0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
πωπω! με αυτήν την λογική καλύτερα να κάνω την οργανική μου και να μη ζητησω απόσπαση...αχ τι θα κανω... οχι ότι είναι σίγουρη η απόσπαση αλλά λεμε τώρα...
Καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω στις αιτήσεις για απόσπαση πιάνεται και η εντοπιότητα σαν δικαιολογητικό όπως και στις μεταθέσεις?
Μια ερώτηση συνάδελφοι. Στην περιοχή που πηγαίνω , πηγαίνουμε συνολικά τρεις συνάδελφοι, ο ένας με περισσότερα μόρια από εμένα και ο άλλος με λιγότερα . Δηλαδή είμαι δεύτερος. (επίσης φεύγουν τρεις με μετάθεση).Μου είπαν ότι υπάρχει μια θέση οργανική κενή. Οπότε θα κληθούμε να καλύψουμε (αν το δηλώσει ο πρώτος το κενό που φαντάζομαι, ναι...) λειτουργικά κενά. Επίσης μου είπαν ότι μπορεί να μας αλλάξουν περιοχή στον ίδιο νομό βέβαια. Αν γίνει αυτό ποια μόρια παίρνουμε; Άκουσα τα λιγότερα της περιοχής που είμαστε κανονικά εκτός και αν το σχολείο που πάμε έχει περισσότερα οπότε παίρνουμε εκείνα.Είναι σωστά αυτά;Ευχαριστώ!
Παράθεση από: upsidedown στις Απριλίου 21, 2010, 03:24:12 pmπωπω! με αυτήν την λογική καλύτερα να κάνω την οργανική μου και να μη ζητησω απόσπαση...αχ τι θα κανω... οχι ότι είναι σίγουρη η απόσπαση αλλά λεμε τώρα...upsidedown, η οργανική θέση και η απόσπαση δεν έχουν καμία σχέση.Αν έχεις οργανική όταν πάρεις απόσπαση η οργανική δεν χάνεται αλλά επιστρέφεις σ'αυτή μετά το τέλος της απόσπασης. Εσύ από οτι κατάλαβα δεν έχεις οργανική.Είτε μείνεις στο νομό είτε πάρεις απόσπαση δεν θα έχεις οργανική.Επομένως δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει.Κάνε τα χαρτιά σου για απόσπαση.Δεν κερδίζεις τιποτα με το να μείνεις μακριά από το σπίτι σου.Άσχετα με το αν θα πάρεις απόσπαση ή οχι,κάθε χρόνο πρεπει να κάνεις αίτηση τοποθέτησης(σύνηθως γίνονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο).Πρεπει λοιπόν να παρακολουθείς πότε θα βγάλει η ΔΔΕ που ανήκεις ημερομηνίες για να κάνεις αίτηση για οργανική ή αλλιώς καινούργια προσωρινή τοποθέτηση.
Παράθεση από: knaison στις Απριλίου 21, 2010, 02:16:38 pmΠαράθεση από: upsidedown στις Απριλίου 21, 2010, 02:11:18 pmΓεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?) 2η απορία: επειδή δεν έχω οργανική (αλλά θέση προσωρινής τοποθέτησης) συμφέρει να πάρουμε απόσπαση δεδομένου ότι ακούγονται πως μπορεί να απολυθούν όσοι δεν έχουν οργανική ή λέω αρες μάρες...? ευχαριστώ!Δεν ισχύει κάτι τέτοιο... είσαι μόνιμος ανεξάρτητα από το εάν έχεις οργανική.Με την απόσπαση δεν παίρνεις οργανική.Οπότε μάλλον .... αρες μάρες.. Μόνιμος είσαι... αλλά το σύνταγμα λέει τα ακόλουθα:Άρθρο 103, παράγραφος 4: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι, εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν. Αυτοί εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τους όρους του νόμου και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση, δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση, ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους».Τον τελευταίο μήνα ο Πάγκαλος έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο άρθρο τουλάχιστον τρεις φορές. Το ανάφερε και ο Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη στη ΝΕΤ. Σημειωτέον ότι ο Πάγκαλος είναι υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα (όπου αναδιάρθρωση βλ. ΔΝΤ)
Παράθεση από: upsidedown στις Απριλίου 21, 2010, 02:11:18 pmΓεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?) 2η απορία: επειδή δεν έχω οργανική (αλλά θέση προσωρινής τοποθέτησης) συμφέρει να πάρουμε απόσπαση δεδομένου ότι ακούγονται πως μπορεί να απολυθούν όσοι δεν έχουν οργανική ή λέω αρες μάρες...? ευχαριστώ!Δεν ισχύει κάτι τέτοιο... είσαι μόνιμος ανεξάρτητα από το εάν έχεις οργανική.Με την απόσπαση δεν παίρνεις οργανική.Οπότε μάλλον .... αρες μάρες..
Γεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?) 2η απορία: επειδή δεν έχω οργανική (αλλά θέση προσωρινής τοποθέτησης) συμφέρει να πάρουμε απόσπαση δεδομένου ότι ακούγονται πως μπορεί να απολυθούν όσοι δεν έχουν οργανική ή λέω αρες μάρες...? ευχαριστώ!
Παράθεση από: orchid στις Απριλίου 21, 2010, 07:55:34 pmΠαράθεση από: upsidedown στις Απριλίου 21, 2010, 02:11:18 pmΓεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?)Γίνεται. Συμπληρώνεις την αίτηση και τη στέλνει ο διευθυντής του σχολείου ταχυδρομικά στη Διεύθυνση που ανήκεις, μαζί με ειδικό διαβιβαστικό έντυπο που συντάσσει. Από τη Διεύθυνση την καταχωρούν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και σου κοινοποιούν τον αριθμό πρωτοκόλλου. Όλοι οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι στο σχολείο μου έτσι τις υποβάλλουν. Το θέμα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα δεις την καταχωρημένη αίτησή σου και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει σωστά η καταχώρηση. Στη θέση σου, θα ήθελα να είμαι μπροστά. Για να είμαστε σίγουροι...Όχι, δεν είναι έτσι η διαδικασία. Η αίτηση όταν καταχωρηθεί εκτυπώνεται σε δύο αντίγρα τα οποία πρέπει να υπογράψει ο ενδιαφερόμενος και να πάρει το ένα. Το άλλο διαβιβάζεται μαζί με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο. Το γραφείο δεν μπορεί να στείλει αίτηση χωρίς την υπογραφή του ενδιαφερόμενου.
Παράθεση από: upsidedown στις Απριλίου 21, 2010, 02:11:18 pmΓεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?)Γίνεται. Συμπληρώνεις την αίτηση και τη στέλνει ο διευθυντής του σχολείου ταχυδρομικά στη Διεύθυνση που ανήκεις, μαζί με ειδικό διαβιβαστικό έντυπο που συντάσσει. Από τη Διεύθυνση την καταχωρούν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και σου κοινοποιούν τον αριθμό πρωτοκόλλου. Όλοι οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι στο σχολείο μου έτσι τις υποβάλλουν. Το θέμα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα δεις την καταχωρημένη αίτησή σου και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει σωστά η καταχώρηση. Στη θέση σου, θα ήθελα να είμαι μπροστά. Για να είμαστε σίγουροι...Όχι, δεν είναι έτσι η διαδικασία. Η αίτηση όταν καταχωρηθεί εκτυπώνεται σε δύο αντίγρα τα οποία πρέπει να υπογράψει ο ενδιαφερόμενος και να πάρει το ένα. Το άλλο διαβιβάζεται μαζί με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο. Το γραφείο δεν μπορεί να στείλει αίτηση χωρίς την υπογραφή του ενδιαφερόμενου.
Γεια σε ολους!έχω και γω δύο απορίες, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!1η απορία: παρόλο που - όπως ειπώθηκε από συναδέλφους - μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε γραφείο, υπάρχουν περιπτώσεις γραφείων που δε δέχονται αιτήσεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό μπορούμε να στείλουμε με συστημένη επιστολή την αίτηση στο γραφείο της οργανικής μας (όπως είχε γίνει και στις μεταθέσεις?)
Ναι αλλά δε νομιμοποιείται να απολύσει εκπαιδευτικούς και την ίδια στιγμή ή λίγο αργότερα να προσλαμβάνει νέους. Στη χειρότερη περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, θα τους αναγκάσει να μετακινηθούν για να καλύψουν τα κενά.
Τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια ..ΑΓΝΩΣΤΟ ΄
Παράθεση από: orchid στις Απριλίου 22, 2010, 06:37:04 amΣτην αίτηση δηλώνεις σε ποιο ΠΥΣΔΕ θέλεις να αποσπαστείς. Για Αθήνα π.χ., θεωρείται διαφορετικό ΠΥΣΔΕ αυτό της Α' Αθήνας, διαφορετικό αυτό της
Στην αίτηση δηλώνεις σε ποιο ΠΥΣΔΕ θέλεις να αποσπαστείς. Για Αθήνα π.χ., θεωρείται διαφορετικό ΠΥΣΔΕ αυτό της Α' Αθήνας, διαφορετικό αυτό της
Παράθεση από: anna_r στις Απριλίου 22, 2010, 09:19:16 amΠαράθεση από: orchid στις Απριλίου 22, 2010, 06:37:04 amΣτην αίτηση δηλώνεις σε ποιο ΠΥΣΔΕ θέλεις να αποσπαστείς. Για Αθήνα π.χ., θεωρείται διαφορετικό ΠΥΣΔΕ αυτό της Α' Αθήνας, διαφορετικό αυτό της