*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ και Δημοτικός Υπάλληλος  (Αναγνώστηκε 5582 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mentoras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 09:09:26 pm »
Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Γιατί οι Δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να γίνουν Εκπαιδευτικοί;;;

Γιατι μπορει καποιοι ανθρωποι να μην εχουν ονειρο ζωης να δεσουν το γαιδαρο τους, οποτε δημοσιο να ναι κι οτι ναναι. Γιατι μπορει καποιοι να αντιμετωπιζουν την εκπαιδευση ως αυτο που θα επρεπε να ειναι: ενα λειτουργημα πολυ απαιτητικο και ταυτοχρονα πολυ ανταποδοτικο. Γιατι μπορει καποιοι να βλεπουν διαφορες αναμεσα στην επαγγελματικη ζωη μεσα σε ενα γραφειο και μεσα σε μια αιθουσα διδασκαλιας.

Μια αποπειρα απαντησης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΠΔΣ και Δημοτικός Υπάλληλος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:26:51 »

Αποσυνδεδεμένος depymak

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΦΥΣΙΚΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 09:12:31 pm »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 09:22:23 pm »
Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Γιατί οι Δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να γίνουν Εκπαιδευτικοί;;;

Γιατι μπορει καποιοι ανθρωποι να μην εχουν ονειρο ζωης να δεσουν το γαιδαρο τους, οποτε δημοσιο να ναι κι οτι ναναι. Γιατι μπορει καποιοι να αντιμετωπιζουν την εκπαιδευση ως αυτο που θα επρεπε να ειναι: ενα λειτουργημα πολυ απαιτητικο και ταυτοχρονα πολυ ανταποδοτικο. Γιατι μπορει καποιοι να βλεπουν διαφορες αναμεσα στην επαγγελματικη ζωη μεσα σε ενα γραφειο και μεσα σε μια αιθουσα διδασκαλιας.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν ο καθηγητής και ο δάσκαλος δεν ηταν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε οι μισοί δε θα ήθελαν να δουλέψουν στην εκπαίδευση. Και δε το λέω υποτιμητικά. Η τάξη (όχι η απόσπαση στο γραφείο) θέλει γερές αντοχές και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Οποτε αν δεν υπήρχε το "δέλεαρ" της μονιμότητας πόσοι θα πήγαιναν; και κυρίως, πόσοι θα έμεναν;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 10:12:52 pm »
χωρις καμια διαθεση επιθεσης σε κανενα εμενα ολοι οι φιλοι και συγγενεις που εργαζονται σε τραπεζες κυριως(κι οχι ιδιωτικες ε) η δημοσιες υπηρεσιες εχουν ολοι (ω τι συμπτωση!!) το ιδιο ονειρο να μεταδωσουν τισ γνωσεις τους στο δημοσιο σχολειο.............Φαντασου τι κουραγιο εχουν ηρωες.Θελουν να σηκωσουν το σταυρο του μαρτυριου στις πλατες τους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:26:51 »

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 11:13:38 am »

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν ο καθηγητής και ο δάσκαλος δεν ηταν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε οι μισοί δε θα ήθελαν να δουλέψουν στην εκπαίδευση. Και δε το λέω υποτιμητικά. Η τάξη (όχι η απόσπαση στο γραφείο) θέλει γερές αντοχές και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Οποτε αν δεν υπήρχε το "δέλεαρ" της μονιμότητας πόσοι θα πήγαιναν; και κυρίως, πόσοι θα έμεναν;

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν έχεις περάσει από Δοικητικά-Λογιστικά πόστα του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα.
Εγώ προσωπικά έχω αλλάξει 5 δουλειές σε διάφορα Υπουργεία και στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά πίστεψέ με την ηρεμία μου και αυτό που με γεμίζει τα βρήκα μέσα στην τάξη από τότε που έγινα μόνιμος και ας αμοίβομαι με λιγότερα χρήματα από ότι έπαιρνα σε άλλα Υπουργεία με ειδικούς λογαριασμούς.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 11:15:44 am »

Η απορία θα σου λυθεί όταν θα φας μερικά χρονάκια μέσα σε άλλα Υπουργεία.
Τότε μόνο θα το νιώσεις και η απορία θα σου λυθεί..

Αποσυνδεδεμένος ooo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 11:31:55 am »
Ο φίλτατος Knaison έχει απόλυτο δίκιο.

Ήδη μετράω 10 χρόνια στην δημόσια διοίκηση, έπειτα από εισαγωγή στην Εθν. Σχολή Δημόσιας Διοίκησης κατόπιν πολύ δύσκολου διαγωνισμού, και δεν βλέπω την ώρα να φύγω από δω (έχω περάσει από πολλές θέσεις υπουργείων και ξέρω τι γίνεται, όπως ξέρει και ο knaison). Ανυπομονώ για την μέρα του διαγωνισμού στην 3Π (στην ΠΕ13). Γνωρίζω και άλλους δημόσιους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα που τα βρόντηξαν και πήγαν στην εκπαίδευση και είναι ευτυχισμένοι μ' αυτό που κάνουν , η μια της Πληροφορικής και η άλλη της Γερμανικής Φιλολογίας. Κανένα πρόβλημα μάλιστα δεν είχαν που άφησαν την πόλη καταγωγής τους για να πάνε σε νησιά.

Συνηγορώ λοιπόν 100% σ' αυτά που υποστηρίζει ο Knaison.......

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 12:37:47 pm »
@ walkleon , olgalia , knaison , ooo

στην Ελλάδα ισχύει το παρακάτω "αξίωμα"
Παράθεση
Όλοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες, εκτός από εμένα, και εγώ θα μπορούσα να κάνω την δουλειά τους πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα.

εφαρμόζεται κατά το δοκούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 01:40:01 pm »
@ walkleon , olgalia , knaison , ooo

στην Ελλάδα ισχύει το παρακάτω "αξίωμα"
Παράθεση
Όλοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες, εκτός από εμένα, και εγώ θα μπορούσα να κάνω την δουλειά τους πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα.

εφαρμόζεται κατά το δοκούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Εγώ δεν μίλησα με αξιώματα αλλά σύμφωνα με προσωπικά βιώματα.

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 04:19:15 pm »

Εγώ δεν μίλησα με αξιώματα αλλά σύμφωνα με προσωπικά βιώματα.

προφανώς ειρωνεύομαι τους συνανθρώπους μας που είναι πάντα έτοιμοι να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα για το πόσο "καλή" ή "κακή" είναι η εργασιακή πραγματικότητα των άλλων :)

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 07:00:26 pm »
knaison , ooo

Απλά πιστεύω πως κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει.
Ρωτήστε τον Φουκαρά Ιδιωτικό υπάλληλο των 700 Ευρώ να σας πεί την γνώμη του και μην μου λέτε για τις δουλείες στα Υπουργεία σας.

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 07:41:53 pm »
Ρωτήστε τον Φουκαρά Ιδιωτικό υπάλληλο των 700 Ευρώ να σας πεί την γνώμη του και μην μου λέτε για τις δουλείες στα Υπουργεία σας.
να τον ρωτήσουμε τον φουκαρά τον ιδιωτικό υπάλληλο των 700 ευρώ, να μας πει για κάτι άλλα "αξιώματα" που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όπως αυτό:
Παράθεση
στον ιδιωτικό τομέα εάν είσαι καλός στην δουλειά σου και εργάζεσαι σκληρά, αμοίβεσαι και καλά

οι knaison , ooo μιλάνε για ένα τρίτο "αξίωμα"
Παράθεση
οι δουλειές στο δημόσιο είναι όλες αραλίκι (τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχες του ιδιωτικού) γιατί είναι μόνιμες και αυτοί που τις κάνουν ουσιαστικά πληρώνονται τζάμπα

συνήθως τα δύο παραπάνω "αξιώματα" συνδυάζονται για την εξαγωγή του παρακάτω "συμπεράσματος"
Παράθεση
όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο για να έχουν την ευκαιρία να παρέχουν δουλειά χαμηλότερης ποιότητας. μόνο όσοι έχουν τα "κότσια" βγαίνουν και δοκιμάζονται στον ιδιωτικό

Αποσυνδεδεμένος ooo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 08:53:52 pm »
knaison , ooo

Απλά πιστεύω πως κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει.

Δεν συγκρίναμε τον δημ. υπάλληλο με τον ιδιωτικό, ούτε θέσαμε ζήτημα αξιοσύνης του πρώτου εις βάρος του δεύτερου. Πάντως, ορισμένοι είναι ευχαριστημένοι μ' αυτό που κάνουν κι ας αμείβονται λιγότερο από μια άλλη θέση την οποία είχαν ή θα μπορούσαν, βάσει προσόντων, να κατακτήσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2008, 08:58:26 pm από ooo »

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 10:13:56 pm »
Λοιπον για να μη μαλωνουμε τζαμπα.Το 90% των δημοσιων υπαλληλων θελουν μια θεση στα σχολεια εφοσον εχουν σχετικη ειδικοτητα διοτι 21 ωρες την εβδομαδα + 3 μηνες καλοκαιρι + 17 ημερες Χριστουγεννα +17 Πασχα +++++ κι αλλα δεν τις βρισκουν σε αλλη υπηρεσια.Κι ως γνωστον γιατι να εισαι αραχτος σε ενα γραφειο ενω μπορεις να αραζεις σπιτι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)