*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη συνάντηση γονέων  (Αναγνώστηκε 18190 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Πρώτη συνάντηση γονέων
« στις: Οκτωβρίου 02, 2008, 08:19:32 pm »
Καλησπέρα σε όλους,μπορεί κάποιος να μου πει τι περίπου πρέπει να πούμε στους γονείς στη συνάντηση που θα κάνουμε?Είμαι άπειρη δεν έχω ξανακάνει πρώτη συνάντηση με τους γονείς. Έχω τετάρτη δημοτικού
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2008, 11:27:50 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:26:48 »

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 02, 2008, 11:50:09 pm »
Συνήθως αναφέρεσαι στον τρόπο με τον οποίο θα διδάξεις το κάθε μάθημα και τη μέθοδο που χρησιμοποιείς! Τους λες τι βοήθεια χρειάζεσαι από εκείνους στο σπίτι και τις απαιτήσεις που έχεις! Αν μου έρθει κάτι άλλο θα σου πω! Μην αγχώνεσαι πάντως, θα δεις που τελικά δεν είναι τίποτα και στη διάρκεια της συζήτησης θα σου βγουν κι άλλα! Κάνε ένα σχεδιάγραμμα πιο πριν για να σε διευκολύνει!
ΠΕ70!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 11:23:28 am »
περα απο το γνωστικο αντικειμενο που ωραιο θα ηταν να μοιρασεις κ καμια σημειωση,μπορεις να μιλησεις λιγο κ για πιο παιδαγωγικα-ψυχολογικα θεματα

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
Απ: Πρώτη συνάντηση γονέων
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 04:01:59 pm »
περα απο το γνωστικο αντικειμενο που ωραιο θα ηταν να μοιρασεις κ καμια σημειωση,μπορεις να μιλησεις λιγο κ για πιο παιδαγωγικα-ψυχολογικα θεματα

Αυτό που λες μου φαίνεται παρακινδυνευμένο για πρώτη συνάντηση με γονείς από μια άπειρη δασκαλα. Παιζει σημαντικό ρόλο και πως θα το θέσεις το θέμα, μη νομίσουν οτι προσπαθεις να τους υποδείξεις πως θα είναι καλυτεροι γονεις.

Νομιζω πως θα ηταν καλυτερα στην πρωτη συναντηση να περιγραψεις το πως θες τα παιδια να διαβαζουν τα μαθηματα, να τους εξηγησεις τον τροπο που θες να δουλευουν και να τους ρωτησεις να σου πουν ιδιαιτερως βεβαια, αν το παιδι τους εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα. Πρεπει να τονισεις οτι οτι συζητιεται ιδιαιτέρως μένει μεταξυ δασκαλου γονεα. Για παράδειγμα, μπορει κάποιο παιδι να εχει ακράτεια και να θελει καθε ωρα να πηγαινει τουαλετα. Αν καποιος δασκαλος δεν το ξερει αυτο θα νομισει οτι το παιδι βαριεται ή δεν ξερω εγώ τι αλλο.

Επίσης να χρησιμοποιείς όρους που δεν έχουν αρνητική σημασία γιατι ειδάλλως θα ενεργοποιησεις τις ενοχες των γονεων. Αναλογα τι ανθρώπους εχεις απεναντι σου μπορεις να τους προτεινεις να μοιραζεις φυλλαδια και σε αυτους με παιδαγωγικα ψυχολογικα θεματα. Εγω είχα συναντηση την τεταρτη και τους ειπα αν θελουν να βρισκομαστε μια φορα το μηνα και να θετω τετοια προβληματα προς συζητηση με τη δικαιολογια οτι τα παιδια τους του χρονου θα πανε γυμνασιο (εχω εκτη) και θα εχουν κινδυνους και θα πρεπει οι γονεις να ειναι ενημεροι πως θα χειριστουν την εφηβεια των παιδιων τους. Επίσης τους είπα την αγαπημένη μου φράση : Θέλω να συνεργαζόμαστε, γιατι ποιος ξέρει καλυτερα τα παιδια σας, αν οχι εσεις? Θελουν και λιγο κολακεια οι γονεις. Α, στην πρωτη συναντηση πήρα και μερικά κουλουράκια και αναψυκτικα για να νιωσουν οτι βγηκαν για καφε και να χαλαρωσουν. Επιασε!
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:26:48 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 04:11:26 pm »
Α, στην πρωτη συναντηση πήρα και μερικά κουλουράκια και αναψυκτικα για να νιωσουν οτι βγηκαν για καφε και να χαλαρωσουν. Επιασε!

Αυτό το κάνω κι εγώ. Επίσης τονίζω ότι θα είμαι διαθέσιμη για ο,τιδήποτε αφορά τα παιδιά τους και το σχολείο. Ανάλογα με το στυλ τους ενδέχεται να τονίζω ότι θα είμαι διαθέσιμη όταν προσεγγίσουν εμένα απευθείας και όχι μέσω Λαμίας (Προϊσταμένης, γραφείου, κουτσομπολιού... ) Να ορίσεις ημέρα που θα μπορούν να σε βρίσκουν κατ΄ιδίαν και να τους ενθαρρύνεις να την αξιοποιήσουν.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 05:18:15 pm »
Εγώ τους έδωσα και το κινητό μου (δεν ξέρω αν έκανα καλά) και τους είπα πως οτιδήποτε προκύπτει να το χρησιμοποιούν. Μια μητέρα μάλιστα μου είπε πως μια φορα η κόρη της γυρισε θυμωμένη στο σπίτι επειδή δεν την είχα αφησει να μιλησει αρκετα και αφηνα να μιλανε οι πιο αδυνατοι μαθητες. Την ευχαριστησα για την επισημανση και της ειπα οτι ειναι καλοδεχουμενες τετοιες παρατηρησεις, αφου βεβαια της εξηγησα τι συνεβει ακριβως. Στο τέλος αρκετοί γονείς κάθησαν και μου είπαν διάφορα προσωπικά προβλήματα των παιδιών τους με ιδιαίτερη χαλαρότητα και ζεστασιά. Παρόλο που είμαι νεα δασκαλα πιστευω τους έπεισα οτι ξέρω τι κάνω. Νομίζω πως θελουν να τους εξηγήσεις με απλά λόγια τι σκέφτεσαι να κανεις και οτι πεις να το τηρησεις!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 05:26:00 pm »
Ωχ, φοβάμαι ότι θα σε πρήξουν με το κινητό... :-\
Πάντως πραγματικά πρέπει να δουν  ότι τηρείς αυτά που λες για να μπορέσουν να σ' εμπιστευτούν, ακόμη κι αν αφορά πράγματα που δεν τους αρέσουν (ωράριο, πειθαρχία κ.λ.π.). Επίσης καλό θα ήταν οι παρατηρήσεις που σε αφορούν να γινινται ιδιαιτέρως, όχι μπροστά σε παιδιά ούτε σε άλλους γονείς. (Είμαι πολύ καμμένη από αγενείς και θρασύδειλους γονείς γι' αυτό με βλέπεις τόσο επιφυλακτική) :(
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 06:33:41 pm »
Εχεις δικιο.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:15:36 pm »
Ωχ αυτο το φοβαμαι  :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Πολλες φορες οι γονεις αν καταλαβουν οτι τους κρατας τα παιδια θα ερχονται να τα παρουν το βραδυ και εσυ θα κανεις φυλαξη.
Απίστευτες ωρες εχω περιμενει γονεις γιατι με βρηκαν μαλακια σε αυτο το θεμα. Αλλο να γινει μια φορα στο τοσο λογω αναγκης αλλα αρχισαν πολυ νωρις και θα το κανουν συστημα. :-\

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:00:05 pm »
Κοίτα δεν έχω ολοήμερο. Η

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:04:13 pm »
Μια χαρά μου ακούγονται όλα αυτά. Καλού κακού βάλτην να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι με δική της ευθύνη παραμένει το παιδί της στο σχολείο και δη στην τάξη σου εφόσον έχει σχολάσει, έτσι για να καλύπτουμε λίγο τον ποπό μας, οι καιροί είναι πονηροί. Στην περίπτωση βέβαια που επαναληφθεί το αίτημα από οποιονδήποτε γονέα, γιατί αν λέμε τώρα... δε σε ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:11:21 pm »
Πριν έρθει την έβαλα να ρωτησει η ιδια τον διευθυντη, με το σκεπτικο να μη βρω κανενα μπελα. Αλλά αυτο που μου λες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Από περίεργους γονείς έχω αρκετή εμπειρία παρόλο που είμαι νεα συνάδελφος. Ευχαριστώ πολυ για τη συμβουλη, μου φαινεται θα την εφαρμοσω!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:16:18 pm »
Η σύμβουλός μας, μας είχε πει να έχουμε έτοιμες υπεύθυνες δηλώσεις (για πρόωρη αποχώρηση  ή για αλλαγή του προσώπου που θα παραλάβει το παιδί π.χ.), αλλά και κενές για παν ενδεχόμενο. Με τους γονείς που είχα πέρισυ μου φάνηκε απίστευτα χρήσιμη η συμβουλή της.  :-* :-*
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:22:51 pm »
Υπάρχουν κάπου έτοιμα πρότυπα των δηλώσεων που λες? Ή μηπως έχεις εσύ να μου στείλεις? Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733