*

Ψηφοφορία

Θα συμμετάσχετε;

Ναι απεργώ
49 (60.5%)
Όχι δεν απεργώ
27 (33.3%)
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ
5 (6.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 81

Η ψηφοφορία έληξε: Οκτωβρίου 28, 2008, 03:57:46 pm

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008  (Αναγνώστηκε 9207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμμετοχή στην απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 06:56:31 pm »
[ναι συμφωνω μαζι σου αλλα για να ειμαστε δικαιοι να  συγκρινουμε ΟΛΑ τα δεδομενα της εκπαιδευσης με την ευρωπη και οχι μονο τους μισθους...να δουμε αν υπαρχει αξιολογηση του εκπαιδευτικου εργου  για να παίρνουν οι ευρωπαιοι συναδελφοι τους μισθους που παίρνουν,αν μορφωνονται η οχι τα παιδια στα δημοσια σχολεια ,τα ωράρια κτλ...

αντε και να γινει η αξιολογηση.απο ποιον θα γινει; απο αυτον που θεωρω λιγοτερο καταρτισμενο απο μενα;αν γινοταν σωστα δεν θα πειραζε κανεναν κ ειδικα οταν καθομαστε ολοι και δουλευουμε παραπανω.μεχρι τωρα δεν ειδα ομως κανεναν να ξερει και να μπορει να με βοηθησει ουσιαστικα σε κατι.αν λοιπον μιλησουμε για αξιολογηση στο εξωτερικο να μιλησουμε και για τον τροπο που γινεται,εκει οπου δεν υπαρχουν οι ρουφιανές

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:42:15 »

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:55:48 pm »
Συγγνωμη, γιατί καπου το εχασα. Μας χαρισε κανεις κατι για το οποιο θα πρεπει να εχουμε υποχρεωση? Τι σημαινει δε φτανει που εχουμε δουλεια? Εχουμε φτασει στο σημειο να αισθανομαστε τυχεροι για το αυτονοητο διακαιωμα στην εργασια? Τοσο πολυ αλλοτριωθηκε η συνειδηση μας? Ειμαι σε σχολειο με 25 προνηπια σε ταξη 2 επι 2, με ποντικια και κατσαριδες, με χαλασμενα τα....παντα, μεχρι και την περιφραξη της αυλης, το οποιο σημαινει οτι τα παιδια είναι σε κινδυνο ανα πασα στιγμη. Φτασαμε στο σημειο να καλεσουμε τους γονεις και φυσικα να πληρωσουν απο την τσεπη τους για να γινουν κάποια πραγματα. Πάλι οι γονεις. Λες και πληρωνουν λιγα για την εκπαιδευση των παιδιων τους, που τα στελνουν σε δημοσια σχολεια. Δεν είναι το μισθολογικο συναδελφε. Ειναι οτι ιδιαιτερα εμεις οι νεοτεροι που μπαινουμε με ορεξη και ρομαντισμο να προσφερουμε, ξαφνικα βρισκομαστε σε μια πραγματικοτητα που μας κοβει και τη χαρα και τον ενθουσιασμο και τα φτερα μας. Και οσοι απεργουμε δε δουλευουμε λιγοτερο. η ωραα ειναι σχεδον 12 και κατα βαση σερφαρω για να ετοιμαστω για αυριο, ενω έκανα αλλη μια καταθεση 40 ευρω για βιβλια εννοειται απο την τσεπη μου για να γινω καλυτερη και να δουλεψω οσο γίνεται καλύτερα. Για τη δημοσια εκπαιδευση, για το δημοσιο σχολειο. Απεργω και για τους αδιοριστους συναδελφους, γιατι ημουν στη θεση τους και εγω οπως ολοι, για χρονια. Απεργω γιατι στο φιναλε σκεφτομαι περα απο το μισθουλακο μου, τη ζωουλα μου, τη θεσουλα μου και όλα τα υποκοριστικά που μας κανουν... τελικα ανθρωπακια.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 12:00:09 am »
++++++++++ ειδικά για το τελευταίο!!!! (ανθρωπάκια)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kon31

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 12:15:25 am »
Αχάριστοι; Είμαστε αχάριστοι; Απέναντι σε ποιόν; Γιατί, μας χαρίστηκε ο διορισμός και δεν το ξέρω;

Τα αιτήματα -αιχμή του δόρατος (γιατί υπάρχουν και άλλα) είναι:

Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% τουλάχιστον του ΑΕΠ.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. 1.400

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:42:15 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 08:35:53 pm »
ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΙ!!!!!!  8) (επιτέλους φέτος μπορώ κι εγώ να απεργήσω!)
Tsilib...πες κι άλλα γιατί εγώ ό,τι είχα να πω το είπα πέρισυ και...βαριέμαι να προσπαθώ να ξαναεξηγήσω τα αυτονόητα! ΟΧΙ (για να είμαι και στο κλίμα της 28ης... ;D) δεν είναι ο μισθός (ούτε) για μένα το βασικό!!!!!! Ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και δουλειάς για εμάς (και να μην έχω τη γκρίνια του άντρα μου για το "ως πότε θα βάζω το χέρι στην τσέπη για τον εξοπλισμό του σχολείου μου..." :P)
Ζητάω πολλά όταν "καταπίνω" τα
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 11:20:40 pm »
Να ρωτήσω και από τα ιδιαίτερα ποιοι θα απεργήσουν;
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος kolbis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή δε διδάσκεται ...... βιώνεται !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 12:00:22 am »
Αύριο δεν απεργούν μόνο οι καθηγητές αλλα και οι δάσκαλοι !!!  Αυτοί δεν κάνουν ιδιαίτερα, δουλεύουν περισσότερες ώρες και η συμμετοχή τους στην απεργία θα είναι πολύ μεγάλη.΄Στο σχολείο μου θα απεργήσουν οι 12 από τους 17 .Ολοι  χωρίς ιδιαίτερα !!!

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 12:01:23 am »
Από αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα περιμένω να μου απαντήσουν αν αύριο θα κάνουν ή όχι.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 01:14:27 am »
Από αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα περιμένω να μου απαντήσουν αν αύριο θα κάνουν ή όχι.
αυτοι που κανουν ιδιαιτερα και ειναι μονιμα διορισμενοι εννοεις?

Αποσυνδεδεμένος kon31

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 02:08:41 am »
Αγαπητέ συνάδελφε. εγώ δεν κάνω ιδιαίτερα, αλλά επίτρεψέ μου ένα σχόλιο: απεργείς για να ασκήσεις πίεση στον εργοδότη σου, ώστε να βελτιώσεις τις εργασιακές συνθήκες. Ευτυχώς οι αγώνες των προηγούμενων από εμάς, μας έχουν πια απαλλάξει από τον κίνδυνο της απόλυσης λόγω των κινητοποιήσεων αυτών. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν ισχύει παντού. Έτσι, στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης, όπου δεν έχουν κατοχυρωθεί τέτοια δικαιώματα, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται, υπο το καθεστώς του φόβου της απόλυσης, να μη διεκδικούν αυτά που δικαιούνται (αυτό πιο πολύ για τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία).  Για τα ιδιαίτερα που ρώτησες συγκεκριμένα: εάν κάνεις ιδιαίτερα δεν είσαι υπάλληλος ή εξαρτώμενος, αλλά είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και είσαι εργοδότης του εαυτού σου. Μπορείς φυσικά να απεργήσεις απέναντι στον εαυτό σου, αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνει κανείς αυτό. Έτσι, η ερώτησή σου απαντάται εύκολα: όσο απεργεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας (π.χ. ένας γιατρός, ένας μαγαζάτορας- οχι ο υπάλληλός του-, ένας φαρμακοποιός) τόσο απεργεί και αυτός που κάνει ιδιαίτερα. Ο κίνδυνος να χάσεις τον "πελάτη" σου είναι βέβαια πάντα ορατός, σε αυτήν την περίπτωση. Τέλος, διάφοροι κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών απεργούν πιο συχνά (π.χ. φαρμακοποιοί) γιατί προτιμούν να πάρουν το ρίσκο, προκειμένου να ικανοποιηθούν από την πολιτεία τα δικαιώματά τους, και γιατί η απεργία αυτών ασκεί κοινωνική πίεση, κάτι που δε συμβαίνει με όσους κάνουν ιδιαίτερα. Καταλήγω λοιπόν στο ότι εάν ένας ελεύθερος επαγγελματίας επιθυμεί να απεργήσει μπορεί να το κάνει, αλλά συνήθως δεν το κάνει γιατί ο ίδιος διαμορφώνει τις συνθήκες εργασίας του λίγο πολύ. Εμείς, που είμαστε υπάλληλοι, απεργούμε γιατί άλλοι διαμορφώνουν το εργασιακό μας καθεστώς. Ήμουν σαφής;

Όσο για τον zizoulis, δε νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία αν είσαι διορισμένος ή όχι. Αν κάνει κάποιος αυτήν την παρανομία (που χιλιάδες την κάνουν), ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε τα αίτια που οδηγούν εκεί. Αν είμαι διορισμένος και δεν με φτάνουν τα χρήματα, μπορεί να καταφύγω στην παρανομία του ιδιαίτερου, αλλά οπωσδήποτε θα προτιμούσα να μην καταφυγω εκεί. Έτσι, α. εάν δεν είχα οικονομικό πρόβλημα ίσως να μην κατέφευγα σε αυτήν την λύση και β. ακόμη και αν έχω καταφύγει δε σημαίνει πως απεμπολώ το δικαίωμά μου να βελτιώσω τις συνθήκες εργασίας μου, έστω και στην μια από τις δουλειές μου. Θα πει κάποιος "εκεί  που σε παίρνει το κάνεις". Ε,φυσικά συνάδελφοι, εκεί φτάσαμε, εν έτει 2008  και ακόμη να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος να διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του. Τέλος, εάν όλοι μας πασχίζαμε για τις βελτίωση και αναβάθμιση της παιδείας και των σχολειών μας, για την αποδέσμευση του λυκείου από το πανεπιστήμιο, για την κατάργηση των βαθμών (όπως ισχύει σε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα π.χ. Δανία αν θυμάμαι καλά), αλλά και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς μισθού τότε δε θα συζητούσαμε τώρα για τα ιδιαίτερα.

Ελπίζω ότι η αίσθησή μου πως η ερώτησή σας εμπεριείχε κάποιου είδους ειρωνεία είναι απλά μια αίσθηση... Εΐδάλλως, νομίζω πως σας κάλυψα.

υγ. αντί να κοιτάμε πως θα την πούμε σε συναδέλφους και πως θα αλληλοσπαρασσόμαστε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας, μήπως θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για καλύτερες συνθήκες εργασίας, και για να αποκτήσουν και αυτοί που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς (τους διορισμένους); λέω, μήπως....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 21, 2008, 02:18:10 am από kon25 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 02:16:46 am »
απο πλευρας μου δεν υπηρχε ειρωνεια, απλως εννοουσα οτι ειδικα στην περιπτωση των μη διορισμενων δεν τιθεται ζητημα απεργιας απο τα ιδιαιτερα. στην περιπτωση των διορισμενων... εγειρονται διαφορων μορφων ηθικα ζητηματα.  βεβαιως σε καθε περιπτωση η απεργια ειναι προσωπικο ζητημα και καλο ειναι να μη γινεται κανεις φορεας ειτε του "σωστου" ειτε του "λαθους".

Αποσυνδεδεμένος kon31

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 02:26:52 am »
zizoulis συμφωνώ μαζί σου για το θέμα των μη διορισμένων, και, όπως είδες, επέλεξα να μην σχολιάσω ή αξιολογήσω ευθέως την παρανομία και την ηθική διάσταση των ιδιαίτερων από διορισμένο καθηγητή.Όσο για την ειρωνεία, γι' αυτό ρώτησα, γιατί σκεφτηκα ότι ίσως να παρερμηνεύω την πρόθεσή σου, που όντως την παρερμήνευσα, και απολογούμαι. Επίσης, συμφωνώ και για την ηθική διάσταση, που δεν πρέπει να υπερτονίζουμε στην απεργία. Απλά, κάποιες φορές υπάρχουν αναφορές που μας βγάζουν και από τα ρούχα μας. Άλλο να μην ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι φορείς της ηθικής και άλλο να μας τη λένε επειδή απεργούμε. Θα είδες φαντάζομαι τις προηγούμενες αναφορές στο topic.  Ελπίζω να είναι τώρα διαυγέστερη η πρόθεσή μου.

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 03:31:08 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι συμμετείχα στη σημερινή απεργία αλλά δεν έχω σκοπό να συμμετέχω στην απεργία διαρκείας από 1η Δεκεμβρίου που προτείνει η ΟΛΜΕ. Η απεργία αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία για 2 λόγους: 1) είναι οικονομικά δυσβάστακτη και 2) δεν ασκεί ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση. Απεργία διαρκείας για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνει την περίοδο των εξετάσεων. Ας προτείνει από τώρα η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας από τις 15 Μαίου.

Αποσυνδεδεμένος miltosk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 08:21:49 pm »
Εισαι σιγουρη οτι αυτα ηταν τα αιτηματα στην σημερινη απεργια?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)