0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! θα ηθελα να μου απαντησει αν ξερει καποιος στο εξης: προκειμένου να συγκληθεί σύλλογος διδασκοντων, ανακοινώνεται γραπτά στον πίνακα ανακοινώσεων ο χρόνος διεξαγωγής; επίσης η εκλογή υποδιευθυντη είναι θέμα τακτικού ή εκτακτου συλλογου διδασκόντων; τέλος ο εκτακτος συλλογος διδασκόντων έχει καποια συγκεκρινμένη διαδικασία για να συγκληθεί ή όποτε θέλει ο διευθυντης και οποια ωρα θέλει μπορεί να συγκαλέσει σύλλογο.; στο σχολείο μου συνέβη να συγκαλέσουμε σύλλο σε ώρα μαθήματος, αυτό επιτρέπεται. και κάτι ακόμη, αν κάποιος εκπαιδευτικος δεν έχει πληροφορέί ότι την τάδε μέρα θα γίνει σύλλογος ( δεν έχει προηγηθεί γραπτη ανακοίνωση) και απουσιάσει τι συνέπειες θα έχει; σας ζάλισα, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας και κυρίως την εμπειρία σας για το θέμα. ευχαριστώ πολύ
ευχαριστω για την απαντηση, η ειδοποιηση ηταν προφορικη, όχι σε εμενα προσωπικα. απλα ετυχε να μην ειμαι εκει όταν ανακοινωθηκε και δεν ήμουν στο σύλλογο. απο κει και περα εχει δημιουργηθει ενα μεγα ζητημα εκ μερους του διευθυντη π.χ. με απειλει, μου μιλα ασχημα, προσβλητικα και μειωτικα μαλιστα εφτασε να μου πει " αντε παρατα μας κοριτσακι μου" και ειμαι 42 χρονων γυναικα. η ανακοινωση οτι εχουμε συλλογο εγινε προφορικα την προηγουμενη ημερα, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ειναι εκτακτος συλλογος. πραγματικα δεν ξερω πως να το χειριστω το ολο θεμα, ουτε τη σταση να κρατησω. ειμαι μητερα ανηλικου παιδιου, το σχολειο ειναι 120 χιλ. μακρια απο το σπιτι μου και η ολη συμπεριφορα του διευθυντη ειναι προσβλητικη απεναντι μου. δεν ξερω αν πρεπει να απευθυνθω στον προϊσταμενο δευτεροβαθμιας ή στην ολμε. ξερω οτι δυσκολα θα βρω το δικιο μου, αλλα οπως αυτος ο κυριος βρισκει παραθυρακια για να δικαιολογει τη σταση του και την απροθυμια του να ανακοινωνει εγγραφως το ποτε εχουμε συλλογο ( δε θα σου κανω αυτη τη χαρη μου ειπε συγκεκριμενα) ετσι φανταζομαι οτι καπως και με καποιο τροπο θα καλυπτομαι κι εγω. αν ξερει καποιος κατι παραπανω θα εκτιμουσα τη βοηθεια του
ο σύλλογος δεν ξέρω αν καταγράφηκε στα πρακτικά ως έκτακτος, αλλά θα το κοιτάξω. Η ουσία είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του διευθυντη. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκε σε συνάδελφο που απουσίαζε στον προηγούμενο σύλλογο. δεν ξέρω τι προβλέπεται νομικα για την περιπτωση μου, εννοώ για την απουσια μου την ωρα του συλλογου και θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος αν γνωριζει. θα προτιμουσα ειλικρινα να υποστω αυτες τις συνεπειες παρα να εξεφτελιστω με αυτο τον τροπο. νομιζω πως θα αναφερθω γραπτως στον προϊσταμενο και στην ελμε τελικα, αν και δεν ελπιζω σε τιποτε.....