*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 413500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FREEEDOOM

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #266 στις: Δεκεμβρίου 22, 2008, 06:26:40 pm »
Γεια σας! θα ήθελα να ρωτήσω πόσα έτη είναι το μεταπτυχιακό στο ανοικτο πανεπιστήμιο; Είναι δύσκολο να βγούνε δύο ενότητες σε ένα έτος?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:45:00 »

Αποσυνδεδεμένος marina ;-)

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Χαμογελάτε και κάντε τους άλλους να ανησυχούν!
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 12:25:08 am »
Γεια σας! θα ήθελα να ρωτήσω πόσα έτη είναι το μεταπτυχιακό στο ανοικτο πανεπιστήμιο; Είναι δύσκολο να βγούνε δύο ενότητες σε ένα έτος?

θα σου απαντήσω για το μεταπτυχιακό στην γαλλική γλώσσα το οποίο κάνω(για τα άλλα δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο) . Το συγκεκριμένο διαρκεί 3 χρόνια. Παίρνεις 4 θεματικές ενότητες συν μία διπλωματική. Είναι πολύ απαιτητικό και μαθαίνεις πόλλα και χρήσιμα πράγματα για την διδασκαλία στην τάξη. Μπορείς να πάρεις 2 θεματικές ενότητες μαζί αλλά επειδή είναι δύσκολο το μεταπτυχιακό,αν παράλληλα δουλεύεις θα πρέπει να αφιερώσεις πάρα πόλλες ώρες από την προσωπική σου ζωή για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του. Αυτό συμβαίνει γιατί πέρα από το διάβασμα που έχεις, πρέπει να γράψεις για κάθε θεματική ενότητα 4 εργασίες ή 3 αν πιάσεις το βασικό 20άρη (κάθε έργασια βαθμολογείται στα 10). Αν δεν κάνεις τις εργασίες δεν έχεις το δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις στο τέλος του ακαδημαικού έτους και κατά συνέπεια δεν μπορείς να περάσεις την θεματική ενότητα.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 01:25:59 am »
Τρια χρόνια; Είναι πολλά για μεταπτυχιακο! Δηλαδή αν πάρω δύο θεματικές κάθε χρονο μπορεί να τελειώσει σε δύο χρόνια;

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 08:30:32 am »
και 2 ενοτητες να παρεις το χρονο η διπλωματικη θα σου δοθει ξεχωριστα απο ότι ξερω. Παντως εγω που εργαζομαι και εχω οικογενεια παιρνω 1 ενοτητα το χρονο και βγαινει ανετα (μην φανταστεις βεβαια υψηλη βαθμολογια). μια φιλη που πήρε 2 και ηταν διορισμενη χωρις οικογενεια , τα παρατησε στην μεση της χρονιας γιατι πιεζόταν πολυ.
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:45:00 »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 09:38:51 am »
Αχ έχω μπερδευτεί. Με έχουν κληρώσει και δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί. Λέει ότι είμαι υποχρεωμένη να βγάλω 4 ενότητες και η διτριβή. Αν πέρνω μία κάθε χρόνο θα βγει σε πέντε χρόνια; Δε λειτουργεί με εξάμηνα; να πάρω τώρα μία και στη μέση της χρονιάς ακόμη μία; Πρέπει να πηγαίνουμε και κάποιες φορές στο πανεπιστήμιο; Τις εργασίες τις παρουσιάζουμε; Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις απλά βλέπω ότι λειτουργεί κάπως διαφορετικά από άλλα προγράμματα και στη σελίδα του εαπ δε λέει πολλά για τη λειτουργία του. Σας εθχαριστώ πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος eleanna

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 02:31:59 pm »
Πρέπει να περάσεις 4 θεματικές και διπλωματική.Κατά το πρώτο έτος σπουδών, μπορείς να επιλέξεις 1 ή 2 από τις Θ.Ε..Στο δεύτερο έτος σπουδών,πάλι το ίδιο.Το μέγιστο είναι 2 ενότητες και η διπλωματική είναι ξεχωριστά.Μπορείς να επιλέξεις 1 κάθε χρόνο αλλά θα καθυστερήσεις πολύ να τελειώσεις.Δεν λειτουργεί με εξάμηνα αλλά με έτη.Αν θέλεις 1 κάθε χρόνο θα κάνεις στην καλύτερη περίπτωση 5 χρόνια.Ελπίζω να βοήθησα!! :).Είναι δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο να τελειώσεις 2 ενότητες σε ένα έτος αν δεν δουλεύεις πάντως είναι σχετικά εύκολο!Αν έχεις και δουλειά και οικογένεια είναι δύσκολο αν βάλεις όμως πρόγραμμα είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. :)

Αποσυνδεδεμένος marina ;-)

• Νέο μέλος
  • *
  • Χαμογελάτε και κάντε τους άλλους να ανησυχούν!
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 09:43:59 pm »
Πρέπει να περάσεις 4 θεματικές και διπλωματική.Κατά το πρώτο έτος σπουδών, μπορείς να επιλέξεις 1 ή 2 από τις Θ.Ε..Στο δεύτερο έτος σπουδών,πάλι το ίδιο.Το μέγιστο είναι 2 ενότητες και η διπλωματική είναι ξεχωριστά.Μπορείς να επιλέξεις 1 κάθε χρόνο αλλά θα καθυστερήσεις πολύ να τελειώσεις.Δεν λειτουργεί με εξάμηνα αλλά με έτη.Αν θέλεις 1 κάθε χρόνο θα κάνεις στην καλύτερη περίπτωση 5 χρόνια.Ελπίζω να βοήθησα!! :).Είναι δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο να τελειώσεις 2 ενότητες σε ένα έτος αν δεν δουλεύεις πάντως είναι σχετικά εύκολο!Αν έχεις και δουλειά και οικογένεια είναι δύσκολο αν βάλεις όμως πρόγραμμα είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. :)
Συμφωνώ πλήρως.

Μην αγχώνεσαι FREEEDOOM σίγουρα θα τα πας καλά ;) Εξάλλου είναι τόσο οργανωμένο σαν πρόγραμμα που σε βοηθάει να ενταχθείς ομαλά με χρονοδιαγράμματα ύλης, ενημερωτικά e-mail κτλ, τα οποία θα μάθεις στην αρχή του ακαδημαικού έτους. Στο πανεπιστήμιο δεν χρειάζεται να πηγαίνεις(είναι μεταπτυχιακό από απόσταση ), απλά σε κάθε θεματική ενότητα ορίζονται 5 συναντήσεις ανάμεσα στους φοιτήτες και στον καθηγητή. Αυτές καλό είναι να μην τις χάνεις.

Αποσυνδεδεμένος bluebell

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 11:49:58 am »
παιδιά καλημέρα σε όλους!!! χρόνια πολλά και πολλές πολλές ευχές σε όλους σας. θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα θέμα. κληρώθηκα στο εαπ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών αγγλικής γλώσσας.επειδή πρέπει μέχρι 16 Ιανουαρίου να επιλέξουμε Θεματικές ενότητες , υπάρχει κάποιος που μπορει να με συμβουλεύσει ποια ενότητα ΑΓΓ52 ή ΑΓΓ53 να διαλέξω; ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή δεν εργάζομαι σε σχολείο αλλά είμαι με απόσπαση στην Κ.Υ του ΥΠΕΠΘ και συνεπώς δεν έχω άμεση πρόσβαση σε τάξη. ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 06:23:54 pm »
θα σου ελεγα να διαλεξεις αγγ53. Η αγγ 52 εχει πολυ δυσκολες εργασιες με μαγνητοφωνησεις στην ταξη , ετοιμασια lesson plan κτλ. Ενω η αγγ 53 ειναι ευκολοτερη , περισσοτερο θεωρητικη και οι εργασιες (ως τωρα τουλαχισοτν ) ευκολοτερες. Εγω ειχα παρει την αγγ 52 πρωτα και πανικοβληθηκα με χρι να βγαλω τις εργασιες...

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 03:04:56 am »
Καλησπέρα και καλή, εποικοδομητική χρονιά σε όλους!

Αν θυμάμαι καλά, κάπου έλεγε ότι προτιμότερο θα ήταν να πάρει κανείς πρώτα την ΑΓΓ 52 και μετά την 53. Αυτό έκανα εγώ πάντως. Οι εργασίες πράγματι είναι πολύ απαιτητικές. Μία έχουμε κάνει εμείς ως τώρα και αναμένουμε αποτελέσματα... Αυτό το academic writing που λένε παντως είναι πολύ υποκειμενικό κατ' εμέ. Το σίγουρο είναι ότι οι εργασίες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του APA.

Επίσης, όντως θέλει μαγνητοφωνήσεις σε τάξη, κι αν μάλιστα πρόκειται για δημόσιο σχολείο, τα πράγματα είναι σκούρα. Σε μένα, αν και είχα την έγκριση (και τη βοήθεια) του διευθυντή του σχολείου και κυρίως του προϊσταμένου, έστειλε το υπουργείο στο σχολείο κατηγορηματικά αρνητική επιστολή για χορήγηση άδειας για ηχογράφηση. Αναγκάστηκα να το κάνω σε ιδιαίτερο...

Μόλις πάρω την απάντηση από την εργασία μου cat, θα σου πω αν και σε μένα συνέβησαν τα ίδια!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 02:18:18 pm »
Καλησπέρα και καλή, εποικοδομητική χρονιά σε όλους!

Αν θυμάμαι καλά, κάπου έλεγε ότι προτιμότερο θα ήταν να πάρει κανείς πρώτα την ΑΓΓ 52 και μετά την 53. Αυτό έκανα εγώ πάντως. Οι εργασίες πράγματι είναι πολύ απαιτητικές. Μία έχουμε κάνει εμείς ως τώρα και αναμένουμε αποτελέσματα... Αυτό το academic writing που λένε παντως είναι πολύ υποκειμενικό κατ' εμέ. Το σίγουρο είναι ότι οι εργασίες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του APA.

Επίσης, όντως θέλει μαγνητοφωνήσεις σε τάξη, κι αν μάλιστα πρόκειται για δημόσιο σχολείο, τα πράγματα είναι σκούρα. Σε μένα, αν και είχα την έγκριση (και τη βοήθεια) του διευθυντή του σχολείου και κυρίως του προϊσταμένου, έστειλε το υπουργείο στο σχολείο κατηγορηματικά αρνητική επιστολή για χορήγηση άδειας για ηχογράφηση. Αναγκάστηκα να το κάνω σε ιδιαίτερο...

Μόλις πάρω την απάντηση από την εργασία μου cat, θα σου πω αν και σε μένα συνέβησαν τα ίδια!
κατηγορηματικη άρνηση? μπορουν να το κανουν αυτο? μαλλον δεν επρεπε καν να ζητησουν αδεια. Πολλες συναδελφισσες απο το δικο μου μεταπτυχιακο ηχογραφησαν σε δημοτικο χωρις δυσκολία. τελικα ειναι ρευστοι οι κανονισμοι

Αποσυνδεδεμένος surviving innovation

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 02:30:06 pm »
Αν έγινε κάτι τέτοιο, είναι απολύτως παράνομο και αντιδεοντολογικό. Παράνομο γιατί η ηχογράφηση ή μαγνητοσκόπηση ανηλικων χωρίς την έγκριση των κηδεμόνων τους και της υπηρεσίας αντίκειται στη νομοθεσία / νομολογία περί προσωπικών δεδομένων, και επειδή η διεξάγωγή έρευνας σε σχολικό περιβάλλον (έστω και action research όπως αυτή που περιγράφεται) επιτρέπεται μόνο με έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Αντιδεοντολογικό, γιατί η συλλογή δεδομένων προϋποθέτει την αβίαστη συναίνεση των γονέων και μαθητών κατόπιν ενημέρωσης (informed consent without coercion) και επειδή δεν δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές δεν επιθυμούσαν την συμμετοχή τους στην ηχογράφηση να αποχωρήσουν.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 05:42:28 pm »
Σιγά το απόρρητο. Δεν είναι ΝΑΣΑ το σχολείο. Η έρευνα θα πρέπει να διεξάγεται ελεύθερα εφόσον πρόκειται για πανεπιστημιακή εργασία.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 08:51:09 pm »
ακριβως συμφωνω απολυτα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)