*

Αποστολέας Θέμα: Πλάνο διαβάσματος για ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 12316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πλάνο διαβάσματος για ΑΣΕΠ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 05:26:29 pm »
Αυτό γίνεται ουσιαστικά μόνο στους δασκάλους...μακάρι βεβαια να γινόταν κ σε μας, κρίμα ειμαστε κ μεις ;). Μία από τις κολλητες μου που σπουδαζαμε μαζί, δασκάλα ομως, την πηρανε κιόλας κ μαλιστα στην πρώτη της επιλογή...πόσο τη ζηλεύω!!!(με την καλη εννοια), όταν μου λέει οτι να παιδάκια της πάνε λουλούδια, ή οτι νοικιασε σπίτι μόνη της, οτι θα πάρει αυτοκίνητο...κτλ!Οτι βάζει τη ζωή της σε μια πορεία δηλαδη! Και συγκρίνω τη δική μου ζωή αυτή τη στιγμή που δε κάνω τιποτα αλλο από το να διαβάζω! Με εχει πιασει η απαισιοδοξία μου αυτες τις μερες....

Αυτό έχω πάθει και 'γω! Η κολλητή μου δασκάλα πήγε αναπληρώτρια πρώτη φορά φέτος στην πρώτη της επιλογή... στην πόλη που μένουμε!!! Και θα μένει και με τους γονείς της. Οπότε τα 1200 θα τις μένουν στο χέρι κάθε μήνα, αφού και οι γονείς της θα της κάνουν τα μεταφορικά (τη βενζίνη) για να πηγαίνει στο χωριό που διορίστηκε. Ααααχχχ, τι να πεις. Και 'γω να μην μπορώ ούτε να δουλέψω part time λόγω διαβάσματος για ΑΣΕΠ. Δεν πειράζει όμως εμείς φτιάχνουμε οι ίδιες το μέλλον μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 05:28:53 pm από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:48:55 »

Αποσυνδεδεμένος natassaf

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 06:54:27 pm »
 τα κιτρινα βιβλια μασ τα εδωσαν στο απθ οταν σπουδαζα, ειναι αποτον οεδβ και γραφουν πανω γραφη και αναγνωση 1,2,3.σιγουρα θα υπαρχουν σε καποια βιβλιοθηκη.στο φροντ που πηγαινα βεβαια μου ειχαν πει να διαβασω μονο καποιεσ σελιδεσ.τισ εχω στισ σημειωσεισ μου.θα τισ στειλω μια απτισ επομενεσ μερεσ που θα τισ βγαλω στην επιφανεια.

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 07:17:29 pm »
Παράθεση
Αυτό έχω πάθει και 'γω! Η κολλητή μου δασκάλα πήγε αναπληρώτρια πρώτη φορά φέτος στην πρώτη της επιλογή... στην πόλη που μένουμε!!! Και θα μένει και με τους γονείς της. Οπότε τα 1200 θα τις μένουν στο χέρι κάθε μήνα, αφού και οι γονείς της θα της κάνουν τα μεταφορικά (τη βενζίνη) για να πηγαίνει στο χωριό που διορίστηκε. Ααααχχχ, τι να πεις. Και 'γω να μην μπορώ ούτε να δουλέψω part time λόγω διαβάσματος για ΑΣΕΠ. Δεν πειράζει όμως εμείς φτιάχνουμε οι ίδιες το μέλλον μας.
Αχ σε καταλαβαίνω... :D. Κ μένα η φίλη μ στο νομό της την πήραν αλλα σε ενα χωριο 2 ωρες από την πόλη οπότε νοίκιασε εκει με 180 ευρώ ολόκληρο σπίτι!! ::)τιποτα...

Παράθεση
τα κιτρινα βιβλια μασ τα εδωσαν στο απθ οταν σπουδαζα, ειναι αποτον οεδβ και γραφουν πανω γραφη και αναγνωση 1,2,3.σιγουρα θα υπαρχουν σε καποια βιβλιοθηκη.στο φροντ που πηγαινα βεβαια μου ειχαν πει να διαβασω μονο καποιεσ σελιδεσ.τισ εχω στισ σημειωσεισ μου.θα τισ στειλω μια απτισ επομενεσ μερεσ που θα τισ βγαλω στην επιφανεια.
Θα περιμένουμε να μας πεις...
Και να θυμίσω αν γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει βιβλία για Piaget k Bruner.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:29:50 pm »
Τα βιβλία για την ανάγνωση και γραφή (κίτρινα) υπάρχουν στα δημόσια νηπιαγωγεία. Δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:48:55 »

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:37:20 pm »
Το μόνο που μπόρεσα να βρω για τον Bruner είναι αυτό: Lloyd. P., Γνωστική και Γλωσσική Ανάπτυξη, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα, 1998
(κεφάλαιο 4: Η συμβολή του Bruner στις θεωρίες της γνωστικής ανάπτυξης).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Rinaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:27:16 pm »
Το συνεδριο δεν ειναι δωρεαν..στοιχιζει 40 ευρω και τα καταθετεις στην εθνικη τραπεζα. Σου λενε πληροφοριες οταν παρεις τηλ. Λιγο συντομα μονο γιατι ειναι λιγες οι θεσεις αποτι μου ειπαν. Οι ωρες ειναί:
παρασκευη 4-8, σαββατο 10-4 και κυριακη 10-2 αποτι θυμαμαι με καθε επιφυλαξη!
τωρα για καποιον που ειναι μακρυα ειναι δυσκολο να παει το ξερω...κι eγω απο αλλου πηγαινω δεν ειμαι αθηνα.  :-\
lenasoyf για Piaget εχει η Κουτσουβανου ενα βιβλιο που λει μεσα και για τις εφαρμογες του στην εκπαιδευση.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:32:12 pm από Rinaki »

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:26:29 am »
Απορία....αν τα βιβλία για γραφή και ανάγνωση που αναφέρετε ως "κίτρινα" στέλνονται στα δημόσια νηπιαγωγεία μόνο...εμείς όλοι που δίνουμε ΑΣΕΠ και δεν είμαστε σε δημόσιο νηπιαγωγείο διορισμένοι ακόμη...δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε..... :'(   ???  :(
Δίκιο δεν έχω;; Μήπως υπάρχουν κάπου αποσπάσματα σε pdf σε ιστοσελίδα;; Προσωπικά δεν έχω εντοπίσει κάτι στο νετ...

Κάτι άλλο..."ο οδηγός"... Κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούσε στα βιβλιοπωλεία;; Δεν είναι το...απόρρητο έγγραφο πια!!! Εξάλλου βιβλίο του οργανισμού είναι!
Εγώ αναγκάστηκα να το δώσω για εκτύπωση γιάτί διαβάζεται πιο εύκολα, κρατάς σημειώσεις, υπογραμμίσεις...
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:51:55 am »
Αν έχεις Πανεπιστημιακό τμήμα Νηπιαγωγών στην πόλη σου, τα κίτρινα υπάρχουν σίγουρα στη βιβλιοθήκη. όσο για τον οδηγό, εδώ δεν έχει πάει σε όλα τα νηπιαγωγεία, γιατί δεν επαρκούν τα αντίτυπα. Μπάχαλο!!!!!
Μέρος αυτών που αναφέρονται στα κίτρινα υπάρχει στο κομμάτι που αφορά τη γλώσσα στον Οδηγό. Ακόμη δεν τα έχω βρει, μόλις τα εντοπίσω θα σας πω τους τίτλους. Μπορείς επίσης να πας σε ένα από τα νηπιαγωγεία της γειτονιάς σου κι αν υπάρχουν να ζητήσεις να τα φωτοτυπίσεις. :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Rinaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:55:31 am »
Καλημερα!
Κανονικα θα πρεπε...αλλα ποιος ξερει γιατι δεν τον πουλανε στα βιβλιοπωλεια..ισως επειδη τον δινουν στη σχολη στο 3ο ετος νομιζω για να τον βγαλεις φωτοτυπια..
Καποια καταστηματα με εκτυπωσεις τον πουλανε εκτυπωμενο ετοιμο, εγω ετσι τον βρηκα..

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:37:40 pm »
Rita αυτό που αναφέρεις, δηλαδή να ρωτήσω και ζητήσω να φωτοτυπίσω τον οδηγό σε κάποιο νηπιαγωγείο...δοκίμασα να το κάνω....στην αρχή όταν δεν υπήρχε στο ιντερνετ ακόμη...
Λοιπόν...πάω στο νηπιαγωγείο, καλημέρισα τη συνάδελφο που ήταν εκεί, κουβεντιάσαμε λίγο (δεν μπορώ να πω πως ήταν και πρόθυμη..) και την ρώτησα ευγενικά αν θα μπορούσα να δω τον οδηγό και αν δε τη πείραζε να φωτοτυπίσω μερικές σελίδες.... Η απάντηση: "Α!!!Αποκλείεται! Ο οδηγός απευθύνεται σε μας που έχουμε διοριστεί!!! Εσείς να κοιτάξετε να περάσετε για να έχετε πρόσβαση!!!!!" Εντωμεταξύ είχαν αρχίσει να φέρνουν και γονείς τα παιδιά τους...και δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί της..Δεν άξιζε και τον κόπο νομίζω..
Είχα δοκιμάσει και σε δυο άλλα νηπιαγωγεία και μου αρνήθηκαν με το αιτιολογικό "και τι θα γίνει αν μας δουν" "και δεν επιτρέπεται"...
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:45:13 pm »
Μένεις και μακριά, να σου δινα τα δικά μου... :(
Κοίτα, οι πιο παλιές γενιές είχαν άλλες νοοτροπίες.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 01:10:08 pm »
Rita σε ευχαριστώ!! και μόνο η πρόθεση μετράει!!  :-*  :-*

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 01:41:23 pm »
Rita αυτό που αναφέρεις, δηλαδή να ρωτήσω και ζητήσω να φωτοτυπίσω τον οδηγό σε κάποιο νηπιαγωγείο...δοκίμασα να το κάνω....στην αρχή όταν δεν υπήρχε στο ιντερνετ ακόμη...
Λοιπόν...πάω στο νηπιαγωγείο, καλημέρισα τη συνάδελφο που ήταν εκεί, κουβεντιάσαμε λίγο (δεν μπορώ να πω πως ήταν και πρόθυμη..) και την ρώτησα ευγενικά αν θα μπορούσα να δω τον οδηγό και αν δε τη πείραζε να φωτοτυπίσω μερικές σελίδες.... Η απάντηση: "Α!!!Αποκλείεται! Ο οδηγός απευθύνεται σε μας που έχουμε διοριστεί!!! Εσείς να κοιτάξετε να περάσετε για να έχετε πρόσβαση!!!!!" Εντωμεταξύ είχαν αρχίσει να φέρνουν και γονείς τα παιδιά τους...και δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί της..Δεν άξιζε και τον κόπο νομίζω..
Είχα δοκιμάσει και σε δυο άλλα νηπιαγωγεία και μου αρνήθηκαν με το αιτιολογικό "και τι θα γίνει αν μας δουν" "και δεν επιτρέπεται"...
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος Marde

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 03:31:26 pm »
reta θα σε παρακαλούσα αν γίνεται να τα στείλεις και σε εμένα αυτά που θα σκανάρεις. ευχαριστώ πολύ, περιμένω :-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)