PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
(Συντονιστές:
Lucinda
,
julie_v
)
Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
24
25
26
27
28
...
99
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές (Αναγνώστηκε 384149 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
panzos
Πλήρες μέλος
Φύλο:
We are a way for the Cosmos to know itself
Απ: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές
«
Απάντηση #350 στις:
Φεβρουαρίου 21, 2009, 08:14:22 pm »
Tweet
Άλλωστε αν έχετε παρατηρήσει για τα σεμινάρια που θα γίνουν του χρόνου..και οι υποψήφιοι θα μπούν στους πίνακες του χρόνου.... ζητάνε την προκαταβολή ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ!!! (και μάλιστα για σεμινάριο που θα γίνει του χρόνου αξίας 2000
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2009, 08:18:09 pm από panzos
»
Καταγράφηκε
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:35:33 »
grooog
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #351 στις:
Φεβρουαρίου 21, 2009, 09:30:50 pm »
συμφωνω με panzo.Παιδια προσεξτε πριν καταθεσετε,δεν ειναι μικρο το ποσο ιδιως στις μερες μας
Καταγράφηκε
N.Π.
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #352 στις:
Φεβρουαρίου 22, 2009, 10:40:09 am »
Ελπίζω, όσοι επιλέξουν αυτόν τον πάρα πολύ δύσκολο δρόμο, να το θέλουν πραγματικά και να μην το κάνουν μόνο για να μπούν σε ένα σχολείο..Πρέπει να έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα..Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω, ακόμη κι αν μου έλεγαν ότι θα διοριστώ άμεσα!
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2009, 10:42:29 am από N.Π.
»
Καταγράφηκε
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...
nickolai
Νέο μέλος
Φύλο:
viva la vida
«
Απάντηση #353 στις:
Φεβρουαρίου 22, 2009, 12:22:18 pm »
Συνάδερφε, όταν σπουδάζεις την ειδική αγωγή, παύεις να αντιμετωπίζεις τα παιδιά με ειδικές ανάγκες απλώς "ανθρώπινα" και τα αντιμετωπίζεις επιστημονικά πια. Αισθάνεσαι πως είσαι εκεί μόνο για να τα βοηθήσεις να βελτιώσουν τη ζωή τους και το λιγότερο που αισθάνεσαι είναι ο οίκτος.
Εγώ τουλάχιστον αυτό νοιώθω και ας έχω δουλέψει λίγο με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αφού είμαι ακόμη φοιτήτρια. Όρεξη, υπομονή, αγάπη χρειάζονται.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:35:33 »
Vania
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
οσο ζω....διαβαζω...
«
Απάντηση #354 στις:
Φεβρουαρίου 22, 2009, 02:39:36 pm »
συναδελφοι διαβαζω συχνα τις αποψεις κι αυτο που εχω να πω ειναι οτι ειτε κανατε μεταπτυχιακο,ειτε παρακολουθειτε σεμιναριο,ειτε βγαζετε σχολη τυφλων,κωφων δεν ξερω και γω τι,μην σκεφτεστε την παρτη σας και μονο...πραγματικα νευριαζω οταν ακουω ατομα να λενε οτι ¨εγω παρακολουθω το ταδε σεμιναριο ή το ταδε μεταπτυχιακο για να διοριστω και μονο¨εγω τουλαχιστον οτι κανω στη ζωη μου το κανω επειδη μ ενδιαφερειι.και κατι ακομα...οπως εχω πει και σε αλλο μηνυμα ειδικος δεν γινεσαι ουτε με ενα σεμιναριο ουτε με ενα μεταπτυχιακο...χρειαζεται προσωπικη ερευνα και προσωπικη μελετη για οτι κι αν κανεις στη ζωη σου...ο ενας χρονος δεν μπορει να στα παρεχει ολα οσα χρειαζεσαι και αυτο ειναι και καπως δικαιολογημενο...ας ανοιξουμε λοιπον κανα βιβλιο για να γινουμε καλυτεροι γιατι αυτα τα παιδια περιμενουν κατι απο εμας οπως και καποια αλλη συναδελφος προειπε και μην κονταροχτυπιεστε για το ποιος ειναι καλυτερος ή οχι και στην πραξη θα φανουν ολα...
τωρα οσον αφορα το συστημα φυσικα το ξαναειπαμε πολλα στην ελλαδα ειναι λαθος...οσο υπαρχει το βισμα και τα παραθυρακια που τα χω πει χιλιες φορες αυτα θα γινονται....ας ελπιζουμε πως και στο θεμα της ειδικης αγωγης θα επελθει καποια λυση που θα μας ικανοποιει ολους αν και λιγο δυσκολο καθοτι παντα θα υπαρχουν αδικημενοι...
Καταγράφηκε
Supreme
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #355 στις:
Φεβρουαρίου 22, 2009, 10:06:59 pm »
Νομίζω πως είτε κάποιους τους ενδιαφέρει η Ε.Α. είτε όχι αναγκαστικά πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το χώρο διότι εφόσον οι περισσότεροι κάνουν σεμινάρια έχουν και πιθανότητες ωρομισθίας κάποια στιγμή.Αφού τα μόρια που παίρνουν μεταφέρονται στον κανονικό πίνακα αναπληρωτών κάποιοι επιτυχόντες από Ασεπ πέφτουν στον πίνακα άρα πρέπει και αυτοί να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή.Πρακτικά δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς εκτός αν τύχει να είμαστε στους διοριστέους ή αν έχουμε από αλλού προυπηρεσία-πράγμα δύσκολο.
Καταγράφηκε
Άνναxxx
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #356 στις:
Φεβρουαρίου 23, 2009, 08:53:28 pm »
Λεμε για τα σεμιναρια 400 ωρων...οποιοι τα παρακολουθησαν αυτα τουλαχιστον πηραν εστω και μια μυρωδια του τι σημαινει ειδικη αγωγη...
Τωρα που ξεκινανε τριων μηνων σεμιναρια και θα λεγονται ετησια μπορειτε να μου πειτε τι σκατα (συγνωμη για την εκφραση αλλα εχω παθει εγκεφαλικο!) μυρωδια θα προλαβουν να παρουν?
??
Καταγράφηκε
Supreme
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #357 στις:
Φεβρουαρίου 23, 2009, 09:41:48 pm »
Εγώ δε θα κάνω σεμινάρια γιατί αν θέλω να ενημερωθώ για αυτό το χώρο δε χρειάζεται να σκάσω 2000 ευρώ και πάνω
Καταγράφηκε
Athanasiou
Νέο μέλος
«
Απάντηση #358 στις:
Φεβρουαρίου 24, 2009, 10:31:43 pm »
Συνάδελφοι σήμερα μιλούσα με έναν συμφοιτητή μου, ο οποίος μου τηλεφώνησε ταραγμένος και μου είπε πως έχει αρχίσει να ψάχνει εισαγγελέας τα σεμινάρια ειδικής αγωγής των φυσικών. Τα πράγματα λέει πως έχουν σοβαρέψει και προβλέπουν πως θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Θα ψαχτούν τα σεμινάρια λίγων μηνών που πάνε να αναγνωριστούν ενός έτους. Μπορεί λέει να ψάξουν λέει με γραφολόγο όλες τις υπογραφές για να δούνε ποιοι ήταν πραγματικά παρόντες και ίσως να μας βάλουν εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν παρακολουθήσαμε, μπορεί να μας κατηγορήσουν λέει για παραποίηση εγγράφων και απάτη. Ακούστηκε για άτομα που παίρνουν την βεβαίωση με ελλειπή παρακολούθηση. Έχουν μπει λέει σύλλογοι στην μέση και πανεπιστημιακοί, προσπαθώντας να μας σταματήσουν άμεσα. Μπήκαν λέει και διέκοψαν τα μαθήματα. Μπαίνουμε στην μαύρη λίστα συνάδελφοι, και τα λεφτά μας στον αέρα. Εγώ πραγματικά έχω διάθεση και αγαπώ τα παιδιά και θέλω να τα βοηθήσω, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα φοβάμαι τελικά μην καταλήξω μέσα. Σίγουρα το κάνω και για να βολευτώ επαγγελματικά, αλλά τα αγαπώ και τα παιδιά. Εντάξει έλλειπα από με μερικά σεμινάρια λόγω υποχρεώσεων. Ο φίλος μου και εγώ είμαστε τρομοκρατημένοι, έχετε ακούσει και εσείς τίποτα; Τι μπορούμε να κάνουμε; Πείτε μας σας παρακαλώ, απαντήστε μας άμεσα γιατί κοντεύουμε να τρελαθούμε. Πάνε με την βία να εμποδίσουν άτομα που θέλουν πραγματικά να ασχοληθούνε με την ειδική αγωγή και να κάνουν αυτόν τον ευπαθή κλάδο να υποφέρει. Γιατί συνάδεφλοι να μπω σε μια διαδικασία τόσο ψυχοφθόρα να ασχολούμε με προβληματικά παιδιά της Ειδικής Αγωγής και αντί να με βραβέυσουν να με κατηγορούν; Συνάδελφοι δεν ξέρω πως το έχετε πάρει εσείς εαν όντως είστε σε θέση να καταλάβετε την πολυπλοκότητα και τις επιπτώσεις του όλου θέματος αλλά σας διαβαιβεο πως έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια ανατρεπτική δύναμη που προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να δυναμητίσει σοβαρές προσπάθιες ανθρώπων που θέπουν να βοηθήσουμε έναν τόσο ευπαθή κλάδο. Συνάδελφοι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν μεγάλο αγώνα που πρέπει να καταβάλουμε όλοι για να μην πάει ο κλάδος αυτός 30 χρόνια πίσω.
Καταγράφηκε
maroulaki
Πλήρες μέλος
Φύλο:
εχω και εγω μαρουλι στο δοντι;;;;;
«
Απάντηση #359 στις:
Φεβρουαρίου 24, 2009, 10:35:23 pm »
με προβληματικά παιδιά της Ειδικής Αγωγής ;;;;;;
καλυτερα να μην ασχοληθεις αν τα βλεπεις ετσι.....
Καταγράφηκε
"....κ σου κουρσεύουν τη λαλιά κ ανάσα πια δεν έχεις...."
Άνναxxx
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #360 στις:
Φεβρουαρίου 24, 2009, 11:14:15 pm »
Αααααααα θα γινω κακια!καλα ρε συ Athanasiou σου ζητησαν ποτε αυτα τα παιδια να ασχοληθεις μαζι τους?τι θα πει να τα βοηθησεις?εισαι κατι παραπανω που βοηθας τους αδυναμους?και αυτο το "προβληματικα" πραγματικα εδειξε την νοοτροπια σου πανω στην αναπηρια!ρε συ δεν χρειαζομαστε αλλους αδιαφορους στην ειδικη αγωγη...εχεις δικιο παντως...γιατι να μπεις στην διαδικασια να ασχοληθεις με "προβληματικα" παιδια?μην ασχοληθεις!με ολη μου την καρδια στο ζηταω...μην ασχοληθεις!για το καλο αυτων των παιδιων....
Οσο για το σεμιναριο και εγω παρακολουθω και δεν μου καιγεται καρφι οτι και να γινει γιατι απλα εχω καθαρη την φωλια μου.Απο την στιγμη που εχουμε δικαιωμα απουσιων 10% εσυ γιατι ελειψες?θα μπορουσες να δικαιολογησεις τις απουσιες αν υπηρχε σοβαρος λογος.Εγω ολο αυτο το βρισκω παρα πολυ δικαιο!μακαρι να γινει ελεγχος γιατι οι περισσοτεροι ερχονται με το ζορι!
Καταγράφηκε
klio
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Νηπιαγωγός
«
Απάντηση #361 στις:
Φεβρουαρίου 24, 2009, 11:31:31 pm »
Από όσο γνωρίζω γίνονται κάποιες κινήσεις για να μην αναγνωριστούν τα 4 μηνα σεμινάρια ως ετήσια. Δεν ξέρω κάτι άλλο. Αλλά λογικό δεν έίναι από τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι πρέπει να είναι ετήσια, γιατί να αναγνωρίζονται τα 4μηνα? Λυπάμαι, αλλά όλα τότε θα έπρεπε να ήταν 4μηνα κι όχι να επωφελούνται κάποιοι και να μπαίνουν μπροστά από άλλους. Σας καταλαβαίνω όμως από την άλλη πλευρά γιατί δημιουργείται τεταμένη ατμόσφαιρα με αυτά τα σεμινάρια. Δυστυχώς είμαστε στην Ελλάδα όπου καθείς μπορεί να κάνει ό, τι θέλει και να εκμεταλλεύεται τους άλλους.
Καταγράφηκε
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #362 στις:
Φεβρουαρίου 24, 2009, 11:38:09 pm »
Συναδελφε athanasiou ποιος κλαδος θα παει 30 χρονια πισω? Ο γενικος κλαδος στον οποιο ανηκεις? ή ο κλαδος της ειδικης αγωγης; Γιατι εγω θεωρω οτι με την ταση να θεωρουνται ειδικοι παιδαγωγοι καποιοι που απλως εκαναν 400 ωρες γενικης παρακολουθησης πάει πισω και ο χωρος της ειδικης αγωγης και δεν προσφερουμε στα παιδια αυτα που πρεπει. Εγω θεωρω οτι πρεπει να προστατευτει ο χωρος της ειδικης αγωγης απο τους πραγματικα εξειδικευμενους επιστημονες και να αρχισουμε να μιλαμε πια για την αδεια ασκησεως επαγγελματος ειδικου παιδαγωγου που ξερω οτι σε καποιους δε θα αρεσει αλλα πρεπει καποια στιγμη να καθαρισει η ηρα απο το σιταρι.
Καταγράφηκε
emmaki
Ιστορικό μέλος
The best is yet to come......
«
Απάντηση #363 στις:
Φεβρουαρίου 25, 2009, 11:16:51 am »
ΠΡΟ
Καταγράφηκε
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!
Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20