*

Ψηφοφορία

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ

ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ
15 (13.8%)
ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
4 (3.7%)
ΜΕ ΠΡΟΣ
2 (1.8%)
ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
88 (80.7%)
ΜΕ ΓΛΥΚΑ ΛΟΓΙΑ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 107

Αποστολέας Θέμα: Πως μπορείς να συνετίσεις έναν μαθητή  (Αναγνώστηκε 10872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Πως μπορείς να συνετίσεις έναν μαθητή
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:32:34 pm »
Όλοι λίγο πολύ έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια κατάσταση παρόμοια, όπου κάποιος μαθητής ή κάποιοι παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία της τάξης, πως μπορείς λοιπόν να τους συναιτήσεις, χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη "τιμωρήσεις"?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 06:55:43 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:44:57 »

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 06:07:09 pm »
ο καλύτερος τρόπος είναι να συζητήσεις με το παιδί, γιατί αν δεν καταλάβει γιατί πρέπει να φέρεται με συγκεκριμένο τρόπο δε θα το κάνει ποτέ ή θα το κάνει μόνο όταν είναι εκεί η δασκάλα, για να μην το τιμωρήσει. φυσικά η συζήτηση πρέπει να γίνει σε προσωπικό επίπεδο (ψέγουμε ιδιωτικώς, επαινούμε δημοσίως :))
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος Soul_Diamond

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 06:43:09 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά πραγματικά αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να διαβάσω. Πριν λίγο γύρισα από το σχολείο. Είχα μελέτη σε παιδάκια α' δημοτικού και σήμερα ήταν το πρώτο μας μάθημα. Πραγματικά στεναχωρήθηκα πόλυ. Γινόταν χαμός μέσα στην τάξη. Ηταν περίπου 4 ζωηρά παιδιά και μου ξεσηκώνανε και τα ήσυχα! Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω... Δεν περνάω και πολλές ώρες μαζί τους (δύο της μελέτης) για να τα κερδίσω σύντομα.. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν με όλα τα πρωτάκια συμβαίνει αυτό στην αρχή ή είναι θέμα δασκάλου...

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορείς να συνετίσεις έναν μαθητή
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:12:29 pm »
και εμένα με απασχολεί πάρα πολύ αυτό το θέμα για αυτό έκανα την ψηφοφορία για να πάρω κάποια άλλη γνώμη.Απο την πρώτη μέρα ήμουν αυστηρή μαζί τους, τους τόνισα πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στη τάξη,πως στο διάλειμμα πάμε τουαλέτα, πίνουμε νερό, οτι ποτέ δεν αργούμε να μπούμε μέσα στη τάξη, αλλά σήμερα τρίτη μέρα απογοηεύτηκα γιατί έκαναν ακριβώς τα αντίθετα, αργούσαν να μπουν στη τάξη, μιλούσαν και το μόνο που έκαναν ήταν να σταματούν για λίγο μόλις τους φώναζαν και μετά συνέχιζουν.Το να τους στερω πράγματα που τους αρέσουν όταν δεν τηρούν τους κανόνες όπως ζωγραφική, διάλλειμμα, παιχνίδια νομίζω οτι  θα λειτουργήσει, αλλά θα μου βγει το όνομα της αυστηρής...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:44:57 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:14:38 pm »
Μοντελο λογικων συνεπειων(ντρεικους) με λιγα λογια αφου η συζητηση δεν πιασει, τοτε χανει καποιο προνομιο. Επισης παιζει και το θετικη-αρνητικη ενισχυση της συμπεριφορας αναλογα με το αν μια συμπεριφορα ειναι επιθυμητη ή το αντιθετο (πχ μπραβο Μαρια για....ή Μαρια αυτο που εκανες δεν ειναι σωστο-αν και η αρνητικη συμπεριφορα πρεπει να αγνοειται)
βλ.παιδαγωγικη ψυχολογια του Καψαλη νομιζω.

Οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2008, 05:51:24 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Soul_Diamond

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 07:37:40 pm »
Εμένα σήμερα ήταν η δεύτερή μου μέρα. Πραγματικά πιστεύω πως το βασικό είνα να κερδίσεις τον μαθητή. Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό, τότε ό,τι και να του ζητήσεις θα το κάνει. Εγώ σήμερα δεν ήμουν τόσο αυστηρή και μπορώ να σας πώ ότι αυτό λειτούργησε καλύτερα. Προσπάθησα να τα πλησιάσω τα παιδιά. Σιγά-σιγά λέω να τους παίζω και κανένα παιχνιδάκι με γράμματα κλπ στο οποίο να πρέπει να σηκώνουν το χεράκι τους για να απαντήσουν ώστε να προσαρμόζονται σιγά σιγά στους κανόνες του σχολείου. Αν κάποιος παλιός έχει καμιά καλή ιδέα για τέτοιου είδους παιχνίδια, θα μας βοηθούσε πολύ....

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 11:22:07 pm »
Εγώ έπαιζα κρεμάλα! Τους έβαζα ακόμα κι εκεί στις ομάδες τους ώστε να μάθουν να συνεργάζονται και να αποφασίζουν από κοινού! Όποια ομάδα πεταγόταν, δεν έπαιρναν απόφαση όλοι μαζί ή έκανε φασαρία, έχανε τη σειρά της και πιστέψτε με αυτό τους ενοχλούσε πολύ! Τη λέξη την έβαζα εγώ στον πίνακα (α' δημοτικού) και στην κρεμάλα κάθε φορά ζωγράφιζα άλλα ανθρωπάκια (με 3 μάτια, μεγάλη μύτη, το ένα χέρι κοντό και το άλλο έκανε σβούρες) και ρίχναμε το γέλιο της αρκούδας! Σε μένα έπιασε πολύ! Ακόμα και ο πιο ταραξίας ήταν σούζα αυτή την ώρα!
ΠΕ70!

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 11:42:08 pm »
Σιγά-σιγά λέω να τους παίζω και κανένα παιχνιδάκι με γράμματα κλπ στο οποίο να πρέπει να σηκώνουν το χεράκι τους για να απαντήσουν ώστε να προσαρμόζονται σιγά σιγά στους κανόνες του σχολείου. Αν κάποιος παλιός έχει καμιά καλή ιδέα για τέτοιου είδους παιχνίδια, θα μας βοηθούσε πολύ....

Πολύ σύντομο παιχνίδι ορθογραφίας και λεξιλογίου ταυτόχρονα...letter chain - αλυσίδα γρμμάτων. Εγώ το παίζω με τους μαθητές μου στα Αγγλικά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει στα Ελληνικά. Ξεκινάω και δίνω μια λέξη από της οποίας το τελευταίο γράμμα θα πρεπέι να ξεκινάει η επόμενη και από το τελευταίο γράμμα της επόμενης η καινούρια πχ. apple, egg, glove κτλ κτλ Κάποιες φορές το κάνω προφορικά και κάποιες γραπτά στον πίνακα ανάλογα με τον χρόνο που έχω. Μπορείς να το κάνεις και με θέμα πχ. ζώα. Είναι καλό και γρήγορο. Όποιος δεν βρει λέξη βγαινει απο το παιχνίδι. Μπορείς να τους χωρίσεις και σε ομάδες. Νομίζω οτι χωράει πολλες τροποποιήσεις και φαντασία στους κανόνες.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 11:53:31 pm »
Εγώ τελευταία ψήνομαι να εφαρμόσω το ηλεκτρικό κολάρο που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση πολύ επιθετικών σκύλων.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος vagas

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:23:40 am »
ένα μαθητή μπορείς να τον συνετίσεις αν γινεις κι εσυ ΜΑΘΗΤΗΣ...
V

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 03:37:23 pm »
Παρόλο που ψήφισα τη συζήτηση, καμιά φορά χρειάζεται και καμιά φωνή. Σε λογικά πλαίσια. Γιατί καλή η συζήτηση αλλά πρέπει και κάποια στιγμή να γίνει και μάθημα. Φέτος που έχω έκτη, έβαλα τα παιδιά να ψηφίσουν τους κανόνες που εκείνα θέλουν με δημοκρατικές διαδικασίες δια της ανάτασης των χεριών. Τα έβαλα επίσης να προσδιορίσουν ένα σύστημα ποινών για όσουν δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς που εκείνοι ψήφισαν. Έχουμε λοιπόν ενα point system συμφωνα με το οποιο όποιος εμποδίζει τη μαθησιακή διαδικασία χρεώνεται με έναν πόντο. Όποιος φτάσει στους πέντε πόντους σε ένα μήνα τον στέλνω στο διευθυντή. Πρέπει να τονίσω ότι τον πόντο τον αποφασίζει η τάξη με δημοκρατικές διαδικασίες οπότε εγω δεν φαίνομαι αυστηρή. Ένα άλλο κολπάκι που κάνω είναι να λέω στο διευθυντή να περνάει να μας βλέπει που και που, τις μέρες που γίνεται πανικός. Πιστέψτε με πιάνει!

Παρόλο που μια βδομάδα τώρα έχουν γράψει 3 εκθέσεις, τα σηκώνω στον πίνακα κάθε μέρα και γενικά δουλεύουμε, τα παιδιά έρχονται χαρούμενα στο σχολείο, συμμετέχουν στο μάθημα ακόμα και οι αδύνατοι μαθητές που κάνουν τη φασαρία. Επειδή συνήθως οι άτακτοι μαθητές είναι και αδύνατοι (αυτό δεν ισχύει πάντα, αλλά στην τάξη μου ισχύει) θα πρότεινα να προσπαθούμε να τους εντάξουμε κι αυτους στο μάθημα, να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον ρωτώντας τους πράγματα που μπορούν να απαντήσουν, για να βιώσουν την επιτυχία. έτσι και λιγότερη φασαρία θα γίνεται και θα τα βοηθήσουμε. Άλλωστε οι καλοί μαθητές θα τον βρουν το δρόμο τους... Οι αδύνατοι μας χρειάζονται περισσότερο!
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 03:59:46 pm »
ύστερα απο ενάμιση περίπου μήνα απο τότε που ξεκίνησα τη ψηφοφορία και έχοντας μάθει πλέον τους μαθητές της τάξης σας πιστεύετε ακόμα πως μόνο η συζήτηση μπορεί να συνετίσει ένα μαθητη; μήπως και λίγη αδιαφορία κάνει κακό;

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 04:16:08 pm »
Διακρίνω μια απογοήτευση ή μου φαίνεται? Ναι, εξακολουθώ να πιστεύω πως με τη συζήτηση μπορείς να συνετίσεις ενα μαθητη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα παιδιά είναι προβληματικά από το σπίτι τους και δεν παίρνουν από λογια γιατί δεν έχουν ούτε το αίσθημα της ντροπής ούτε καταλαβαίνουν πότε σου αντιμιλάνε.
Έχω 2 καπετάν φασαρίες στην τάξη μου και για να μην εχουμε καθε μερα κηρυγμα (στην τελικη τι φταινε τα υπολοιπα παιδακια??) τους μοιραζω αρμοδιοτητες για να καθονται ηρεμα. Για παραδειγμα στελνω τον ενα να βγαλει φωτοτυπιες στο γραφειο, τον αλλο να μοιρασει τα τετραδια, τους σηκώνω στον πινακα να γραψουν κατι που να ξερουν και διαφορα αλλα τετοια κολπακια. Τις περισσοτερες φορες πιανουν, αλλά φέτος την τάξη μου την θεωρώ ιδανική. Δεν παρακολουθεί κανενα παιδι τμημα ενταξης, δεν εχω αλλη εθνικοτητα, δεν εχω παιδι με τεραστια προβληματα στο σπιτι και οι γονεις τους ειναι πολυ συνεργασιμοι. Το μονο προβλημα που εχουν τα παιδια είναι βαρεμαρα και ερωτες...Μιλαμε για πολυ ραβασακι την ωρα του μαθηματος. Εννοειται πως οτι χαρτακι πεσει στα χερια μου το κραταω για να το δειξω στους γονεις!!!! Παντως για εκτη ταξη δεν εχω πολλα παρατράγουδα.
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος mimis

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 04:54:37 pm »
Το ζήτημα είναι σοβαρό....Προσωπικά λέξεις όπως συνετίζω δε μου αρέσουν. Όσον αφορά το σχολικό περιβάλλον δεν είναι και ο καταλληλότερος τόπος να κάνεις το "θηριοδαμαστή". Τι είναι το σχολείο φυλακή; Γιατί πολλά παιδιά αντιδρούν και μόνο στο άκουσμά του; Γιατί άλλα πάλι το έχουν για χαβαλέ;.....Πολύ απλά γιατί δεν τους προσφέρει κάτι....δεν προσφέρει εκπ/ση....δεν προσφέρει παιδεία....δεν δημιουργεί προσωπικότητες. Έχει "καταντήσει" να είναι ο χώρος επαγγελματικής αποκατάστασης κάθε πονεμένου και χτυπημένου απο την ανεργία. Είναι το μέρος που βγάζουν απωθημένα εκπ/κοι , μαθητές και οι οικογένειες. Περιμένουμε μετά να έχουμε αύριο και μέλλον; Πως;;;;; Παπαγαλίζοντας.....αδιαφορώντας και διαμαρτυρόμενοι συνεχώς (όπως καλή ώρα εγώ τώρα).

Αν ένα παιδί έχει κάποιο πρόβλημα....τότε το σχολείο λέει πως φταίει το σπίτι....κι έτσι φεύγουν οι ευθύνες απο πάνω μας.
Αν ένα παιδί έχει κάποιο πρόβλημα....τότε η οικογένεια λέει πως φταίει το σχολείο....κι έτσι φεύγουν οι ευθύνες απο πάνω μας.
Το ζήτημα είναι να διώξουμε....το βάρος που λέγεται παιδί....και ψάχνουμε λόγους ψυχολογικούς.....μαθησιακούς....μπλα...μπλα...μπλα.
Το σίγουρο είναι να καταλάβουμε όλοι (σχολείο και οικογένεια) πως το πρόβλημα ενός παιδιού είναι του ίδιου του παιδιού.... μόλις το κατανοήσουμε αυτό...τότε θα δούμε ό,τι η συνεργασία όλων και πρώτα πρώτα των παιδιών....μας οδηγεί αν όχι στη λύση, στην προσπάθεια για λύση.
Γι αυτό προσωπικά δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους ερωτήσεις.....πως να συνετίσουμε τους μαθητές και τα παιδιά....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182704
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)