*

Αποστολέας Θέμα: Επείγον!!Υπεράριθμος θεωρείσαι σε περιοχή νομού ή σε όλο το νομό?  (Αναγνώστηκε 1627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παιδιά σας παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου απαντήσει σε αυτό το ερώτημα!!Διορίστηκα σε γ' περιοχή νομού,στην οποία όμως περισσεύω!!Μου είπαν ότι θα με πάνε στην α' και ότι δε θεωρούμαι υπεράριθμη!Ισχύει αυτό?Γιατί κάποιοι συνάδελφοι(χρόνια στο χώρο) μου είπαν ότι κανονικά έχω δικαίωμα να κάνω αίτηση λόγω υπεραριθμίας.Η δδε μου λέει όχι.Μπορεί κάποιος που ξέρει σίγουρα να μου πει αν είναι όντως έτσι τα πράγματα ή με δουλεύουν??Επειδή το θέμα επείγει,αν κάποιος ξέρει ας μου στείλει!!ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! :-\ :-\ :-\
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Επείγον!!Υπεράριθμος θεωρείσαι σε περιοχή νομού ή σε όλο το νομό?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 06:11:25 pm »
Δεν σε δουλεύουν. Ο υπεράριθμος κλάδος αφορά όλο το νομό κι όχι μια περιοχή του νομού. Τον κλάδο τον βγάζει υπεράριθμο ο ΔΔΕ.
ΥΓ. Αν ήταν να φύγεις εσύ από τη γ' περιοχή ως υπεράριθμη, ο ΔΔΕ θα πρέπει να ζητήσει αναπληρωτή για την α' περιοχή. Είπαμε η διαδικασία διορισμών, τοποθετήσεων και αποσπάσεων είναι ... διάτρητη, αλλά  όχι κι έτσι...

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 06:35:29 pm »
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος stasi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:08:46 pm »
Συγγνώμη miltosmpi είσαι σίγουρος για αυτό που λες;

Από ότι ξέρω όταν τοποθετείσε στην β/θμια σε κάποια περιοχή ανήκεις σε ΑΥΤΗΝ και ΜΟΝΟ. Αν διοριστώ π.χ. Γ΄Λασίθι δεν ανήκω στην Α΄Λασίθι και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να πάω εκεί. Αυτό γίνεται μόνο αν θέλω και εγώ. Μπορεί βέβαια αν έχω ειδικότητα που υπάρχει και στα Δημοτικά να μου πει να πάω να συμπληρώσω εκεί. Αλλά και πάλι μόνο στα δημοτικά της ΠΕΡΙΟΧΗΣ μου. 

Επίσης τον υπεράριθμο δεν τον βγάζει ο ΔΔΕ αλλά το ΚΥΣΔΕ. Αν υπάρχει θέμα υπεραριθμίας σε μια περιοχή καλούνται ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί να κάνουν αίτηση και το ΚΥΣΔΕ αποφασίζει για τις αποσπάσεις.

Δεν πειράζει με τα χρόνια τα δέντρα θα ξαναγίνουν ..... βίλες!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:40:46 pm »
Χωρίς να είναι απόλυτα αυτά που λέω, εγώ ξέρω ότι υπεραριθμία μπορεί να βγάλει σε όλο τον κλάδο πανελλαδικά το ΥΠΕΠΘ (όπως είχε κάνει πριν από 2 χρόνια για τους ΠΕ19-20). Αλλά για να κριθείς υπεράριθμος δεν είναι απαραίτητο να κυρηχθεί όλος ο κλάδος. Μπορείς να βγεις εσύ συγκεκριμένα υπεράριθμος. Το εάν έχεις δικαίωμα να κάνεις  αίτηση ή όχι δεν το ξέρω γιατί δεν ξέρω τις προϋποθέσεις. Αλλά εγώ θα σου έλεγα να κάνεις ούτως ή αλλως. Εάν δεν καλύπτεις τις προϋποθέσεις θα απορριφθεί η αίτηση σε ανώτερο επίπεδο. Ο διευθυντής σου είναι υποχρεωμένος να την προωθήσει, εκτός και εάν είναι σίγουρος ότι είναι ανυπόστατη (δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνοι οι διευθυντές όμως για να το ψάξουν αυτό).

Όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης σε άλλη περιοχή, ναι, νομικά η υπηρεσία έχει το δικαίωμα να σε πάει σε άλλη περιοχή, του ίδιου νομού, για να καλύψεις ανάγκες της. Πρακτικά όμως η τακτική αυτή είναι extreme και εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει να εφαρμόζεται σε κανέναν. Εάν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο κοίτα να ψάξεις εάν και ποια επιδόματα τυχόν να δικαιούσαι (μετακίνησης πχ) καθώς και ποιας περιοχής μόρια θα παίρνεις.

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:10:45 am »
Συγγνώμη miltosmpi είσαι σίγουρος για αυτό που λες;

Από ότι ξέρω όταν τοποθετείσε στην β/θμια σε κάποια περιοχή ανήκεις σε ΑΥΤΗΝ και ΜΟΝΟ. Αν διοριστώ π.χ. Γ΄Λασίθι δεν ανήκω στην Α΄Λασίθι και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να πάω εκεί. Αυτό γίνεται μόνο αν θέλω και εγώ. Μπορεί βέβαια αν έχω ειδικότητα που υπάρχει και στα Δημοτικά να μου πει να πάω να συμπληρώσω εκεί. Αλλά και πάλι μόνο στα δημοτικά της ΠΕΡΙΟΧΗΣ μου. 

Επίσης τον υπεράριθμο δεν τον βγάζει ο ΔΔΕ αλλά το ΚΥΣΔΕ. Αν υπάρχει θέμα υπεραριθμίας σε μια περιοχή καλούνται ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί να κάνουν αίτηση και το ΚΥΣΔΕ αποφασίζει για τις αποσπάσεις.
Είμαι σιγουρότατος.
α. Το ΠΥΣΔΕ της περιοχής σου να σε τοποθετήσει σε σχολείο στη Γ' Λασιθίου και για τις ανάγκες της υπηρεσιας να σε στείλει σε σχολείο της Α' Λασιθίου. Μπορείς να αρνηθείς; Η απάντηση είναι όχι!!! Αν δεν έχεις ζητήσει εσύ προσωπικά την τοποθέτηση στην Α' Λασιθίου θα παίρνεις και το μέγιστο αριθμό μορίων. Αν δηλαδή το σχολείο στη Γ΄ έχει 6 μόρια και το σχολείο στην Α' έχει 2 μόρια εσύ θα παίρνεις τα 6 μόρια.
β. Υπεράριθμο εκπαιδευτικό βγάζει το ΠΥΣΔΕ και υπεράριθμο κλάδο βγάζει ο ΔΔΕ. Το ΚΥΣΔΕ δεν έχει αρμοδιότητα για να βγάζει υπεράριθμους. ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να γνωρίζει τι γίνεται σε κάθε Διεύθυνση σε κάθε κλάδο ξεχωριστά. Στηρίζεται στις αποφάσεις του ΔΔΕ κατά κύριο λόγο.
γ. Όταν βγαίνει ένας κλάδος υπεράριθμος καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου να κάνουν αίτηση λόγω υπεραριθμίας. Αλλά προφανώς δεν ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις απόσπασης από το ΚΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 11:34:32 am »
Το ΠΥΣΔΕ μπορεί να σε στείλει σε άλλη περιοχή εντός νομού. Ο νόμος το προβλέπει ρητά.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:15:33 pm »
Σωστά, Miltosmpi και Knaison!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656