*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78311 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 07:39:44 pm »
εβγαλα 7 στην φιλολογια του απθ με πολυ δυσκολια και με παραπανω μαθηματα για αλλαγη βαθμολογιας.τα πραγματα ηταν δυσκολα γιατι και γω ανηκα στα βουγια που πηγαιναν και πηγαινουν με τον σταυρο στο χερι αλλα και παλι δεν μετανοιωνω..απο τα 51 μαθηματα που εδωσα τα 5 ηταν επιλογης απο φπ υα 4 και το ενα απο ιστορικο.τα 2 καθαρα 10ρια μου απο τα 4 συνολικα τα πηρα με μεγαλη ευκολια απο τα επιλογης του φπ και 2 8ρια με ελαχιστο διαβασμα απο τα υπολοιπα επιλογης του φπ.συμπερασμα αν πηγαινα φπ με λιγοτερο κοπο θα εβγαζα σιγουρα 8.δεν θελω να προσβαλλω κανεναν αλλα πραγματικα πιστευω οτι τα μαθηματα στο φπ ειναι πολυ ευκολοτερα απο της φιλολογιας ή εγ
αζδ

ενημερωνω για ακομη μια φορα οτι ο πρωτος στο φπ ορκιστηκε με βαθμο 7,76!!!Δε νομιζω οτι μπορει να θεωρηθει και τοσο μεγαλος βαθμος για τον πρωτο της σχολης!!ουτε θεωρω πως ειμαστε λιγοτερο εξυπνοι ωστε να μη μπορουμε να πιασουμε κατι παραπανω.Αλλωστε οι βασεις των εισακτεων μεταξυ φπ και φιλολογιας δεν απεχουν και τοσο πλεον.Απλα η αληθεια ειναι οτι εχουμε οντως 5 μαθηματα στη σχολη (απο τα 55 και οχι 51 που ειναι στη φιλολογια) τα οποια θεωρουνται πιο ευκολα απο τα αλλα και το βασικοτερο οι καθηγητες των μαθηματων αυτων αντιμετωπιζουν πιο ελαστικα στη βαθμολογια οσους φοιτητες τα επιλεγουν απο αλλα τμηματα.Για το λογο αυτο δημιουργειται η εσφαλμενη εντυπωση σε πολλους που τα επιλεγουν οτι στο φπ ετσι ειναι,και οι βαθμοι δινονται αβερτα.Για ρωτηστε ομως και εμας....που των αλλων τμηματων και να μην εχεις πατησει στις παρακολουθησεις δε τρεχει και τιποτα,θα πιεστεις ,θα διαβασεις,θα περασεις.Εμεις ομως απο το τριτο ετος και μετα τρεχουμε και δε φτανουμε απο υποχρεωτικες παρακολουθησεις,διδακτικες,υποχρεωτικες εργασιες σε ολα τα μαθηματα κατευθυνσης(μιλαω για τον τομεα παιδαγωγικης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:15:19 »

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:29:21 pm »
τα μαθηματα στην φιλολογια θεσνικης ειναι 49 και μπορεις να παρεις και αλλα 2 για να βελτιωσεις τον βαθμο σου.οπως εκανα εγω που πηρα 3 αλλα 2 βελτιωσα τελικα,και οχι 55 οπως λες.τουλαχιστον αυτο ισχυε μεχρι το 2007.δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τα πραγματα τωρα.τωρα οσον αφορα το ποιος τρεχει και δεν τρεχει δεν θα ηθελα να πω το ποσο ετρεξα εγω για εργασιες,για ερευνα σε βιβλιοθηκες,για σεμιναριακα μαθηματα και αλλα τετοια γιατι μου θυμιζει συζητησεις απο παιδακια,του τυπου¨¨το δικο μου σχολειο ειναι καλυτερο,η δικη μου δασκαλα καλυτερη¨κ αλλα τετοια ;)αυτο το οποιο ειπα ειναι αυτο που βιωσα εγω χωρις να λεω οτι απαραιτητα ισχυει. αλλα πολυ το κουραζουμε...τωρα ολοι δινουμε τον ιδιο διαγωνισμο ειτε θελουμε ειτε οχι.και το ποιος ειναι καλυτερος θα φανει ναι μεσα απο τον ασεπ και οχι μεσα απο τα 5 μαθηματακια της 3ης λυκειου που οσοι τα εχουνν διδαξει σιγουρα τα ξερουν απεξω και ανακατωτα.στα δυσκολα φαινεται ο πραγματικα ικανος ανθρωπος και οχι οταν περιμενει να πεσει η θεση-μηλο απο την επετηιριδα-μηλια.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:47:16 pm »
τα μαθηματα στην φιλολογια θεσνικης ειναι 49 και μπορεις να παρεις και αλλα 2 για να βελτιωσεις τον βαθμο σου.οπως εκανα εγω που πηρα 3 αλλα 2 βελτιωσα τελικα,και οχι 55 οπως λες.μαλλον πρεπει να το διαβασεις καλυτερα το post μου γιατι στη παρενθεση λεω πως τα μαθηματα του ΦΠ ειναι 55 στο συνολο ενω της φιλολογιας 51
τωρα οσον αφορα το ποιος τρεχει και δεν τρεχει δεν θα ηθελα να πω το ποσο ετρεξα εγω για εργασιες,για ερευνα σε βιβλιοθηκες,για σεμιναριακα μαθηματα και αλλα τετοιααυτο ακριβως!το λες και μονη σου!ετρεξες ΕΣΥ και δεν ειναι υποχρεωση ολων των φοιτητων το τρεξιμο αυτο.Δεν ειναι απαραιτητη προυποθεση για τη συγκρκριμενη σχολη,αυτο θελω να πω
[/quσκοπος μου ειναι να καταλαβεις οτι δε χρειαζεται να υποτιμας τοσο τα φπ γιατι τα επιχειρηματα που θετεις αποκρουονται

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:49:15 pm »
συμφωνω μαζι σου vania.. κι εγω αυτο πιστευα μεχρι που εδωσα και καταλαβα ποσο σημαντικς ειναι ο παραγοντας τυχη.. ειναι πολυ περιεργος και θα το καταλαβεις.. θελω απλα να πω πως δεν θα διοριστουν οι 480 καλυτεροι. γιατι οι καλυτεροι ειναι πανω απο 480. δυστυχως θα μπουν οι 480 πιο τυχεροι διαβασμενοι.
στο λεω γιατι ειδα ατομο που με ρωτουσε πως κλεινονται τα ομαλα ρηματα, γιατι μονο το λυω εχουν οι μπλε σελιδες να διοριζεται και μου πεσαν τα μαλλια. ιδιως οταν ειδα κοπελα που σκιζει στα αρχαια (8 πτυχιακο, και 9αρια αλεξιου θα καταλαβεις αφου τελειωσες θεσσαλονικη) να πιανει βαση. μακαρι να τα παμε καλα και να καταφερουμε να αποδειξουμε την αξια μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:15:19 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:54:41 pm »
Κι αυτή η κοπέλα πώς πέρασε Swtia? Μου κάνει τρομερή εντύπωση.. ::)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος kittoulini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:58:29 pm »
περασε επειδη στο ασεπ δεν βαζουν να κλινουμε ρηματα :) :) :) :) :) :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:03:49 pm »
παντως εγω που τελειωσα φιλολογια θεσσαλονικης στον καιρο μου τουλαχιστον ειχε 55 μαθηματα. το 2000 περασα. οσο για την απορια σου νικη απλα στο ασεπ δε βαζουν γραμματικη. οποτε γιατι να μην περασει?

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:06:05 pm »
Δηλαδή ήξερε όλα τα άλλα εκτός από γραμματική?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:13:44 pm »
απο οτι καταλαβατε εχω προβλημα με τον υπολογιστη...λοιπον,τι ελεγα?αυτο που θελω να πω τελοςπαντων ειναι οτι δεν αξιζει να πολυκουραζουμε.καθε σχολη εχει την δυσκολια της και σιγουρα ο καθενας εχει τα δικα του επιχειρηματα για υπερασπιστει αυτο που σπουδασε.εγω δεν εχω προβλημα με τα αλλα τμηματα.ο λογος που γραφω ειναι για να εκφρασω την αντιθεση στην επετηριδα.δλδ γιατι να μην στρωθω να διαβασω και να διοριστω σε λιγα χρονια και να περιμενω ποτε θα τελειωσει ο καθε ασχετος για να παρω την θεση του μετα απο 15 χρονια????αξιοκρατια εχουμε με τον ασεπ.προχωρανε οσοι αξιζουν απλα θα επρεπε οι θεσεις να ειναι περισσσοτερες.δλδ εσενα ζιζουλι σε ικανοποιει το να διοριστεις μετα απο 15 χρονια μονο και μονο για να μην κουραστεις και στρωθεις να διαβασεις???εμενα οχι.αν εσενα σε αντιπροσωπευει αυτο παω πασο...στη ζωη τα καλα τα αποκταμε μετα απο αγωνα αυτο ξερω εγω.δεν μ αρεσει να κρυβομαι πισω απο τα λαθη των αλλων.ναι το συστημα ειναι λαθος οι θεσεις ειναι λιγες αλλα οχι και οτι δεν μας δινετε αυκαιρια να αποδειξουμε αυτο που αξιζουμε μεσω του ασεπ και οτι η επετηριδα ηταν καλυτερη ...
Vania απο αυτα που λες καταλαβαινω οτι εισαι νεα και πραγματικα σου ευχομαι να περασεις μεσω ασεπ χωρις να ταλαιπωρηθεις. Θα συμφωνουσα με το διαγωνισμο εαν  διοριζε συμφωνα με τις αναγκες των σχολειων και οχι 480  φιλολογους για 2 χρονια απο τους 15000-20000 που θα δωσουν,  εαν δε δημιουργουσε στρατιες ωρομισθιων και εαν οντως μπορουσες να στηριχθεις στο διαβασμα σου. Η επετηριδα που λες μπορει οντως να σε διοριζε σε 15 χρονια, προηγουμενως ομως και αρκετα συντομα σε επαιρνε αναπληρωτη και δε σε εβαζε σε διαδικασιες να παλευεις για  λιγη προυπηρεσια με θεμιτα η αθεμιτα μεσα.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:21:32 pm »
Δηλαδή ήξερε όλα τα άλλα εκτός από γραμματική?
Νικη, εχω ξαναπει και πραγματικα το πιστευω  - αν και πολλοι στο φορουμ αντιδρουν- οτι ο διαγωνισμος δεν ευνοει την εξυπναδα η την κριτικη σκεψη, αλλα σε μεγαλο βαθμο την παπαγαλια. Εαν η κοπελα διαβασε την ιστορια σαν να εδινε πανελλαδικες, εαν εμαθε ολες τις γραμματολογιες και σταθηκε τυχερη στη διδακτικη, που πραγματικα δεν εχει καποιο συγκεκριμενο τροπο βαθμολογησης , περασε. Η τυχη αλλωστε ειναι βασικος παραγοντας αυτου του διαγωνισμου. Μην ξεχνας επισης οτι  παλαιοτερα εγραφες 2 απο τα 3 μαθηματα αρα μπορει να μην εγραψε αρχαια και να περασε με νεα και ιστορια.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2008, 10:06:37 pm από zizoulis »

Αποσυνδεδεμένος anamal

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:55:29 pm »
εγω πιστευω οτι καθε τμημα εχει τα δικα του υπερ.πχ η της φιλολογιας ειναι πιο καταρτισμενοι στα αρχαια,οι του ιστορικου στην ιστορια,εμεις του φπ στα παιδαγωγικα... και παει λεγοντας

Παρακολούθησα τη φιλονικία περί των τμημάτων Φιλοσοφικής στην οποία έχω μπει κατά καιρούς , ακόμη και με τους κολλητούς μου! Νομίζω έχουν όλοι δίκιο. Κ γω τέλειωσα την ελληνική φιλολογία ΑΠΘ με πολύ κόπο κ με 55 μαθήματα(γιατί τόσα ήταν όταν μπήκα στη σχολή κ μη το αμφισβητεί κανείς ) και είμαι απ΄αυτούς που πιστεύουν ότι αν τελείωνα το ιστ.αρχ.ή το φπ θα έπαιρνα 8 σίγουρα , γιατί το είδα σε φίλους κ γνωστούς που διάβασαν λιγότερο. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό , αλλά το κατά πόσο μας ετοιμάζουν οι σχολές μας για την εκπαίδευση ή για να το θέσω αλλιώς για τον Ασεπ. Πέρασα απ΄ τη διαδικασία και είμαι απ΄τους τυχερούς της υπόθεσης .Τώρα υπηρετώ στη Σάμο και είναι μία χαρά , αλλά πιστέψτε με ακόμη και μέσα στο ελληνικό σχολείο , οι συζητήσεις αυτού του τύπου δεν τελειώνουν . Για να μην πολυλογώ, πιστεύω ότι η σχολή μου, η οποία με παίδεψε αλλά την αγαπώ, με βοηθήσε πάρα πολύ , τουλάχιστον σε αρχαία και νέα , στο άγνωστο και στις γραμματολογίες ( καθώς τις διαβάζαμε σε κάθε εξάμηνο και με κάθε αφορμή). Από την άλλη , διάβασα πολύ ιστορία και έγραψα όχι διδακτική νέων ή αρχαίων , αλλά ιστορίας και διέπρεψα( 90 στα 100 ). Και ούτε νιώθω ο Κακριδής ούτε ο αρχόντας του κόσμου που διορίστηκα , ούτε καλύτερη απ΄τους αδιόριστους . Ψυχραιμία. Ολοι νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι και ότι μόνο αυτοί κουράστηκαν και τέτοια. Μπορεί να φταίει το σύστημα , τι να πω. Καλό κουράγιο πάντως σε όσους περνάνε το λούκι του Ασεπ. Μην αγχώνεστε προκαταβολικά , ότι είναι να γίνει , αν μη τι άλλο θα γίνει. Εσείς απλά δώστε τον καλύτερο εαυτό σας . Αυτό έκανα και το μόνο για το οποίο μετανιώνω , ότι είχα ηττοπάθεια και μιζέρια. Τι κέρδισα, τίποτα...Καλή τύχη

Αποσυνδεδεμένος karaba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 10:14:04 pm »
:) Μουτςςςςςςς

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 10:15:10 pm »
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με αυτα που λες, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα τελειωνες το ιστορικο αρχαιολογικο με 8. Εμεις που δεν τα καταφεραμε τι καναμε λαθος?  Κι εγω εχω φιλους απο αλλες σχολες , αλλα δεν ξερω καποιον που να υποστηριζει οτι θα τελειωνε το αρχαιολογικο αθηνας πιο ευκολα απ' ότι τελειωσε το κλασικο φιλολογικο. Δεν αμφισβητω οτι θα εξοικειωθει περισσοτερο με το αγνωστο αυτος που θα κανει περισσοτερα αρχαια, αλλα δε θεωρω πιο ευκολο μαζι με τα αρχαια, τα νεα , τα λατινικα, τη γλωσσολογια, τα παιδαγωγικα, την ιστορια να κανεις αρχαιολογια - που περα απο το αναμφισβητητο ενδιαφερον- εχει μεγαλη δυσκολια. Τωρα εαν υπαρχουν τμηματα ευκολα η με χαμηλο επιπεδο σπουδων ευθυνονται οι ιθυνοντες και κακως συμβαινει αυτο. (Πως παρασυρομαι και ξαναγραφω στο θεμα αυτο ενω εχω πει πως σταματω?)

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 10:40:52 pm »
συμφωνω zizoulis!!τωρα πλεον εχουμε μαθει ολοι τι θα καναμε εαν ειμασταν σε μια αλλη σχολη και σιγουρα θα τα πηγαιναμε καλυτερα απο οτι στη δικη μας
και γω παιδια οποιαδηποτε αλλη σχολη με 10 θα την εβγαζα,σιγουρα :P
τωρα γιατι στη δικη μου δε τα καταφερα....μα τι να πω....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)