*

Αποστολέας Θέμα: Απορίες για μεταθέσεις (varia)  (Αναγνώστηκε 93382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος meliti

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Απορίες για μεταθέσεις (varia)
« Απάντηση #168 στις: Απριλίου 30, 2010, 10:46:49 am »
Δεν είναι απλώς άδικο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Δεν επιτρέπεται διορισμός σε περιοχή που έχει ζητηθεί μετάθεση και δεν έχει ικανοποιηθεί.

αυτό πού μπορούμε να το δούμε;;;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:56:56 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Απριλίου 30, 2010, 01:00:39 pm »
Δεν είναι απλώς άδικο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Δεν επιτρέπεται διορισμός σε περιοχή που έχει ζητηθεί μετάθεση και δεν έχει ικανοποιηθεί.

αυτό πού μπορούμε να το δούμε;;;;;

Δηλαδή το γεγονός ότι ανακοινώθηκε τον Αύγουστο η Α Χανίων για τους νεοδιόριστους, σημαίνει ότι είτε κανείς από τους μονίμους σε όλη την Ελλάδα δεν ζήτησε μετάθεση στην Α Χανίων το φθινόπωρο, είτε ότι όλοι όσοι ζητήσανε, πήραν την μετάθεση.

Χλωμό μου ακούγεται να ισχύει κατι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Απριλίου 30, 2010, 03:59:14 pm »
killbill,είσαι σίγουρος οτι συνέβει αυτό που λες;
Κι εγώ ξέρω οτι για να διοριστεί καποιος νεοδιόριστος σε μια περιοχή θα πρεπει να έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις όλων όσων είχαν ζητήσει μετάθεση για την συγκεκριμένη περιοχή.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Απριλίου 30, 2010, 04:51:45 pm »
Μα αν κοιτάξετε τους διορισμούς των νεοδιόριστων κάθε χρονιά (διοριστέων ΑΣΕΠ ή από ενιαίο), θα δείτε πάρα πολλά ονόματα που τοποθετούνται στην Α περιοχή μιας περιφέρειας.

Εγώ απορώ πως νεοδιόριστοι τοποθετούνται απευθείας σε Α περιοχή? Οι υπόλοιποι επί χρόνια μόνιμοι που κάνουν χιλιόμετρα τόσα χρόνια στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2010, 04:53:40 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:56:56 »

Αποσυνδεδεμένος greekfrixos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Απριλίου 30, 2010, 05:06:04 pm »
Με κίνδυνο να λέω τεράστια μπαρούφα,

νομίζω οτι :

στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πραγματικά οργανικά και λειτουργικά κενά που δίνει κάθε ΠΥΣΔΕ (τα οποία στη χειρότερη επιδέχονται μια μικρή "βυσματική" προσαύξηση από το υπουργείο), ενώ
   στην άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε  με κενά που δίνει αυθαίρετα το υπουργείο για να επιμερίσει (με άγνωστη σε μένα μεθοδολογία) κατά περιοχή τον συνολικό αριθμό διορισμών που νιώθει υποχρεωμένο να κάνει...

Μα που είναι ο Damien όταν τον χρειάζεσαι;  ;)

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Απριλίου 30, 2010, 05:09:18 pm »
Δεν έχουν όλα τα Α ζήτηση.
Υπάρχουν σίγουρα Α που στις μεταθέσεις δεν τα ζητάει κανείς  ( ή τα ζητάνε λίγοι και μένουν κενά για νεοδιόριστους ).

Υ.Γ. πράγματι ο Damien θα ξέρει καλύτερα πάντως ..  ;)

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Απριλίου 30, 2010, 06:42:24 pm »
λοιπον συναδελφοι,μια επειγουσα  απορια της τελευταιας στιγμης.Ισχυει οτι μπορουμε να ανακαλεσουμε την αποσπαση;;Συμβαινει το εξης,με τον αντρα μου σκεφτομαστε για δευτερο παιδι μπας και γλιτωσω την ξενιτια,αφου η μεταθεση μου ειναι μεν πιο κοντα απο την οργανικη,αλλα παλι εκατονταδες χιλιομετρα.Εαν λοιπον προκυψει εγκυμοσυνη και παρω αδεια μπορω να ανακαλεσω την αποσπαση ωστε να εκτελεσω την οργανικη μου εχοντας αδεια;;παρακαλω οποιος γνωριζει ας απαντησει,ευχαριστω

Άφωνος...   :-X  :-X  :-X
επίσης!!!με την καλή έννοια, βεβαίως, βεβαίως...και απορημένος.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Απριλίου 30, 2010, 07:55:19 pm »
Πρωτα και κυρια, υπαρχουν περιοχες μεταθεσης «Α» που ενιοτε προσφερουν κενες θεσεις σε νεοδιοριστους πχ το «Α» των Κυκλαδων (οπου βεβαια οι περιοχες μεταθεσης είναι αντιστροφως ταξινομημενες), των Δωδεκανησων, των  ΠΥΣΔΕ της Κρητης και της υπολοιπης νησιωτικης χωρας αλλα και ορισμενων της ηπειρωτικης Ελλαδας (πχ η Ηλεια εχει παντα κενα, ενιοτε και μεσα στον Πυργο).

Περαν τουτου, το υπουργειο διενεργει διορισμους  εκπαιδευτικων μονο σε περιοχες για τις οποιες:

Α. Δεν υποβληθηκαν αιτησεις μεταθεσης.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2010, 07:35:31 pm από Damien »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:50:31 am »
Να σημειώσω ότι η απορία που έθεσα ήταν γενική και μου δμιουργήθηκε κοιτάζοντας τις περιοχές διορισμού των νεοδιόριστων, για λογαριασμό γνωστού μου νεοδιόριστου από ΑΣΕΠ, που θα διοριστεί και θα τοποθετηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο και όχι επειδή έχω συγκεκριμένο περιστατικό να αναφέρω. Το σενάριο με τα Χανιά που έγραψα παραπάνω ήταν υποθετικό (έλεγα "για παράδειγμα...")

Απλά μου έλεγε ο φίλος μου "ποιός ξέρει που θα με διορίσουν και σε τι κατσάβραχα θα με ρίξουν...". Έτσι μαζί κοιτάξαμε τις περσινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων (του Αυγούστου 2009), και είδαμε ότι στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, πολλοί νεοδιόριστοι είχαν τοποθετηθεί στην Α περιοχή ενός νομού, και μας έκανε εντύπωση αυτό, γιατι την Α περιοχή γενικά την ζητάει η πλειοψηφία.

Οπότε, απότι  καταλαβαίνω στην επαρχία τουλάχιστον τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, και υπάρχουν θέσεις για όλους. Ικανοποιούνται όχι μόνοι όλοι οι μόνιμοι που ζητάνε μετάθεση για μια Α περιοχή, αλλά υπάρχουν θέσεις ακόμα και για νεοδιόριστους με μηδαμινά μόρια (αν όλα γίνονται σύμφωνα με τον νόμο)

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 01, 2010, 08:06:30 pm »
Damien, δεν είπα εγώ οτι είναι παράνομο ο διορισμός νεοδιόριστων αλλά ο/η margavare.Απλά ξέρω οτι συμβαίνει και σε περιοχές που με ενδιαφερουν και το έχω παρακολουθήσει πραγματικά αν δεν πάρει κάποιος μετάθεση ,δεν γίνονται και διορισμοί νεοδιόριστων.Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία.Αλλά αφού δεν το ξερεις εσύ δεν θα υπάρχει.

Κillbill,το οτι υπάρχουν Α περιοχές νομών για τους νεοδιόριστους δεν σημαίνει ακριβώς οτι τα πράγματα στην επαρχία είναι καλύτερα.Συνήθως αυτό συμβαίνει στην Πελοπόνησσο και τα νησιά που όσοι διορίζονται εκει είναι όλοι ξένοι και μόλις μπορέσουν φεύγουν .Επίσης υπάρχουν και συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη.Και τέλος,δεν είναι απαραίτητο οτι όλοι οι μόνιμοι ζητάνε μετάθεση για την Α περιοχή του νομού.Εγώ ξέρω πολλούς μόνιμους που από άποψη υπηρετούν σε

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 01, 2010, 08:10:16 pm »
Να έχεις επίσης υπόψην σου οτι αν ο φίλος σου δεν διοριστεί στο νομό του ή κάπου πολύ κοντά,δεν τον συμφέρει να δηλώνει Α περιοχές  γιατι δεν έχουν μόρια και δεν θα μαζέψει ποτέ μορια για να πάρει μετάθεση.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 01, 2010, 08:59:39 pm »
Damien, δεν είπα εγώ οτι είναι παράνομο ο διορισμός νεοδιόριστων αλλά ο/η margavare.Απλά ξέρω οτι συμβαίνει και σε περιοχές που με ενδιαφερουν και το έχω παρακολουθήσει πραγματικά αν δεν πάρει κάποιος μετάθεση ,δεν γίνονται και διορισμοί νεοδιόριστων.Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία.Αλλά αφού δεν το ξερεις εσύ δεν θα υπάρχει.

Κεκτημενη ταχυτητα...

Οντως δεν υπαρχει σχετικη νομοθεσια. Σχετικος περιορισμος ειχε επιβληθει τη δεκαετια του '80 και αφορουσε τις περιοχες της Αθηνας και Θεσσαλονικης. Κατοπιν επικρατησε η εθιμικω δικαιω τακτικη που περιεγραφη στα προηγουμενα posts, ορθη και δικαιη περαν πασης αμφιβολιας.

Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 01, 2010, 09:11:56 pm »
Κillbill,το οτι υπάρχουν Α περιοχές νομών για τους νεοδιόριστους δεν σημαίνει ακριβώς οτι τα πράγματα στην επαρχία είναι καλύτερα.Συνήθως αυτό συμβαίνει στην Πελοπόνησσο και τα νησιά που όσοι διορίζονται εκει είναι όλοι ξένοι και μόλις μπορέσουν φεύγουν .Επίσης υπάρχουν και συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη.Και τέλος,δεν είναι απαραίτητο οτι όλοι οι μόνιμοι ζητάνε μετάθεση για την Α περιοχή του νομού.Εγώ ξέρω πολλούς μόνιμους που από άποψη υπηρετούν σε

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος freesoulsophie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 03, 2010, 04:57:24 pm »
Συναδελφοι θελω να ρωτησω το εξης (αν καποιος γνωριζει) :
στο νομο που ενδιαφερομαι να παρω αποσπαση εχουν βγει τωρα τα οργανικα κενα
για αυτους που εχουν παρει μεταθεση εκει ...δηλαδη οι μετατιθεμενοι θα δηλωσουν τωρα που
θελουν να τοποθετηθουν τον Σεπτεμβρη.

Αν καποια απο αυτα τα οργανικα κενα δεν καλυφθουν, μπορει να τα δωσουν μετα σ'αυτους
που θα πανε στο νομο με αποσπαση
(δηλαδη αν παρω αποσπαση για εκει μπορω να παω σ'ενα απο αυτα  ή αυτο δεν γινεται
επειδη ειναι οργανικα  και θα μεινουν για νεοδιοριστους και αναπληρωτες υποχρεωτικα ?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)