0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα και από εμένα!!Έχω αρχίσει διάβασμα και έχω μπλοκάρει.ΟΠΟΙΟΣ μπορεί ας βοηθήσει παρακαλώ!Στη θεματική προσέγγιση ισχύει το παρακάτω διάγραμμα?:έναυσμα---σχεδιασμός δράσης------έρευνα πεδίου------ολοκλήρωση------αξιολόγηση----,με το σχεδιάγραμμα στην έρευνα πεδίου όπου για κάθε ερώτημα έχω 2 στόχους και για κάθε στόχο 3 δραστηριότητες??Προτείνεται από φροντιστήριο αλλά 3 δραστηριότητες για κάθε στόχο ,έστω και όχι αναλυτικά , μου φαίνεται περίπλοκο!
Rinaki, που τελείωσες και πότε αν επιτρέπεται; Έχεις ξαναδώσει ΑΣΕΠ; Πολύ διαβασμένη σε βρίσκω! [/quoteΚαλησπερα!Πατρα τελειωσα..και ειναι η πρωτη φορα που δινω ασεπ.. γιαυτο και ενω λεω καποια πραγματα, πολλες φορες επισημαινω οτι υπαρχουν πολλοι αλλοι εδω μεσα που εχουν περισσοτερη εμπειρια που ισως να μπορουν να βοηθησουν πιο πολυ ή να κανουν καποιες παρεμβασεις ή διορθωσεις σε αυτα που λεμε.Διαβασμενη ναι ειμαι σχετικα..κι εχω παρακολουθησει και καποια μαθηματα..αλλα χωρις προσωπικο διαβασμα και κριτικη σκεψη δεν γινεται τιποτα. Αυτα που λεω για θεματικη και σχεδια εργασιας βγηκε μετα απο πολυ μπερδεμα...πριν τα ξεκαθαρισω λιγο στο μυαλο μου τα ειχα πολυ μπερδεμενα (οχι πως τωρα εχω ξεμπερδευτει τελειως! ) γιαυτο και προσπαθω να βοηθησω γιατι κατλαβαινω απολυτα πως ειναι να τα εχεις ενα κουβαρι στο μυαλο σου. Τα πραγματα ομως τελικα καταλαβα οτι δεν ειναι και τοσο τραγικα..θεματικη και σχεδια εργασιας διαφοροποιουνται σε λιγα σημεια (αν δεις στον οδηγο τα ιδια σταδια λεει και για τα δυο), απλα πιστευω οτι σημαντικο ειναι να εχεις ιδεες για δραστηριοτητες και φυσικα παντα να σχετιζονται με τις επιδιωξεις του ΔΕΠΠΣ.
Και ΄γω μόλις τελείωσα. Στην Αλεξανδρούπολη. Εμάς μας τα είχαν εξηγήσει πολύ καλά στα σεμινάρια της πρακτικής. Μας τα είχαν κάνει πολύ "νιανιά", με απλά λόγια και απλά βήματα. Γι' αυτό όταν διάβασα αυτά που έγραφες, που ναι μεν ήταν πολύ σωστά και κατανοητά, ξαφνιάστηκα, επειδή εγώ τα ήξερα πιο απλά (λιγότερο επιστημονικά).
"πιθανές διαθεματικές προεκτάσεις" ,αναφέροντας επιγραμματικά μία δραστηριότητα για κάθε γνωστικό αντικείμενο (πχ ΓΛΩΣΣΑ:σύνθετες λέξεις με τη λέξη βροχή, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΦΡΑΣΗ:δραματοποίηση "το ταξίδι μιας ψιχάλας" κλπ). Απλά, χωρίς ΚΑΜΙΑ αναφορά σε κάποιον θεωρητικό της παιδαγωγικής-ψυχολογίας.
Συμφωνώ με τη Σοφία!!!Να συμπληρώσω (και ίσως έτσι βοηθήσω λίγο) ότι ένα project ενδέχεται να προκύψει από μια θεματική ενότητα (πχ εκεί που μελετάτε το φθινόπωρο κάποιος να κολλήσει με το μήλο,δηλαδή έρευνα σε βάθος για ένα μικρό κομμάτι του θέματος πολύ κοντά στο βίωμα των παιδιών) κι επίσης ότι εφόσον βάζετε έμμεσους στόχους στην ουσία δίνετε τις πιθανές διαθεματικές προεκτάσεις που προαναφέρθηκαν, με την έννοια οτι οι έμμεσοι στόχοι προέρχονται από άλλη γνωστική περιοχή από αυτή του άμεσου στόχου. όταν δηλαδή ο άμεσος στόχος σου είναι στη γλώσσα, μπορεί ο έμμεσος να είναι φυσικές επιστήμες, κοινωνικές σπουδές μπλα μπλα...Θα σκίσετε