*

Ψηφοφορία

Θα συμμετάσχετε;

Ναι απεργώ
49 (60.5%)
Όχι δεν απεργώ
27 (33.3%)
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ
5 (6.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 81

Η ψηφοφορία έληξε: Οκτωβρίου 28, 2008, 03:57:46 pm

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008  (Αναγνώστηκε 9173 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:39:17 am »
δεν καταλαβαινω!
ειμαι αχαριστη οταν θελω να χω λιγοτερα απο 25 παιδια για να κανω σωστη δουλεια;
οταν θελω κτηριο με τις τουαλετες μεσα για τα νηπια και οχι στα 100 μετρα στην αυλη;
οταν θελω υλικο για να δουλευω και να μην αναγκαζομαι να αγοραζω συνεχεια απο τον μισθό μου;
οταν θελω να τηρουν το ωραριο μου χωρις προσαυξηση 1 ωρας και χωρις εγκαταστασεις για τα παιδια;
αυτα και πολλα αλλα προβληματα υπαρχουν αγαπητε thlemaxos355 που μαλλον δεν τα γνωριζεις η δεν τα ζεις.αναρρωτιεμαι τι ειδικοτητα εισαι και ολα σου φαινονται τελεια.κανεις το καλυτερο μαθημα που μπορεις;καθεσαι απο την μεγαλη σου χαρα περισσοτερο απο το κανονικο οπως πολλοι εκπαιδευτικοι;η κοιτας το ρολοι και το μισθο στην τραπεζα και εισαι ευχαριστημενος;γιατι εγω και πολλοι αλλοι δεν μπηκαμε στην εκπαιδευση μονο γιαυτο..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:18 »

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:49:22 am »
εγώ άσχετη είμαι με δημόσιο κ ίσως δεν πρέπει να εκφράσω άποψη, αλλά νομίζω μπερδεύτηκε το θέμα του αν απεργεί κάποιος ή οχι, με το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του στο σχολείο..κάτι που δε νομίζω να συνδεεται απαραίτητα..

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:07:49 pm »

kathyk καθε φορα που γραφεται σχετικο topic τα ιδια και τα ιδια διαβαζω..για καποιους οποιος δεν απεργει ειναι ο βολεμενος και ο αδιαφορος για τα παιδια εκπαιδευτικος που κοιταει τον μισθο του και δεν δουλευει καθολου.θελετε να πιστεψετε κατι τετοιο; καντε το αν σας ικανοποιει.την γνωμη μου για το θεμα ''απεργια  συνδικαλισμος -κομματισμος στην Ελλαδα'' την εχω εκφρασει επανειλημμενως και βαριεμαι να επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια...ακολουθω τις δικες  μου αρχες για τις οποιες δεν εχω σκοπο να απολογηθω...οταν σε μια απεργια διατυπωθουν σοβαρα αιτηματα που εχουν στοχο την βελτιωση της παιδειας(με πρωτο την αξιολογηση του εκπαιδευτικου ) και οχι με αντικειμενο(μονο) το πορτοφολι του εκπαιδευτικου η την συνταξη του 5 χρονια νωριτερα τα ξαναλεμε..μεχρι τοτε παρακολουθω ως θεατης το  topic  οπως και τα μελλοντικα με ιδιο περιεχομενο...

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:10:18 pm »
δεν καταλαβαινω!
ειμαι αχαριστη οταν θελω να χω λιγοτερα απο 25 παιδια για να κανω σωστη δουλεια;
οταν θελω κτηριο με τις τουαλετες μεσα για τα νηπια και οχι στα 100 μετρα στην αυλη;
οταν θελω υλικο για να δουλευω και να μην αναγκαζομαι να αγοραζω συνεχεια απο τον μισθό μου;
οταν θελω να τηρουν το ωραριο μου χωρις προσαυξηση 1 ωρας και χωρις εγκαταστασεις για τα παιδια;
Και ειδικούς παιδαγωγούς, και κοινωνικές λειτουργούς, και νοσοκόμες και τραπεζοκόμους; Γιατί όλα αυτά τα κάνουμε εμείς χωρίς ανάσα και ακούγοντας και τα σχολιανά μας από τον καθένα.
Α, και κτίρια με πλακάκια στο δάπεδο που να μην είναι σπασμένα, και σκεπή που να μην μπαίνουν τα νερά τις βροχής.
Α και να μην το ξεχάσω και θέσεις για όοοοοοοολα τα παιδιά.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:18 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:11:25 pm »
thlemaxos355 ισως αν διαβαζες καλυτερα τα αιτηματα θα εβλεπες οτι δεν ειναι μονο για τον μισθο του εκαπιδευτικου

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:13:35 pm »

Και ειδικούς παιδαγωγούς, και κοινωνικές λειτουργούς, και νοσοκόμες και τραπεζοκόμους; Γιατί όλα αυτά τα κάνουμε εμείς χωρίς ανάσα και ακούγοντας και τα σχολιανά μας από τον καθένα.
Α, και κτίρια με πλακάκια στο δάπεδο που να μην είναι σπασμένα, και σκεπή που να μην μπαίνουν τα νερά τις βροχής.
[/quote]

πεστα....

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:27:50 pm »
Και για να μην μπερδευόμαστε, τα χρήματα για όλα τα παραπάνω τα έχουμε ήδη πληρώσει όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Οπότε όταν απεργώ εκτός από όλα τα άλλα ζητάω να επενδύονται σωστά τα χρήματά μου (και τα δικά σου, και του απέναντι).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2008, 01:10:25 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:46:48 pm »
thlemaxos355 ισως αν διαβαζες καλυτερα τα αιτηματα θα εβλεπες οτι δεν ειναι μονο για τον μισθο του εκαπιδευτικου

εσυ εχεις την εντυπωση οτι αν ικανοποιηθει το μισθολογικο θα ξαναγινει απεργια στο αμεσο μελλον; η αν ξαναπροκηρυχθει θα απεργησει κανεις;...μην κοροιδευομαστε....

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 12:50:00 pm »
δεν καταλαβαινω!

πείτε τα μήπως και τα βάλουν καλά στο κεφάλι τους όσοι έχουν την αυταπάτη οτι όλα είναι τέλεια και δε χρειάζεται καμια απεργία. Α και ποιά αυλή;.. Δε σπουδάσαμε για να κάνουμε απλά φύλαξη λες κι είμαστε σε παιδότοπο (γιατί δουλειά νηπιαγωγού με 1 γυναίκα υπεύθυνη για 25 παιδιά δε γίνεται) σε ένα μικρό χώρο με 1 μικρή τουαλετα (να κατ..2 παιδιά συγχρόνως απ τα 25, κάποιο θα τα κάνει πάνω του!). Είναι τεράστιο το κατόρθωμα των παιδιών να μην πέφτουν πάνω στα άλλα παιδιά πάιζοντας σ' αυτό το ..κουτί. Εμένα αν με στρίμωχνες με 25 άτομα σ ενα τετοιο χωρο θα τους άρχιζα όλους στα χαστουκια και στις κλωτσιες:P
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 01:30:33 pm »

εσυ εχεις την εντυπωση οτι αν ικανοποιηθει το μισθολογικο θα ξαναγινει απεργια στο αμεσο μελλον; η αν ξαναπροκηρυχθει θα απεργησει κανεις;...μην κοροιδευομαστε....
[/quote]

αν εμενα και ολες τις νηπιαγωγους( μιλαω γιαυτο τουλαχιστον που ξερω) μας ρωτουσαν αν προτιμαμε αυξηση μισθου η δουλεια με 10-15 παιδια θα σου λεγαμε ολες τα λιγοτερα παιδια. το αγχος η ευθυνη και η ζαλαδα δεν ανταμειβονται

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 02:11:32 pm »
εγω ωρομισθια ειμαι και λογω μοριων αλλα και χρηματων δεν θα απεργησω αλλα θεωρω οτι ΝΑΙ ειναι σοβαρη αιτια ο μισθος του καθηγητη. Τοσα χρονια παλευουν συναδελφοι για αυτο και τους σνομπαρω. Ομως βλεποντας τις αναγκες της ζωης τα τελευταια χρονια και συγκρινοντας με την υπολοιπη Ευρωπη, θεωρω οτι ειναι σοβαροτατο αιτημα. Ισως με μια γενναια αυξηση να αλλαζαν πολλα πραγματα στο σχολικο περιβαλλον ως συνεπεια αυτου....
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 02:26:00 pm »
συγκρινοντας με την υπολοιπη Ευρωπη, θεωρω οτι ειναι σοβαροτατο αιτημα.

ναι συμφωνω μαζι σου αλλα για να ειμαστε δικαιοι να  συγκρινουμε ΟΛΑ τα δεδομενα της εκπαιδευσης με την ευρωπη και οχι μονο τους μισθους...να δουμε αν υπαρχει αξιολογηση του εκπαιδευτικου εργου  για να παίρνουν οι ευρωπαιοι συναδελφοι τους μισθους που παίρνουν,αν μορφωνονται η οχι τα παιδια στα δημοσια σχολεια ,τα ωράρια κτλ...

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 02:36:25 pm »
έχουν και επιμόρφωση και διάλειμμα και αναλυτικό πρόγραμμα σταθμισμένο και πιλοτικά ελεγμένο και συμβούλους επαρκώς καταρτισμένες (και όχι παρατημένες) και αναλογία 1:8 για τα πολύ μικρά παιδιά και 1:10 για τα πιο μεγάλα  και προϊσταμένους και διευθυντές εκπαιδευμένους στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και τη διαχείριση κρίσεων και καθαρίστριες... να συνεχίσω;

Χίλιες φορές να δούλευα οκτάωρο με καλές συνθήκες παρά αυτό το εξοντωτικό πράγμα των τεσσάρων ωρών που μόλις τελειώσει δεν ξέρω ούτε πως με λένε. Γιατί είμαι εκτεθειμένη στην οποιαδήποτε ολιγωρία του οποιουδήποτε φορέα και πιο πολύ χρόνο και κόπο πρέπει να δαπανήσω για να είμαι νομότυπη και να μην κινδυνεύσω από αναφορά ή από κάτι απρόοπτο, παρά για τα παιδιά μου και την τάξη μου.

Σημειωτέoν έχω δουλέψει και σε ιδιωτικό με εξοντωτικό ωράριο (9 ώρες με παιδιά, χωρίς διάλειμμα, δρομολόγια με τα σχολικά κ.λ.π.)

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2008, 05:30:08 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 04:14:32 pm »
Σίγουρα οι συνθήκες στο δημόσιο σχολείο πολύ απέχουν από το ιδανικό... Από εκεί και πέρα, ο καθένας πράττει κατά συνείδηση!
Another Brick In The Wall

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144