*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78156 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #196 στις: Μαρτίου 27, 2010, 06:47:35 pm »
Και για να ευθυμήσουμε (ή να λυπηθούμε...;!) με το κόμπλεξ κάποιων παιδιών σε σχέση με το θέμα μας, ρίξτε μια ματιά εδώ και κυρίως στο infos του group:

http://www.facebook.com/group.php?gid=86157903287&ref=mf

Μήπως εκεί που γράφουν περί προβληματικών τμημάτων έπρεπε να αυτοπροσδιοριστούν ως group προβληματικών ατόμων; Απαξιώ να γράψω οτιδήποτε άλλο για τέτοια όντα, έχω ήδη κάνει τις κινήσεις μου σχετικώς. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτή η νοσηρή συμπεριφορά κάποιων δεν περιορίζεται στους κόλπους του PDE και πρέπει να σταματήσει επιτέλους! Τα συμπεράσματα δικά σας (μας).
Επιτέλους! Ioannis εντόπισες το κλάδο των θεωρητικών των Illuminati! Οι καθαροί, μη προβληματικοί και πεφωτισμένοι ήρθαν στο φως, μετά τις έρευνες του προβληματικού Ioannis! Τώρα που τους βρήκαμε θα τους ξεμπροστιάσουμε στο Χαρδαβελλα!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:54 »

Αποσυνδεδεμένος anantina

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Μαρτίου 27, 2010, 07:31:11 pm »
Από όσα μας γράφεις δυστυχώς φαίνεται διάχυτη η υπεροψία σου όπως και πολλά άλλα που κουβαλούν ορισμένοι απόφοιτοι φιλολογίας. :-X

Καταρχάς,Αναστασία 86, από που φαίνεται ακριβώς η υπεροψία μου; Από το ότι είπα δυο φορές και τόνισα ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο από κανέναν; Εγώ απάντησα στον ειδήμονα fililogos 100 που έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα που οι υπόλοιποι αγνοούμε και επιδεικτικά περιφρονεί τις απόψεις μας.

Το ίδιο το κράτος και το υπουργείο δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους των φιλοσοφικών να λέγονται φιλόλογοι,ανεξάρτητα από το τμήμα που τελείωσαν. Δηλαδή πως να λεγόμαστε όταν κάνουμε φιλολογικά,φιλοσοφίες,ιστορίες;  ???

Αυτό σίγουρα δεν εναπόκειται στα χέρια μας αλλά στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων και υπευθύνων.

Και επίσης,θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι βάσεις διαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες που δεν σχετίζονται μόνο με την ποιότητα της σχολής,αλλά με την τοποθεσία της σχολής (κέντρο ή περιφέρεια), με τα εργασιακά δικαιώματα,με την αγορά εργασίας,κ.α.

Δηλαδή, όσοι τελείωσαν στην περιφέρεια δεν είναι ισάξιοι της πρωτεύουσας; Αυτό, δεν είναι ρατσισμός;

Και επειδή θέλω να "την πω"  ;D ;D σε ορισμένους που η μύτη είναι πολύ ψηλά, στους καιρούς μας τί λέτε να νοιάζει περισσότερο τους γονείς; Να πάρουν έναν καθηγητή απόφοιτο φιλολογίας ή ιστορίας ή φιλοσοφίας που θα τον ενδιαφέρει μόνο να μάθουν τα παιδιά για τον Πελοποννησιακό ή ταυτοπροσωπία και τριτόκλιτα και την αλληγορία του σπηλαίου, ή κάποιον με ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση που θα πει στο παιδί του με τρόπο κατάλληλο αυτά που πρέπει; Αυτό για όποιον θέλει αντιπαράθεση για το ποιοι απόφοιτοι θα πρεπει να είναι στις τάξεις. :-X

Όσον αφορά το τελευταίο, η απάντησή μου είναι ότι ήμουν στους πρώτους διοριστέους του ΑΣΕΠ. Και πάλι δεν θεωρώ ότι υπερέχω από τους υπόλοιπους. Διάβασα και αγωνίστηκα όπως όλοι.

Επομένως αυτή η καραμέλα περί του τίτλου μας "φιλόλογος", αυτού του συμβατικού όρου για τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ των ανθρωπιστικών μαθημάτων ας σταματήσει. Δεν υπήρχε ο όρος "φιλόλογος", πριν ιδρυθεί καν η επιστήμη της Φιλολογίας;! Δε γράφεται σε φιλοσοφικά κείμενα (του Πλάτωνα) με τη σημασία αυτού που αγαπά το λόγο, τη μόρφωση;! Καταλάβετέ το: ΔΕΝ αναφέρεται ΜΟΝΟ σε εσάς τους πτυχιούχους τμημάτων Φιλολογίας. Απλά συνέπεσε η ονομασία του τμήματός σας με την καθηγητική ιδιότητα όλων μας!

ioannis: Δεν ανέφερα το pde αλλά προσωπικές μου επαφές με αποφοίτους άλλων τμημάτων. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Όσο για την καραμελίτσα, την άποψή μου την είπα ήδη με τον τίτλο του πτυχίου του καθενός μας.

Αναντίνα, αυτοί δηλαδή που είχαν περάσει παλιότερα στο ΦΠΨ ή στο Ιστορίας - Αρχαιολογίας με βάση 18+ συγκρίνονται με αυτούς που εισάγονται στο Φιλολογίας σήμερα; Και επιπλέον αυτοί που περνάνε σήμερα με πολλά μόρια στο ΦΠΨ δεν είναι καλύτεροι από εκείνους που περνάνε οριακά στο Φιλολογίας; Και ακόμα αυτοί που περνάνε στο ΦΠΨ Αθήνας ή ΑΠΘ δεν είναι καλύτεροι από τους περισσότερους που εισάγονται στα τμήματα Φιλολογίας περιφέρειας, όπως Ιωαννίνων, Κρήτης, Θράκης, Πελοποννήσου (σύμφωνα με τις επίσημες βάσεις ΑΕΙ 2009);

Και θα το ξαναπώ, δεν συνέκρινα τα διάφορα τμήματα, μίλησα για τους αποφοίτους κάθε τμήματος και για το τι αναγράφει το πτυχίο του. Ούτε καν μπήκα στον κόπο να μιλήσω για τις διαφορές των βάσεων και των ετών εισαγωγής, γιατί δεν με ενδιαφέρει. Οι απαντήσεις σου στη συνέχεια δείχνουν ότι τελικά η υπεροψία δεν είναι δικό μου προνόμιο.

Και, κλείνοντας, έχω πολλούς φίλους από τα άλλα τμήματα της φιλοσοφικής που γνωρίζουν πολύ καλά αν τους υποτιμώ ή όχι. Και επίσης γνωρίζουν ότι θεωρώ όλους τους ανθρώπους ίσους στο να διεκδικήσουν το μέλλον τους και να αποδείξουν την αξία τους εντός και εκτός της τάξης. Αν κάποιοι θέλησαν να παρερμηνεύσουν αυτά που είπα, το μόνο που κατάφεραν εν τέλει ήταν να δείξουν τη δική τους εχθρικότητα απέναντι στους υπόλοιπους.

"Όσο ζω, ελπίζω!"

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Μαρτίου 27, 2010, 07:35:35 pm »
Syrrahm, είναι απαράδεκτο. Με το δημιουργό του group Νέαρχο Κουρσάρο (wow) είχα μια αναλυτικότατη αντιπαράθεση στον πίνακα συζητήσεων του group τους. Εξέθεσα τα επιχειρήματά μου και οι απαντήσεις του ήταν... αποστομωτικά ΑΚΥΡΕΣ, ώσπου στο τέλος μην έχοντας τι άλλο να πει ή να κάνει, έσβησε όλη τη συζήτηση και με blockαρε από το group τους, για να μην ξαναγράψω. Τώρα παρατηρώ πως έχει αποκλείσει τη δυνατότητα να γράψει κανείς στο wall τους, γιατί ακολούθησαν και αντέδρασαν κι άλλοι συνάδελφοι από τα 2 groups του τμήματος ΦΠΨ της Αθήνας, στα οποία είμαι διαχειριστής, κατόπιν προτροπής μου, αλλά και από τα τμήματα Ιστορίας που ακυρώνει. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη συζήτηση στην απάντηση προς το group τους: http://www.facebook.com/group.php?v=info&gid=212579050550

Syrrahm το ακόμα γελοίο είναι ότι κάτω από τη σκέπη της "Ελληνικής Φιλολογίας" έχουν και την Ιστορία και την Αρχαιολογία και τη Φιλοσοφία ακόμη και κατόπιν καταδικάζουν τα τμήματα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Αντίφαση;! Εξηγείται βέβαια, γιατί στην Κύπρο τη Φιλοσοφία την έχουν μαζί με τις Κλασικές Σπουδές! Άρα γράφουν οοό,τι τους συμφέρει!

;D ;D ;D Νικ ωωω ναι! Τους ανακάλυψα! Οι Απαστράπτοντες Πεντακάθαρ(τ)οι δεν είναι μύθος πια... Οι των προβληματικών τμημάτων λαοί εξεγέρθηκαν!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 07:39:42 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Μαρτίου 27, 2010, 08:05:35 pm »
Παράθεση
ioannis: Δεν ανέφερα το pde αλλά προσωπικές μου επαφές με αποφοίτους άλλων τμημάτων. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Όσο για την καραμελίτσα, την άποψή μου την είπα ήδη με τον τίτλο του πτυχίου του καθενός μας.

Anantina, εμμένεις στην άποψή σου με τρόπο που φανερώνει έκδηλα την απελπισία σου και την αδυναμία να κατανοήσεις τα ευνόητα. Ή μήπως κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις γιατί πολύ απλά δε σε συμφέρει; Μήπως ποτίστηκες τόσο με το φαρμάκι που σε τάισαν με το κουτάλι κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο... ιερό και πεντακάθαρο τμήμα σου; Δεν αναφέρεις ότι είσαι ανώτερη, όπως άλλοι συνάδελφοί σου, αλλά αφενός τους στηρίζεις με τη σιωπή και την ανοχή σου και αφετέρου το υπονοείς στις απαντήσεις σου, γράφοντας χαρακτηριστικά "Μήπως τελικά τη μύγα την έχουν αυτοί και όχι οι απόφοιτοι της φιλολογίας;". Οι εξυπνάδες κάποιων αλλού, δεν περνάνε. Τους τίτλους μας τους ξέρουμε και είμαστε υπερήφανοι γι'αυτούς, γιατί μοχθήσαμε για να τους κατακτήσουμε. Την καραμελίτσα όμως του τίτλου, πίσω από τον οποίο χρόνια τώρα κρύβεστε, για να καλύψετε τις ατέλειες και τις ελλείψεις σας, μια ταμπέλα σκουριασμένη, όσο και τα μυαλά εκείνων που διαιωνίζουν την εμπάθεια και το ρατσισμό προς τους άλλους, στραβώνοντάς σας αντί να σας φωτίσουν, την πιπιλάς. Φτύσ'την επιτέλους! Συνειδητοποίησε -μαζί με τους ομοίους σου- τι σημαίνει αυτός ο όρος, το μοναδικό σας προπύργιο να υποστηρίξετε τη νοσηρή σας καθαρότητα και ανωτερότητα, δεν είναι δύσκολο, μπορείς! Και κατάλαβε ότι εκτός από συναδέλφους σου καθηγητές φιλολόγους συζητάς με επιστήμονες ιστορικούς, αρχαιολόγους, παιδαγωγούς, φιλοσόφους. Αυτά γράφουν οι τίτλοι μας. Και αυτά ορίζουν οι Νόμοι του Κράτους μας. Αν δεν τους δέχεσαι, παρακαλώ, μπορείς να μετοικήσεις ανατολικότερα...

Παράθεση
Ούτε καν μπήκα στον κόπο να μιλήσω για τις διαφορές των βάσεων και των ετών εισαγωγής, γιατί δεν με ενδιαφέρει. Οι απαντήσεις σου στη συνέχεια δείχνουν ότι τελικά η υπεροψία δεν είναι δικό μου προνόμιο.

Ό,τι δε σε συμφέρει το αγνοείς ή δεν ενδιαφέρεσαι να το μάθεις. Και σε όλα όσα σου γράψαμε 2 κουβέντες αόριστες βρήκες να γράψεις. Ποιες απαντήσεις μου στη συνέχεια;! Έτσι, έμαθες στο ιερό σου τμήμα να απαντάς, ώστε να καταλάβει ο συνομιλητής σου τι εννοείς;! Έτσι έγραψες και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για να διδάξεις τα παιδιά μας;! Γενικόλογα; Συγγνώμη, αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσες η ίδια. Τίποτα δεν παρερμηνεύτηκε, μην προσπαθείς να μαζέψεις τώρα τα αμάζευτα. Ο συνάδελφος filologos100 εύστοχα έγραψε. Εσύ όμως έσπευσες να τον αποκαλέσεις ειρωνικά "ειδήμονα". Αν τα επιχειρήματα κάποιου φαντάζουν σε σένα "υπεροψία", μόνο και μόνο για να αποφύγεις τεχνηέντως να απαντήσεις (τι να γράψεις εξάλλου...), τότε λυπάμαι. Πάλι καλά πάντως που αποδέχεσαι βρε μερίδιο στην... υπεροψία! Τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία! ;D Και δίπλα στα... προνόμια της υπεροψίας βάλε και την εχθρικότητα που κρύβεις και επιμελώς καλύπτεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 08:22:01 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:54 »

Αποσυνδεδεμένος anantina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Μαρτίου 27, 2010, 09:42:06 pm »
Παράθεση

Anantina, εμμένεις στην άποψή σου με τρόπο που φανερώνει έκδηλα την απελπισία σου και την αδυναμία να κατανοήσεις τα ευνόητα. Ή μήπως κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις γιατί πολύ απλά δε σε συμφέρει; Μήπως ποτίστηκες τόσο με το φαρμάκι που σε τάισαν με το κουτάλι κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο... ιερό και πεντακάθαρο τμήμα σου; Δεν αναφέρεις ότι είσαι ανώτερη, όπως άλλοι συνάδελφοί σου, αλλά αφενός τους στηρίζεις με τη σιωπή και την ανοχή σου και αφετέρου το υπονοείς στις απαντήσεις σου, γράφοντας χαρακτηριστικά "Μήπως τελικά τη μύγα την έχουν αυτοί και όχι οι απόφοιτοι της φιλολογίας;". Οι εξυπνάδες κάποιων αλλού, δεν περνάνε. Τους τίτλους μας τους ξέρουμε και είμαστε υπερήφανοι γι'αυτούς, γιατί μοχθήσαμε για να τους κατακτήσουμε. Την καραμελίτσα όμως του τίτλου, πίσω από τον οποίο χρόνια τώρα κρύβεστε, για να καλύψετε τις ατέλειες και τις ελλείψεις σας, μια ταμπέλα σκουριασμένη, όσο και τα μυαλά εκείνων που διαιωνίζουν την εμπάθεια και το ρατσισμό προς τους άλλους, στραβώνοντάς σας αντί να σας φωτίσουν, την πιπιλάς. Φτύσ'την επιτέλους! Συνειδητοποίησε -μαζί με τους ομοίους σου- τι σημαίνει αυτός ο όρος, το μοναδικό σας προπύργιο να υποστηρίξετε τη νοσηρή σας καθαρότητα και ανωτερότητα, δεν είναι δύσκολο, μπορείς! Και κατάλαβε ότι εκτός από συναδέλφους σου καθηγητές φιλολόγους συζητάς με επιστήμονες ιστορικούς, αρχαιολόγους, παιδαγωγούς, φιλοσόφους. Αυτά γράφουν οι τίτλοι μας. Και αυτά ορίζουν οι Νόμοι του Κράτους μας. Αν δεν τους δέχεσαι, παρακαλώ, μπορείς να μετοικήσεις ανατολικότερα...

Παράθεση
Ούτε καν μπήκα στον κόπο να μιλήσω για τις διαφορές των βάσεων και των ετών εισαγωγής, γιατί δεν με ενδιαφέρει. Οι απαντήσεις σου στη συνέχεια δείχνουν ότι τελικά η υπεροψία δεν είναι δικό μου προνόμιο.

Ό,τι δε σε συμφέρει το αγνοείς ή δεν ενδιαφέρεσαι να το μάθεις. Και σε όλα όσα σου γράψαμε 2 κουβέντες αόριστες βρήκες να γράψεις. Ποιες απαντήσεις μου στη συνέχεια;! Έτσι, έμαθες στο ιερό σου τμήμα να απαντάς, ώστε να καταλάβει ο συνομιλητής σου τι εννοείς;! Έτσι έγραψες και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για να διδάξεις τα παιδιά μας;! Γενικόλογα; Συγγνώμη, αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσες η ίδια. Τίποτα δεν παρερμηνεύτηκε, μην προσπαθείς να μαζέψεις τώρα τα αμάζευτα. Ο συνάδελφος filologos100 εύστοχα έγραψε. Εσύ όμως έσπευσες να τον αποκαλέσεις ειρωνικά "ειδήμονα". Αν τα επιχειρήματα κάποιου φαντάζουν σε σένα "υπεροψία", μόνο και μόνο για να αποφύγεις τεχνηέντως να απαντήσεις (τι να γράψεις εξάλλου...), τότε λυπάμαι. Πάλι καλά πάντως που αποδέχεσαι βρε μερίδιο στην... υπεροψία! Τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία! ;D Και δίπλα στα... προνόμια της υπεροψίας βάλε και την εχθρικότητα που κρύβεις και επιμελώς καλύπτεις.

Με κάνεις και αναρωτιέμαι, τόσο μένος ... γιατί; Τι σου έχει συμβεί που σ' έχει ... πονέσει, τρομάξει; Δεν ξέρω τι να πω. Εμμένεις στις απόψεις σου και δεν ακούς τίποτα. Επιπλέον με χαρακτηρίζεις. Κοίταξε πρώτα τα δικά σου ελαττώματα και άσε εμένα να δω τα δικά μου. Και δες ποιος χαρακτήρισε εμένα για υπεροψία. Όσον αφορά την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ...χμ!χμ! ώστε γενικόλογα έγραψα. Έχεις δώσει ποτέ ΑΣΕΠ;;; Σου εύχομαι καλό βράδυ!
"Όσο ζω, ελπίζω!"

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Μαρτίου 27, 2010, 10:17:00 pm »
Κοπελίτσα Αναντίνα, ψυχολογικές... αναλύσεις το πτυχίο σου δεν σου επιτρέπει να κάνεις. :) :) Έτσι δεν είναι; Ή μήπως έγινες ξαφνικά και... ψυχολόγος, επειδή τώρα σε συμφέρει;! ;D Δεν έχεις διδαχτεί ούτε επαρκή αριθμό μαθημάτων Ψυχολογίας (αυτά που σνομπάρατε βρε και δεν επιλέγατε, θυμάσαι?) στο πανεπιστήμιο, ώστε να μπορείς να είσαι σε θέση καν να φαντάζεσαι και να... αναρωτιέσαι. Το πιο πιθανό, βρε, δεν το σκέφτηκες; Τι κρίμα! ::) Την αγανάκτηση που εξακολουθεί και μου προκαλεί η υπεροψία, η αλαζονεία και το μένος σας προς άλλους συναδέλφους, μόνο και μόνο για να ενισχύσετε λίγο τη χαμηλή αυτοεκτίμησή σας; Άσε, λοιπόν, δε μας πείθεις! Εμμένω, κοπελίτσα, γιατί ΕΧΩ άποψη και την τεκμηριώνω. Όταν αποκτήσεις κι εσύ, δική σου κι όχι την κασέτα που βάζεις των 10 δευτερολέπτων -γιατί τόσο διαρκούν τα ανίσχυρα "επιχειρήματά" σου (αλήθεια, δυσκολεύτηκα να γράψω τη λέξη)-, όταν μάθεις να ακούς το συνομιλητή σου και δεν αφήνεις τον εγωισμό σου να σε τυφλώνει, εδώ είμαστε βρε. ;) Όπως συμβαίνει και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, την... επαναληπτική, να μας τα ξαναπείς! Πάντως, συγχαρητήρια, η απάντησή σου στα επιχειρήματα που σου τέθηκαν πέρασαν τις 3 γραμμές! Και ήταν όλα ΑΣΧΕΤΑ! Άξια! Δεν ξέρω τι και πώς τα κατάφερες (η παπαγαλία, προφανώς, καλά κρατεί), αλλά εγώ όχι μόνο τεκμηρίωσα προ πολλού στον ΑΣΕΠ (ναι βρε! χμ χμ) ;D και δεν έγραψα αοριστολογίες (στις οποίες το 100 το κερδίζεις επάξια, μην πω 101), αλλά μπορεί να βρίσκομαι και εκεί όπου εσύ πήρες το... βάπτισμα του πυρός (και τι... πυρ;! Ιερό, βυζαντινό!) ;D για να μπεις εδώ, σε αυτό το forum, και να σηκώσεις το λάβαρο του Πεντακάθαρου, Ιερού, Απαστράπτοντος (ξέχασα κάτι?) τμήματός σου. Περαστικά σου, κοπελίτσα και καλό σου βράδυ! ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2010, 10:23:07 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Μαρτίου 27, 2010, 11:35:49 pm »
Συνάδελφοι, ενημερώνω ότι σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθήνας που θα ισχύσει από φέτος, τα υποχρεωτικά μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και των τριών κατευθύνσεων αυξάνονται σε ΕΠΤΑ (7). Όσα ακριβώς δηλαδή διδάσκονται οι κατευθύνσεις της Μεσαιωνικής & Νεοελληνικής Φιλολογίας και της Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας Αθήνας. Επίσης, αυξάνονται και τα υποχρεωτικά μαθήματα λατινικής φιλολογίας και γλωσσολογίας. Αυξάνονται ακόμα τα υποχρεωτικά μαθήματα βάσης του τμήματος σε 23, δηλαδή 7 μαθ. Φιλοσοφίας, 8 Παιδαγωγικής (+1 πρακτική άσκηση) και 8 Ψυχολογίας για όλους και της κάθε κατεύθυνσης σε 17+τα αντίστοιχα μαθήματα βάσης (σύνολο 24-25). Οι αλλαγές/αυξήσεις -επαναλαμβάνω, για να γίνει κατανοητό- ισχύουν για όλες τις κατευθύνσεις του ΦΠΨ Αθήνας. Μπορείτε να επισκεφτείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2010, 01:37:33 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Μαρτίου 28, 2010, 08:15:41 pm »
Maryk, δεν κατάλαβα, σε ενοχλεί να γράφεται ο αντίλογος των ΦΠΨ; Δηλαδή να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο pde για να διαβάζουμε το κόμπλεξ και τα υποτιμητικά σχόλια κάποιων φοιτητών/πτυχιούχων τμήματος Φιλολογίας;! Έλεος! Τόσο καιρό που γράφονταν αυτά δεν είδα να ζητάς να κλειδωθεί το topic (λογοκρισία;!) ή να μαζευτούν οι "Καθαροί"! Σε παρακαλώ, λοιπόν, πήγαινε να διαβάσεις (εσύ το έγραψες) και άσε εμάς -που διαβάσαμε και δε χρειάζεται άλλο- να υπερασπιζόμαστε τις δίκαιες θέσεις μας.

Μάλλον δεν είσαι καλά διαβασμένος...γιατί αν ήσουν θα είχες διαβάσει ότι σε όλα μα όλα τα σχόλια είτε αποφοίτων φιλολογίας είτε φπψ είτε ιστορικού έχω ταχθεί κατά σε τέτοιου είδους συζητήσεις.Διάβασε λοιπόν πρώτα και μετά μίλα για λογοκρισία ή ότι άλλο θέλεις..
Πλέον σου έχει γίνει εμμονή αλλά αντί να προσπαθείς να αποδείξεις σε εμάς την αξία σου προσπάθησε να την αποδείξεις στην πράξη...στους μαθητές σου..στον ΑΣΕΠ..
Επιπλέον δε νομίζω να αρμόζει σε έναν εκπαιδευτικό να ομολογεί οτι δε χρειάζεται να διαβάσει άλλο ακόμα και αν είναι διορισμένος...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Μαρτίου 28, 2010, 08:58:59 pm »
Παράθεση
Μάλλον δεν είσαι καλά διαβασμένος...γιατί αν ήσουν θα είχες διαβάσει ότι σε όλα μα όλα τα σχόλια είτε αποφοίτων φιλολογίας είτε φπψ είτε ιστορικού έχω ταχθεί κατά σε τέτοιου είδους συζητήσεις.Διάβασε λοιπόν πρώτα και μετά μίλα για λογοκρισία ή ότι άλλο θέλεις..
Πλέον σου έχει γίνει εμμονή αλλά αντί να προσπαθείς να αποδείξεις σε εμάς την αξία σου προσπάθησε να την αποδείξεις στην πράξη...στους μαθητές σου..στον ΑΣΕΠ..
Επιπλέον δε νομίζω να αρμόζει σε έναν εκπαιδευτικό να ομολογεί οτι δε χρειάζεται να διαβάσει άλλο ακόμα και αν είναι διορισμένος...

Αν τάσσεσαι κατά τέτοιων σχολίων, τότε ας μην έγραφες περί... κλειδωμάτων topic και άλλα έξυπνα του στυλ "Ειχαμε τους της φιλολογίας και τώρα που σώπασαν έχουμε τους ΦΠΨίδες... Έλεος πια...". Αυτές οι τοποθετήσεις σου με ενόχλησαν και μόνο. Δεν αναφέρθηκα σε όποια άλλη τοποθέτησή σου στο θέμα μας ή σε άλλο, αναφέρθηκα στο τελευταίο σου μήνυμα. Διάβαζε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά τι γράφω. Γιατί από το να ζητάς να κλειδωθεί ένα θέμα, ώστε να μην μπορεί κάποιος να γράψει την άποψή του (ελευθερία λόγου έχουμε, έτσι;) στο πολύ σοβαρό θέμα των τμημάτων μας που μπορεί να βάλει σε περιπέτειες τον κλάδο μας και αφού σε ενοχλούν οι απαντήσεις των "ΦΠΨίδων. Έλεος πια..." (δικά σου λόγια), μπορούσες κάλλιστα να αφιερώσεις το χρόνο σου στο διάβασμά σου, για να τα καταφέρεις στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Και πριν μιλήσεις για... εμμονές, ας προσέχεις τι γράφεις. Την όποια αξία μου την απέδειξα όποτε έπρεπε και την αποδεικνύω στους μαθητές μου, μην ανησυχείς. Ούτε σε εσένα ούτε σε οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο εδώ μέσα ή άλλου, μη μου προσάπτεις τέτοιες προθέσεις. Δεν επιτρέπω τέτοιες κουβέντες. Τον ΑΣΕΠ τον αφήνω σε εσένα, η δική σου ώρα είναι εξάλλου. Καλή σου επιτυχία. Αφοσιώσου, λοιπόν, στη μελέτη σου και μην προτείνεις να κλειδωθεί όποιο topic, ώστε να κλείσουν στόματα. Γιατί αυτό είναι ο ορισμός της λογοκρισίας.

ΥΓ: "Διαβάσαμε και δε χρειάζεται άλλο" εννοώντας για τον ΑΣΕΠ που ανέφερες. Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις για το τι αρμόζει σε ένα διορισμένο καθηγητή. Και ο ίδιος γνωρίζει.

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Μαρτίου 28, 2010, 09:27:59 pm »
Anantina, δεν μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω γιατί με κάλυψε απόλυτα ο Ιωάννης με όσα είπε.  ;)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος NiGhtMare

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Μαρτίου 28, 2010, 09:36:22 pm »
Όχι, να της απαντήσεις!

(Πολύ γέλιο έχουν οι... κοκορομαχίες των φιλολόγων/ιστορικών/ΦΠΨ...ΚΨΜ και δεν συμμαζεύεται!  ;D ;D)
Humanity is overrated...

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Μαρτίου 28, 2010, 09:44:14 pm »
Όχι, να της απαντήσεις!

(Πολύ γέλιο έχουν οι... κοκορομαχίες των φιλολόγων/ιστορικών/ΦΠΨ...ΚΨΜ και δεν συμμαζεύεται!  ;D ;D)

Άσ'τα να πάνε!! Κι εγώ τα ίδια λέω,ρεζίλι έχουμε γίνει πια! Έχουμε τόσα προβλήματα και καθόμαστε και ασχολούμαστε με το ποιός την έχει μεγαλύτερη.. τη γνώση,την επάρκεια,την κατάρτιση!χιχιχι! ;D ;D

Φτάνει βρε παιδιά το ξεκατίνιασμα... 8)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Μαρτίου 28, 2010, 10:41:57 pm »
Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου. Όποιος έχει μπει μέσα σε τάξη ξέρει καλά ότι δεν έχει καμία σημασία ποιο τμήμα έχει τελειώσει κανείς. Οπότε τζάμπα όλος αυτός ο καυγάς!

Και κάτι ακόμη. Είμαι του ΦΠΨ (κατεύθυνση φιλοσοφίας) και έγραψα καλύτερα αρχαία από άτομα του φιλολογικού. Οπότε πάλι αποδεικνύεται ότι η σχολή δεν έχει σημασία. Μέσα στο σχολείο υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που ασχολείται ο φιλόλογος και δε σχετίζονται με την άριστη επάρκεια του ενός ή του άλλου γνωστικού αντικειμένου.

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #209 στις: Μαρτίου 28, 2010, 10:52:25 pm »
 Συμβφωνω σε οτι αφορά το γεγονός οτι στην ταξη έχει και άλλα πολλά να ασχοληθεί ο φιλόλογος, συτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να έχει άριστη επάρκεια αντικειμένου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)