0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να κάνω φυσική στο παιδί μου (όταν και αν αποκτήσω). Και όχι μόνο αυτό.. ΔΕΝ θα εμπιστευόμουν τη διδασκαλία φυσικής στο παιδί μου σε ΚΑΝΕΝΑΝ εκτός από εμένα (μιας και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοί μου, που εκτιμώ, θα είναι τότε αρκετά γερασμένοι..). Έχω ένα θέμα με το αντικείμενό μου
εγω παλι πιστευω οτι δεν θα πρεπει να υπαρχει προβλημα μεγαλο ,εφοσον θα το διαβαζουμε απο τα πρωτα του βηματα...αρα οσο θα μεγαλωνει θα το θεωρει απολυτως φυσιολογικο να κανει μαθημα μαζι μας....δλδ οι αλλοι γονεις που δεν ειναι καθηγητες πως τα διαβαζουν τα παιδια τους ,οσο ειναι μικρα τουλαχιστον...αν βεβαια δω οτι ο μικρος μου δεν καθεται θα τον στειλω στη φιλη μου και θα της πω πιεζε τον οσο μπορεις...
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Δεκεμβρίου 21, 2009, 12:47:25 amεγω παλι πιστευω οτι δεν θα πρεπει να υπαρχει προβλημα μεγαλο ,εφοσον θα το διαβαζουμε απο τα πρωτα του βηματα...αρα οσο θα μεγαλωνει θα το θεωρει απολυτως φυσιολογικο να κανει μαθημα μαζι μας....δλδ οι αλλοι γονεις που δεν ειναι καθηγητες πως τα διαβαζουν τα παιδια τους ,οσο ειναι μικρα τουλαχιστον...αν βεβαια δω οτι ο μικρος μου δεν καθεται θα τον στειλω στη φιλη μου και θα της πω πιεζε τον οσο μπορεις... Αυτό που με προβληματίζει λιγάκι, είναι ότι άλλο το να κάνουμε μαζί τα μαθήματα του σχολείου, κι άλλο να βάζουμε στο παιδί έξτρα μάθημα, όταν πρόκειται για Αγγλικά, για παράδειγμα. Θέλω να πω, άλλο να τα βοηθάμε με τα διαβάσματα κι άλλο να τους βάζουμε επιπλεόν διαβάσματα. Δε θα αντιδράσουν;;
Irene, μπράβο για το θέμα. Τελικά, όλους μας απασχολεί, καθώς φαίνεται. Εμένα ο μεγάλος πάει νήπια. Πέρσυ στον παιδικό έκαναν κάτι Αγγλικά (λεξούλες, τραγουδάκια κλπ). Φέτος, τους κάνω εγώ (έχω και τον μικρό βλέπεις από δίπλα) αλλά όχι συχνά γιατί θέλουνε όλη την ώρα να παίζουνε και δεν θέλω να τα πιέσω και να τα πάρουνε στραβά. Του χρόνου λέω να τον πάω στο φροντιστήριο μιας φίλης μου γιατί τα πρώτα χρόνια είναι πιο διασκεδαστικά να κάνεις μάθημα με άλλα παιδιά. Για μετά είχα αποφασίσει να μην τα κάνω εγώ μάθημα (για τους λόγους που αναφέρατε πολλοί) αλλά έλα που κι εγώ σαν τον Landau δεν δέχομαι να μάθουν αγγλικά από κανέναν άλλον παρά μόνον από μένα! Μια φίλη μου πρότεινε να τα κάνω γκρουπάκι όταν πάνε Γ Δημοτικού. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση: θα είμαι καθηγήτρια κι όχι μαμά παρουσία άλλων παιδιών, θα υπάρχει συναγωνισμός, δε θα ακυρώνονται μαθήματα. Ελπίζω να τα καταφέρω. (Πάντως, τον άντρα μου που -τάχα- τον προετοίμασα για Proficiency, έρμη προετοιμασία κάναμε! Όλο ακύρωνε μαθήματα, δεν διάβαζε κλπ κλπ.)
Προσωπικά, συμφωνώ με όσους είπαν ότι θέλουν οι ίδιοι να διδάξουν το μάθημα της ειδικότητάς τους στα παιδιά τους. Θα ήθελα κι εγώ τα παιδιά μου να μάθουν από μένα Αγγλικά, κάτι που θα ξεκινήσει από όσο πιο νωρίς γίνεται, να μιλάνε τα Αγγλικά όπως και τη μητρική τους (αν μπορεί να γίνει, δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα).Παρόλα αυτά, αν προκύψουν προβλήματα, σαφώς και θα τα στείλω σε φίλη συνάδελφο ή αν δε γίνεται σε κάποιον άλλο συνάδελφο. Αυτό όμως που θά κάνω είναι να μην παρεμβαίνω στη δουλειά του. Ναι, θα βοηθάω αν χρειάζεται ή θα κάνουμε επιπλέον δραστηριότητες αν το θέλουν αλλά δε θα ακυρώνω τη δουλειά του δασκάλου του.
Η άποψή μου για το θέμα βασίζεται στην προσωπική μου εμπειρία όταν πήγαινα νηπιαγωγείο. Η μητέρα μου είναι νηπιαγωγός και με είχε στην τάξη της (το νηπιαγωγείο ήταν μονοθέσιο και συστεγαζόταν με το δημοτικό, όπου έκανα α' και β' δημοτικού μετά το νηπιαγωγείο). Θα σας φανεί παράξενο, θυμάμαι όμως ότι ποτέ δεν έβλεπα τη μητέρα μου σαν κυρία. Μπορεί να την έλεγα κυρία (αν και καμιά φορά μου ξέφευγε το μαμά) αλλά δε μπορούσα να τη δω σαν κυρία, ήξερα πως ό,τι και να γίνει εν ώρα σχολείου εγώ είχα τη μητέρα μου δίπλα μου, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν την είχαν. Μπορεί να μου άρεσε σαν πιτσιρίκι να έχω τη μαμά μου μαζί στο σχολείο αλλά δεν είχα μάθει να την αποχωρίζομαι για να πάω σχολείο όπως τα άλλα παιδιά. Τα νήπια αλλά και τα παιδιά του δημοτικού μου συμπεριφέρονταν άψογα, με έβλεπαν σαν κόρη της νηπιαγωγού και όχι σαν συμμαθήτριά τους, ένιωθα ότι με θεωρούσαν ευνοημένη. Τώρα, μπορώ να πω ότι, όταν και αν θα κάνω παιδιά, θα επιδιώξω να μην είμαι εγώ η κυρία τους στο νηπιαγωγείο. Ακόμη και σε άλλη βαθμίδα της εκπαίδευσης να ήμουν δε θα μου άρεσε. Είναι διαφορετικό να κάνεις μάθημα στο παιδί σου στο σχολείο και διαφορετικό να το διαβάζεις και να το βοηθάς με τα μαθήματά του στο σπίτι. Αυτή είναι η δική μου γνώμη για το θέμα...
με το γκρουπακι ομως μηπως ελλοχευει ο κινδυνος να διασπαστει η προσοχη και των αλλων παιδιων;;
Θα ήθελα κι εγώ τα παιδιά μου να μάθουν από μένα Αγγλικά, κάτι που θα ξεκινήσει από όσο πιο νωρίς γίνεται, να μιλάνε τα Αγγλικά όπως και τη μητρική τους (αν μπορεί να γίνει, δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα).
Παράθεση από: maklin στις Δεκεμβρίου 21, 2009, 10:56:05 pmΗ άποψή μου για το θέμα βασίζεται στην προσωπική μου εμπειρία όταν πήγαινα νηπιαγωγείο. Η μητέρα μου είναι νηπιαγωγός και με είχε στην τάξη της (το νηπιαγωγείο ήταν μονοθέσιο και συστεγαζόταν με το δημοτικό, όπου έκανα α' και β' δημοτικού μετά το νηπιαγωγείο). Θα σας φανεί παράξενο, θυμάμαι όμως ότι ποτέ δεν έβλεπα τη μητέρα μου σαν κυρία. Μπορεί να την έλεγα κυρία (αν και καμιά φορά μου ξέφευγε το μαμά) αλλά δε μπορούσα να τη δω σαν κυρία, ήξερα πως ό,τι και να γίνει εν ώρα σχολείου εγώ είχα τη μητέρα μου δίπλα μου, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν την είχαν. Μπορεί να μου άρεσε σαν πιτσιρίκι να έχω τη μαμά μου μαζί στο σχολείο αλλά δεν είχα μάθει να την αποχωρίζομαι για να πάω σχολείο όπως τα άλλα παιδιά. Τα νήπια αλλά και τα παιδιά του δημοτικού μου συμπεριφέρονταν άψογα, με έβλεπαν σαν κόρη της νηπιαγωγού και όχι σαν συμμαθήτριά τους, ένιωθα ότι με θεωρούσαν ευνοημένη. Τώρα, μπορώ να πω ότι, όταν και αν θα κάνω παιδιά, θα επιδιώξω να μην είμαι εγώ η κυρία τους στο νηπιαγωγείο. Ακόμη και σε άλλη βαθμίδα της εκπαίδευσης να ήμουν δε θα μου άρεσε. Είναι διαφορετικό να κάνεις μάθημα στο παιδί σου στο σχολείο και διαφορετικό να το διαβάζεις και να το βοηθάς με τα μαθήματά του στο σπίτι. Αυτή είναι η δική μου γνώμη για το θέμα...Έχεις δίκιο. Γιατί στη δική σου περίπτωση δεν ένιωσες ότι πατάς μόνη σου στα πόδια σου, έχασες δηλαδή ένα απ' τα οφέλη της μετάβασης απ'την οικογένεια στο σχολείο...