική). Σκεφτόμουν να συνεχίσω την ίδια σειρά μιας και πέρυσι ένιωθα πολύ καλυμμένη κι επίσης το βιβλίο άρεσε στο μαθητη, αλλά ξεφυλλίζοντας το Real English B1+ και B2 διαπιστώνω πως σε μεγάλο βαθμό επαναλαμβάνεται η ύλη (πχ. το λεξιλόγιο κινείται στα ίδια πάνω κάτω) και δεν νιώθω πως θα εμπλουτίσουμε ιδιαίτερα το επίπεδό μας. Οπότε ζητάω κάτι πιο απαιτητικό, κάτι διαφορετικό.. Δεκτές επίσης προτάσεις για να ενισχύσουμε το writing, καθότι φέτος κάναμε μόνο ότι προέβλεπε το Real English και τώρα θέλω κάτι έξτρα. Οσο για γραμματική, τελειώσαμε το grammar book της σειράς, αρκετά καλό και με appendix της ύλης στα ελληνικά, καλή οργάνωση και ασκήσεις. Σκεφτόμουν να πάμε τώρα στο Mastering Use of English της Burlington, το οποίο έχει την ίδια δομή της παλιας γραμματικής μας αλλά είναι κάπως πιο εμπλουτισμένο (όχι τόσο σε θεωρία όσο σε επίπεδο ασκήσεων). Μου είπαν πρόσφατα όμως και για το Grammar Way 4 από Express Publishing.Έχει κάποιος άποψη σχετικά με το ποιο είναι καλύτερο; Επίσης, μήπως να μην κάνω course book από συγκεκριμένη σειρά και να κάνω μόνο practice tests και ξεχωριστά βιβλίο γραμματικής, writing & listening; Κάθε πρόταση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη γιατί οι επιλογές είναι τόσο πολλές κι έχω λίγο (?)πελαγώσει..Τέλος, συγνωμη για το μέγεθος του κειμένου...
Καλησπέρα!Κάνω ιδιαίτερα εδώ και 3 χρόνια αλλά φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα διδάξω E senior(pre lower)και θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς τα βιβλία. Πέρσυ δεν χρειάστηκε να τη διδάξω καθώς ο μαθητής του επιπέδου ήταν πολύ καλός και έδωσε κατευθείαν για lower και μάλιστα κάνοντας μονάχα ractice tests.Για το μαθητή της E class έχω υπολογίσει 3 ώρες σπασμένες μέσα στην εβδομάδα!Πως σας φαίνονται?
Καλησπέρα σας!!! Έχω δυο μαθητές με τους οποίους πέρυσι δουλέψαμε το on screen b1+ και το its grammar time 4 απο express publishing. Ειναι καλοί μαθητές, μόνο ο ένας λίγο δυσκολεύεται στην έκθεση. Με τι θα προτείνατε να συνεχίσουμε για lower? Πιθανώς πάμε για Michigan, έχετε κάποια καλή σειρά να προτείνετε; Κάποια practice tests? Thanks in advance!
Παιδιά τα φώτας σας. Ένα παιδάκι με ειδικές δεξιότητες στο φιλικό μου περιβάλλον με παρακάλεσε να του ξεκινήσω τα βασικά στα αγγλικά. Δεν ξέρει τίποτα και τα οικονομικά, για να αποταθεί σε φροντιστήριο, δεν υπάρχουν. Φυσικά και δωρεάν θα του διδάξω τα βασικά. Αλλά με ποιά βιβλία να ξεκινήσω; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ότι δεν ακούει καλά(με ακουστικό) και μιλά δύσκολα και συχνά θέλει κόπο να τον καταλάβεις.Εγώ το κατορθώνω. Πάντως με μένα νιώθει οικειότητα και επειδή μένει δίπλα θέλω να τον βοηθήσω όσο μπορώ διότι θα έχω ελεύθερο χρόνο αναγκαστικά φέτος.Ακούω προτάσεις.