*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78246 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maryk

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1213
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #182 στις: Μαρτίου 27, 2010, 02:18:31 pm »
Προτείνω να κλειδώσουν τα θέματα που μόνο τσακωμούς προκαλούν...Ειχαμε τους της φιλολογίας και τώρα που σώπασαν έχουμε τους ΦΠΨίδες...Έλεος πια..

Ή καλύτερα να μην κλειδώσουν...Φαγωθείτε εσείς ενώ όσοι δε συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις θα διαβάζουμε.Είναι δύσκολοι οι καιροί...θα είναι περιορισμένες κ οι θέσεις....κάπως πρέπει να απασχολήσουμε μερικούς μήπως μειωθεί και ο ανταγωνισμός!

Μάρκο πέρνα μια βόλτα από ικέα ή praktiker...Εκεί έχει αρκετά "εργένικα"!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:05 »

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 420
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #183 στις: Μαρτίου 27, 2010, 02:36:43 pm »
τον καθηγητή τον κάνει η προσωπικη του ενασχόληση με το αντικείμενο μετά την αποφοίτηση του. Το πανεπιστήμιο λίγα προσφέρει αφού περισσότερο περιλαμβάνει γνώσεις γενικες Τελειωσα φπψ και ασχολουμαι χρονια με αρχαια και λατινικα ,πρωτα φροντιστηρια και μετα δημοσια εκπαιδευση. Μετά από τόσα χρονια ενασχολησης και πειρας μου φανεται αστειο το επιχειρημα περι ανώτερων και κατώτερων σχολών, αφού το πανεπιστημιο ειναι μια μακρινη αναμνηση . Όσο θα περνάνε τα χρόνια τόσο θα απομυθοποιειτε τον ρόλο του και θα βλέπετε ότι το βασικό είναι ή πείρα για να βελτιωθείτε και όχι πράγματα που μάθατε μόνο και μόνο για να περάσετε μία εξεταστική και πλέον σας θυμίζουν ελάχιστα, ενώ έχουν και μικρή σχέση με τα διδασκόμενα στο σχολείο. Λατινικά δεν έκανα καθόλου στο πανεπιστήμιο, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να τα διδάσκω άνετα ,αφου τα 50 κειμενα μαθαινονται για πλακα.  Δεν θα με εσωζε το αντιστροφο και το μετρο του φιλολογικου που δεν το ζηταει κανενας στο σχολειο. Απο κει και περα ότι ελλειψεις ειχα τις κάλυψα με προσωπικο διάβασμα και δεν θεωρώ μετά από τόσα χρόνια ότι υστερώ κάτι από άλλους συναδέλφους.  Την ύλη ειδικά του σχολείου την κατέχω άριστα στα περισσότερα μαθήματα και πανω σε αυτη κρινομαστε καθημερινα και όχι πανω στις ανουσιες και αχρηστες λςπτομερειες του πανεπιστημιου. Θυμηθειτε αυτα που σας λεω μετα 10 χρονια και τοτε θα γελατε  με αυτα που σκεφτοσασταν παλια.  Ο νεος αποφοιτος δικαιολογειται καπως να αεροβατει και να υπερεκτιμαει τον ρολο του παναεπιστημιου ,αφου δεν διαθετει αλλη πηγη γνωσεων αλλα  ο παλιος ειναι αδιανοητο να κανει κατι τετοιο. Του φιλολογικου για να ειμαι δικαιος πραγματι κουραστηκαν περισσότερο αλλα αυτό δεν τους καθιστά και ανώτερους. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσεις να γίνεις πραγματικός καθηγητής και το πτυχιο του πανεπιστημιου απλώς σου δινει το δίπλωμα οδήγησης, ενώ είσαι αρχάριος ,απλώς για να ξανοιχτείς στο δρόμο και να μάθεις να οδηγείς με ασφάλεια μετά από κάμποσο χρόνο , ανάλογα με το ποσο χρόνο αφιερώνεις στο αυτοκίνητο κάθε μερα.
Δε διαφωνώ μαζί σου ότι το προσωπικό διάβασμα κάνει τη διαφορά και η ποιότητα παιδείας που προσφέρεις ως εκπαιδευτικός, αλλά μην προσπερνάς ως ασήμαντο το γεγονός ότι για να περάσεις στο φιλολογικό πρέπει να γράψεις καλύτερα στις πανελλήνιες και ότι για να αποφοιτήσεις από το ίδιο τμήμα, πρέπει να ξεσκιστείς στο διάβασμα. Δε θεωρώ ότι είμαι ανώτερη από κανένα αλλά επίσης δεν θεωρώ ότι όλα πρέπει να εξισώνονται. Τότε γιατί υπάρχουν τα διαφορετικά τμήματα; Γιατί δεν εξεταζόμαστε όλοι στα ίδια και με τα ίδια κριτήρια; Αλλά μετά το πανεπιστήμιο και μετά από δέκα χρόνια, τι σημασία έχει αν τελέιωσες Φιλοσοφική ή Ιστορία και Εθνολογία Κέρκυρας ή Ευρωπαϊκών Σπουδών; Όλοι άνθρωποι είμαστε και όλοι μια σχολή τελειώσαμε. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του αλλά μην προβάλλεις τη δική σου ως τη σωστότερη με το τουπέ της αυθεντίας, γιατί θα έρθει η στιγμή που θα το συναντήσεις μπροστά σου. Και να προσθέσω και κάτι ακόμη: γιατί όλοι οι απόφοιτοι των άλλων τμημάτων όταν τους ρωτάς τι έχουν τελειώσει λένε φιλόλογοι και δε λένε ιστορικός ή αρχαιολόγος ή ΦΠΨ; Αναρωτήσου το αυτό. Μήπως τελικά τη μύγα την έχουν αυτοί και όχι οι απόφοιτοι της φιλολογίας; Και επαναλαμβάνω δε θεωρώ ότι είμαι ανώτερη από κανέναν αλλά θεωρώ ότι δεν είμαι ούτε υπεροπτική απέναντι στις απόψεις των άλλων, που δικαίωμά τους είναι ούτως ή άλλως.

Από όσα μας γράφεις δυστυχώς φαίνεται διάχυτη η υπεροψία σου όπως και πολλά άλλα που κουβαλούν ορισμένοι απόφοιτοι φιλολογίας. :-X
Το ίδιο το κράτος και το υπουργείο δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους των φιλοσοφικών να λέγονται φιλόλογοι,ανεξάρτητα από το τμήμα που τελείωσαν. Δηλαδή πως να λεγόμαστε όταν κάνουμε φιλολογικά,φιλοσοφίες,ιστορίες;  ??? Και επίσης,θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι βάσεις διαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες που δεν σχετίζονται μόνο με την ποιότητα της σχολής,αλλά με την τοποθεσία της σχολής (κέντρο ή περιφέρεια), με τα εργασιακά δικαιώματα,με την αγορά εργασίας,κ.α.
Τέλος,θεωρώ πως σε κανένα τμήμα φιλοσοφικής δεν υπάρχει αντιστοιχία των μαθημάτων του πανεπιστημίου με αυτών που διδάσκονται στα σχολεία. Γι'αυτό μετά τρέχουμε ΟΛΟΙ (εννοώ απόφοιτοι όλων των τμημάτων) σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια για να δώσουμε ΑΣΕΠ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν ήταν αλλιώς, οι αριστούχοι απόφοιτοι της φιλολογίας θα αρίστευαν και στο γνωστικό αρχαίων,οι ιστορικοί στης ιστορίας και οι ΦΠΨίτες στο σχέδιο μαθήματος και στα ψυχοπαιδαγωγικά. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει αν δεν στρωθούμε όλοι στο διάβασμα γιατί όλοι κάπου υστερούμε.
Το πρόβλημα και η όλη συζήτηση γίνεται για ένα μόνο λόγο και ας μη μασάμε τα λόγια μας: για το διορισμό. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί απόφοιτοι φιλοσοφικών που εντάσσονται όλοι στην ίδια γενική κατηγορία ΠΕ02 και διεκδικούν θέσεις στο δημόσιο σχολείο. Αν δεν ήταν αυτό το ζόρι μας δεν θα είχε κανένας πρόβλημα ακόμα και αν οι μαθηματικοί λέγονταν φιλολογοι! Γιατί η ίδια συζήτηση ξεκίνησε όταν ακούστηκε κάτι για φιλολόγους από το ΕΑΠ. Εκεί άρχισαν οι συζητήσεις περί ανωτερότητας σχολών και τι έκαναν αυτοί  σε σχέση με μας κλπ.
Και επειδή θέλω να "την πω"  ;D ;D σε ορισμένους που η μύτη είναι πολύ ψηλά, στους καιρούς μας τί λέτε να νοιάζει περισσότερο τους γονείς; Να πάρουν έναν καθηγητή απόφοιτο φιλολογίας ή ιστορίας ή φιλοσοφίας που θα τον ενδιαφέρει μόνο να μάθουν τα παιδιά για τον Πελοποννησιακό ή ταυτοπροσωπία και τριτόκλιτα και την αλληγορία του σπηλαίου, ή κάποιον με ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση που θα πει στο παιδί του με τρόπο κατάλληλο αυτά που πρέπει; Αυτό για όποιον θέλει αντιπαράθεση για το ποιοι απόφοιτοι θα πρεπει να είναι στις τάξεις. :-X

Να διευκρινίσω ότι δεν ήθελα να θίξω κανέναν αλλά ορισμένοι μας έχουν τρελάνει με τις γνώσεις και την ανωτερότητα της καλύτερης σχολής τους! Κι εγώ ΦΠΨ τέλειωσα αλλά δε μου εγγυάται κανείς ότι θα τα πάω καλά με τους μαθητές μέσα στην  τάξη γιατί έκανα 10 παιδαγωγικά παραπάνω στη σχολή και έμαθα για τη Μοντεσσόρι, τον Πιαζέ και τον Ντιούι!! 8)

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι αλλού κρινόμαστε και όχι από το τι γράφει το πτυχίο που πήραμε και να σταματήσουμε το ξεκατίνιασμα. ;) Ας ξοδέψουμε ενέργεια για να διεκδικήσουμε άλλα πράγματα,υπάρχουν τόσα προβλήματα στον κλάδο και στην εκπαίδευση γενικότερα!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 03:34:46 pm από anastasia86 »
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος όλγα. χ

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 17
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #184 στις: Μαρτίου 27, 2010, 02:56:21 pm »
Το θεμα ειναι οτι κουραστηκαμε να τελειωσουμε μια σχολη και δουλεια δεν βρισκουμε!Καθε χρονο αποφοιτουν χιλαιδες και το Υπουργειο Παιδειας αντι να λαβει μετρα για την πληθωρα των φιλολογων καθεται και ασχολειται με ανουσια ζητηματα.Είναι κριμα το αντικειμενο μας να εξευτελιζεται και να υποβαθμιζεται.Μια ζωη ειμαστε στα θρανια για ν' αποδειξουμε τι??Αν θελουν να κρινουν ας μας δουν στην πραξη!

Αποσυνδεδεμένος aeee

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1305
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #185 στις: Μαρτίου 27, 2010, 03:12:30 pm »
Το θεμα ειναι οτι κουραστηκαμε να τελειωσουμε μια σχολη και δουλεια δεν βρισκουμε!Καθε χρονο αποφοιτουν χιλαιδες και το Υπουργειο Παιδειας αντι να λαβει μετρα για την πληθωρα των φιλολογων καθεται και ασχολειται με ανουσια ζητηματα.Είναι κριμα το αντικειμενο μας να εξευτελιζεται και να υποβαθμιζεται.Μια ζωη ειμαστε στα θρανια για ν' αποδειξουμε τι??Αν θελουν να κρινουν ας μας δουν στην πραξη!
σε φιλελευθερη κοινωνια ζουμε. Δε νομίζω οτι ευθυνεται το κάθε υπουργειο για τις επαγγελματικες επιλογες μας, δηλαδη εαν το 90% επελεγε να τελειώσει φιλολογια ήταν το υπουργειο υποχρεωμενο να μας διορισει όλους; ; ; θα μου πεις ίσως θα έπρεπε να μειωσει τους εισακτεους. Σωστό,  αλλα και πάλι η εισαγωγη πολλων στις σχολες εξυπηρετει άλλους στοχους. Το ζητημα ειναι οτι δεν εχουν μια ενιαια ορθολογικη πολιτικη στους διορισμους. Σε καθε κυβερνηση αλλαζουν τους νόμους όπως θεωρουν οιί διοι συμφεροτερο με αποτελεσμα να ταλαιπωρουν τοσο κόσμο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:05 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 342
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #186 στις: Μαρτίου 27, 2010, 03:26:55 pm »
Παράθεση
για να περάσεις στο φιλολογικό πρέπει να γράψεις καλύτερα στις πανελλήνιες και ότι για να αποφοιτήσεις από το ίδιο τμήμα, πρέπει να ξεσκιστείς στο διάβασμα.

Αναντίνα, αυτοί δηλαδή που είχαν περάσει παλιότερα στο ΦΠΨ ή στο Ιστορίας - Αρχαιολογίας με βάση 18+ συγκρίνονται με αυτούς που εισάγονται στο Φιλολογίας σήμερα; Και επιπλέον αυτοί που περνάνε σήμερα με πολλά μόρια στο ΦΠΨ δεν είναι καλύτεροι από εκείνους που περνάνε οριακά στο Φιλολογίας; Και ακόμα αυτοί που περνάνε στο ΦΠΨ Αθήνας ή ΑΠΘ δεν είναι καλύτεροι από τους περισσότερους που εισάγονται στα τμήματα Φιλολογίας περιφέρειας, όπως Ιωαννίνων, Κρήτης, Θράκης, Πελοποννήσου (σύμφωνα με τις επίσημες βάσεις ΑΕΙ 2009);

Παράθεση
Τότε γιατί υπάρχουν τα διαφορετικά τμήματα;

Τελικά, χρειάζονται οι γνώσεις ιστορίας της εκπαίδευσης (βασικό μάθημα κατευθύνσεων Παιδαγωγικής) στους κόλπους των ΠΕ02, γιατί πολλοί αγνοούν τα στοιχειώδη. Τα έχω χιλιογράψει σε πολλά topics εδώ και καιρό, με ιδιαίτερη χαρά βλέπω συναδέλφους (nikgre) να γράφουν κι εκείνοι και για την ενιαία Φιλοσοφική και για το συμβατικό όρο "φιλόλογος" της εκπαίδευσης, που επιλέχθηκε να μας προσδιορίζει όλους! Το μόνο που θα γράψω είναι ότι κάθε επιστήμη χρειάζεται τον ακαδημαϊκό της χώρο, το τμήμα που τη θεραπεύει. Δεν υπάρχουν προνομιούχες επιστήμες, όπως η Φιλολογία, που θα έχουν πανεπιστημιακό τμήμα, ενώ άλλες ανθρωπιστικές, όπως η Αρχαιολογία, η Παιδαγωγική κλπ. δεν μπορούν να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Το πανεπιστήμιο και τα τμήματά του αυτήν την αποστολή έχουν: να καλλιεργούν επιστήμες.

Παράθεση
γιατί όλοι οι απόφοιτοι των άλλων τμημάτων όταν τους ρωτάς τι έχουν τελειώσει λένε φιλόλογοι και δε λένε ιστορικός ή αρχαιολόγος ή ΦΠΨ; Αναρωτήσου το αυτό. Μήπως τελικά τη μύγα την έχουν αυτοί και όχι οι απόφοιτοι της φιλολογίας;

Ό,τι πιο άκυρο έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα. Με συγχωρείς, Αναντίνα, πόσες φορές εδώ μέσα έχουμε γράψει για το τμήμα που αποφοίτησε ο καθένας μας; Άλλος ότι είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, άλλος ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, άλλος ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ κοκ. Ακόμα και οι πτυχιούχοι των τμημάτων Φιλολογίας γράφουν "ΚΛΑΣΙΚΟΣ", "ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ" κλπ., ανάλογα με την επιστημονική ειδίκευση του καθενός. Μη γράφονται, λοιπόν, ανυπόστατα πράγματα. Επομένως αυτή η καραμέλα περί του τίτλου μας "φιλόλογος", αυτού του συμβατικού όρου για τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ των ανθρωπιστικών μαθημάτων ας σταματήσει. Δεν υπήρχε ο όρος "φιλόλογος", πριν ιδρυθεί καν η επιστήμη της Φιλολογίας;! Δε γράφεται σε φιλοσοφικά κείμενα (του Πλάτωνα) με τη σημασία αυτού που αγαπά το λόγο, τη μόρφωση;! Καταλάβετέ το: ΔΕΝ αναφέρεται ΜΟΝΟ σε εσάς τους πτυχιούχους τμημάτων Φιλολογίας. Απλά συνέπεσε η ονομασία του τμήματός σας με την καθηγητική ιδιότητα όλων μας! Και ξαναγράφω: συνάδελφοι, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αντικατάσταση του όρου. Έτσι, για να ηρεμήσουν κάποτε τα πνεύματα και να αφοσιωθούμε σε πιο ουσιώδη θέματα!

Παράθεση
Προτείνω να κλειδώσουν τα θέματα που μόνο τσακωμούς προκαλούν...Ειχαμε τους της φιλολογίας και τώρα που σώπασαν έχουμε τους ΦΠΨίδες...Έλεος πια..

Maryk, δεν κατάλαβα, σε ενοχλεί να γράφεται ο αντίλογος των ΦΠΨ; Δηλαδή να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο pde για να διαβάζουμε το κόμπλεξ και τα υποτιμητικά σχόλια κάποιων φοιτητών/πτυχιούχων τμήματος Φιλολογίας;! Έλεος! Τόσο καιρό που γράφονταν αυτά δεν είδα να ζητάς να κλειδωθεί το topic (λογοκρισία;!) ή να μαζευτούν οι "Καθαροί"! Σε παρακαλώ, λοιπόν, πήγαινε να διαβάσεις (εσύ το έγραψες) και άσε εμάς -που διαβάσαμε και δε χρειάζεται άλλο- να υπερασπιζόμαστε τις δίκαιες θέσεις μας.

ΥΓ: Syrrahm, συμφωνώ σε αυτά που έγραψες. Αναστασία86, σωστά έθιξες την πηγή του κακού, γι'αυτό κάποιοι "λυσσάνε" για διαχωρισμούς και κουραφέξαλα! Καρχαρία, μου θύμισες τις ψηφίδες σε εξετάσεις
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 04:04:12 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος margar78

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 367
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #187 στις: Μαρτίου 27, 2010, 04:11:21 pm »
Νομιζω οτι εξισου΄΄αν οχι μεγαλυτερη΄΄σημασια εχει σε ποια πολη τελειωσες.Εγω τελειωσα Φιλολογια ΑΠΘ κι εχω δει προγραμματα σπουδων Φιλολογιων επαρχιακων πολεων που ειναι ο.τι να ναι απλα για να γεμιζουν ωρες.Το ΦΠΨ του ΑΠΘ σιγουρα ειχε καλυτερο επιπεδο.Για να μη μιλησω για το επιπεδο των εισακτεων.Κατι τετοια απαξιωσαν τον κλαδο μας.

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 420
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #188 στις: Μαρτίου 27, 2010, 04:41:50 pm »
Η πόλη είναι που κάνει το σωστό επιστήμονα; Ωραίες απόψεις έχετε ορισμένοι,μπράβο. Δηλαδή αν είναι έτσι,να στέλνουμε όλοι τα παιδιά μας σε σχολεία των μεγάλων κέντρων και να κλείσουν αυτά της περιφέρειας γιατί εκεί πάνε οι χειρότεροι!! Συνειδητοποιείτε τί λέτε; Κάποτε όλα είχαν καλύτερο επίπεδο, γιατί ήταν καλύτερη η ποιότητα της κοινωνίας γενικώς αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Πόσοι γιατροί έχουν βγει από το ΑΠΘ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Πόσοι φιλόλογοι βγάζουν το ΑΠΘ και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα γιατί είχαν τόσο δύσκολα μαθήματα και τόσο απαιτητικούς καθηγητές που το μόνο που ήθελαν ήταν να περάσουν το μάθημα να γλιτώσουν; Η αλήθεια για τις δύσκολες και φημισμένες σχολές είναι ΚΑΙ αυτή για όσους δεν την βλέπουν ή μάλλον εθελοτυφλούν. Για να μη μιλήσω για τα υψηλόβαθμα πτυχία κάποιων με διασυνδέσεις. :-X Φτάνει πια η υπεροψία και το ψώνισμα! Εγώ το ΦΠΨ Ιωαννίνων έβγαλα και το Πανεπιστήμιο έχει αξιολογότατους καθηγητές με μεγάλο συγγραφικό έργο και έρευνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δηλαδή έπρεπε ντε και καλα να έχω τον Μπαμπινιώτη καθηγητή για να πω ότι έβγαλα καλή σχολή και ξέρω πέντε πράγματα για να διδάξω σωστά; Τι πράγματα είναι αυτά ρε παιδιά,αν είναι δυνατόν!! Εκπαιδευτικοί να σκέφτονται έτσι, ορίστε η σαπίλα και η κατάντια του κλάδου! Μπράβο μας!! Καλά μας κάνει η Διαμάντω και μας στέλνει για εξετάσεις και πιστοποιητικά επάρκειας, αφού τρωγόμαστε μεταξύ μας λόγω της ανασφάλειάς μας για το ποιός είναι καλύτερος!

Άλλα θα μετρήσουν μέσα στην τάξη όχι η παπυρολογία και οι ανασκαφές του ιστορικού,ούτε οι Εκάβες και οι γλωσσολογίες της φιλολογίας ούτε ο
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος margar78

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 367
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #189 στις: Μαρτίου 27, 2010, 04:50:09 pm »
Κα λα τωρα εσυ αυτο καταλαβες ο.τι ειπα η μου κανεις πλακα΄΄Δεν παιζεστε μερικοι,προφανως κανεις ο.τι δεν καταλαβαινεις για να πυροδοτησεις την ατμοσφαιρα

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 420
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #190 στις: Μαρτίου 27, 2010, 04:57:09 pm »
Κα λα τωρα εσυ αυτο καταλαβες ο.τι ειπα η μου κανεις πλακα΄΄Δεν παιζεστε μερικοι,προφανως κανεις ο.τι δεν καταλαβαινεις για να πυροδοτησεις την ατμοσφαιρα

Κατάλαβα αυτό ακριβώς που διάβασα και πάνω σε αυτά σου απάντησα. Αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψες εδώ είμαι για να μου απαντήσεις,αν έχεις διάθεση να μας εξηγήσεις. Και καμιά πρόθεση δεν έχω να πυροδοτήσω την ατμόσφαιρα,το ακριβώς αντίθετο θέλω και φαίνεται στα μηνύματά μου νομίζω. :)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος margar78

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 367
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #191 στις: Μαρτίου 27, 2010, 05:14:46 pm »
Ενω εσεις συγκρινατε σχολες με διαφορετικο περιεχομενο εγω επεσημανα τις διαφορες μεταξυ σχολων που υποτιθεται οτι θα επρεπε να εχουν και κοινο περιεχομενο και κοινο επιπεδο κι ομως δεν εχουν.π.χ οι Φιλολογιες μεταξυ του.πρεπει να παραδεχθεις πως το επιπεδο των Παν/μιων μας διαφερει κι αυτο προφανως δεν ειναι θεμα πολης αλλα του ιδιου του Παν/μιου ως πανεπιστημιακης κοινοτητας.Τωρα το αν βγαινουν μονο καλοι απο το ΑΠΘ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ απο τις επαρχιες δεν το κρινω καν ως επιχειρημα.Τελος παντων  δουλευω αρκετα χρονια και τα χω ξεπερασει κατα πολυ αυτα γιατι ετυχα συναδελφους απ ολες τις κατηγοριες και ειδα οτι μετραν κι αλλα πραγματα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 342
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #192 στις: Μαρτίου 27, 2010, 05:21:50 pm »
Συνάδελφοι, κάθε τμήμα έχει τους καλούς, τους κακούς και... (όχι τους άσχημους) τους μέτριούς του! :) Αναστασία μου, νομίζω πως ο συνάδελφος giouvis συμφωνεί. Για παράδειγμα μπορεί το τμήμα Ιστορίας Ιονίου να είναι το τελευταίο -όσον αφορά στις βάσεις- τμήμα ΠΕ02, σίγουρα όμως θα έχει και φοιτητές που το σημείωσαν πρώτο στο μηχανογραφικό τους (λογικά από την Κέρκυρα ή τις γύρω περιοχές) και είχαν υψηλές επιδόσεις. Αυτοί προφανώς, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα των πανελληνίων, έχουν καλύτερο γνωστικό υπόβαθρο από τον τελευταίο του τμήματος Φιλολογίας της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, που παραδοσιακά έχουν τις υψηλότερες βάσεις. Έτσι, δεν παίζει ρόλο η πόλη. Οι βάσεις διαμορφώνονται από τις επιδόσεις των μαθητών. Η επιλογή όμως των τμημάτων από τους υποψηφίους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως, το επίπεδο του προγράμματος σπουδών των τμημάτων είναι ανεξάρτητο των επιδόσεων των μαθητών και αξιολογείται με βάση άλλα κριτήρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 05:34:07 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 420
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #193 στις: Μαρτίου 27, 2010, 05:28:31 pm »
Ενω εσεις συγκρινατε σχολες με διαφορετικο περιεχομενο εγω επεσημανα τις διαφορες μεταξυ σχολων που υποτιθεται οτι θα επρεπε να εχουν και κοινο περιεχομενο και κοινο επιπεδο κι ομως δεν εχουν.π.χ οι Φιλολογιες μεταξυ του.πρεπει να παραδεχθεις πως το επιπεδο των Παν/μιων μας διαφερει κι αυτο προφανως δεν ειναι θεμα πολης αλλα του ιδιου του Παν/μιου ως πανεπιστημιακης κοινοτητας.Τωρα το αν βγαινουν μονο καλοι απο το ΑΠΘ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ απο τις επαρχιες δεν το κρινω καν ως επιχειρημα.Τελος παντων  δουλευω αρκετα χρονια και τα χω ξεπερασει κατα πολυ αυτα γιατι ετυχα συναδελφους απ ολες τις κατηγοριες και ειδα οτι μετραν κι αλλα πραγματα.

Σε αυτό έχεις δίκιο έτσι όπως το θέτεις και δεν διαφωνώ σε τίποτα, αλλά στο προηγούμενο μήνυμά σου δεν φαινόταν ξεκάθαρα η άποψη σου. :) Αφού το κράτος και το υπουργείο αφήνει τέτοιες ελευθερίες στα πανεπιστήμια πάντα θα υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα σπουδών και στην κατάρτιση, αφού διαλέγουν να διδάξουν διαφορετικά πράγματα. Το σημαντικό όμως είναι πως σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές στις περισσότερες σχολές και σημασία έχει να γίνεται σωστή δουλειά στους τομείς που έχουν επιλέξει να διδάξουν,οι οποίοι είναι σε πολλές περιπτώσεις κοινοί.

Ιωάννη, συμφωνούμε. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 05:31:53 pm από anastasia86 »
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 342
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #194 στις: Μαρτίου 27, 2010, 05:55:18 pm »
Και για να ευθυμήσουμε (ή να λυπηθούμε...;!) με το κόμπλεξ κάποιων παιδιών σε σχέση με το θέμα μας, ρίξτε μια ματιά εδώ και κυρίως στο infos του group:

http://www.facebook.com/group.php?gid=86157903287&ref=mf

Μήπως εκεί που γράφουν περί προβληματικών τμημάτων έπρεπε να αυτοπροσδιοριστούν ως group προβληματικών ατόμων; Απαξιώ να γράψω οτιδήποτε άλλο για τέτοια όντα, έχω ήδη κάνει τις κινήσεις μου σχετικώς. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτή η νοσηρή συμπεριφορά κάποιων δεν περιορίζεται στους κόλπους του PDE και πρέπει να σταματήσει επιτέλους! Τα συμπεράσματα δικά σας (μας).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 06:00:26 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1951
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #195 στις: Μαρτίου 27, 2010, 06:43:50 pm »
Και για να ευθυμήσουμε (ή να λυπηθούμε...;!) με το κόμπλεξ κάποιων παιδιών σε σχέση με το θέμα μας, ρίξτε μια ματιά εδώ και κυρίως στο infos του group:

http://www.facebook.com/group.php?gid=86157903287&ref=mf

Μήπως εκεί που γράφουν περί προβληματικών τμημάτων έπρεπε να αυτοπροσδιοριστούν ως group προβληματικών ατόμων; Απαξιώ να γράψω οτιδήποτε άλλο για τέτοια όντα, έχω ήδη κάνει τις κινήσεις μου σχετικώς. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτή η νοσηρή συμπεριφορά κάποιων δεν περιορίζεται στους κόλπους του PDE και πρέπει να σταματήσει επιτέλους! Τα συμπεράσματα δικά σας (μας).
Μήπως στο "για όλους υπάρχει μια θέση" του Wall βρίσκεται και η εξήγηση γι' αυτή την ιστορία;
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=86157903287
Μήπως , δηλαδή, το ότι κάποιοι του ΦΠΨ  αριστεύουν στα αρχαία (και σε άλλα μαθήματα)του ΑΣΕΠ  με αποτέλεσμα να διορίζονται και κάποιοι του κλασικού (που μπορεί να είναι και οι ίδιοι) αποτυγχάνουν παταγωδώς  δίνει μια εξήγηση; Το γεγονός ότι δεν έχουν διδαχτεί επαρκή αριθμό μαθημάτων  παιδαγωγικής, ψυχολογίας και φιλοσοφίας στα τμήματά τους (εφόσον δεν είναι από ΦΠΨ) δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση αυτήν την κίνηση. Απορώ με το "common interest: philosophy" και τη φωτο του Πλάτωνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 07:02:38 pm από syrrahm »

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 13
Επισκέπτες: 563
Σύνολο: 576

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.053 δευτερόλεπτα. 34 ερωτήματα.