*

Αποστολέας Θέμα: Στολισμός Τάξης  (Αναγνώστηκε 23874 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Στολισμός Τάξης
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 04:22:50 pm »
καλησπέρα σε όλους!αυτό που θέλω είναι αν μπορείτε να μου πείτε  καμιά ιδέα για να κάνω και εγώ τον άχαρο χώρο της τάξης μου λίγο πιο ευχάριστο, η τάξη γενικά είναι πολύ χάλια, στους τοίχους έχει σημάδια,τρύπες,  κάτι ράφια που έχω είναι γδαρμένα. έχω κάποια πράγματα κατά νου, αλλά μερικές ακόμα ιδέες θα ήταν χρήσιμες.ευχαριστώ!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 05:23:24 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΑΞΗΣ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:38:40 »

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 04:26:29 pm »
Πρώτη ιδέα, ΓΩΝΙΑ
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 04:44:43 pm »
έχω τετάρτη δημοτικού,σου έρχεται καμιά ιδέα τώρα?

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 04:46:13 pm »
ξέρεις καμιά ιστοσελίδα τουλάχιστον, να μην σε παιδεύω κιόλας να σκεφτείς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:38:40 »

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 05:27:12 pm »
μποορείς να βάλεις και τα παιδιά στη διαδικασία του στολισμού. για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε χρωματιστά χαρτόνια και να κολλήσετε πάνω ζωγραφιές των παιδιών που θα κάνουν στο σπίτι τους ή στην ώρα των τεχνικών. αν έχεις microsoft publisher έχει στα πρότυπα οριγκάμι, εμέις πέρσι είχαμε φτιάξει μια γιρλάντα με γερανούς και καραβάκια και την είχαμε κρεμάσει απ' τη μια ακρη της τάξης στην άλλη. επίσης κοίταξε αν έχει το σχολείο κανέναν ωραίο χάρτη. ένα βάζο με λουλούδια που θα ανανεώνεις συχνά ή μερικές γλάστρες στα παράθυρα είναι μια καλή λύση. τις γλάστρες μπορούν να τις φροντίζουν και τα ίδια τα παιδιά κι έτσι θα νιώθουν κι ότι συμμετέχουν και τα εμπιστεύεσαι.
τα χαλασμένα ράφια είναι δύσκολη υπόθεση, αν έχεις χρόνο και δεν είναι λουστραρισμένα ώστε να θέλουν τρίψιμο μπορείς να τα βαψεις σε διάφορα χρώματα. διαφορετικά μπορείς απλά να τα στολίσεις με κατασκευές των παιδιών και να έχεις τακτοποιημένα τα βιβλία. ή αν σου περισσεύουν κάποια χρήματα μπορείς να πάρεις ξύλα και να κάνεις πόρτες (στο ικεα έχει και έτοιμες), χρειαζεσαι μόνο μεντεσέδες και πόμολα και κάποιον να τις κρατάει όσο θα τις βιδώνεις.
επίσης μια συνάδελφος είχε βάλει κάποτε την ώρα των τεχνικών τα παιδιά να κάνουν το αποτύπωμα της παλάμης τους στον τοίχο με μη τοξικές μπογιές σε διάφορα χρώματα. το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και ήταν μάλιστα σε εξωτερικό τοιχο του σχολείου.
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 08:08:15 pm »
υπαρχουν καποια μεγαλα αυτοκολητα,σαν αυτα που βαζανε καποτε στα ντουλαπια της κουζινας(!). εγω τα χρησιμοποιω συχνα και κοβω λουλουδακια κ οτι αλλο και κανω περικοκλαδες στα παραθυρα.μπορουν να κοψουν τα παιδια με πατρον.αν βαζετε εργασιες στους τοιχους φτιαξε κατι πανω στο οποιο θα μπαινουν-καστρο,αυτοκινητο.. με κανσον γινονται ευκολα.γιατι δεν βαφετε με τα παιδια;κανε το σκιτσο εσυ αν θες κ ζητα να το βαψουν .μια αναπαρασταση απο παραμυθι η δασος καλο θα ηταν.μπορουν να βαλουν και τα ονοματα τους και να ειναι περηφανα!

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 08:21:31 pm »
αν κάνετε σκίτσα στον τοίχο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προβολέα και υπολογιστή για να κάνετε το περίγραμμα
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 10:18:55 pm »
παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ!Πολύ ωραίες οι ιδέες σας, ομολογώ πως αυτά δεν τα είχα σκεφτεί.Αν σας έρθει καμία άλλη ιδέα πείτε μου οκ?ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 04:52:44 pm »
παιδιά ειλικρινά αρχίζω και απογοητεύομαι, όσο και να στολίζω τη τάξη μου πάντα άχαρη και άδεια φαίνεται μπροστά στις άλλες.Πέρασα απο την έκτη και έπαθα τη πλάκα μου!και τι δεν είχε μέσα!ενώ στη πέμπτη έφεραν ακόμα και γυάλα με ψάρια. Δεν θέλω να έχω τα ίδια με τις άλλες δασκάλες, αλλά αυτή τη στιγν\μή νιώθω οτι έχω στερέψει απο ιδέες.καμιά ιστοσελίδα δεν υπάρχει?

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Στολισμός Τάξης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 05:30:14 pm »
Μίλα με τα παιδιά μήπως σου προτείνουν εκείνα κάτι. Επίσης μίλα με τους συναδέλφους του σχολείου μήπως μπουν στη διαδικασία να σε βοηθήσουν.
Ωραία είναι και η εφημερίδα τοίχου, με άρθρα και φωτογραφίες από τα παιδιά, γαι θέματα που αφορούν το σχολείο και τη ζωή τους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 06:41:43 pm »
κανε και κανενα μεγαλο κολαζ με φωτο των παιδιων και καλυψε μεγαλο μερος μ αυτο.ωραιο θα ειναι.καμια φορα κατι λεπτομερειες ομορφαινουν.βαλε και κανενα λουλουδι..

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 06:45:07 pm »
Αν έχεις περβάζι βάλτε γλαστράκια με μυρωδικά, να τα φροντίζουν τα παιδιά.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 07:24:03 pm »
      Δημιούργησε μια γωνιά παρατήρησης σε μια άκρη της αίθουσας που τη χτυπάει ο ήλιος το πρωί. Πάνω σ' ένα θρανίο τα παιδιά μπορούν να βάλουν γλάστρες με φυτά και μυρωδικά, μπορείτε να βάλετε και μια γυάλα με μια χελωνίτσα την οποία θα περιποιούνται τα παιδιά. Τα παιδιά θα κάνουν και εικασίες για την ανάπτυξη των φυτών και πολλές φορές θα καταφεύγετε εκεί κατά τη διδασκαλία της Φυσικής.
      Επίσης, μπορείς να βάλεις και μια ανοιχτόχρωμη μοκέτα σε μια γωνιά με μαξιλάρια για τα παιδιά όπου εκεί θα κάθεστε σε κύκλο και θα μπορείς να διδάσκεις μαθήματα όπως τα θρησκευτικά, η ιστορία, κ.λπ. που θέλουν συζήτηση με τα παιδιά. Έτσι, το έργο σου θα γίνει ευκολότερο σ' αυτά τα μαθήματα.
Κατά τη γνώμη μου πάντως πρέπει να βάψεις την τάξη μαζί με τα παιδιά σα ανοιχτά χρώματα διαφορετικά σε κάθε τοίχο, που θα τα διαλέξουν τα παιδιά. Έτσι, η τάξη θα δείχνει ομορφότερη και πιο καθαρή.
      Ψάξε στο Internet για βιβλία με θέμα τη διαμόρφωση του χώρου στο δημοτικό.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 07:26:29 pm από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Astropeleki

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Astropeleki - Just another star in the webSky
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 03:41:56 pm »
Μπες στο μπλογκ μου από το προφίλ μου. Αν και εγώ κάνω στολισμό τάξης παιδικού σταθμού, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχολείσαι με μικρά παιδιά!
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182822
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144