*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη φορά σε τάξη -Αγγλικα σε δημοτικο  (Αναγνώστηκε 4105 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Πρώτη φορά σε τάξη -Αγγλικα σε δημοτικο
« στις: Οκτωβρίου 06, 2008, 08:41:49 pm »
Ψαχνω αλλα δε βρισκω στα αλλα θεματα αυτο που θελω, αρα ας ρωτησω εδω...

Σημερα με ενημερωσαν οτι παιρνω 12 ωρες σε δημοτικο Αγγλικα, ολες τις ταξεις. Αυριο κιολας ξεκιναω μαθημα και μου φαινεται θα πελαγωσω, γιατι ολο τον καιρο ανυπομονουσα μηπως με παρουν και τωρα δεν ξερω τι να κανω πρωτη μερα για γνωριμια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πρώτη φορά σε τάξη -Αγγλικα σε δημοτικο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:05 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 08:22:14 am »
Καλή αρχή irene.a!!
Κρίμα που δεν είδα νωρίτερα το μήνυμά σου να σε ξεαγχώσω λίγο. Ως τώρα βέβαια θα έχεις λύσει τις απορίες σου, αλλά θα στα πω μήπως και δεν είδες όλες τις τάξεις σήμερα.
Συμφωνώ μαζί σου πως τα βιβία είναι μάλλον ο βάρβαρος τρόπος να ξεκινήσεις το πρώτο μάθημα. Γνώρισε τα παιδιά και προσπάθησε -ανάλογα με την τάξη- να κάνεις σαφές τι περιμένεις από αυτούς. Κάν'τε μια κουβέντα απ'όπου θα προκύπτει ποια συμπεριφορά θα θεωρείται αποδεκτή και ποια όχι ("Εσείς τι λέτε? Αν η Μαρία κάθε φορά έχει υμένες τιςασκήσεις της, ενώ ο Γιάννης όχι, ποιος έιναι πιο δίκαιο να πάρει "Μπράβο"?"). Πες τους και κάποια διαδικαστικά: θέλω 2 τετράδια, θα έχουμε ορθογραφία κάθε μέρα, δε θα έχετε ασκήσεις για το σπίτι, κλπ, κλπ, ανάλογα με το πώς έχεις αποφασίσει να χειρίζεσαι το μάθημα. Αυτό που η εμπειρία μου έχει δείξει -και είναι και θέμα κοινής λογικής βέβαια- είναι πως το πιο άγιο τμήμα έχει τα φόντα να εξελιχθεί στο χειρότερο θηριοτροφείο. Οι πρώτες επαφές με τον καθηγητή "αναλώνονται" στο να σε ψυχολογήσουν. Μόλις δείξεις λίγο πιο χαλαρή, λίγο πιο συμπονετική, λίγο πιο συγκαταβατική, νιωθουν πως έχουν το άνω χέρι και μεταλλάσσονται σε ανυπάκουα και εντελώς ατίθασα παιδιά. Οπότε κράτα τις ισορροπίες όσο μπορείς και όλα θα πάνε καλά!

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 09:10:12 am »
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!
σε πρωινο δημοτικο σε καλεσαν ή ολοημερο? ΣΕ ποια περιοχη αν επιτρεπετε?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος tsixlas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 09:41:37 am »
Να μην κάνεις τίποτα.....Κοίταξε να αράξεις και να το απολαύσεις....  8)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:05 »

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 01:46:49 pm »
Τελικά κύλησε πολύ χαλαρά η γνωριμία μας. Όλα καλά. Δεν κάναμε τίποτα. Μιλήσαμε λίγο ο καθένας για τον εαυτό του σε μια ατμόσφαιρα ελαφριού χάους, και έλυσαν τις απορίες τους για μένα. Κυρία είστε παντρεμένη; Έχετε παιδιά; Πόσων χρονών είστε; (Τους είπα 45 και γελάγανε. Είμαι 23.) Πού μένετε; Πού ξέρετε τον προηγούμενο δάσκαλό μας; (ένας φίλος μου τα είχε πέρυσι) Αν είμαστε καλά παιδιά και διαβάζουμε, θα μας βάλετε δέκα;; Αν είμαστε αγγελούδια κα ιπροσπαθούμε, ακόμα κι αν δε γρ'αφουμε τέλεια, θα βάλετε σε όλη την τάξη δέκα;

Τόλμησα και ρώτησα κάποια τάξη "Μόνο ο βαθμός σας ενδιαφέρει;" και η απάντηση ήταν... μαντέψτε. "ΝΑΙ!!!"

Εκεί πήγα να απογοητευτώ, αλλά είπα να το αφήσω για άλλη μέρα!! :)

Επίσης, σκέφτηκα να κάνουμε μια εφημερίδα όλες οι τάξεις μαζί, οπότε χάρηκαν. Πρώτο θέμα θα'ναι debate: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Από τώρα θ'αρχισω τα "ωχ" μου φαίνεται...!! :)

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 08:48:49 pm »
ΜΙα χαρα IRENE!!
ειναι η πρωτη σου επαφη με την ταξη? δεν εχεις ξαναδουλεψει? σε ποια περιοχη εισαι?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 07:29:47 am »
Κυκλαδες ειμαι, εχω δουλεψει ξανα σε φροντιστηριο και ιδιαιτερα. Φροντιστηριο ειχα μεχρι 8 παιδια, και τωρα στην ταξη 7-15. Μια χαρα!

Απλα το συστημα δεν ξερω πως παει, γι'αυτο προσπαθω να μελετησω το αναλυτικο προγραμμα... Επισης, τα βιβλια ευτυχως τα ξερω ηδη, γιατι βοηθουσα περυσι ενα μαθητη μου στα διαγωνισματα του σχολειου και γιατι ηταν τα ιδια που εκανα εγω!! :)

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 09:49:27 am »
Καλημέρα. Irene.a, το αναλυτικό πρόγραμμα τι είναι; Από που το παίρνουμε;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2008, 08:23:07 pm από panickos »

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 09:01:32 am »
Κοιτα. Μαλλον πρεπει να μας διαφωτισει καλυτερα καποιος που να ξερει πιο καλα απο μενα, εγω απλα εψαξα στις σελιδες του υπουργειου που λεει τι πρεπει να μαθουν τα παιδια στο δημοτικο, και προσπαθω να βγαλω ακρη. Αυτο μου ειπαν πως ειναι το αναλυτικο προγραμμα. Μην ανησυχεις. Σαν περιεχομενα βιβλιου ειναι.

Αλλη ερωτηση προς τους πιο ενημερωμενους.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 10:22:33 am »
Ναι υπάρχει irene.a. Είναι κάπως δυσέυρετα βέβαια. Πέρυσι που πήγαινα σε 2 σχολεία για να συμπληρώσω το ωράριο, έπαιρνα τα teacher's μαζί μου γαιτί στο ένα σχολείο δεν τα είχαν. Μη ρωτήσεις για κασέτες: ούτε για αστείο!! Ψ'αξε σε καμιά βιβλιοθήκη του σχολείου, ρώτα κανένα συνάδελφο σε άλλο σχολείο, πες του να σου βγάλει καμιά φωτοτυπία αν δεν έχουν ούτε αυτοί στοκ.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 01:24:51 pm »
Ναι υπάρχει irene.a. Είναι κάπως δυσέυρετα βέβαια. Πέρυσι που πήγαινα σε 2 σχολεία για να συμπληρώσω το ωράριο, έπαιρνα τα teacher's μαζί μου γαιτί στο ένα σχολείο δεν τα είχαν. Μη ρωτήσεις για κασέτες: ούτε για αστείο!! Ψ'αξε σε καμιά βιβλιοθήκη του σχολείου, ρώτα κανένα συνάδελφο σε άλλο σχολείο, πες του να σου βγάλει καμιά φωτοτυπία αν δεν έχουν ούτε αυτοί στοκ.

Ανεκδοτο: ρωταω τον διευθυντη αν υπαρχουν teacher's. Απαντηση: teacher's? οχι βεβαια! (χαμογελαστα, ξερεις, ειρωνεια μεταξυ μας που εχουμε ολοι επιγνωση της αθλιας καταστασης). Συνεχιζω: και δε μου λετε, να ρωτησω αν εχετε κασετες η να μην μπω στον κοπο? Απαντηση: Ελα μωρε που θες και κασετες. Δεν πειραζει.

Σχολια: Καλα θα τα καταφερω χωρις teacher's νομιζω, τα υπολοιπα, δεν πειραζει. Aαααλλη χρονια...

Επισης να σχολιασω οτι απολαμβανω το καθε δευτερολεπτο μες στην ταξη... Τελικα ειναι αλλο πραγμα οταν πιανεις δουλεια σ'ενα σχολειο που τοσο ηθελες!!

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:46:59 am »
Γειά σας και απο μένα κορίτσια...Αυτή την εβδομάδα και με μεγάλη τόλμη (λόγο υγείας) ανέλαβα 12ωρη υπηρεσία σε 2 ημερίσια σχολεία( στο νομό Ηράκλειου(1:30 ώρα απόσταση)Το πρόβλημά μου είναι οτι στην Ε' τάξη έχω 8 μαθητές απο τους οποίους οι 4 έχουν επίπεδο b class και τα άλλα 4 παιδιά δεν έχουν μιλήσει ή διδαχτεί ποτέ Αγγλικά.(Απ'ότι έμαθα και στα δύο σχολεία τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει πατήσει δική μας ειδικότητα.Επιπλέον με αναγκάζουν να κάνω συνδιδασκάλία 1 ώρα με ΣΤ'.Σκέφτομαι να χωρίσω την ώρα σε 2 μέρη(4 μαθητές =junior A και οι άλλοι 4 funway 2.Εσείς τί λέτε?Αααα και κάτι άλλο. Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και γερά νεύρα...Όχι βέβαια λόγω των παιδιών μας αλλά για όλα τα άλλα που θα συναντήσουμε στο σχολικό περιβάλλον μας.(αδιαφορία,αναισθησία κ.τ.λ)Μα αυτά είμαι σίγουρη οτι θα τα συζητήσουμε με τον καιρό.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:15:30 am »
Συνδιδασκαλία 1 ώρα στη ΣΤ' τι εννοείς?? Φαντάζομαι πως η ΣΤ' έχει 2 τμήματα και επειδή οι ώρες δε βγαίνουν, ενώνουν τα τμήματα. Είναι πολλά τα παιδιά? Μου έχει τύχει σε 1 σχολείο αυτό που λες. Είναι λίγο ζόρι, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν γίνεται αλλιώς. να κάνει η μία τάξη και η άλλη να μην κάνει? Να κάνουν από μισές ώρες την εβδομάδα Αγγλικά?? Τι να πω?? Και στη δική μου περίπτωση πάντως, η συνδιδασκαλία ήταν η λύση.

Το 2ο ζήτημα με την Ε' είναι πρόβλημα όντως.. Πώς να συγκλίνεις τα 2 επίπεδα? Από πού να ξεκινήσεις για να βρεις κοινό τρόπο χειρισμού των 8 μαθητών? Ίσως αυτό που σκέφτηκες θα μπορούσε να πετύχει αν έκανες εντατικά στους αρχάριους και πολύ αργά στους υπόλοιπους. Δώσε και καμιά έξτρα φωτοτυπία με ασκήσεις σ'όσους ξέρουν, για ν'απασχολούνται όσο δουλεύεις με τους υπόλοιπους. Κούραση όμως και αυτό.. Θα μου πεις "Πώς αλλιώς να γίνει?" Θα συμφωνήσω. Εξήγησε και στα παιδιά πώς σκοπεύεις να κάνεις το μάθημα και γιατί, είναι πια σε πολύ καλή ηλικία να καταλάβουν. Ρίξ'τα και λίγο στο φιλότιμο "Είναι σωστό ν'αφήσουμε τους συμμαθητές σας να μας παρακολουθούν χωρίς να καταλαβαίνουν και πολλά?", κλπ, κλπ και θα τα πας μια χαρά.

Καλή αρχή!!

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 10:08:42 am »
Έκανα καποιο λάθοs pe06.Ξέχασα να γράψω στην συνδιδασκαλία ΣΤ'+Ε΄τάξη απο τα οποία το 2/3 ξέρουν Αγγλικά και τα άλλα όχι..Ακούστε και το άλλο....
Σε ένα απο τα σχολεία με βάζουν να κάνω 3 ώρες Γ'+Δ'.Στη Γ' παράγγειλαν βιβλία και στη Δ' θα πρέπει να διδάξω το funway 1.Μπαλάκι με έχουν κάνει.Για φαντάσου...Μέσα σε ένα τμήμα τα μισά παιδιά να έχουν ωραία γιαλυστερά,χρωματιστά βιβλία με companion και όσα άλλα προσφέρει το πακέτο και τα άλλα να πρέπει να ανεχτούν το funway 1.Μπου!Με λίγα λόγια θα πρέπει να πηγαίνω στο σχολείο τουλάχιστον 1 ώρα πιο νωρίς για να ετοιμάζω το υλικό των μαθήτων(χώρια την προετοιμασία στο σπίτι).Όχι πως έχω πρόβλημα με αυτό απλά πρέπει να είμαι κάθε μέρα στην πίεση.

Μια ερώτηση ακόμα.Πόσα τετράδια ζητάτε απο τους μαθητές?Δεν θέλω να πουν οι γονείς οτι φορτώνω τα παιδιά με τετράδια.(Σε Γ΄και Δ΄ζήτησα 1 ορθογραφίας/αντιγραφής+λέξεων/και ένα ντοσιέ διαφανειών Α4 για γραμματική και πρόσθετο υλικό.(τραγούδια,flashcards κτλ)Είναι υπερβολικό?Στην Ε΄+ΣΤ' λέω να ζητήσω 1ορθογραφία,1 ασκήσεων,1 λέξεων+αντιγραφή,1 πρόχειρο και 1 ντοσιέ διαφανειών Α4

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182738
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 616
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)