*

Αποστολέας Θέμα: Κάλεσμα ωρομισθίων  (Αναγνώστηκε 14939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ek Π20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • život je brutálně nepravděpodobné
    • Προφίλ
Απ: Κάλεσμα ωρομισθίων
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 08:08:32 pm »
Εμένα πάλι αυτή η γενικότερη γραμμή που λέτε -και που την έχω αναμφίβολα παρατηρήσει-μου θυμίζει τον ελέφαντα που κρύβεται πίσω από την παπαρούνα: προσλαμβάνονται περισσότεροι ωρομίσθιοι με λιγότερες ώρες για να φανεί πως η ανεργία μειώθηκε, οι προσλήψεις αυξήθηκαν και κάθε φέτος είναι και καλύτερα. Αλλιώς είναι να έχει το ΥΠΕΠΘ 5000 ωρομισθίους και αλλιώς 2500. Έχει ένα κύρος ως υπουργείο: δίνει ψωμί σε πολύ περισσότερα άτομα. Εννοείται βέβαια πως είναι κλασική περίπτωση αυταπάτης του ελέφαντα που λέγαμε πριν..

δυστυχώς ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα..

GiannisVeria πόσες ώρες σου δώσανε φέτος? εμένα 8 στην Αλεξάνδρεια και έρχομαι απο Θεσσαλονίκη
Αλεξάνδρεια είναι μια χαρά και τρένο έχει και λεωφορείο κάθε 30λεπτα με 1ωρα νομίζω,δεν πιστεύω να έχεις παράπονο!!Το μόνο που εντοπίζω ως πρόβλημα είναι το 8ωρο που θα σε πάει πίσω.Εγώ πέρσυ ήμουν στην διεύθυνση της Αλεξάνδρειας σε κατι χωριά που χωρίς αμάξι ενώ απέχουν 40 λεπτα απο θεσ/νικη επρεπε να ταλαιπωρήσε ώρες ατελείωτες.Περίμενα και εγώ φέτος για ημαθία άλλα λόγω του 8ωρου κατέληξα κατερίνη με 12ωρο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:33 »

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 09:42:40 pm »
Εμένα πάλι αυτή η γενικότερη γραμμή που λέτε -και που την έχω αναμφίβολα παρατηρήσει-μου θυμίζει τον ελέφαντα που κρύβεται πίσω από την παπαρούνα: προσλαμβάνονται περισσότεροι ωρομίσθιοι με λιγότερες ώρες για να φανεί πως η ανεργία μειώθηκε, οι προσλήψεις αυξήθηκαν και κάθε φέτος είναι και καλύτερα. Αλλιώς είναι να έχει το ΥΠΕΠΘ 5000 ωρομισθίους και αλλιώς 2500. Έχει ένα κύρος ως υπουργείο: δίνει ψωμί σε πολύ περισσότερα άτομα. Εννοείται βέβαια πως είναι κλασική περίπτωση αυταπάτης του ελέφαντα που λέγαμε πριν..

δυστυχώς ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα..

GiannisVeria πόσες ώρες σου δώσανε φέτος? εμένα 8 στην Αλεξάνδρεια και έρχομαι απο Θεσσαλονίκη
Αλεξάνδρεια είναι μια χαρά και τρένο έχει και λεωφορείο κάθε 30λεπτα με 1ωρα νομίζω,δεν πιστεύω να έχεις παράπονο!!Το μόνο που εντοπίζω ως πρόβλημα είναι το 8ωρο που θα σε πάει πίσω.Εγώ πέρσυ ήμουν στην διεύθυνση της Αλεξάνδρειας σε κατι χωριά που χωρίς αμάξι ενώ απέχουν 40 λεπτα απο θεσ/νικη επρεπε να ταλαιπωρήσε ώρες ατελείωτες.Περίμενα και εγώ φέτος για ημαθία άλλα λόγω του 8ωρου κατέληξα κατερίνη με 12ωρο.

Το '8ωρο που θα σε πάει πίσω' είναι σχετικό αν σκεφτείτε ότι του χρόνου θα παίξει και ο ΑΣΕΠ. Μία καλή επίδοση, πάνω από τη βάση, μπορεί να ισοδυναμεί με πολλά 4ωρα και 12ωρα ακομη. Ίσως, λέω ίσως, να είναι καλύτερα αν αυτό το 4ωρο μείον και σε άλλον νόμο κιόλας να αξιοποιηθεί σε διάβασμα για τον ΑΣΕΠ. 
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 10:35:17 pm »
Υπάρχει και αυτή η περίπτωση: Δίνουν 8ωρο αλλά οι 4 ώρες ειναι σε δυσπρόσιτο.

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 08:45:14 am »
παιδια ξερει κανεις τι γινεται σε
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:33 »

Αποσυνδεδεμένος komis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 11:32:33 am »
οχι οχι δεν έχω παράπονο, άπο άποψη πήγαινε-έλα είναι καλά, μάλλον θα αφήσω το αυτοκίνητο (και τις βενζίνες..) και θα περνω το τρενάκι  :)

geok_salonika και εγώ ακριβώς αυτο σκέφτομαι για το 8ωρο , καλύτερα να καθήσω να διαβάσω για τον ΑΣΕΠ τις ανάλογες ώρες, βέβαια προς το παρόν ο χρόνος φεύγει σε άλλες δουλείες για τα προς το ζειν...

Αποσυνδεδεμένος myrianthi

• Νέο μέλος
  • *
  • πε 08
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 01:38:12 pm »
σημερα που πηγα να αναλαβω υπηρεσια, σε ενα απο τα δυο σχολεια ο διευθυντης μου ειπε οτι θα πρεπει να αναλαβω και εφημερια. αυτο οντως ειναι στις αρμοδιοτητες μας ή ειναι χωσιμο?

Αποσυνδεδεμένος komis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:46:01 pm »
myrianthi, υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με αυτο που ρωτάς εδώ:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=8930.0

νομίζω θα σε καλήψει

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:58:35 pm »
ειναι να μην κλαιγομαστε οι ΠΕ05;εχουν μειωσει δραστικα τους ωρομισθιους μας στην πρωτοβαθμια,λογω υπεραριθμιων στην δευτεροβαθμια και διαθεση τους στην πρωτοβαθμια.σε καθε διευθυνση της περιφερειας αττικης παιρνουν 20 ατομα.στη δε επαρχια,υπαρχουν περιοχες οπου δεν καλουν ωρομισθιους γιατι δεν τους χρειαζονται.καλυπτουν οι δευτεροβαθμιοι τα κενα των δημοτικων.σαν να μην εφτανε αυτο,οσοι δουλευουμε μπαινουμε σε τμηματα 30, ακομη και 35 παιδιων.τι παλιοκατασταση ειναι αυτη;;

Αποσυνδεδεμένος emel+3

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 11:15:18 am »
Καλημέρα παιδιά.Είμαι στο νομό Ηλείας και καρδιοχτυπώ καθημερινά αν και  πότε θα με καλέσουν  ωρομίσθια ή  έστω αν ήμουν τυχερή να πάρω καμιά ώρα ΠΔΣ.Παίρνω λοιπόν καθημερινά τηλέφωνο στη δευτερ/μια Ηλείας και ρωτάω αν θα πάρουν ωρομίσθιους κια πότε αρχίζει η ΠΔΣ.Η απάντηση καθημερινά ίδια:ακόμη δεν έχουμε κάτι,ξαναπάρτε μας σε μερικες μέρες.την τελευταία φορά που πήρα λοιπόν μου είπε η υπάλληλος οτι δεν υπάρχει πρόγραμμα για πρόσληψη ωρομισθίων και το πιο πιθανό είναι οτι δε θα πάρουνε φέτος.Την επόμενη μέρα βλέπω στο esos ,αν θυμάμαι καλά, "καταγγελια για τον διευθυντή δευτερ/θμιας Ηλείας ο οποίος εν κρυπτώ προσέλαβε ωρομίσθιους καθηγητές λίγο πριν βγει η Δ φάση αναπληρωτών".Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ αυτός ο ανθρωπος δεν ελέγχεται από κανέναν;Θα υπάρξουν κυρώσεις για αυτόν;Είναι αυτός ο ίδιος ο οποίος όταν πήγα και απαίτησα να δω τη λίστα με τους ΠΕ02 για την ΠΔΣ, για να δω σε τη σειρά είμαι και με ποιά κριτήρια μας βάζουν σε σειρά ,μου απάντησε οτι η δική τους δυτερ/θμια επιλέγει "αξιοκρατικά" και υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις ενέργειες τους.Με διαβεβαίωσε δε οτι κάθε χρόνο παίρνουν πολλά άτομα απο την αρχή του έτους  για πρόσθετη και οτι πέρυσι είχαν ελλειψη σε ΠΕ02.Ακομη περιμένουμε.....

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 02:55:34 pm »
Στον νομό Ηλείας έχουν σαν αρχή να μην καλούν ωρομίσθιους.
Είμαι από εκεί και το ξέρω πολύ καλά, αδίκως περιμένεις.
Εάν πήρε το αυτί σου για κάποια παρατυπία μην το αφήσεις, κάνε τους καταγγελία
και μην τους αφήσεις.
Στις παρατυπίες και στην παραπληροφόρηση  είναι πρώτοι, μην τους αφήσεις έτσι!!!!
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 03:00:22 pm »
Στον νομό Ηλείας έχουν σαν αρχή να μην καλούν ωρομίσθιους.
Είμαι από εκεί και το ξέρω πολύ καλά, αδίκως περιμένεις.
Εάν πήρε το αυτί σου για κάποια παρατυπία μην το αφήσεις, κάνε τους καταγγελία
και μην τους αφήσεις.
Στις παρατυπίες και στην παραπληροφόρηση  είναι πρώτοι, μην τους αφήσεις έτσι!!!!
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος baronos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 03:03:52 pm »
Ξερετε αν υπαρχει δυνατοτητα ωρομισθιοs να αποδεχτει προσληψη απο γειτονικο νομο και στην συνεχεια οταν τον καλεσουν απο τον νομο του να παραιτηθει και να αποδεχθει την νεα προσληψη?Εννοειται οτι η πρωτη προσληψη εχει γινει για λιγοτερεs ωρεs απο οτι η δευτερη.

Αποσυνδεδεμένος komis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 04:14:27 pm »
Ξερετε αν υπαρχει δυνατοτητα ωρομισθιοs να αποδεχτει προσληψη απο γειτονικο νομο και στην συνεχεια οταν τον καλεσουν απο τον νομο του να παραιτηθει και να αποδεχθει την νεα προσληψη?Εννοειται οτι η πρωτη προσληψη εχει γινει για λιγοτερεs ωρεs απο οτι η δευτερη.

κάτι παρόμοιο αναρωτιόμουν πριν λίγες ημέρες, και ρώτησα στην πρωτοβάθμια Ημαθίας, από όπου με κάλεσαν για 8 ώρες, μου είπαν λοιπόν πως στο σύστημα θα φαίνεται οτι έχω πάρει 8 ώρες και οτι αν θέλουν, μπορούν να με καλέσουν για άλλες 4 απο άλλο νομό (για να συμπληρώσω τις 12).
Οπότε δύσκολα να με καλέσουν απο άλλο νομό για περισσότερες ώρες..
Αναρωτιέμαι επίσης για το ποιον επιλέγουν, κάποιον που έχει λίγες ώρες ή κάποιον που δεν έχει καθόλου??
Φαντάζομαι οτι μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να παραιτηθείς, χωρίς κυρώσεις.(ας το επιβεβαιώσει κάποιος που το ξέρει σίγουρα)

Αποσυνδεδεμένος baronos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 04:35:23 pm »
Σε αυτο που αναφερεσαι εσυ,σιγουρα μπορει να γινει.Το ερωτημα μου ειναι αν γινεται να παραιτηθειs απο τον ενα νομο κα να αναλαβειs εξ'ολοκληρου 12ωρο στον αλλο νομο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182717
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)