PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Αυθαιρεσίες ΠΥΣΔΕ
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αυθαιρεσίες ΠΥΣΔΕ (Αναγνώστηκε 1134 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
lit4
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Αυθαιρεσίες ΠΥΣΔΕ
«
στις:
Οκτωβρίου 30, 2008, 07:27:51 pm »
Tweet
Συνάδελφοι γειά σας.
Κατά καιρούς όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποια αυθαιρεσία από το ΠΥΣΔΕ που ανήκουν(ζητήματα αποσπάσεων-διαθέσεων κτλ). Εγώ εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με το πώς το αντιμετωπίζετε αυτό το γεγονός και το πιό βασικό από όλα: Ποιός ελέγχει το ΠΥΣΔΕ και με ποιό τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την αδιάκοπη τελικά κατάχρηση εξουσίας; Ερωτώ διότι ως γνωστόν το ίδιο το ΠΥΣΔΕ είναι αυτό που εξετάζει τις ενστάσεις που υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για τα διάφορα ζητήματα.Αντιλαμβάνεστε το οξύμωρο της υπόθεσης. Αν δηλαδη εγώ υποβάλλω ένσταση στο ΠΥΣΔΕ για μια απόφαση, οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους εγώ κατηγορώ, είναι εκείνοι που θα μου απαντήσουν στην ένστασή μου.
Η απάντηση μέλους της τοπικής ΕΛΜΕ στο ίδιο ερώτημα ήταν ότι ναι μεν ασκούνται πιέσεις από τους αιρετούς και από τους συνδικαλιστές αλλά οι αιρετοί συνήθως τα βρίσκουν μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους 3 του συμβουλίου (σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής χατιριών-ρουσφετιών).Όσο για τις πιέσεις που ασκεί η ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ, το ίδιο μέλος μου απάντησε ότι "πιέζουμε αλλά δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Ισως μια καταγγελία αλλά και πάλι δε θα βγουν και πολλά".
Από όλα αυτά εγω πήρα την αίσθηση ότι μάλλον είμαστε έρμαια , που ουσιαστικά δεν μπορούμε να αντιδράσουμε στις άδικες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, το οποίο τελικά δεν ελέγχεται από κανέναν.
Παρακαλώ να εκθέσετε τις απόψεις σας και ίσως να λύσετε και τις απορίες μου.
Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα