*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 09:58:20 pm »
και να έχεις και αυτούς από το ΦΠΨ να θέλουν να πάνε και στα δημοτικά! δε φτάνει που τους αναγνωρίζουν φιλολόγους! σχολή μπαλαντέρ
πω πω κακια!!
συμφωνω με ioanna-9 στη τελευταια της φραση.ο καθενας θα δειξει τι αξιζει και ειναι να περασει θα περασει
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:01:25 pm από grooog »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:08 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:05:02 pm »
και να έχεις και αυτούς από το ΦΠΨ να θέλουν να πάνε και στα δημοτικά! δε φτάνει που τους αναγνωρίζουν φιλολόγους! σχολή μπαλαντέρ
To ΦΠΨ πάει παντού,προσαρμόζεται παντού και στα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ πηγαίνει καλύτερα από τους άλλους.Μήπως επειδή έχουμε μια καλύτερη κατάρτιση στα παιδαγωγικά στα μαθήματα δηλ. που κάνουν τη διαφορά;

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:06:45 pm »
To ΦΠΨ πάει παντού,προσαρμόζεται παντού και στα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ πηγαίνει καλύτερα από τους άλλους.Μήπως επειδή έχουμε μια καλύτερη κατάρτιση στα παιδαγωγικά στα μαθήματα δηλ. που κάνουν τη διαφορά;
πες τα πες τα!!!

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:21:09 pm »
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ειτε φπ ειναι καποιος ειτε φιλολογος ειτε ιστορικος, ολοι γραψαμε στην αιτηση πε02. γενικα ειμαι πολυ κατα της αποψης σε σχεση με τη σχολη. σιγουρα ενας φιλολογος ειναι πιο καταρτισμενος στα αρχαια κ στα νεα απο ο,τι τον ιστορικο ή αυτον απο το φπ. αλλα ο ιστορικος ειναι πιο καταρτισμενος σε σχεση με το φιλολογο στην ιστορια. οπως κ αυτος απο το φπ ξερει περισσοτερα για πλατωνα κ αριστοτελη απ'οτι εμας τους φιλολογους. το αν εχει τελειωσει καποιος κατι δεν παιζει κανενα ρολο στο ασεπ. αν δεν κατσουμε να διαβασουμε δεν κανουμε τιποτα. επισης ρολο εχει κ κατα ποσο ησουν καλος φοιτητης ή οχι. εγω για παραδειγμα δεν το χα παρει καθολου στα σοβαρα. εκανα 6 χρονια να τελειωσω τη σχολη επειδη ημουν στον κοσμο μου κ απλα με ενδιεφερε να τα περναω χωρις να δινω βαση στο βαθμο. περα απο ενα μαθημα που ειχα παρακολουθησει κ μου αρεσε (γενια του 30) κ βλεπω ποσο με βοηθησε στο διαβασμα μου δε θεωρω οτι ξερω καλυτερα αρχαια απο αυτον του φπ ή του ιστορικου. αρχαια ήξερα στο λυκειο αρκετα καλα κ τα μαθαινω τωρα 2 χρονια που κανω ιδιαιτερα. τις γνωσεις τις αποκταμε κατα κυριο λογο μετα τη σχολη οποτε δεν θεωρω οτι ειναι σωστο να υποτιμαμε κανεναν. εξαλλου ολοι κρινομαστε εκ του αποτελεσματος

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:08 »

Αποσυνδεδεμένος zlapaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 12:37:44 am »
πιστεύω ότι το πρόβλημα ξεκινά από το ότι στα σχολεία δε γίνεται κανένας καταμερισμός στα μαθήματα ανάλογα με την ειδικότητα του καθενός. Όλοι κάνουν τα πάντα! Οι της φιλολογίας κάνουν και φιλοσοφία-ιστορία , οι του ΦΠΨ κάνουν αρχαία-νέα-ιστορία, του ιστορικού τα ίδια. Από εκεί και ύστερα η αντιπαλότητα θα εξακολουθεί να υπάρχει αλλά ενώ ο απόφοιτος ΦΠΨ με τρία επιλεγόμενα φιλολογικά θεωρείται φιλόλογος, ο φιλόλογος με τρία επιλεγόμενα παιδαγωγικά δεν μπορεί να διεκδικίσει θέσεις στο δημοτικό που λένε οι συνάδελφοι, ούτε διάφορες θέσεις σε προγράμματα που απαιτούν κατάρτηση στην παιδαγωγική ή ψυχολογία κοκ. Επίσης εγώ προσωπικά κόπιασα πάρα πολύ για να βγάλω ένα αξιοπρεπές 7,5 στο πτυχίο μου ενώ άλλοι έβγαλαν 8-8,5 χωρίς τον ανάλογο κόπο. Κι αυτό φυσικά μετράει στο σύστημα του διαγωνισμού.
Δεν έχει τέλος η ιστορία. Εγώ στο μηχανογραφικό πρώτη επιλογή είχα τις φιλολογίες και μετά το ιστορικό. Γιατί αυτό το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ήθελα να σπουδάσω. Δεν είχα δηλώσει ΦΠΨ γιατί το θεωρούσα ένα τελείως διαφορετικό πράγμα, διαφορετικές σπουδές, άλλες κατευθύνσεις. Μόνο εγώ τη βλέπω τη διαφορά; Όσο σπούδαζα είχα στο μυαλό μου ότι κάνω αρχαία, νέα, λατινικά γιατί αυτά θα είναι το αντικείμενο που θα διδάξω, μάζευα βιβλιογραφίες, σημειώσεις, τα πάντα έχοντας αυτό στο μυαλό μου. Στο ΦΠΨ δηλαδή θα έκανα όλες τις φιλοσοφίες, παιδαγωγικά και ψυχολογίες έχοντας στο μυαλό μου ότι θα διδάξω μετά αρχαία, νέα, ιστορία; Δεν μου κόλλαγε. Για μένα είναι διαφορετικές σχολές και θα έπρεπε να διαχωριστούν ως προς τις διεκδικήσεις. Και οι καθαρά φιλολογικές θα έπρεπε να εμπλουτιστούν με περισσότερα παιδαγωγικά-διδακτικές για να είναι και πιο ολοκληρωμένες σχολές που θα προσφέρουν κατάρτιση γνωστική και παιδαγωγική. Τα τμήματα ΦΠΨ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν διαφορετικά. Αλλά ο αχταρμάς είναι εθνικό μας χαρακτηριστικό οπότε...
Κι ενώ όλα τα θυμόμουνα κι είχα μυαλό ξουράφι
να μεγαλώσω ξέχασα κι έμεινα στο ράφι
έτσι για πάντα κράτησα την παιδική μου εικόνα
εκείνου του αλητάμπουρα που κράταγε σφεντόνα.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 12:58:39 am »
Το πτυχίο από τη Φιλολογία Ιωαννίνων είναι το μοναδικό που γίνεται δεκτό στην Γερμανία για μεταπτυχιακό χωρίς μετάφραση...

συγγνώμη αλλά πως γίνεται αυτό???? ξέρουν ελληνικά στην γερμανία? ή κατ' επιλογή ξέρουν να διαβάζουν το πτυχίο της φιλολογίας ιωαννίνων!

εκτός αν το πτυχίο σας είναι γραμμένο κ στα γερμανικά.

Αποσυνδεδεμένος libera

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 12:59:27 am »
Στο κλασικό Ιωαννίνων δεν ξέρω αν μάθαμε περισσότερα από τους άλλους αλλά το σίγουρο είναι ότι είχαμε να κάνουμε με πολλά στραβόξυλα και ένα γερό ψυχολογικό πόλεμο. Φτάνεις στο πτυχίο και νομίζεις ότι από το άγχος που έχεις περάσει σου έχουν κοπεί δέκα χρόνια από τη ζωή σου.

Αποσυνδεδεμένος παπάκι

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:20:50 am »
 ναι πράγματι σου βγαίνει κακία 'όταν εσύ έχεις φτύσει αίμα με αντίστροφο κείμενο, κριτικό υπόμνημα κτλ και ο απόφοιτος του ΦΠΨ δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτα, αλλά είναι όλοι ίσοι απέναντι στον ΑΣΕΠ πως να μη σου βγει κακία; και στο φινάλε εγώ κουράστηκα ως φοιτήτρια ενώ άλλοι κωλοβάρούσαν. γιατί να πρέπει να ξανααποδείξω πράγματα;

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:41:32 am »
ναι πράγματι σου βγαίνει κακία 'όταν εσύ έχεις φτύσει αίμα με αντίστροφο κείμενο, κριτικό υπόμνημα κτλ και ο απόφοιτος του ΦΠΨ δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτα, αλλά είναι όλοι ίσοι απέναντι στον ΑΣΕΠ πως να μη σου βγει κακία; και στο φινάλε εγώ κουράστηκα ως φοιτήτρια ενώ άλλοι κωλοβάρούσαν. γιατί να πρέπει να ξανααποδείξω πράγματα;
δεν ξερω παπακι ποια χρονια περασες, αλλα αν ακολουθησω τη δικη σου λογικη γιατι να θεωρησω καλυτερο αυτον που περασε κλασικη φιλολογια με 14 -15 τα τελευταια χρονια, οταν εγω και αλλοι της εποχης μου μπηκαμε με 18 και 19 στην ιστορια αρχαιολογια και ιστορια τεχνης αθηνας ( που νομιζω δεν την εχετε βαλει στην ψηφοφορια). και αν θυμαμαι καλα τοτε θεωρουσαμε τους εαυτους μας φιλολογους  ολοι οσοι σπουδαζαμε στη φιλοσοφικη. και ας μη μιλησουμε για δυσκολια σχολων...  αλλωστε ο καλος καθηγητης στην πραξη θα φανει...

Αποσυνδεδεμένος παπάκι

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:43:45 am »
αρκεί να τον αφήσουν να φανεί

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:44:22 am »

Αφού λοιπόν έχεις φτύσει αίμα με όλα αυτά που λες και δεν κωλοβαρούσες, δε μένει παρά να το αποδείξεις!!! Ένας ΑΣΕΠ λοιπόν για σένα πρέπει να είναι παιχνιδάκι, οπότε τι χωλοσκάς τόσο?? Θα πας και θα τους ξεσκίσεις (και όλοι οι ΦΠΨίτες λογικά θα φάνε τη σκόνη σου). Εδώ είσαι κι εδώ είμαι! Οπότε τα λέμε μετά το Γενάρη.

Αποσυνδεδεμένος παπάκι

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:46:49 am »
το θέμα δεν είναι μόνο με τι βαθμό πέρασε καθένας αλλά και μετά από πόσα χρόνια βγήκε!!!!!!! και με τι γνώσεις βγήκε!

Αποσυνδεδεμένος παπάκι

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:54:20 am »
καμάρι δε ζητάω να αποδείξω τις γνώσεις μου ούτε στα παιδαγωγικά ούτε στην ιστορία! φιλόλογος είμαι!  ας ανοίγουμε και κάνα λεξικό ενίοτε!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:54:49 am »
το θέμα δεν είναι μόνο με τι βαθμό πέρασε καθένας αλλά και μετά από πόσα χρόνια βγήκε!!!!!!! και με τι γνώσεις βγήκε!
συμφωνω - μην ακυρωνουμε ομως τμηματα σχολων με κορυφαιους καθηγητες, μεγαλο βαθμο δυσκολιας και φοιτητες που τα ειχαν πρωτη επιλογη και εγραψαν αριστα για να μπουν σε αυτα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)