*

Ψηφοφορία

Θα συμμετάσχετε;

Ναι απεργώ
49 (60.5%)
Όχι δεν απεργώ
27 (33.3%)
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ
5 (6.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 81

Η ψηφοφορία έληξε: Οκτωβρίου 28, 2008, 03:57:46 pm

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008  (Αναγνώστηκε 9180 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008
« στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 04:57:46 pm »
Θα συμμετάσχετε στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:43 »

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 05:12:53 pm »
OXI

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 05:31:30 pm »
Of course!  ;)
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος annie74

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 05:58:32 pm »
Αν δεν απαεργήσουμε εμείς οι νεοδιόριστοι τότε ποιοι θα απεργήσουν?
Προσοχή στις πισώπλατες  μαχαιριές....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:43 »

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 06:14:23 pm »
Ναι θα απεργήσω.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 07:10:42 pm »

Πού κολλάει αυτό; Κάναμε αμάν να διοριστούμε. Κάποιοι άσπρισαν τα μαλλιά τους, άλλοι έκαναν αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα να μαζέψουν μόρια, άλλοι έδωσαν 4 φορές ΑΣΕΠ για τον πολυπόθητο διορισμό, και τώρα θα πούμε δεν μας αρέσει και απεργούμε; Τότε γιατί τόσος αγώνας για διορισμό; Αν ο κλάδος δεν σαρέσει τότε γιατί πάλεψες τόσο; Συγνώμη ρε παιδιά αλλά πιστεύω θα φανώ αχάριστος αν απεργήσω.

Ίσα ίσα που οι παλιοί ίσως να έχουν λόγους να απεργήσουν αλλά αυτό με τους νεοδιόριστους μου φαίνεται τελείως άστοχο. Θυμάμαι συναδέλφους στο φροντιστήριο με 7 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα, άνεργοι το καλοκαίρι, να λέμε μακάρι να είμασταν διορισμένοι στο δημόσιο σχολείο. Αν σε κάποιον νεοδιόριστο δεν του αρέσει, τότε να επιστρέψει στα φροντιστήρια και να μας αφήσει ήσυχους

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 09:00:07 pm »
Απεργώντας παλεύεις και για τους αδιόριστους και για τους ωρομίσθιους και για τους χρόνιους αναπληρωτές. Γιατί αν οι συνθήκες ήταν σωστές, οι αριθμοί τους θα ήταν από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Επίσης παλεύεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς σου και η ποιότητα των όσων προσφέρεις στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Έχω άδεια και δεν θα απεργήσω, αλλά λέω να κατέβω στο κέντρο, μαζί με τους υπόλοιπους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 09:11:07 pm »
Απεργώντας παλεύεις και για τους αδιόριστους και για τους ωρομίσθιους και για τους χρόνιους αναπληρωτές. Γιατί αν οι συνθήκες ήταν σωστές, οι αριθμοί τους θα ήταν από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Επίσης παλεύεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς σου και η ποιότητα των όσων προσφέρεις στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

απεργείτε εσεις που μπορείτε ( οι διορισμένοι εννοώ.. ) γτ χανόμαστε !! ::)
εγω είμαι στον ιδιωτικο τομέα : θα τολμήσω να απεργήσω, αν κ θα αναπληρώσω τις ώρες το σβκο... :(
ωραία απεργία θα μου πείτε!!! έτσι για την τιμή της μέρας!! η εργοδότης μου με κοιταξε σαν να έβλεπε ούφο...μετά της εξήγησα πως είναι ιδεολογικοι οι λόγοι.... ;)  ;)

Αποσυνδεδεμένος kon31

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 10:16:42 pm »
Και βέβαια!!! Έχουμε υποχρέωση να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτίωση της παιδείας, όπως έκαναν και άλλοι πριν από εμάς και μας παρέδωσαν τα όποια προνόμια έχουμε. Εννοείται θα απεργήσω! 8)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 10:22:58 pm »
killbill  καταλαβαινω οτι ακομη εισαι μεσα στη χαρα του διορισμου οπως κ ολοι μας στην αρχη.σε λιγο ομως θα δεις οτι το οραμα μας για την παιδεια που φανταζομαι θα το χεις κ συ ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.ο μονος τροποςνα δειξουμε οτι δεν συμφωνουμε ειναι  με τους ορουςτου υπουργειου ειναι η απεργια.εγω δεν θα μπορεσω λογω αδειας αλλα μεχρι τωρα απνντα απεργουσα.κ το σωστο θα ηταν να κατεβουν κ ολοι οι γονεις μαζι μας αφου τα περισσοτερα αιτηματα αφορουν τα παιδια τους

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 10:37:08 pm »
Ποια ειναι τα αιτήματα?

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 10:41:11 pm »
Συμφωνώ με ken25 και  kathyk, άλλωστε όπως λέει κι ο ποιητής χώρια τα καλά χώρια τα στερημένα.

Είμαι χαρούμενη που έχω δουλειά, σταθερότητα και όλα αυτά, από εκεί και πέρα νιώθω ότι έχω ευθύνη απέναντι στα παιδιά, τους γονείς, τους συναδέλφους μου, αλλά και στον εαυτό μου για καλύτερες συνθήκες για όλους

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=1558
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:18:08 am »

Πού κολλάει αυτό; Κάναμε αμάν να διοριστούμε. Κάποιοι άσπρισαν τα μαλλιά τους, άλλοι έκαναν αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα να μαζέψουν μόρια, άλλοι έδωσαν 4 φορές ΑΣΕΠ για τον πολυπόθητο διορισμό, και τώρα θα πούμε δεν μας αρέσει και απεργούμε; Τότε γιατί τόσος αγώνας για διορισμό; Αν ο κλάδος δεν σαρέσει τότε γιατί πάλεψες τόσο; Συγνώμη ρε παιδιά αλλά πιστεύω θα φανώ αχάριστος αν απεργήσω.

Ίσα ίσα που οι παλιοί ίσως να έχουν λόγους να απεργήσουν αλλά αυτό με τους νεοδιόριστους μου φαίνεται τελείως άστοχο. Θυμάμαι συναδέλφους στο φροντιστήριο με 7 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα, άνεργοι το καλοκαίρι, να λέμε μακάρι να είμασταν διορισμένοι στο δημόσιο σχολείο. Αν σε κάποιον νεοδιόριστο δεν του αρέσει, τότε να επιστρέψει στα φροντιστήρια και να μας αφήσει ήσυχους

πες τα killbill...συμφωνω απολυτα μαζι σου....χαιρομαι να βλεπω ανθρωπους που εκτιμουν αυτο που εχουν και να μην ειναι αχαριστοι...

Υ.Γ εκει που θα πεσει το γελιο της αρκουδας ειναι τον Δεκεμβριο...προταση για 5ημερες  επαναλαμβανομενες απεργιες λεει...την κριση που βιωνουμε γυρω μας δεν την νιωθουν καποιοι στο πετσι τους μαλλον και θα απεργησουν καμια 15αρια ατομα μονα τους μου φαινεται...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:38:44 am »
...σε λιγο ομως θα δεις οτι το οραμα μας για την παιδεια που φανταζομαι θα το χεις κ συ ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.

Ας αναρωτηθούμε ο κάθε ένας μας τι έχουμε κάνει εμείς για την παιδεία για να γίνει καλύτερη. Εγώ έχω μεγάλο όραμα για την παιδεία και κοιτάω τι μπορώ να κάνω εγώ να το υλοποιήσω και όχι να μου το προσφέρει έτοιμο το Υπουργείο με ένα μαγικό ραβδί. Κάθε βράδυ ξενυχτάω και φτιάχνω παρουσιάσεις σε powerpoint και κάνω το μάθημα στην τάξη αποκλειστικά με βιντεοπροβολέα. Οι μαθητές μου έχουν δώσει συγχαρητήρια και μου είπαν κάποιοι που έχουν ξαδέλφια στην Αμερική οτι ούτε στην Αμερική στα καλύτερα κολλέγια δεν γίνεται έτσι το μάθημα. Όταν πήγα στο σχολείο αναζήτησα υλικό software για παρουσίαση και η απάντηση που πήρα ήταν "μα καλά από ποιον πλανήτη ήρθες εσύ;". Όταν ζήτησα βιντεοπροβολέα μου είπαν ότι έχει καεί η λάμπα και το ανταλακτικό κοστίζει 300 ευρώ και δεν τα διαθέτουν. Ε λοιπόν αγόρασα βιντεοπροβολέα ο ίδιος (γύρω στα 300 ευρώ στο eshop). Οι πιο πολλοί μου λένε "τι κάθεσαι και παιδεύεσαι ρε συνάδελφε. Κάνε το μάθημά σου όσο πιο χαλαρά μπορείς, περίμενε να χτυπήσει το κουδούνι να πας σπιτάκι σου. Άσε τα φροντιστήρια να κάνουν τη δουλειά. Εμάς ο ρόλος είναι διακοσμιτικός. Τώρα είσαι στο Δημόσιο. Άραξε. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει".  Αυτοί που τα λένε αυτά είναι και οι πρώτοι που απεργούν. "Σιγά για τα λεφτά που θα χάσουμε. Τα παίρνουμε απο 2 ιδιαίτερα" σου λένε. Πείτε μου λοιπόν ποιός χαλάει την παιδεία; Εμείς οι ίδοι την χαλάμε πρώτοι πρώτοι.

Το όραμα για μια καλύτερη παιδεία είναι στα χέρια όλων μας, αρκεί να ξυπνήσουμε και να δούμε ο κάθε ένας μας τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)