*

Αποστολέας Θέμα: Αυθαιρεσίες ΠΥΣΔΕ  (Αναγνώστηκε 1134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lit4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αυθαιρεσίες ΠΥΣΔΕ
« στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 07:27:51 pm »
Συνάδελφοι γειά σας.
Κατά καιρούς όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποια αυθαιρεσία από το ΠΥΣΔΕ που ανήκουν(ζητήματα αποσπάσεων-διαθέσεων κτλ). Εγώ εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με το πώς το αντιμετωπίζετε αυτό το γεγονός και το πιό βασικό από όλα: Ποιός ελέγχει το ΠΥΣΔΕ και με ποιό τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την αδιάκοπη  τελικά κατάχρηση εξουσίας; Ερωτώ διότι ως γνωστόν το ίδιο το ΠΥΣΔΕ είναι αυτό που εξετάζει τις ενστάσεις που υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για τα διάφορα ζητήματα.Αντιλαμβάνεστε το οξύμωρο της υπόθεσης. Αν δηλαδη εγώ υποβάλλω ένσταση στο ΠΥΣΔΕ για μια απόφαση, οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους εγώ κατηγορώ, είναι εκείνοι που θα μου απαντήσουν στην ένστασή μου.
Η απάντηση μέλους της τοπικής ΕΛΜΕ στο ίδιο ερώτημα ήταν ότι ναι μεν ασκούνται πιέσεις από τους αιρετούς και από τους συνδικαλιστές αλλά οι αιρετοί συνήθως τα βρίσκουν μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους 3 του συμβουλίου (σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής χατιριών-ρουσφετιών).Όσο για τις πιέσεις που ασκεί η ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ, το ίδιο μέλος μου απάντησε ότι "πιέζουμε αλλά δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Ισως μια καταγγελία αλλά και πάλι δε θα βγουν και πολλά".
Από όλα αυτά εγω πήρα την αίσθηση ότι μάλλον είμαστε έρμαια , που ουσιαστικά δεν μπορούμε να αντιδράσουμε στις άδικες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, το οποίο τελικά δεν ελέγχεται από κανέναν.
Παρακαλώ να εκθέσετε τις απόψεις σας και ίσως να λύσετε και τις απορίες μου.
Ευχαριστώ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144