*

Ψηφοφορία

για ποιο διπλωμα αγγλικων στελνετε τους μαθητες σας την τελευταια διετία?

ECCE
16 (47.1%)
TOEIC
1 (2.9%)
FCE
6 (17.6%)
EDEXCEL
4 (11.8%)
ΚΠΓ
4 (11.8%)
ΑΛΛΟ
3 (8.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 34

Αποστολέας Θέμα: για ποιο διπλωμα αγγλικων στελνετε τους μαθητες σας την τελευταια διετία?  (Αναγνώστηκε 19048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
θα ηθελα να ανταλλαξουμε αποψεις για την επιλογη συγκεκριμενων certificates. ποιοι ειναι οι λογοι που μας οδηγουν στο να στειλουμε το παιδι σε ECCE και οχι σε FCE για παραδειγμα? Μιλαω για το επιπεδο αυτο του Lower και όχι για advanced ή proficiency διοτι ειναι το ποιο συνηθισμενο...
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Να σου πω την αλήθεια, εξαρτάται από το παιδί, τις δυνατότητές του και τα θέλω του. Κινούμαι ανάμεσα σε ECCE, FCE και

Αποσυνδεδεμένος HELENQ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
κι εγώ το συzητω με τα παιδιά και πάντα πριν επιλέξουμε ποιο πιστοποιητικό θα δώσουν τουw βάζω να κάνουν ένα past paper ή sample test για να δω ποιο είδος εξέτασης ταιριάζει στο μαθησιακό τους στυλ ή σε ποιο μπορούν να ανταπικριθούν με μεγαλύτερη άνεση. συνηθως επιλέγουμε να δωσουν τα παιδιά το ECCE  και ως δευτερη επιλογή επιλέγουμε το  Κρατικό ή το Edexcel ή αν το παιδί ειναι πολύ καλό το FCE. Γιατί έχεις τόσο άσχημη γνώμη για το κρατικό; στο κάτω κάτω όλα 30 μόρια θα δώσουν στις εξετάσεις για το δημόσιο!

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Θες να μου πεις ότι σου άρεσε η δομή του; :o :o :o Που υπάρχουν ασκήσεις επιπέδου Elementary, του τύπου να βάλουν τις οδηγίες της συνταγής στη σωστή σειρά, και επιπέδου Upper-Intermediate, όπως το σταυρόλεξο στο τέλος; Που η έκθεση με τα ποσοστά απευθύνεται μόνο σε μαθητές που μπορούν να επιλέξουν τα πιο σημαντικά στοιχεία και να απορρίψουν τα περιττά, ενώ οι περισσότεροι τα βάζουν όλα και γεμίζουν μια έκθεση όλη με ποσοστά γιατί δεν έχουν αφαιρετική ικανότητα; Που στο Listening στο τελευταίο κομμάτι γίνεται της κολάσεως μιας και οι λέξεις με τις οποίες πρέπει να συμπληρώσουν τα κενά είναι δύσκολες; Που ο μαθητής καλείται σε κάθε εξέταση να αντιμετωπίσει διαφορετικό τύπο ασκήσεων στο Reading/Use (μου διαφεύγει το όνομα της ενότητας) και χάνει πολύτιμο χρόνο μέχρι να καταλάβει τι πρέπει να κάνει; Στο ECCE και στο FCE ο τύπος των ακήσεων είναι δεδομένος και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά σε επίπεδο δυσκολίας ανάμεσα στις ασκήσεις. Είχα μαθητές που δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη δομή του Κρατικού και αγχώνονταν. Μόνο εγώ βλέπω τα κενά του Κρατικού;  ???Θα ήθελα πολύ να μάθω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
εχεις δικαιο για το κρατικο! συμφωνω απολυτα ! και γω ακομα δεν ε χω καταφερει να μπω στο πνευμα του. Ειναι μια φτωχη προσπαθεια ενσωματωσης του διαθεματικου πλαισιου σπουδων αλλα τα ελληνακια δεν ειναι ετοιμα ακομα για τετοια συστηματα.
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
κ γώ μόνο σε ecce έχω στείλει τα παιδιά. ξεκίνησα αρχικά με μια αδύναμη μαθήτρια ε κ μετά έστελνα κ τα υπόλοιπα αφού το είχα δουλέψει κ εγώ πλέον. τα πτυχία του cambridge τα έχω πάρει από φόβο από μαθήτρια που ήμουν ;D πάντα μου φαινόταν δύσκολα.
το κρατικό κ εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμα κ με μπερδεύει στο τι προετοιμασία χρειάζεται το παιδί.
όσο για το edexcel δεν έχω ιδέα κ γενικά στην πόλη που είμαι (επαρχία) δεν ξέρω κ πόσοι το δίνουν, δεν έχω ακούσει πάντως να το δίνουν.

εγώ κάτι άλλο σκεφτόμουν τελευταία. όταν ξεκινούσα την δουλειά είχα στο μυαλό μου ότι περίπου το 70 % των μαθητών θα συνεχίζουν για proficiency αλλά βλέπω ότι όλο κ λιγότεροι το προσπαθούν κυρίως λόγω των έξτρα ασχολιών κ περιορισμένου χρόνου (β΄γλώσσες, υπολογιστές, φροντιστήρια από το γυμνάσιο πλέον κτλ.) το παρατηρείτε κ εσείς ή ιδέα μου είναι?

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Συμφωνώ. Και μη σου πω πως τους προτρέπω κιόλας να μην το δώσουν όσο είναι ακόμα στο σχολείο αλλά όταν μπουν στο πανεπιστήμιο! Ίσως σας φανεί περίεργο. Αλλά πιστεύω πως τα παιδιά στη

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Στην ψηφοφορια εβαλα ECCE γιατι ειναι το πιο προσφατο που στελνω, αλλα μεσα στα προηγουμενα 2 χρονια εχω στειλει και 2 παιδια για

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
καλησπερα. σκεφτομαι μηπως δωσω για κπγ γ1. τα αγγλικα μου ειναι σε καλο επιπεδο μπορω να πω αλλα εχω παραλειψει να παρω proficiency... :(
τι με συμβουλευετε να διαβασω; που μπορω να βρω υλικο; η ιστοσελιδα δεν εχει σπουδαια πραγματα... :(

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Μια καλη λυση ειναι της macmillan τα 10 practice tests, γιατι ειναι πληρη, σου στελνουν ολο το study pack με τα cd και τις απαντησεις, τα tapescripts και τα model essays. τωρα για τα προφορικα, ριξε μια ματια να ξερεις τι να περιμενεις, αλλα αν ειναι σε καλο επιπεδο τα αγγλικα σου δεν εγινε και τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
μηπως ξερεις ποσο κοστιζουν;
10 τεστς λιγα δεν ειναι;  :-\
τωρα για τα προφορικα, ριξε μια ματια να ξερεις τι να περιμενεις, αλλα αν ειναι σε καλο επιπεδο τα αγγλικα σου δεν εγινε και τιποτα.
τι εννοεις ; ειδα τα θεματα και μου φανηκαν οτι μπορουσα να τα αναπτυξω. (μιλουσα μονη μου απο ο,τι καταλαβες για να καταλαβω αν ειχα ροη και ευκολια... :P)

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Ειναι σχετικα λιγα, αλλα αν ξερεις, τα κανεις μονο για να δεις πως ειναι η εξεταση.
Στα προφορικα πρεπει να αναπτυξεις καποια θεματα και μετα συζητας με τον διπλανο σου πανω σε ενα θεμα (εχετε πχ δυο διαφορετικα κειμενα για το ιδιο θεμα) και μεταφερετε ο ενας στον αλλο τι λεει, η παιρνετε μια αποφαση.

Το βιβλιο πρεπει να κοστιζει 27 ευρω, για μενα που ειμαι καθηγητρια (35% εκπτωση).
Επισης, εχεις δει τα παλια θεματα; Δεν ειναι ασχημο να τα κανεις κι αυτα.

Υπαρχουν κι αλλα βιβλια, αλλα δεν τα'χω δουλεψει για να σου πω αν ειναι καλα.

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
τα εκανα τα παλια θεματα. αλλα δεν ειναι πολλα... μονο 6 και σε λιγο 7...
εγω ρωταω και για εξτρα υλικο προς βελτιωση και ενισχυση του επιπεδου μου.
της macmillan τα 10 practice tests ειναι ακριβως πανω στον τροπο εξετασης του κπγ γ1;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)