*

Αποστολέας Θέμα: Λάθος επάγγελμα  (Αναγνώστηκε 6795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Λάθος επάγγελμα
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 09:52:11 pm »
Αν είσαι στο δημόσιο και νομίζεις ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή τα πράγματα είναι πολύ απλά! Μπορείς να παραιτηθείς και να δοκιμάσεις την τύχη σου στην απίστευτη εκμετάλλευση του ιδωτικού τομέα. Αντε τι κάθεσαι; Παραιτήσου μπας να ανοίξει καμιά θέση για τους τόσους χιλιάδες απελπισμένους που τους πίνουν το αίμα καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:56 »

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:23:39 pm »
Αν είσαι στο δημόσιο και νομίζεις ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή τα πράγματα είναι πολύ απλά! Μπορείς να παραιτηθείς και να δοκιμάσεις την τύχη σου στην απίστευτη εκμετάλλευση του ιδωτικού τομέα. Αντε τι κάθεσαι; Παραιτήσου μπας να ανοίξει καμιά θέση για τους τόσους χιλιάδες απελπισμένους που τους πίνουν το αίμα καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα.

Δε νομίζω πως είναι τόσο απλά τα πράγματα!Κι εγώ νηπιαγωγός είμαι για 1η φορά, μέχρι στιγμής έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες (τάξη με 23 παιδιά, πολλά προνήπια...και άλλα που δε θέλω να επεκταθώ)!Δεν έχω πει βέβαια ότι μετάνιωσα για την επιλογή μου αλλά έχω βάλει 2 φορές τα κλάματα όταν μου έχει ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος!Αυτό που νομίζω είναι πως σίγουρα το δημόσιο δε συγκρίνεται με τον ιδιωτικό τομέα αλλά όταν νιώθεις ότι εγκλωβίζεσαι σε μια κατάσταση βλέπεις μόνο αυτό το πρόβλημα και δε μπορείς να σκεφτείς πιο σφαιρικά, κακά τα ψέματα η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο!
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη! :)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:27:43 pm »
Άσχετο, αλλά
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 12:15:08 am »
Την καταλαβαίνω την συνάδελφο... :-\
Στο ιδιωτικό έχεις (συνήθως) ό,τι σου χρειάζεται για να κάνεις καλά τη δουλειά σου (υλικό-υποδομή κλπ) αλλά πληρώνεσαι ελάχιστα γι' αυτό που προσφέρεις και μπορεί να σ' εκμεταλλεύονται, να σου μιλούν προσβλητικά ή απαξιωτικά. >:(
Στο δημόσιο μπαίνεις με όρεξη, τυπικά δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου (να στο παίζει βαρύ αφεντικό), αλλά δουλεύεις κάτω από αντίξοες συνθήκες και...χωρίς "εργαλεία". :P
Το απογευματινό ωράριο του ολοήμερου (φαντάζομαι ότι γι' αυτό μιλάς) αυτή την αίσθηση σου δίνει Gemini ("φύλαξη")...κι εγώ έτσι ένιωσα την πρώτη μέρα! Με το πέρασμα του χρόνου, αναθεώρησα...Αν το παλέψεις και βρεις το ρυθμό σου, βγαίνει καλή δουλειά. Υπομονή κι επιμονή θέλει. Μπορεί να σου έτυχε και μια χρονιά με "δύσκολα" παιδιά. Δε θα είναι πάντα έτσι! ;)
Πιστεύω ότι αν δεν σου άρεσε ως επάγγελμα, θα το είχες "διαπιστώσει" νωρίτερα (αν όχι από το πανεπιστήμιο, σίγουρα από όταν δούλευες στο ιδιωτικό). Δώσε πίστωση χρόνου στον εαυτό σου και μην πάρεις κάποια απόφαση που μπορεί μελλοντικά να μετανιώσεις... :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:56 »

Αποσυνδεδεμένος euginia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 08:26:12 pm »
εχουν δικιο κοριτσι μου τα παιδιά.εγώ έχω για πρωτη χρονιά έκτη,κατι θηρία.Πρώτη χρονιά και εγώ. Αστα να πάνε .την προηγούμενη εβδομάδα είχα στο σχολείο την πιο ασχημη μερα της ζωής μου.Διαπίστωσα ότι αν πετύχεις σε γονείς στουρνάρια ,δεν μπορείς να κάνεις πολλα πράγματα,άφου είναι υπέρμαχοι της παπαγαλίας.Πήγαν και έκα=ναν παράπονα οτι εφαρμόζω καινοτόμες μεθοδους ,που συνηθίζονται μόνο σε πειραματικά σχολεία και στο εξωτερικό.Ηκόρη τους επειδή πάτωσε σε τεστ με ερωτησεις κρίσης και παρατηρητικότητας,έκαναν οι γονεις παράπονα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 08:51:41 pm »
ειναι δυνατον;;τι να κανει κανεις..και μετα λενε οτι πανε στα ιδιωτικα για κατι καλυτερο και οταν το κανεις στο δημοσιο δεν τους αρεσει.εγω στη θεση σου δεν θα αλλαζα τακτικη παντως

Αποσυνδεδεμένος euginia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 09:32:59 pm »
παντως γενικοτερα  το επάγγελμα μας έχει τις καλές και τις κακές του μέρες.δεν το μετανοιώνω ,αν και την προηγουμενη εβδομάδα ειπα οτι το μετανοιώνω και να γυρίσω στην προηγουμενη δουλειά μου.Καλές σχέσεις με τα παιδια και διαλογο με τον εαυτο μας και τους συναδέλφους χρειάζεται.αυτο πιστεύω

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 10:03:55 pm »
εχουν δικιο κοριτσι μου τα παιδιά.εγώ έχω για πρωτη χρονιά έκτη,κατι θηρία.

τα παιδιά έχουν το δίκιο τους. Έχουνε στριμώξει 24 άτομα σ' ένα μικρό χώρο χωρίς γωνιές που ήταν κάποτε μαγαζί, λειτουργούν 1 στις 4 λάμπες στα φώτα, οι τοίχοι έχουν τόση υγρασία που ό,τι κολλάμε στον τοίχο πέφτει, 1 τουαλετίτσα για τόσα άτομα πλημμύρησε κι αυτή και πάνε αναγκαστικά στη δική μας που δεν έχει καζανάκι, μια αυλή-μπαλκονάκι με χαμηλά κάγκελα, ε με συγχωρείς αλλά ανα είχα έστω κι ένα χρόνο προυπηρεσία θα μου φαινόταν μεγαλύτερος ο χώρος; 

Διαπίστωσα ότι αν πετύχεις σε γονείς στουρνάρια ,δεν μπορείς να κάνεις πολλα πράγματα,άφου είναι υπέρμαχοι της παπαγαλίας.Πήγαν και έκα=ναν παράπονα οτι εφαρμόζω καινοτόμες μεθοδους ,που συνηθίζονται μόνο σε πειραματικά σχολεία και στο εξωτερικό.Ηκόρη τους επειδή πάτωσε σε τεστ με ερωτησεις κρίσης και παρατηρητικότητας,έκαναν οι γονεις παράπονα.
μου τη δίνει η αχαριστία μερικών γονέων ναι.
Οι πρωινές είναι της μεθοδολογίας του ΑΠΣ, του κύκλου κλπ, εγώ στο ολοήμερο είμαι του ΔΕΠΠΣ, βιωματικά, ομάδες κλπ. Ακόμα κάνουμε διαθεματικό στα σχήματα αλλά σε λίγο που θα ναι έτοιμα θ' αρχίσουμε και project. Εμ δεν ει΄ναι εφικτό να τα καθίσεις όλα σ' ένα κύκλο να τους λες τα ίδια εγώ φταίω; Με τα αγόρια προχτές μιλούσαμε για τα πλοία, πώς κάνουν όσοι δουλεύουν σε πλοίο κλπ (θέμα που ξεκίνησε απο δικό τους ενδιαφέρον), με τα κορίτσια λέγαμε για τις ξένες γλώσσες και τους άλλους λαούς με αφορμή 5 αλλοδαπά παιδιά που δε μιλάνε καλά ελληνικά (επισης από δικό τους ενδιαφέρον ξεκίνησε). Είμαι μόνη μου με 15 παιδιά και είναι δύσκολη η δουλειά σε ομάδες αλλά δεν είμαι του κύκλου, το θεωρώ καταπίεση. όταν τύχει να ναι 10 ή λιγότερα γίνεται πολύ ωραία.
Το μεσημέρι που ξαπλώνουν γιατί λέει βγάζουν τα παπούτσια; οκ δεν ξέρω αν το κάνουν άλλοι όμως είναι τρόπος να μάθουν το δεξί-αριστερό και τρόπους, την πρώτη τους βδομάδα πετάγανε τα παπούτσια εδώ κι εκεί τα χάνανε και τα βόλευα εγώ, σιγά σιγά άρχισαν να τα βάζουν μόνα τους στο μέρος για τα παπούτσια και τώρα με χαρά βλέπω ό,τι άρχισαν να τα βάζουν και σωστά μαζί δεξί-αριστερό. Ξενίζει μερικούς γονείς αλλά ρώτησα στην αρχή τα παιδιά με ποιό χέρι ζωγραφίζουν και πήγα να τους πω για δεξί-αριστερό με άλλο τρόπο όμως διαπίστωσα ό,τι τα μισά είναι αριστερόχειρες και οτιδήποτε δε θα ήταν βιωματικό.
έχω περίεργες μεθόδους οκ το παραδέχομαι αλλά δε θα πρεπε να αρκεί στους αφελείς γονείς ότι το παιδί είναι απασχολημένο τόσες ώρες, ο χώρος είναι τακτοποιημένος παρά τον αριθμό των παιδιών και τα παίρνουν ασφαλή; Μου έκανε παράπονα μια μανα σήμερα οτι εχει πολλή φασαρία (ε λυπάμαι δεν είναι νεκροταφείο) όταν σχολάνε και χάος όπως ξεχύνονται έξω στο σχόλασμα (τα παιδιά τρενάκι με τσάντες και μπουφάν το λέει χάος). είμαι κακιά που σκέφτομαι όποιος ενοχλείται από τη φασαρία να κάθεται σπίτι του; επειδή έτυχε να διδάσκω μουσικοκινητική 1 χρόνο προπερσι σε ενήλικες, το θεωρώ σημαντικό να βάζω μουσική στο ράδιο (παιδικά, μη φανταστείς) και να χορεύουν και να χτυπάνε τα μουσικά όργανα στο ρυθμό, Για 10 λεπτάκια ξεθυμαίνουν, γίνεται χαμός. Εγώ κουράζομαι. όλα τα παράπονα στην καινούρια; δεν κατάλαβα. Μου απαγόρευσε η προισταμένη να δίνω στα παιδιά σχέδια να χρωματίσουν ενώ αυτή δίνει φύλλα εργασίας. Χάλασε το DVD που τους έβαζα ένα τη βδομάδα, τπτ δεν είναι λειτουργικό (πραγματα που χρησιμοποιούμε συχνά τα βαλε τόσο ψηλά που δεν τα φτάνω), λείπει πάντα η μια από τις 2 το πρωι ενώ εγώ ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω (όταν είχε το νηπιαγωγείο τουαλέτα...) κ.α. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, γιατί επέλεξα τόσο χάλια επάγγελμα; τόσο ηλίθια πια;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 11, 2008, 10:09:48 pm από Gemini 27 »
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 10:42:00 pm »
Καλό μου δεν επέλεξες χάλια επάγγελμα, απλά έπεσες στο κλουβί με τις παλιές  ;) ;) ;) ;)
Τα 15 παιδιά είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα σου συμβούν πάντως (και αίτημα των νηπιαγωγών).
Κάνε κουράγιο φέτος και ζήτα μετάθεση, απόσπαση, εξορκισμό για του χρόνου. Κι αν τίποτε από όλα αυτά δεν πιάσει θα το ξαναδούμε. Διάλεξε τις μάχες και θυμίσου τους πιο καλούς σου φίλους, το μπαινάκη και τον βγαινάκη. Ας λένε ό,τι θέλουν. του χρόνου εσύ θα είσαι αλλού.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:23:14 pm »
Μου απαγόρευσε η προισταμένη να δίνω στα παιδιά σχέδια να χρωματίσουν ενώ αυτή δίνει φύλλα εργασίας. Χάλασε το DVD που τους έβαζα ένα τη βδομάδα, τπτ δεν είναι λειτουργικό (πραγματα που χρησιμοποιούμε συχνά τα βαλε τόσο ψηλά που δεν τα φτάνω), λείπει πάντα η μια από τις 2 το πρωι ενώ εγώ ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω (όταν είχε το νηπιαγωγείο τουαλέτα...)

Συγνώμη, η προϊσταμένη σου με ποιό δικαίωμα τα κάνει αυτά. Μήπως νομίζει ότι είναι και αφεντικό σου;!!Πες της να διαβάσει το καθηκοντολόγιο. Ο ρόλος του/της προϊσταμένου είναι να διευκολύνει και να ενθαρρύνει τους συναδέλφους και όχι να το παίζει αφεντικό.Εγώ πέρυσι ,αν και προϊστάμενος του νηπιαγωγείου, επέλεξα να πάρω όλη τη χρονιά το μεσημεριανό τμήμα του ολοήμερου προκειμένου να διευκολύνω τις συναδέλφους εκ των οποίων η μία ήταν νεοδιόριστη και η άλλη αναπληρώτρια με τρία μικρά παιδιά.Δυστυχώς ο κλαδος μας μαστίζεται από άτομα και συμπεριφορές σαν κι αυτά που περιγράφεις, ευτυχώς όμως δεν είναι όλοι έτσι. Είμαι σίγουρος πως οι επόμενες χρονιές θα είναι πολύ καλύτερες για σένα. Μην απελπίζεσαι και μην τα παρατάς , γιατί όπως πολύ σωστά είπαν και οι προηγούμενες συνάδελφοι, το επάγγελμά μας ,παρόλλες τις δυσκολίες του, είναι συναρπαστικό!! :) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:50:06 am από gspiropoylos »
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:40:16 am »
gspyropoylos μακαρι να ηταν κι αλλοι σαν εσενα. Εδω κλεινω τις πριζες, φτιαχνω τα καλωδια που κρεμονται και απομακρυνω τα αιχμηρα αντικειμενα απο το οπτικο πεδιο των παιδιων απλα γιατι δε θα το κανει κανενας αλλος (ο,τι αδειαζω το μικρουλι καλαθακι σκουπιδιων καθε φορα που παω σχολειο γιατι δε χωρανε ολα αν δεν το κανω ας μην το αναπτυξω) κι εσυ μιλας για δειευκολυνση; πιο δυσκολη μου την κανει την καθημερινοτητα, οχι πιο ευκολη. Τουλαχιστον εχω μισθο (πανω απο 4 χρονια στα ιδιωτικα περασα αρκετα για να το εκτιμω αυτο).
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 01:00:55 am »
γιατί επέλεξα τόσο χάλια επάγγελμα; τόσο ηλίθια πια;
Γιάτι όλοι σου λέγανε ότι μόλις μπεις στην εκπαίδευση θα αράξεις και θα σε πληρώνουν για να κάθεσαι  :D :D :D :D :D :D
[αστειεύομαι]

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:16:20 am »
γιατί επέλεξα τόσο χάλια επάγγελμα; τόσο ηλίθια πια;
Γιάτι όλοι σου λέγανε ότι μόλις μπεις στην εκπαίδευση θα αράξεις και θα σε πληρώνουν για να κάθεσαι  :D :D :D :D :D :D
[αστειεύομαι]

αυτο που λες ειναι αληθεια.ετσαι μου λεγανε κ εμενα κ ετσι μου λενε ακομα!και βραζω όταν το ακουω!!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 04:26:49 pm »
Κάθεσαι, αλλά σε αναμμένα κάρβουνα :-X
Κι όποιος από όλους αυτούς μπει έστω για μια μέρα στο νηπιαγωγείο, γουρλώνει τα μάτια και κλείνει τ' αυτιά.
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144