*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kalipso

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 11:42:23 pm »
τι κάθεστε και τρώγεστε με τις διαφορές των τμημάτων,απορώ!
αποδείξτε εμπράκτως ποιοι είναι καλύτεροι και ποιο χειρότεροι ('ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε)και μην αναλώνεστε σε άσκοπες συγκρίσεις.
 ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:18:18 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 11:43:28 pm »
Διαβάζω τόση ώρα στο φόρουμ και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι μετά χρειάζεται κόπος για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης ότι τίτλο και αν έχεις.Αλλά εκνευρίζομαι όταν ακούω τους δεσμίτες να λένε ότι εγώ πέρασα φιλολογία η ΦΠΨ με 19.Εγώ δεν είμαι της δέσμης και έδωσα με το νέο σύστημα πανελλαδικές και στην β και στην γ λυκείου με 14 μαθήματα.Πέρασα φιλολογία με 17.Πολλά διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και δεν μπορείς να γράψεις άριστα σε όλα.Εσεις οι δεσμίτες δίνατε 4 μαθηματάκια τα κανάτε φύλλο και φτερό και μπορούσατε να ξαναδώσετε!!Το κάθε σύστημα έχει τις δικές του δυσκολίες και οι βάσεις διαμορφώνονται ανάλογα!!Γι αυτό μην βλέπω τέτοια!!
Η ενσταση δεν ηταν στο σημειο που τη θετεις. Ηταν σχετικα με το οτι δεν μπορει να ακυρωνει καποιος συναδελφος αυτους  που εγραψαν αριστα για να μπουν στη σχολη τους, ειδικα οταν αυτος μπορει να εχει μπει με 13-14 οχι γιατι το συστημα διαμορφωνε ετσι τις βασεις, αλλα γιατι η φιλολογια επαψε να ειναι για τους "καλους " αφου αυτοι βρηκαν διεξοδο στα παιδαγωγικα ή ακομα και στα οικονομικα αφου με το νεο συστημα μπορουσαν. Επισης τα 4 μαθηματα των δεσμων δεν ηταν μαθηματακια και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να συγκριθουν με τα 6 τα σημερινα- τα 14 συμφωνω οτι ηταν υπερβολικα. Παντως σε καμια περιπτωση δε συμφωνω με τους διαχωρισμους και δε θεωρω οτι ο καλος καθηγητης κρινεται απο τετοιου ειδους κριτηρια και αυτο το εχουμε διαπιστωσει ολοι μας ακομα και με καθηγητες πανεπιστημιων...

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 12:38:38 pm »
όπα το βλέπω να αρχίζει άλλη "κοκορομαχία"!  νέο σύστημα vs δέσμες ! ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 08:50:43 pm »
όπα το βλέπω να αρχίζει άλλη "κοκορομαχία"!  νέο σύστημα vs δέσμες ! ;D ;D ;D
οχι, το αντιθετο. οι διακρισεις και οι αφορισμοι δεν εχουν νοημα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:18:18 »

Αποσυνδεδεμένος zlapaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 01:23:07 am »
αυτό που λέτει ότι δλδ όλοι στο ίδο καζάνι βράζουμε και όποιος αξίζει ας το αποδείξει στην πράξη κτλ εννοείτε ότι με το διαγωνισμό θα φανεί ποιος αξίζει και ποιος όχι; και αν εννοείτε αυτό το πιστεύετε κιόλας;????
Κι ενώ όλα τα θυμόμουνα κι είχα μυαλό ξουράφι
να μεγαλώσω ξέχασα κι έμεινα στο ράφι
έτσι για πάντα κράτησα την παιδική μου εικόνα
εκείνου του αλητάμπουρα που κράταγε σφεντόνα.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:34:47 am »
αυτό που λέτει ότι δλδ όλοι στο ίδο καζάνι βράζουμε και όποιος αξίζει ας το αποδείξει στην πράξη κτλ εννοείτε ότι με το διαγωνισμό θα φανεί ποιος αξίζει και ποιος όχι; και αν εννοείτε αυτό το πιστεύετε κιόλας;????

Οχι με το διαγωνισμο, αλλα με την ιδια ζωη. Οταν ξερω οτι διδασκω χρονια κατευθυνση και οι μαθητες μου περνουν στο πανεπιστημιο δεν το αποδεικνυω στην πραξη?

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:36:21 am »
ναι αλλά φαντάζομαι οτι δεν το εξετάζουν με τις γνώσεις τους στο ελληνικά, ζητάνε να είναι κ επίσημα μεταφρασμένο στην γλώσσα τους! αυτό λέει η λογική!
η δίκη μου αντίρρηση ήταν στο οτι μόνο το πτυχίο των ιωαννίνων δεν ζητάνε να είναι μεταφρασμένο!! δλδ αν πάει κπ άλλος με πτυχίο φιλολογίας θεσσαλονίκης θα του ζητήσουν μετάφραση! κ αυτό δείχνει κατά τα λεγόμενα της bikini την ανωτερότητα της φιλολογίας ιωαννίνων. αυτό μου φαίνεται το λιγότερο ανόητο!
[/quote]

1) "Δεν συμφωνώ καθόλου με όσα λες, αλλά θα παλέψω για την ελευθερία να λες όσα πρεσβεύεις".
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:51:02 am »
Κι ομως ετσι ειναι η ζωη αλλος ευνοειται αλλος οχι και ειδικα οταν μιλαμε για τον  ασεπ οι αδικιες ειναι πολλες και το συστημα εχει απειρα τρωτα. Μιλας για τις προσαυξησεις τη στιγμη που δεν μας κατοχυρωνει κανεις ουτε για τις βαθμολογησεις στον ιδιο το διαγωνισμο. Το προβλημα ξεκιναει απο την τοσο βιαιη και ξαφνικη καταργηση της επετηριδας που και αντικειμενικοτητα ειχε και μαζι με τις πανελλαδικες ηταν απο τους λιγους θεσμους στην ελλαδα που δεν "επαιρναν" μεσο.

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 04:13:37 pm »
θα συμφωνησω με bikini.oσο για την καθαρη φιλολογια και το φπψ δεν θα υπερασπιστω καποιον.εχω δηλωσει βεβαια πως αλλα διδασκεται το φπ αλλα η φιλολογια και αλλα το ιστορικο.τωρα χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν αλλα επειδη αναφερθηκε το θεμα των βαθμολογιων πιο πανω θα καταθεσω και την δικη μου εμπειρια.εβγαλα 7 στην φιλολογια του απθ με πολυ δυσκολια και με παραπανω μαθηματα για αλλαγη βαθμολογιας.τα πραγματα ηταν δυσκολα γιατι και γω ανηκα στα βουγια που πηγαιναν και πηγαινουν με τον σταυρο στο χερι αλλα και παλι δεν μετανοιωνω..απο τα 51 μαθηματα που εδωσα τα 5 ηταν επιλογης απο φπ υα 4 και το ενα απο ιστορικο.τα 2 καθαρα 10ρια μου απο τα 4 συνολικα τα πηρα με μεγαλη ευκολια απο τα επιλογης του φπ και 2 8ρια με ελαχιστο διαβασμα απο τα υπολοιπα επιλογης του φπ.συμπερασμα αν πηγαινα φπ με λιγοτερο κοπο θα εβγαζα σιγουρα 8.δεν θελω να προσβαλλω κανεναν αλλα πραγματικα πιστευω οτι τα μαθηματα στο φπ ειναι πολυ ευκολοτερα απο της φιλολογιας ή εγ
αζδ

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 05:08:32 pm »
απο οτι καταλαβατε εχω προβλημα με τον υπολογιστη...λοιπον,τι ελεγα?αυτο που θελω να πω τελοςπαντων ειναι οτι δεν αξιζει να πολυκουραζουμε.καθε σχολη εχει την δυσκολια της και σιγουρα ο καθενας εχει τα δικα του επιχειρηματα για υπερασπιστει αυτο που σπουδασε.εγω δεν εχω προβλημα με τα αλλα τμηματα.ο λογος που γραφω ειναι για να εκφρασω την αντιθεση στην επετηριδα.δλδ γιατι να μην στρωθω να διαβασω και να διοριστω σε λιγα χρονια και να περιμενω ποτε θα τελειωσει ο καθε ασχετος για να παρω την θεση του μετα απο 15 χρονια????αξιοκρατια εχουμε με τον ασεπ.προχωρανε οσοι αξιζουν απλα θα επρεπε οι θεσεις να ειναι περισσσοτερες.δλδ εσενα ζιζουλι σε ικανοποιει το να διοριστεις μετα απο 15 χρονια μονο και μονο για να μην κουραστεις και στρωθεις να διαβασεις???εμενα οχι.αν εσενα σε αντιπροσωπευει αυτο παω πασο...στη ζωη τα καλα τα αποκταμε μετα απο αγωνα αυτο ξερω εγω.δεν μ αρεσει να κρυβομαι πισω απο τα λαθη των αλλων.ναι το συστημα ειναι λαθος οι θεσεις ειναι λιγες αλλα οχι και οτι δεν μας δινετε αυκαιρια να αποδειξουμε αυτο που αξιζουμε μεσω του ασεπ και οτι η επετηριδα ηταν καλυτερη ...

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 05:43:51 pm »
απο οτι καταλαβατε εχω προβλημα με τον υπολογιστη...λοιπον,τι ελεγα?αυτο που θελω να πω τελοςπαντων ειναι οτι δεν αξιζει να πολυκουραζουμε.καθε σχολη εχει την δυσκολια της και σιγουρα ο καθενας εχει τα δικα του επιχειρηματα για υπερασπιστει αυτο που σπουδασε.εγω δεν εχω προβλημα με τα αλλα τμηματα.ο λογος που γραφω ειναι για να εκφρασω την αντιθεση στην επετηριδα.δλδ γιατι να μην στρωθω να διαβασω και να διοριστω σε λιγα χρονια και να περιμενω ποτε θα τελειωσει ο καθε ασχετος για να παρω την θεση του μετα απο 15 χρονια????αξιοκρατια εχουμε με τον ασεπ.προχωρανε οσοι αξιζουν απλα θα επρεπε οι θεσεις να ειναι περισσσοτερες.δλδ εσενα ζιζουλι σε ικανοποιει το να διοριστεις μετα απο 15 χρονια μονο και μονο για να μην κουραστεις και στρωθεις να διαβασεις???εμενα οχι.αν εσενα σε αντιπροσωπευει αυτο παω πασο...στη ζωη τα καλα τα αποκταμε μετα απο αγωνα αυτο ξερω εγω.δεν μ αρεσει να κρυβομαι πισω απο τα λαθη των αλλων.ναι το συστημα ειναι λαθος οι θεσεις ειναι λιγες αλλα οχι και οτι δεν μας δινετε αυκαιρια να αποδειξουμε αυτο που αξιζουμε μεσω του ασεπ και οτι η επετηριδα ηταν καλυτερη ...

Δηλαδή ο ΑΣΕΠ θα αποδείξει αν αξίζεις ή όχι; Και πως δικαιολογείται ότι ακόμα και το ίδιο γραπτό, για ένα βαθμολογητή είναι τέλειο και σου βάζει 80 και για τον άλλο άχρηστο και σου βάζει 50. Σε αυτή την περίπτωση αξίζεις ή δεν αξίζεις λοιπόν; Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές...

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 06:39:42 pm »
αυτο που ανεφερες ειναι ακραια περιπτωση και οι ακραιες περιπτωσεις ειναι λιγες.εμεις δεν πρεπει να εχουμε στο νου μας τα ακραια γιατι ετσι οδηγουμαστε σε λαθος συμπερασματα.αυτο λεγεται ρεαλισμος.το να σκεφτεσαι λογικα και αντικειμενικα και να μην οδηγεισαι σε σοφισματα.οσο για το τι γινετε σε ενα τετοιο ενδεχωμενο απο οτι ξερω βαθμολογειται το γραπτο και απο 3ο βαθμολογητη ή οχι?????????????????????

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 06:55:36 pm »
αυτο που ανεφερες ειναι ακραια περιπτωση και οι ακραιες περιπτωσεις ειναι λιγες.εμεις δεν πρεπει να εχουμε στο νου μας τα ακραια γιατι ετσι οδηγουμαστε σε λαθος συμπερασματα.αυτο λεγεται ρεαλισμος.το να σκεφτεσαι λογικα και αντικειμενικα και να μην οδηγεισαι σε σοφισματα.οσο για το τι γινετε σε ενα τετοιο ενδεχωμενο απο οτι ξερω βαθμολογειται το γραπτο και απο 3ο βαθμολογητη ή οχι?????????????????????

Πίστεψέ με δεν είναι καθόλου ακραία περίπτωση ειδικά στην ειδική διδακτική. Συμβαίνει συχνά. Ο 3ος βαθμολογητής συνήθως βάζει το μέσο όρο. Η ουσία είναι ότι όσο και να βάζει ο 3ος βαθμολογητής για τον ένα εξεταστή είσαι άχρηστος και για τον άλλο τέλειος. Εγώ ας πούμε ειδική διδακτική πήρα 68 και 80. Ο ένας με έκρινε μέτριο, ο άλλος τέλειο. Κατάλαβες;

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 07:04:35 pm »
δεν ειναι καθολου τυχαια...κι εγω ειχα 50 και 80... και οχι τιποτα αλλο το 80 δεν δικαιολογουνταν, βλακιες ειχα γραψει...
αλλα για να καταλαβεις τη διαφορα αν ειχα αντι για 50-80, 60-80 τωρα ημουν ωρομισθια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)