PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ09 Οικονομολόγων
(Συντονιστής:
knaison
)
Το μέλλον των Οικονομολόγων στην εκπαίδευση
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Το μέλλον των Οικονομολόγων στην εκπαίδευση (Αναγνώστηκε 3551 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
cool11
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Το μέλλον των Οικονομολόγων στην εκπαίδευση
«
στις:
Νοεμβρίου 08, 2006, 10:06:17 pm »
Tweet
Θα ηθελα εδω να κανουμε μια συζητηση για την γενικοτερη πορεια και το μελλον του κλαδου των οικονομολογων στην εκπαιδευση.
Ανεξαρτητα απο το πως μπαινει κανεις και λοιπα συναφη θεματα.
Εχει μελλον ο κλαδος στην εκπαιδευση ή έχει παρει την κατιουσα?
Διαφορες σκεψεις μου ερχονται στο μυαλο, και ειναι αυτες που με παρακινησαν να ξεκινησω αυτο το θεμα. Οριστε μερικες:
- καποτε οι κοινωνιολογοι ειχαν σοβαρη διεξοδο στην εκπαιδευση τωρα δεν εχουν ομως. Οι οικονομολογοι δεν ειναι κατα τη γνωμη μου στο στενο πυρηνα μαθηματων που ηταν, ειναι και θα ειναι παντα στην εκπαιδευση, οπως ηταν ειναι και θα ειναι παντα τα μαθηματικα, η φυσικη, η χημεια, η φιλολογια κλπ. Αυτο κανει λιγοτερο ευοιωνο το μελλον, ή μηπως η οικονομια μονο αυξανομενη συμμετοχη αναμενεται να εχει στην εκπαιδευση, αφου στην κοινωνια μας εχει σημαντικοτατο ρολο?
- εχω φιλο που εχει τελειωσει πε νοσηλευτικη. Ηταν διορισμενος σε νοσοκομειο. Πηγε εβγαλε την ασπαιτε, εκανε επι χρονια μαθημα ως αναπληρωτης, διοριστηκε μονιμος σε ξερονησι, ηρθε επιτελους μετα απο αυτη την οδυσσεια στην αττικη, και.... τωρα μαθαινω οτι τους νοσηλευτες θα τους βγαλουν απο τα σχολεια και θα τους γυρισουν στα νοσοκομεια!!!!!! Εχω κουφαθει με αυτο. Μηπως και στους οικονομολογους, δεν θα ηταν απιθανο να συμβουν στο μελλον αναλογες καταστασεις? Αληθεια, αν πχ διοριστω στην εκπαιδευση, μπορει αυριο να μου πουν καταργουμε τα οικονομικα και θα σε μεταταξουμε αλλου εκτος εκπαιδευσης?
- Σε συναρτηση παντα και με τις πιο πανω σκεψεις, εχετε καποια ιδιαιτερη πληροφορηση-οσοι ετυχε να ασχοληθειτε λιγο περισσοτερο με το θεμα-για το που πανε τα πραγματα με τους οικονομολογους στην εκπαιδευση? Ευρωπαικές οδηγιες (υποθετω οτι εναρμονιζομαστε και σε εκπαιδευση), δεδηλωμενες θεσεις του υπουργειου παιδειας, γνωμες ειδικων του χωρου κλπ σε σχεση με το θεμα, τι καταδεικνυουν?
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 04:04:14 am από knaison
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Το μελλον των οικονομολογων στην εκπαιδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 23:36:25 »
vasg
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ17-07
«
Απάντηση #1 στις:
Νοεμβρίου 09, 2006, 02:01:16 am »
Καλησπέρα,
Αν και Ηλεκτρολόγος ΑΤΕΙ, τις ίδιες σκέψεις, απορίες και ανησυχίες ακριβώς έχω και εγω για τον κλάδο μου!!!
Μιας και εβγαλάν τα μαθήματα του κλαδου απο την 1η τάξη του πρωην ΤΕΕ. Το μελλον των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ΄αμφίβολο εως δυσσοιωνο θα έλεγα.
Μιλαω συχνα με γνωστους οικονομολογους αδιοριστους και νοσηλευτες αλλα ολοι μετα απο την συζητηση με τις ίδιες απορίες έχουμε μείνει.
Ειλικρινά μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω σε όλα αυτα.
Ζουμε μία περίοδο ριζικών απο ότι φαίνεται αλαγών στην εκπαίδευση, προς το παρόν είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, οπότε θα δείξει.
Μακάρι καποιος να έχει κατι πιο συγκεκριμένο να θεσει!!
Καταγράφηκε
Learning by doing...
DNA
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Ιανουαρίου 30, 2007, 02:07:48 pm »
Φίλοι μου όσον αφορά τα οικονομικά δε πιστεύω πως θα βγουν από την εκπαίδευση ποτέ για τον απλό λόγο.... Υπάρχει ένα ολόκληρο 5ο πεδίο που στη 3η λυκείου καλούνται να επιλέξουν οι μαθητές.... Δε μπορεί να βγει η οικονομία από εκεί αλλά ανταυτού θα μπεί και στις μικρότερες τάξεις....
... γιατί όχι και στο γυμνάσιο....
Καταγράφηκε
north
Πλήρες μέλος
Οικονομολόγος ΠΕ09
«
Απάντηση #3 στις:
Φεβρουαρίου 23, 2007, 04:27:04 pm »
Ακούγεται ,χωρίς να είναι κάτι επίσημο, ότι μελετάται η ίδρυση οικονομικών λυκείων όπως ήταν πριν πολλά χρόνια οι λεγόμενες εμπορικές σχολές.
Αν γίνει αυτό τότε θα "σωθούν" πολλοί οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και συναφών ειδικοτήτων.
Καταγράφηκε
"Εκπαίδευση είναι ό,τι επιβιώνει όταν όλα όσα έχουμε μάθει έχουν ξεχαστεί" Skinner
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ09 Οικονομολόγων
(Συντονιστής: